morgana Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) pa ajmo, kad smo kod gnevne generacije, i o fakultetima koji su kvazidionicka drustva sa profesorima koji su kvazidionicari i sa podsticajem da zaradjeno preliju u platu a ne ulazu u posao. mozemo i jezikom menadzmenta, posto ima smisla. ja da sam mlada, bila bih gnevna zbog toga. nije gnev samo na slikovitoj i egzoticnoj margini. Edited November 28, 2014 by morgana
Ariel Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 pa ono, dovoljno siroko gadja da bi moglo i biti, cenim. na koju? kapiram da je ona sajbervandersar
ToniAdams Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) jebemliga, ja zbilja poznajem takve osobe u rl. pricam o pravim ljudima (ok, zenama) Edited November 28, 2014 by ToniAdams
Ariel Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 pa ajmo, kad smo kod gnevne generacije, i o fakultetima koji su kvazidionicka drustva sa profesorima koji su kvazidionicari i sa podsticajem da zaradjeno preliju u platu a ne ulazu u posao. mozemo i jezikom menadzmenta, posto ima smisla. ja da sam mlada, bila bih gnevna zbog toga. nije gnev samo na slikovitoj i egzoticnoj margini. :D pa dobro sad, ti se zajebavaš malo, ali ja sam kao pokrenuo ovu priču s tim intervjuom, a mislim da je priča šira od huliganizma i to u ovoj meri u kojoj sam naveo. A na kraju krajeva, studenti s tih faksova će se još i izvući u nekoj meri, a ovi gnevni što prezupčavaju teško...
morgana Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) ja ni najmanje ne zajebavam, hocu samo da kazem da raslojavanje ne ide uvijek onako kako bi nam ideoloski odgovaralo (nasim predstavama) tj kakvo ocekujemo problem studenata je nemali, visoko skolstvo je fleksibilno samo u nacinima prihodovanja, pitaj nekog ambicioznog provincijalca koji je bio siromasan u ranoj mladosti ili je rano postao roditelj a sad bi da studira da bi povecao sebi zivotne sanse kakve su mu opcije. pa skoro nikakve su mu opcije. Edited November 28, 2014 by morgana
Singer Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Jebemumater, ništa ja ne kapiram... :( Jel polazna osnova da je mladost sama po sebi gnevna, kao takva, a ovde se samo pitamo kako dođe do toga da ode u huliganizam ili ja mašim loptu?
Ariel Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 morgana, to je sve tačno, nažalost. al je dosadno kad se slažemo... ajde onda da čačkam dalje, zar nije pitanje što onda ti studenti nisu gnevni tj. kako može da se to nezadovoljstvo kanališe u nešto što će im popraviti položaj kao, khm, društvenoj kategoriji, eto, makar samo tim studentima? jer ovi protesti koje gledamo na filozofskom su u principu socijalni baš zato što traže smanjenje školarine odnosno uslova za upis, što je isto koliko kapiram, jer su esp bodovi=ispiti=plaćanje prijave.
morgana Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) ^^ma gnevna je i starost nego nije tema topika @ariel, slazem se :D ne znam ni sama, ja mislim da ovom drustvu (isti je meni djavo srbija, cg, hrvatska, p svemu sto pratim) nedostaje artikulacija nekih socijalnih kategorija pa onda i interesa, stare su se izmijenile ili ugasile, nove su preuzete iz lepe knjizevnosti, sve je to neodgovarajuce. javnom diskursu izgleda odgovara samo egzotikaa nje je malo Edited November 28, 2014 by morgana
Ravanelli Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) pa da, ali to je opet pitanje tržišta rada. preko je normalno uraditi tako nešto i izvršiti tu investiciju u obrazovanje jer ćeš biti nagrađen na tržištu rada. ovde ti posao zavisi od poznanstva najpre. druga stvar, za šljaku u USA se može uhvatiti po par stotina $ dnevno i stvar je koliko ćeš sati raditi. ovde si na 25 hiljada dinara mesečno u velikoj većini scenarija. Edited November 28, 2014 by Ravanelli
morgana Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 jeste, to je sve pitanje lose postavljenih podsticaja, kao i prelivanje u plate umjesto razvoj kvaliteta studijskih programa sto sam pomenula.
MancMellow Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) pa da, ali to je opet pitanje tržišta rada. preko je normalno uraditi tako nešto i izvršiti tu investiciju u obrazovanje jer ćeš biti nagrađen na tržištu rada. ovde ti posao zavisi od poznanstva najpre. druga stvar, za šljaku u USA se može uhvatiti po par stotina $ dnevno i stvar je koliko ćeš sati raditi. ovde si na 25 hiljada dinara mesečno u velikoj većini scenarija. pa izvini, to nije socijalni, nego ekonomski i u krajnjoj liniji politicki problem. Edited November 28, 2014 by MancMellow
Ravanelli Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 pa izvini, to nije socijalni, nego ekonomski i u krajnjoj liniji politicki problem. juče smo u kafani došli do toga da je to zapravo antropološki problem.
nera Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 pa da, ali to je opet pitanje tržišta rada. najvece pitanje svih pitanja. I nije samo problem kod ovih koji bi se kasnije usavrsavali, sta cemo sa gomilom fakultetski obrazovanih koji gule suhomesnato po maksiju i slicne price. poznanstvo je u 90% slucajeva jedini nacin da se dodje do posla tako da je najmanje bitno sta i koliko znas, koje obrazovanje imas, koliko si vredan i sposoban, i sve te nevazne sitnice.
MancMellow Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) juče smo u kafani došli do toga da je to zapravo antropološki problem. erm...nije dibidus glupost, ali to ne vodi nikuda, dok konstatovanje necega kao politicki problem vodi negde (s tim sto to negde moze da bude i totalna katastrofa, ali bar nije zabokrecina, i nije nasumicno nasilje). Edited November 28, 2014 by MancMellow
MayDay Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 naravno da moze. tebi nije, meni jeste, kao i sve ostalo u zivotu sto pretenduje da hvata siri kontekst. simple as that. ako neko ko dobro zivi prica o getu, necu ga shvati ozbiljno. kao ni nekog ko radi u koorporaciji a sere o zenskim pravima, npr. Pomenuo si mi ovo ranije telefonom jednom, ali ja i dalje nisam ukacila osnov za diskreditaciju. Ja sam poslednjih sest godina provela u vrhovnom hramu kapitalizma, konkretno u oblasti gde je svaka dvadeseta osoba zensko. Sve dobrovoljno. Je l to znaci da nemam pravo da pricam o zenskim pravima, o radnickim pravima i slicnom?
Recommended Posts