Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severozapad - Piemont i Torino, Ligurija, Emilija Romanja i Bolonja

Featured Replies

Ja cu se okvasiti u jezeru Komo za koji dan, bozezdravlja.

• 2 months later...
  • Replies 242
  • Views 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Bobbio Kad se sidje s autoputa i krene penjanje po blagim brdima Pjacentinskog apenina treba dosta vremena da bi stiglo do ovog malog grada nasolnjenog na reku Trebbia. Iako zvanicno pripada Emilij

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Varese Ligure Posto nam je i 2 dana bilo previse da lencarimo na plazi i hvatamo bojicu za Mikonos, juce posle dorucka smo se uputili u bespuca Ligurijskih brda i planina. Poslepodne opet na plazu na

• Podseti me ovaj most na jedno slatko mestasce nedaleko od Udina, Cividale del Friuli. I ovaj se zove Ponte del Diavolo 😈 kao u Bobbio. Ako vas put nanese i ako volite kolace sa rogačem obavezno prob

Posted Images

Drugari, letimo zena i ja u sledecu nedelju do Bergama, pa onda od Bergama treba da stignemo do Bolonje, tamo smo tri dana.

Gde (onlajn) je najsigurnije i najbolje da se informisemo o polascima vozova ili buseva? Kakva su iskustva sa italijanskom zeleznicom i bus prevozom i sta biste pre preporucili, voz ili bus?

Edited by Sludge Factory

Kad izadjes sa Bergamo aerodromske zgrade udaris u autobusku stanicu.

Za Bolonju ne znam za direktan bus, ali sigurno mozes do Milana, pa voz do Bolonje.

Bolonja je 😍😍😍😍, italijanska zeleznica je super.

A informacije google pa neki od sajtova koje predlozi isti.

Obavezno okaci neku sliku i napisi ako su vas cimali za EES

Edited by Milosh76

Bitno... Prebaci pare na karticu, bice ti korisnija od kesa.

Od banalnih stvari kao sto je wc na stanici u Milanu do placanja po gradu.

Edited by Milosh76

Hvala Miloše! Znači ovo što google izbacuje je pouzdano.

Kakva je situacija sa sim karticama za telefone? Ima li smisla kupiti neku italijansku sim karticu da bih imao bar net?

Ja imam u paketu roming,a ranje sam uzimao sim karticu Iliad sa internetom i pravio hotspot u nekom starom telefonu..

Svejedno koju karticu uzmes, samo da znas, moraces pasos da ostavis i da registrujes broj na sebe/zenu.

Sto se tice prevoza, zena i ja smo bili krajem avgusta, kupili smo karte na automatu na stanici. Mi smo isli Wizzom sleteli oko 1 nocu.

Isto i na zeleznickoj u Milanu mozes i kod coveka i na automatu da kupis karte.

Edited by Milosh76

Preporuka za restoran u Bolonji, zove se Ristorante al montegrappa da nello.

Gelato jedi obavezno, nemoj da te lazu da je hladno 😁

Mozes i mortadelu da probas kazu da nije losa 😂

Nama je let u 6 ujutru odavde, tamo je oko 8 ako sve bude na vreme. Wizzom idemo. Tako da racunam da ce prevoza ujutru biti dosta.

Imaces prevoza koliko hoces, taman u Milano na kafu i corneto, pa voz do Bolonje lagano.

On 8. 11. 2025. at 16:12, Sludge Factory said:

Drugari, letimo zena i ja u sledecu nedelju do Bergama, pa onda od Bergama treba da stignemo do Bolonje, tamo smo tri dana.

Kako je prosao put? Kaci slike obavezno

Edited by Milosh76

Posto je sludge skrt na fotkama evo jedne iz Bolonje

Screenshot-2025-10-10-17-19-33-77-3d9111

lolol

Torino

IMG_20250829_134927.jpg

Meni je iz nekog razloga Torino naijinteresantniji od gradova koje sam posetio u Italiji.

On 16. 11. 2025. at 11:10, Sludge Factory said:

Let je prosao savrseno, da kucnem u drvo. Evo pijemo kafu u Bergamu jer se ispostavilo da zeleznica bas danas strajkuje, pa cekamo bus za Bolonju. Kisa lije kao iz kabla. Ali ne zalimo se. Spasilo nas dvoje klinaca nasih koje smo sreli ovde slucajno (deca isto idu na Radiohead), rekli nam za ovaj bus. Trebalo bi da smo u Bolonji oko 4.

Jebote! Cekaj bre, pa ti si onaj tip iz hotela Camplus?! Ako se ne varam bas to od reci do reci isto sam cuo od jednog tipa iz KG kad smo se sreli u busu u povratku sa koncerta. Ja sam onaj sto je bio sa cerkom. Hehehe.. Dakle, ovaj PPP.

11 hours ago, bloodymir said:

Jebote! Cekaj bre, pa ti si onaj tip iz hotela Camplus?! Ako se ne varam bas to od reci do reci isto sam cuo od jednog tipa iz KG kad smo se sreli u busu u povratku sa koncerta. Ja sam onaj sto je bio sa c9erkom. Hehehe.. Dakle, ovaj PPP.

Da, to sam ja! Da znas da mi je palo na pamet da nisi mozda sa PPP. PPP osvaja svet.

Edited by Sludge Factory