September 21, 20223 yr 4 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said: Da li vredi tamo ići za NG ili i nju izbegavati? Bolonja je prelepa, a u Italiju bukvalno vredi ici svuda. Pogotovo kolima
September 21, 20223 yr Uvek mozes da gledas avion do Milana, pa da budes malo u Milanu, pa Bergamu, pa da se spustis do Bolonje (manje od sat i po vozom)... sve to moze i vozom... Verujem da je Ryanair jeftiniji od AirSerbia Edited September 21, 20223 yr by Milosh76
September 21, 20223 yr 2 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said: Išao bih avionom, tipa dva dana pre i tri dana posle Nove godine. Nije to puno vremena, naročito kad odbijemo dane u putu i 1. januar koji ćete verovatno prespavati neće ti biti dosadno i da ne mrdneš iz grada. Vidi šta ti je otvoreno od muzeja, zakaži online ili čak i kupi karte za sve što može.
September 21, 20223 yr To ćemo lako. Mene samo generalno interesuje koji je stepen gužve i turista u tom delu, u to doba godine, ostalo ćemo sve po redu... Btw, hvala na savetima.
September 21, 20223 yr I da, brzim vozovima Freccia Rossa - Firenca 45 minuta, Venecija 1h30. A vozovi su u Italiji generalno jeftini, čak i ovi brzi, a naročito ako se karta kupi na vreme.
September 21, 20223 yr 4 hours ago, aram said: Ja volim Bolonju, svakako ima šta da se vidi, a osim toga tamo se možda najbolje jede u celoj Italiji. Oni su pokupili uticaje i sa juga i sa severa, i iz Toskane i sa Sardinije... ma sve. meni je Bolonja cak i gotivnija i od Fiernce i Venecije. Izuzetno sarmantan gradic Plus ima jedna mala sladoledzinica tamo koja je zakljucala sve sladolometrije u svemiru
September 22, 20223 yr Bila je jedna fenomenalna, ima i parkic prekoputa... bas vrhunski gelato Edited September 22, 20223 yr by Milosh76
September 22, 20223 yr 6 hours ago, aram said: do share, koja? ova: https://www.facebook.com/CremeriaSantoStefano minijaturna je, ima samo jedan stochic unutra za jednu ili dve osobe, tako da je za lizanje™ u hodu, ali jednostavno ubijaju koliko su dobri. cak su se i drznuli da imaju pored nacionalnog ponosa - sladoleda od sicilijanskih pistaca, i verziju od turskih (jer se zna ko je tata na lestvici pistaca) znaci 'pod obavezno' posetiti 6 hours ago, Milosh76 said: Bila je jedna fenomenalna, ima i parkic prekoputa... bas vrhunski gelato to je 'Cavour' isto odlicna! Edited September 22, 20223 yr by centrifuga
May 8, 20233 yr Al Bicerin, tipicna torinska kafa...Bicerin is a rich and decadent drink hailing from Turin, Italy. It is served hot in a clear glass so that the layers of hot chocolate, coffee, and lightly whipped cream are visible....Mozda @mlatko @Poludziber ili neki drugi PPP-Italijan moze bolje objasniti [emoji16]
May 10, 20233 yr Camogli i njihovi specijalitetiHvala [mention=1793]Poludziber[/mention] na preporuciSa rumom je... fenomenalno [emoji16]
May 10, 20233 yr Bravo @Milosh76! Vreme te malo zeza, ovde danas pljusti ne staje... Nadam se da nisi propustio da probas Foccaccia di Recco u istoj pekari jer spada u zvanicni top3 najboljih u italiji. Camogliese s rumom ako pojedes 2 komada ne prolazis alko test
May 10, 20233 yr Naravno da smo probali, odlicno je.Posebna zahvalnost od moje zene koja kaze da je "bukvalno savrsenstvo" ukusa. Vreme je jutros bila katastrofa, oko podne sunce... Za naredne dane kazu kisa svaki dan [emoji26]Videcemo
May 10, 20233 yr Baza nam je Sestri Levante, prosetamo po gradu, naletimo na jedini restoran na plazi tj uvalici. Zena pametno kaze "da popijemo samo aperitivo, verovatno su preskupi".. Dva Hugo spritza 30e 😂 Danas u Portofinu (pomenuti restoran se tako zove, ne slucajno 😁 ), kazem ja njoj "vodim te na Huga". Sednemo u restoran, pogled ka moru... Moja pametna zena uzme kartu pica...Hugo spritz kosta DVADESET I SEST EVRA 😂 kad me nije slog strefio. Mi se pogledamo, kelner zvera na drugu stranu.. mi pobegosmo glavom.bez obzira. 😁 Hugo je bio popijen u Santa Margareti, celih 8e, sto je prihvatljivo (u Torinu smo platili 5e)... Tako da... Camogli +, Portofino - .. Ne samo zbog cena, generalno je Camogli mnogo lepsi i bajkovitiji. Sutra Cinque terre ako vreme dozvoli 😁