Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maslinovo ulje

Featured Replies

ja pržim na De Cecco fruttato. ponekad i sa ovim drugima, ali realno šteta je, visoka aroma se izgubi na tiganju.

• Replies 142
  • Views 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Pixie prvo, zaboravi crnogorska, pa i dalmatinska. nema od toga ništa. jedne godine može da bude super, sledeće đubre. jedino su istrani donekle savladali konstantnost, ali ja se ni u njih ne uzdam d

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Ja sam sretnik koji ima svog lokalnog seljaka u Bazilikati koji cedi svoje ulje i koje mi salje u kantama svakih 6 meseci. Par puta sam brao masline s njim kao da pomognem ali se uvek nakon pola sata

• 500gr mekog belog brašna 1 kašičica soli pola kocke svežeg kvasca ili jedna kesica suvog, aktivirana u sledeća dva sastojka 2 kašičice šećera 250ml mleka 75ml ulja 1 jaje   ja u fil stavim obično 200g

Posted Images

11 minutes ago, zorglub said:

Ubogi, nemaju masti.

Pre 20+ godina je aktuelna zemlja porekla bio Tunis. Isto kažu i za pirinač i pšenicu. Latini, stare barabe.

Treba dobro gledati etiketu. Etiketa Made in Italy je legalna i ako se ulje uvozi iz Spanije i Grcke a samo punjenje i ambalaza rade u Italiji. Na etiketi mora da pise 100% olio italiano, a jos pozeljnije i certificat DOP ili IGP koji ukazuje tacno na zonu odakle dolaze masline.

16 minutes ago, brusli said:

To znaci da jedna osoba treba da konzumira litar maslinovog ulja nedeljno (142 ml dnevno), i bice zdrava ko dren ?

Da nije to malo mnogo...

Nemam pojma, mada nije prvi izvor gde kažu da valja. Nisam probao, meni deluje dosta, mada ako koristiš za sve dosta ostane na tiganju. Meni je tu alarmantno što je to preko hiljadu kalorija, znači pola dnevnog unosa kalorija samo maslinovo... ali šta ja znam realno..

2 minutes ago, Seabass said:

Ticalo se Dragancetove nedeljne konzumacije putera, veli da pojede blok (250g). )

Ne znam koliko meni traje litar maslinovog, mozda 15 dana, mozda duze. I ja trosim druge masnoce i ulja. EVO trosim samo kad ne mora da ide na visoke temperature na direktnu vatru ali je sasvim ok u relni.

Aaaa, sori, da, za puter već stoji D

Ja sam sretnik koji ima svog lokalnog seljaka u Bazilikati koji cedi svoje ulje i koje mi salje u kantama svakih 6 meseci. Par puta sam brao masline s njim kao da pomognem ali se uvek nakon pola sata tresenja stabla i skupljanja maslina u kosaru brzinski nadjemo u hladu za drvenim stolom uz vino i domacu suvu kobaju i pekorino i teskim pricama.

19 hours ago, aram said:

prvo, zaboravi crnogorska, pa i dalmatinska. nema od toga ništa. jedne godine može da bude super, sledeće đubre.

Mene Memedović jako iritira inače, reko' samo da ostavim ovde.

Iako je druga strana medalje po senzibilitetu, nekako su mi on i Rade Bogdanović prva asocijacija za pogrešnu percepciju većinske Srbije apropo etikete "čovek iz naroda".

Edited by Milošica

Slusajuci te price o przenju i maslinovom ulju, uzeh jednog dana kad sam bio dokon da guglujem, i na kraju sam bio zbunjeniji nego sto sam bio.

Jedan kaze najbolje je za przenje, drugi kaze najgore je.

Jedan kaze ja sam dr/mr biohemije, radio istrazivanja najmanje razlaganja na visokoj T ima ekstra devicansko MU, ne verujte sta pricaju neuki po netu.

Opet drugi dr/mr kaze, ma jok, najgore je maslinovo pogotovo extra devicansko, razlaze se na neke otrove.

I sad sta reci, koju posluku porati.

1 minute ago, brusli said:

Slusajuci te price o przenju i maslinovom ulju, uzeh jednog dana kad sam bio dokon da guglujem, i na kraju sam bio zbunjeniji nego sto sam bio.

Jedan kaze najbolje je za przenje, drugi kaze najgore je.

Jedan kaze ja sam dr/mr biohemije, radio istrazivanja najmanje razlaganja na visokoj T ima ekstra devicansko MU, ne verujte sta pricaju neuki po netu.

Opet drugi dr/mr kaze, ma jok, najgore je maslinovo pogotovo extra devicansko, razlaze se na neke otrove.

I sad sta reci, koju posluku porati.

Pržiš na masti i zabole te.

1 minute ago, JozoMujica said:

Pržiš na masti i zabole te.

Ne volem mast.

3 minutes ago, brusli said:

Ne volem mast.

E, jbg.

Meni mladi krompirići nisu mladi krompirići ako nisu na masti.

33 minutes ago, Seabass said:

Ticalo se Dragancetove nedeljne konzumacije putera, veli da pojede blok (250g). )

Ne znam koliko meni traje litar maslinovog, mozda 15 dana, mozda duze. I ja trosim druge masnoce i ulja. EVO trosim samo kad ne mora da ide na visoke temperature na direktnu vatru ali je sasvim ok u relni.

Ma nije da pojedem, ali pravim soseve takodje i kuvam sa puterom, itd. Narocito kad pravim bechamel i slicno, ode mi trecina bloka!

13 minutes ago, brusli said:

razlaze se na neke otrove.

Ovo apsolutno nije tacno.

12 minutes ago, dragance said:

Ma nije da pojedem, ali pravim soseve takodje i kuvam sa puterom, itd. Narocito kad pravim bechamel i slicno, ode mi trecina bloka!

Unistila te Francuska D

2 minutes ago, Lo Zingaro said:

Unistila te Francuska D

Jeste, jebi ga D

15 minutes ago, dragance said:

Ma znam, isto i kod mene. Ja sam napravio kilu putera oko Nove godine, i sinoc sam iskoristio zadnji grumencic da namastim tepsiju za fokacu. Trosim i beef dripping, suncokretovo ulje, EV rapeseed... Imam i dvije kutije beef suet, mislio praviti steak&kidney pudding.... Jedino sto pokusavam to nekako svoditi na minimum koliko treba, a ne optimalno. Nekada sam pravio mash 2:1 omjer krompira i putera, sad izgnjecim krompir, zalijem EVO i malkice putera, samo za ukus i miris.