Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maslinovo ulje

Featured Replies

Fokača u bluk, origano i mulje sleep

• Replies 142
  • Views 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Pixie prvo, zaboravi crnogorska, pa i dalmatinska. nema od toga ništa. jedne godine može da bude super, sledeće đubre. jedino su istrani donekle savladali konstantnost, ali ja se ni u njih ne uzdam d

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Ja sam sretnik koji ima svog lokalnog seljaka u Bazilikati koji cedi svoje ulje i koje mi salje u kantama svakih 6 meseci. Par puta sam brao masline s njim kao da pomognem ali se uvek nakon pola sata

• 500gr mekog belog brašna 1 kašičica soli pola kocke svežeg kvasca ili jedna kesica suvog, aktivirana u sledeća dva sastojka 2 kašičice šećera 250ml mleka 75ml ulja 1 jaje   ja u fil stavim obično 200g

Posted Images

Pre ovog sranja u Palestini, nabavljao sam redovno palestinsko organsko maslinovo ulje. Sada ga više nema ☹️

So se ko seća perspica sa grkinjom, ona počinje biznis uvoza maslinovog ulja iz porodičnog kraja za UK.

Napice se @Pixie ulja D

• Author

5 minutes ago, brusli said:

Ima onaj parametar kiselost maslinovog ulja, on kao govori o kvalitetu.

Treba da bude < 0,8%, imaju kod nas i < 0,4%.

Je l' to piše na ambalaži?

• Author
2 minutes ago, dragance said:

So se ko seća perspica sa grkinjom, ona počinje biznis uvoza maslinovog ulja iz porodičnog kraja za UK.

Nemci bi rekli "sediš na izvoru" (ili pored D) .

4 minutes ago, dragance said:

Pre ovog sranja u Palestini, nabavljao sam redovno palestinsko organsko maslinovo ulje. Sada ga više nema ☹️

Podrška Grkinji...da nija možda s Krita?

Jeste!

Ja već 6 godina samo maslinovo.

Medicinski razlozi.

Nemam ništa pametno da dodam, sem radnje u Njegoševoj, preko puta Kalenića koja se tim bavi.

Ove sezone je maslinovo pristupačnije, bila dobra godina.

@dragance Kazi grkinji da je pozdravlja marcus i da ima neke njene fotke koje je nasao u bespucima interneta. Razmenice ih rado za steady monthly olive oil supply.

@Marcus Wulffings nema na cemu.

Edited by precog

Ima jedno četiri mala grčka proizvođača u ponudi po pojedinim supermarketima u Americi, i taj jedan Stavro sa Krita mi je bio najbolji po kvalitetu. Imao je taj specifičan rezak, ljutkast šmek.

1 hour ago, Pixie said:

i raspametila sam se

nije čudno - tako miriše optimizam.

...

u nekom plustkvamperfektnom životu sam trošio jordansko.

• Author
25 minutes ago, makaronee said:

nije čudno - tako miriše optimizam.

...

u nekom plustkvamperfektnom životu sam trošio jordansko.

Ovo baš i spolja lepo izgleda, bilo bi lepo i kao poklon. ) Ali ne nalazim nigde da može da se naruči, je l' prodaju samo veće količine ili?

1 hour ago, Marcus Wulffings said:

Ima jedno četiri mala grčka proizvođača u ponudi po pojedinim supermarketima u Americi, i taj jedan Stavro sa Krita mi je bio najbolji po kvalitetu. Imao je taj specifičan rezak, ljutkast šmek.

Markuse, ako se sećaš imena proizvođača, pls share.

Olive Oil Lovers

All Products

Discover a wide selection of high-quality extra virgin olive oils, vinegars, pantry, and gift items from all around the world.

To je to, biraj ona koja koja su spakovana u skromnije flaše bez dizajna, dakle grčka u limenim kantama od 5L....i sicilijanska

Bolje se sprijateljite sa nekim grkom ili italijanom (ili zenskim primercima, ko sta preferira) i pitajte njih gde uzimaju. velika je verovatnoca da imaju nekog lokalnog dobavljaca/proizvodjaca.

naravno, pricam, o evropi.

Edited by precog