Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severozapad - Piemont i Torino, Ligurija, Emilija Romanja i Bolonja

Featured Replies

4 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said:

Da li vredi tamo ići za NG ili i nju izbegavati?

Bolonja je prelepa, a u Italiju bukvalno vredi ici svuda. Pogotovo kolima

• Replies 242
  • Views 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Bobbio Kad se sidje s autoputa i krene penjanje po blagim brdima Pjacentinskog apenina treba dosta vremena da bi stiglo do ovog malog grada nasolnjenog na reku Trebbia. Iako zvanicno pripada Emilij

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Varese Ligure Posto nam je i 2 dana bilo previse da lencarimo na plazi i hvatamo bojicu za Mikonos, juce posle dorucka smo se uputili u bespuca Ligurijskih brda i planina. Poslepodne opet na plazu na

• Podseti me ovaj most na jedno slatko mestasce nedaleko od Udina, Cividale del Friuli. I ovaj se zove Ponte del Diavolo 😈 kao u Bobbio. Ako vas put nanese i ako volite kolace sa rogačem obavezno prob

Posted Images

Išao bih avionom, tipa dva dana pre i tri dana posle Nove godine.

Uvek mozes da gledas avion do Milana, pa da budes malo u Milanu, pa Bergamu, pa da se spustis do Bolonje (manje od sat i po vozom)... sve to moze i vozom... Verujem da je Ryanair jeftiniji od AirSerbia

Edited by Milosh76

2 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said:

Išao bih avionom, tipa dva dana pre i tri dana posle Nove godine.

Nije to puno vremena, naročito kad odbijemo dane u putu i 1. januar koji ćete verovatno prespavati :D neće ti biti dosadno i da ne mrdneš iz grada.
Vidi šta ti je otvoreno od muzeja, zakaži online ili čak i kupi karte za sve što može.

To ćemo lako:D. Mene samo generalno interesuje koji je stepen gužve i turista u tom delu, u to doba godine, ostalo ćemo sve po redu...;)

Btw, hvala na savetima:).

I da, brzim vozovima Freccia Rossa - Firenca 45 minuta, Venecija 1h30. A vozovi su u Italiji generalno jeftini, čak i ovi brzi, a naročito ako se karta kupi na vreme.

4 hours ago, aram said:

Ja volim Bolonju, svakako ima šta da se vidi, a osim toga tamo se možda najbolje jede u celoj Italiji. Oni su pokupili uticaje i sa juga i sa severa, i iz Toskane i sa Sardinije... ma sve.

meni je Bolonja cak i gotivnija i od Fiernce i Venecije. Izuzetno sarmantan gradic

Plus ima jedna mala sladoledzinica tamo koja je zakljucala sve sladolometrije u svemiru 

16 hours ago, centrifuga said:

ima jedna mala sladoledzinica

do share, koja?

Bila je jedna fenomenalna, ima i parkic prekoputa... bas vrhunski gelato

Edited by Milosh76

6 hours ago, aram said:

do share, koja?

ova:

https://www.facebook.com/CremeriaSantoStefano

minijaturna je, ima samo jedan stochic unutra za jednu ili dve osobe, tako da je za lizanje™ u hodu, ali jednostavno ubijaju koliko su dobri.

cak su se i drznuli da imaju pored nacionalnog ponosa - sladoleda od sicilijanskih pistaca, i verziju od turskih (jer se zna ko je tata na lestvici pistaca)

znaci 'pod obavezno' posetiti

6 hours ago, Milosh76 said:

Bila je jedna fenomenalna, ima i parkic prekoputa... bas vrhunski gelato

to je 'Cavour' isto odlicna! 

Edited by centrifuga

• 7 months later...

Al Bicerin, tipicna torinska kafa...

Bicerin is a rich and decadent drink hailing from Turin, Italy. It is served hot in a clear glass so that the layers of hot chocolate, coffee, and lightly whipped cream are visible....

Mozda @mlatko @Poludziber ili neki drugi PPP-Italijan moze bolje objasniti [emoji16]8686b87a0da45f7ed944b4dc9d948936.jpg

Camogli i njihovi specijaliteti

Hvala [mention=1793]Poludziber[/mention] na preporuci255868b8c2bb2bffcef170c5d8944717.jpg1be7aef5bc876b0449f8b0bc09654753.jpg

Sa rumom je... fenomenalno [emoji16]

Bravo @Milosh76!

Vreme te malo zeza, ovde danas pljusti ne staje... Nadam se da nisi propustio da probas Foccaccia di Recco u istoj pekari jer spada u zvanicni top3 najboljih u italiji. Camogliese s rumom ako pojedes 2 komada ne prolazis alko test :lolol:

Naravno da smo probali, odlicno je.
Posebna zahvalnost od moje zene koja kaze da je "bukvalno savrsenstvo" ukusa.

Vreme je jutros bila katastrofa, oko podne sunce... Za naredne dane kazu kisa svaki dan [emoji26]
Videcemoed0a440c3cc40db5ec7d6ec90a68ccb8.jpg

Baza nam je Sestri Levante, prosetamo po gradu, naletimo na jedini restoran na plazi tj uvalici. Zena pametno kaze "da popijemo samo aperitivo, verovatno su preskupi".. Dva Hugo spritza 30e 😂

Danas u Portofinu (pomenuti restoran se tako zove, ne slucajno 😁 ), kazem ja njoj "vodim te na Huga". Sednemo u restoran, pogled ka moru... Moja pametna zena uzme kartu pica...Hugo spritz kosta DVADESET I SEST EVRA 😂 kad me nije slog strefio. 

Mi se pogledamo, kelner zvera na drugu stranu.. mi pobegosmo glavom.bez obzira. 😁

Hugo je bio popijen u Santa Margareti, celih 8e, sto je prihvatljivo (u Torinu smo platili 5e)...

Tako da... Camogli +, Portofino -  .. Ne samo zbog cena, generalno je Camogli mnogo lepsi i bajkovitiji.

Sutra Cinque terre ako vreme dozvoli 😁