August 3, 20232 yr 7 minutes ago, Milosh76 said: Koliko je toplo more? Meni je ok. Dete se nije zalilo Generalno, more je plitko i mislim da se brzo zagreje. Prema info na web, voda je 27-28C.
April 4, 20242 yr On 20. 3. 2024. at 21:58, Milosh76 said: Maj u Italiji, od mene nista novo Prvo 5 noci u Riminiju (taj deo nismo obisli) i okolini... bice svasta da se obidje. U povratku Dolomiti 3 noci... Nit smo zena i ja penjaci, niti profi pesaci... ali zato volimo da uzivamo u prirodi. Nasli smestaj u sred nicega, najblizi restoran na 2 i po km Cena svega 240e sa besplatnim parkingom i doruckom http://www.spescia.it/en/ Uopste ne sumnjam da ce biti dobro, samo na planini da nas posluzi vreme. Sve savete oko Riminija i Dolomita prihvatam uz zahvalnost @Poludziber tebe gledam Posebno me zanima vreme na Dolomitima pocetkom maja 9-12 maj... osim sto treba da ocekujem neocekivano Malo sam prezauzet u ovom periodu ali evo ukratko. Okolina Riminija je jako zanimljiva i lepa sto vise krenes prema unutrasnjosti. Uz obavezni San Marino lepi su srednjovekovni gradici Verucchio i San Leo. Inace sav taj apeninski pitomobrdski pejzas koji ide od pozadine Riminija prema jugu i zahvata celi region Marche je zaista prelep. Podseca mnogo na Toscanu ali su ljudi ljubazniji. Obalom otidji do Pezara koji je kul zivahan grad i ima sta da se vidi. Na pola puta obavezno se popni u zamak-grad Gradara, jedan od lepsih i ocuvanijih u celoj Italiji. Istorijski centar Riminija je prilicno ocuvan vredan obilaska zbog svoje rimske i srednjovekovne proslosti. Tiberijev most i Avgustova kapija su medju glavnim atrakcijama. Ako si ljubitelj Felinija, podseticu te da je on rodjen i odrastao u Riminiju i 90% filma Amarkord je sniman bas u centru ovog grada. Tako da ti preporucujem da ponovo pogledas ovo remek delo posle obilaska i vedeces da ces prepoznati gomilu mesta koja si obisao. U gradu postoji i njegov muzej koji se proteze u vise objekata ukljucujuci glavnu tvrdjavu i mitski bioskop Fulgor. Nazalost nisam ga jos posetio ali nameravam. Sto se klope tice, obavezno da probas piadinu. Piadina romagnola je medju najcescim street food-om po celoj Italiji ali samo ovde mozes probati onu autenticnu. Po meni je nabolja u Riccione-u "Da Romano" (Ziveo sam u Riccioneu godinu i po pre 20ak godina i veruj mi da je i danas najbolja piada kod njega. Preporucujem ti "crudo, squacquerone e rucola" kao izbor. U restoranima trazi "Strozzapreti con le canocchie" Canocchie su posebna vrsta skampa sa tvrdim oklopom (Skampi Mantis) i imaju poseban ukus a ovde su lokalni specijalitet s pastom tipa strozzaprete koja im je idealan spoj. Piadina Strozzapreti con le canocchie
April 28, 20242 yr @Serena i @Poludziber hvala puno na savetima. Bili smo u Raveni, ovaj put cemo obici Anghiari, Urbino, Gubbio, Pesaro, mozda dodjemo i do Ancone, ko zna. 😃 Edited April 28, 20242 yr by Milosh76
May 4, 20242 yr 1 hour ago, aram said: @Milosh76 i ti se iz Italije baviš moderacijom sporta? Pa treba te banovati dok si tamo Prednost kad imas roming, a moderacijom na sportu se nikad ne bih bavio... 😁 Tek sam stigao u Rimini... Uzivanje moze da pocne 😁
May 8, 20242 yr Popular Post Nigde nikog! Da ne znam na kojoj sam temi, rekao bih da su fotke iz Zrenjanina.
May 8, 20242 yr 6 hours ago, Ras said: Nigde nikog! Da ne znam na kojoj sam temi, rekao bih da su fotke iz Zrenjanina. Pre 7 godina sam sa bivšom bio na prduženom vkendu u Beloj crkvi, da obiđemo čuvena jezera. Mesto je krš i propalo, međutim žena se baš potrudila da napravi dobre fotke iz svakakvih uglova, filtera, pičke materine, nemam pojma o tome ništa, u životu nisam napravio pet fotografija (od čega su 4 selfiji). I onda okačila to na fejs i napisala iz zezanja nešto u fazonu "vikend u Italiji" ili tako nešto i niko nije ni posumnjao da nije Italija, svi se oduševili.
May 8, 20242 yr 12 hours ago, Serena said: Evo ih u Rimu Tek je krenula horda iz Bavarske i Austrije. Ja sam danas izlazio iz Beca preko sat vremena. Prvo sam mislio da su vecinom nasi ljudi koji idu za BiH/Hr ali onda sam video da su svi nastavili za Klagenfurt pa ce na Udine i dole. Ovde u pansionu gde cu prenociti pa sutra nastaviti bukvalno svi idu za svi idu za Italiju.