Eleniko Posted August 28, 2023 Posted August 28, 2023 inače bi možda i otćutao ovu listu da na njoj nisam video kodiaqa znam 3 primerka u beogradu i okolini, nije neki uzorak ali sva 3 su imala neopevana sranja jednom je prso turbo na ovom dizelu 2.0 od 190 konja, menjan ceo turbo punjač u garanciji drugi je bio sa panorama krovom i gle čuda krenuo je da prokišnjava posle godinu dana, menjanje gume oko šibera nije rešilo problem, ne znam šta su na kraju uradili treći je nastradao pod gradom daš pet konja za auto i krstiš se i levom i desnom 1
Lancia Posted August 28, 2023 Posted August 28, 2023 37 minutes ago, Eleniko said: inače bi možda i otćutao ovu listu da na njoj nisam video kodiaqa znam 3 primerka u beogradu i okolini, nije neki uzorak ali sva 3 su imala neopevana sranja jednom je prso turbo na ovom dizelu 2.0 od 190 konja, menjan ceo turbo punjač u garanciji drugi je bio sa panorama krovom i gle čuda krenuo je da prokišnjava posle godinu dana, menjanje gume oko šibera nije rešilo problem, ne znam šta su na kraju uradili treći je nastradao pod gradom daš pet konja za auto i krstiš se i levom i desnom Ovo je bas familijarni SUV + ne kapiram te kupovine 4x4 a bukvalno nikad neces silaziti sa asfalta a vec postoji oprobani isti motor sa 150 konja, koji je vise nego dovoljan za tu velicinu. Al svejedno, sto ti kazes, da se prekrstis za tu kintu, trebalo bi da peva. 1
Desmond Bojčinski Posted August 28, 2023 Posted August 28, 2023 33 minutes ago, Lancia said: ne kapiram te kupovine 4x4 a bukvalno nikad neces silaziti sa asfalta Jednom kad zatreba 4x4 a nemaš ga, platio bi i razliku u ceni i još brdo karamela da ga imam 1
zorglub Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 12 hours ago, desboj said: Jednom kad zatreba 4x4 a nemaš ga, platio bi i razliku u ceni i još brdo karamela da ga imam Npr?
Desmond Bojčinski Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 Ove godine neka snežina napadala za kratko vreme, gde god da sam stao patio se da izađem. Kako krenuo od kuće, vrtić, posao, od ujutro do 2 sata 3 puta pržim lamelu. Ni na cim, ni sa patosnicama, zamalo lance da stavljam. Ispred vrtića. U ravnici. Na prošlogodišnje zimske gume. Tldr, 4x4 majka Mara.
Eleniko Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 (edited) vozim od 2019. kola sa ovim dominantnim 4x4 sistemima danas /haldex, viskozno kvačilo itd/ znači bez old school mehaničke redukcije šta da vam kažem, možete neprijatno da se iznenadite sa time u ekstremnim situacijama iz kojih bi se jedan suzuki jimny ili range rover ili prva panda izvukli dok si reko keks meni je jednom zatrebao pogon u životu i na kraju me je izvlačio traktor za 10e. ponovo bi pre uzeo auto sa velikim clearanceom tipa 20cm nego ovo, ako auto nije viši od 15cm - u tom slučaju pravi 4x4. Edited August 29, 2023 by Eleniko
Shan Jan Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 Kad je clearance u pitanju, Skoda Scala ima 15cm plus ti nudi i veci clearance i jos neke dodatke za lose puteve za 150 evra.
Eleniko Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 pogledaću ali skala mi je mala i generalno bi posedovao samo 2 škode - oktaviju scout i naravno yeti. 1
Desmond Bojčinski Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 Alvirović tvrdi da Highlander sa jednim elektromotorom na zadnjoj osovini izvlači i ako se tri točka klizaju, kontam da je dosta za neku zaleđenu bljuzgu
zorglub Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 @desbojSvakom svoje, istrpeti 2 do 3 puta godišnje ili robovati takvoj odluci preostala 362 dana, meni nije nedoumica. Ima ljudi kojima zaista treba vozilo sa 4X4, ali 98% nas koji živimo u gradu nismo od tih. Osim ukoliko se gradom ne podrazumeva Užice 4
Tpojka Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 Ne bi' baš nazv'o robovanjem, stabilnija je putanja. Edit: evo kako to radi u inisgniji; &tldr; 11:10-15:30. 1
Tpojka Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Vidio danas na ulici F-Pace iz '20. (mislim, prvi put). Dobar s ledja.
Indy Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 Omacio se Spoiler (PS ovu sliku hteo da okačim ranije apropo "terenaca", ali nisam mogao da je pronađem.) 7
Zaboravan Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 On 29. 8. 2023. at 18:03, zorglub said: @desbojSvakom svoje, istrpeti 2 do 3 puta godišnje ili robovati takvoj odluci preostala 362 dana, meni nije nedoumica. Ima ljudi kojima zaista treba vozilo sa 4X4, ali 98% nas koji živimo u gradu nismo od tih. Osim ukoliko se gradom ne podrazumeva Užice On 29. 8. 2023. at 10:22, Desmond Bojčinski said: Ove godine neka snežina napadala za kratko vreme, gde god da sam stao patio se da izađem. Kako krenuo od kuće, vrtić, posao, od ujutro do 2 sata 3 puta pržim lamelu. Ni na cim, ni sa patosnicama, zamalo lance da stavljam. Ispred vrtića. U ravnici. Na prošlogodišnje zimske gume. Tldr, 4x4 majka Mara. Naravno da je 4X4 super imati pa makar i ne trebao a kao što forumaši napisaše ima svojih stalnih™ prednosti i na asfaltu. E sada treba to sve platiti i održavati... Kako je krenulo mislim za da ćemo za par sezona ovde diskutovati da li nam treba snorkel kit te da li je bolja južnokorejska ili nemačka amfibija.
Desmond Bojčinski Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 On 22. 9. 2023. at 12:00, Desmond Bojčinski said: Izgleda pre će prave mini AMG G klasu 😁 Samo znak da zalepe.
Recommended Posts