Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O serijama

Featured Replies

Pocela i treca sezona Blue Lights - ko nije gledao, a ljubitelj je zanra policijskih drama - najtoplija preporuka (pomenuto vec u par ranijih postova na istom ovom topiku).

• Replies 23.4k
  • Views 2.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ultra plasticni
    ultra plasticni

najebo si

• Search mi ne pomaže pa ne znam jel su bile spominjane dve švedske serije, alska mig i love and anarchy. Dajte mi znak ako nisu da krenem sa hajpom.   https://www.imdb.com/title/tt9325320/

• copkillah
    copkillah

Posted Images

ako neko od Londonera gleda 5 sezonu Slow Horses, u drugoj epizodi, jurnjava pre tuce na skejt rampi, jel to studio ili neki deo grada?

Priblizava se ovo )

On 25. 9. 2025. at 8:08, Amos said:

Mislim, ne znam koliko si vezan za te filmove, ima i većih idiotizama koje smo gledali od ovoga. Prvih pet epizoda su gledljive i zanimljive. Svidja mi se i ubacivanje novih bića u priču. Atmosferski je jako dobro snimljeno (opet do jednog trenutka kada uske, zadimljene hodnike u kojima se osećaš kao da ti curi motorno ulje sa ekrana zamene.... plažom), najbliže mi je originalu od svega snimljenog u poslednjih 10 godina po tom pitanju. Naravno, mora se praviti malo lud kao i u svakom drugom Alienu jer ako glupi majmun čovek ne krene da bulji u vanzemaljsko jaje nema cele priče. Negativac, proklamovani genije koji ne uradi ni jednu pametnu stvar u 8. epizoda (naprotiv, krevelji se kao da ima ozbiljnih mentalnih problema, lupeta bez prekida i synthovi ga par puta spasu da ne bude dezintegrisan) se mora valjda izdržati zbog Zumera.

Sve to je u nekom balansu izmedju dobrog i glupog do te epizode, kada se dešava neobjašnjiva promena. Kao da su pisci otišli na more i ostavili svoje text editore otvorene da doda ponešto ko god prodje pored računara. Zaista bih voleo da mi je neko rekao da ću gledati nešto u čemu će na kraju full grown xenomorph biti pet dog glavne junakinje. isuse

Iskreno, osim prva dva Osma putnika, sve ostalo je tesko djubre (sto naravano ne znaci da nisam to isto djubre gledao, neka i po n puta, o tugo, o cemeru). Otude sam bio vise nego skeptican kada sam seo da gledam Osmi putnik:Zemlja, ic nisam ocekivao, pogotovu posle onog govna od Romula. Kad ono, bih prijazno iznenadjen, valjda od nisko postavljene lestvice, da nesto moze da bude i gledljivo u danasnje vreme. Naravno, uz sve ovo sto si gore naveo, meni je onaj trop sa mentalno retardiranim naucnicima na vasionskom brodu tek poseban wtf (i uopste vaskolika posada Mazinoa je prosto neverovatna, vecu gomilu budala na jednom mestu neomoguce je zamisliti).

Licno, necu imati problem sa poslednje tri epizode, ako se serija nastavi (jos uvek nije dobijeno zeleno svetlo za drugu sezonu) i priliku da vidimo sta ce biti sa hibridima, odnosno, pretpostavljam da ova serija bi nam trebala da da odgovore na pitanja zasto su Vejland/Jutani zrtvovali posadu Nostroma zarad jednog zinomorfa, s obzirom da je radnja iste dve godine pre Riplijeve.

Eh, da, mogao si mene da pitas:) Cim je Marsi/Vendi pocela da cvrkuce sa Osmim putnikom, jasno je bilo sta ce da se izrodi. Imaju ovi hibridi dosta potencijala, fino je i odglumljeno, ipak su to deca u tinejdz telima koja tek treba da shvate i svet oko njih i svoj pun potencijal. Osam epizoda je jako malo vremena.

On 9. 10. 2025. at 16:46, ultra plasticni said:

ako neko od Londonera gleda 5 sezonu Slow Horses, u drugoj epizodi, jurnjava pre tuce na skejt rampi, jel to studio ili neki deo grada?

ja cekam da izadju sve epizode pa da zbindzujem. a sad me bas zulja da vidim o cemu pricas. sad

Nadam se da će peta biti bolja od četvrte.

Gledljiva je bila i četvrta, ali dosta slabija od prve tri.

GLedam Largo Winch pa se setih da glavni glumac igra i u Mesiji.

Pošto sam se setio nje, reših da pogledam sudbinu ove serije koja je inače jedna odličnost, i vidim da je mrtva.

Netfliks je ugasio - zvanično zbog COVIDa a nezvanično zbog reakcija i hrišćana i muslimana. isuse

On 8. 2. 2023. at 12:23, mraki said:

Your Honor ladno ima 2. sezonu.

Pa zašto jebote? :isuse:

Sad vidim da imam skinutu seriju, potpuno sam zaboravio da sam ovo gledao, odgledao dve epizode ph34r

...

Edited by makaronee
Nepažnja

Ulupao sam 6 sezona AnimalA KingdomA... Serija je dobra, vredi vremena, ali mogla je biti i bolja tj ima neke mane koje su me iritirale često i jako.

Ovo sam napisao posle sezonu i po:

Na sezonu sam i po Animal Kingdom.

NIje loše, može da se gleda ali sam očekivao malo više. Dva brata su totalno nezanimljivi likovi, Baz mi loše glumi a Elen Barkin me na momente jako iritira... A ona plastificirana faca ne pomaže uopšte. Ima i poneki plot line koji mi je totalno sulud i besmislen npr kako se u Pope-a zaljubila ona cava iz crkve na prvi pogled, užas. Džej vadi stvar, odličan je a Pope odmah za njim.

Ispada da bukvalno odavde negde kreće dobra zabava koja je trajala do kraja 4, 5. sezona je - kao da je nije ni bilo - šesta je ok, i sviđa mi se kraj, napet je i emotivan. Craiga i Darena su intelektualno mnogo unapredili, u prvoj sezoni su stvarno bili kao dva teletabisa.

Da ne bi spojlerisao nekome ko će da gleda...

SPOJLERI, NE ULAZI AKO NISI GLED'O

Ovo što rekoh za Elen Barkin je bilo sve gore do kraja serije. Bukvalno u svakoj sceni para nosem nebo, u nekom momentu je čak počela i da hoda tako što se baca sa noge na nogu "šireći se", a svaki put kada kaže baby, dođe mi da izbacim jedno govance iz rektuma. Trebali su da joj ubace i po neku normalnu scenu, emociju, osobinu, na taj način bi se ove druge još više ispoljile.

Serija se u suštini zakuvala u dva momenta koji su totalno promenili tok svemu, Bazova smrt i ubistvo Kejt od strane Poupa. Prvo govori o tome koliko je zapravo bila Smurf prsotina a drugo koliko joj je Poup bio odan i koliku kontrolu je imala nad svima njima. Očekivao sam da Baz preživi ali mi je bilo cool kad nije jer kao što rekoh, ubedljivo mi je najmanje ubedljiv bio i kao lik i što se tiče glume ali pre svega jer se tu zakuvala prava drama u plotu i među likovima.

Velika mana je kako su neke pljačke odradili, čak i na stranu kamere na sve strane, u X situacija su se "maskirali" u neke radnike, servisere, koješta, gde ih je videlo 100 ljudi a pri tom svi imaju podebele dosije-e i cela Kalifornija zna ko su Kodiji i čime su se bavili. Najbolje mi je kad posle pljačke odu kući istresu pare na sto, sede sva 4ica i broje... hihi

U suštini priča je o jednoj totalno poremećenoj i disfunkcionalnoj porodici i o tome šta nastaje tj kakvi ljudi kada su toliko dugo izloženi takvom životu.

Sviđa mi se kako su u poslednjoj sezoni objasnili sve oko Džuli, što je dalo dodatnu draž u poslednjoj epizodi. Svi su oni doprineli time što su ćutali/ nisu pomogli Džuli, a opet, išao mi je na qrac J što ih je izjebao i želeo sam da mu neko prospe mozak. Opet, posle one scene sa Poupom pored bazena nisam. Mada i Džej je dotle prouzrokovao dosta zla, pljački i ubistava pa se postavlja i pitanje njegove moralne vertikale a i odnos sa stričevima je bio dobar, dobio je poštovanje no kako su krenuli da ga hvale 3 epizode pred kraj tačno sam znao šta će da se desi, jel.

Krega mi je bilo baš žao, pustio mi je suzu i bio je zanimljiv lik generalno. Poup najnapaćeniji, njemu je smrt došla kao spasenje, ako je uopšte umro tamo pored bazena. NJegov lik je takođe vijugao po glavama pisaca. Jedne sezone je savršeno normalan, druge je katatoničan i tako u krug. Jasno je da ima mental issues, ali opet...

Ima i ta neka konstantna perverzna seksualna primesa stalno na ivici incesta, što je kulminiralo onom scenom Poupa i Džuli.

Sve u svemu, rekao bih da je dobra vožnja, ima dosta dobrih epizoda pa i celih sezona. Moglo je to i bolje da nije ovih mana i nekih koje sam verovatno zaboravio, to je verovatno i razlog zašto nisam čuo za seriju dok je neko ovde nije nahvalio.

On 25. 11. 2023. at 21:57, kipo said:

Vidim gledao se Godfather of Harlem. Da li je druga sezona nesto bolja, ova me nije odusevila ali gleda mi se Vitaker.

Tek sad mi je palo na red, sva 4 serijala, .... Baš aktuelna serija za serbiju danas.

Ja je tek sad gledam, a posmatram ovako:

Harlem '63 = "demokratska" Serbija u XXI veku

pominjanje Al Kapone-a = titoistička YU nostalgija

Kenedi = Đinđić

Crnci = pošteni srbi u Harlemu

Crnomuslimanska braća = SPC

Talijani = EU

Kubanci = šiptari

Kasijus Klej/Mohamed Ali = Nole pre / Đoković sada

Malkom Iks = D. Đilas & Ćuta u istoj glavi

Eliz = studentski pokret

Margareta = maturanti

Vinsent Đigante = SPS Prasac

US panduri/agenti/inspektori = sve oko nas što paradira i glumi državu SR

Glavni glumac,, F.Vitaker = igra celu galeriju epizoda sa ekrana Informera..

A toliko ima sličnih likova i događaja da je to strašno.

.. itd...itd...itd...itd...itd..... itd...itd...itd...itd...itd..... itd...itd...itd...itd...itd..... itd...itd...itd...itd...itd...

Edited by zmanic

đilas i ćuta likovi isprazni od ideologije nikako ne mogu da budu malcolm x

Poceo When They See Us, nisam nista znao o ovoj mini seriji, jeziva prica.

@Lancia Malo je izmaštana ,pogledaj detalje kad završiš seriju