Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maslinovo ulje

Featured Replies

Vero, poznat po jakim cenama, trenutno ima dve vrste grčkog EVOO u kanti od 3 litre, 3100 i 3200 dinara za kantu. Nisam uočio posebnu oznaku za sniženje, ovo je ozbiljno povoljnije nego njihove uobičajene cene. Takođe, s obzirom na to da odavno kupujem tamo, vrste koje su sad u ponudi ranije nisam viđao. Bumo videli jesu li čemu.

• Replies 142
  • Views 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Pixie prvo, zaboravi crnogorska, pa i dalmatinska. nema od toga ništa. jedne godine može da bude super, sledeće đubre. jedino su istrani donekle savladali konstantnost, ali ja se ni u njih ne uzdam d

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Ja sam sretnik koji ima svog lokalnog seljaka u Bazilikati koji cedi svoje ulje i koje mi salje u kantama svakih 6 meseci. Par puta sam brao masline s njim kao da pomognem ali se uvek nakon pola sata

• 500gr mekog belog brašna 1 kašičica soli pola kocke svežeg kvasca ili jedna kesica suvog, aktivirana u sledeća dva sastojka 2 kašičice šećera 250ml mleka 75ml ulja 1 jaje   ja u fil stavim obično 200g

Posted Images

To je baš povoljno.

Javljajj čim probaš.

@ajgor

5 hours ago, Seabass said:

Meni je tesko vjerovati tim istrazivanjima jer ko zna ko to placa. Do skoro je bilo da su sve masti lose i trpali su nas sa low-fat opcijama koje su punili secerom da bi imalo ukusa. Sad je secer najvece zlo, a masti se donekle rehabilituju. Seed oils (suncokretovo, repica, kikiriki, itd) su sad na tapetu za demonizaciju ali ja ne dajem tome mnogo znacaja.

Mislim da su seed oils na lošem glasu zbog onoga šta proces prerade njima čini, a ne zato što su loši sami po sebi. Na primer, nerafinisano suncokretovo ulje nije toliko na tapetu. Mislim.

20260227_182242.jpg

7 hours ago, Seabass said:

20260227_182242.jpg

Neki veliki Sainsbury’s?

4 hours ago, jms_uk said:

Neki veliki Sainsbury’s?

Zajebavas?

Asda ga ima ovde kod mene.

Nemamo Aldi u Sirskoj ☹️

Bio je pre par godina test u Nemačkoj, retko koje ulje je imalo zadovoljavajuću ocenu. Najbolje je bilo ocenjeno o ironije neko istina organsko, ali Aldi ili Lidl ulje, tj. u praksi ulje koje i nije nešto cenjeno. Bilo je raznoraznih skupljih, organskih, ovakvih onakvih marki, ali bilo je i bizarnih problema tipa tragovi mašinskog ulja. Mislim ima taj test sigurno svake godine, ali od tad uglavnom ignorišem marke i testove, pogotovo što lepe etikete na nešto što su kupili. Ko zna da li je nešto dobro ocenjeno uopšte jedno te isto te godine kad je dobro ocenjeno. Možda im pola proizvodi jedan proizvođač, četvrtinu drugi itd.

To je za supermarkete. Kupio sam prošle godine dva kanistera u Lidlu, još mi traje. Za neke manje marke ne znam. Ako je dobar ukus, why not.

1 hour ago, Venom said:

Bio je pre par godina test u Nemačkoj, retko koje ulje je imalo zadovoljavajuću ocenu. Najbolje je bilo ocenjeno o ironije neko istina organsko, ali Aldi ili Lidl ulje, tj. u praksi ulje koje i nije nešto cenjeno. Bilo je raznoraznih skupljih, organskih, ovakvih onakvih marki, ali bilo je i bizarnih problema tipa tragovi mašinskog ulja. Mislim ima taj test sigurno svake godine, ali od tad uglavnom ignorišem marke i testove, pogotovo što lepe etikete na nešto što su kupili. Ko zna da li je nešto dobro ocenjeno uopšte jedno te isto te godine kad je dobro ocenjeno. Možda im pola proizvodi jedan proizvođač, četvrtinu drugi itd.

To je za supermarkete. Kupio sam prošle godine dva kanistera u Lidlu, još mi traje. Za neke manje marke ne znam. Ako je dobar ukus, why not.

Zato i kupujem samo domace iz dalmacije, za koje provereno znam sta je, bez obzira sto nije vrh vrhova (nije ostrvsko, vec zaledje).

4 hours ago, Seabass said:

Zajebavas?

Ne prepoznajem etiketu sa cenom pa pitam?

(A licio mi je malo font na njih, ovako odokativno)

Edited by jms_uk

9 minutes ago, jms_uk said:

Ne prepoznajem etiketu sa cenom pa pitam?

(A licio mi je malo font na njih, ovako odokativno)

Jeste Sainsbury's na Finchley Rd. Jeste veci ali ovo ulje se i ne prodaje u manjim Local.

20260228_180722.jpg

750ml/£6

Edited by Seabass

Ima ovo tunižansko kod mene i nije skupo, možda probam jednom. Inače, čitam par poslednjih strana i razmišljam nešto. Obzirom na potrošnju da kupujem Farchioni mogao bih lagano da fajlujem bankrot za par meseci obzirom da je kod mene nekih 20 baksa flaša od 0.7.

Sreća je da ima rešenje u vidu Costco wholesale. Koliko znam nema preko bare, pa vam ne znači mnogo. Fora kod njih je što nemaju veliki izbor različitih proizvođača za pojedinu namirnicu, ali ono što imaju prolazi jako stroge kontrole nabavke.

Ovo je moj arsenal.

image.jpeg

Maslinovo je $20 za 2l, organsko i vrlo dobro iako nema geografsko poreklo. Za cenu odlično. Avokado koristim za prženje, a ono je čak i malo skuplje, $25 za 2l. I organsko suncokretovo koje volim u nekim salatama gde mi smeta aroma kupus na primer.

Živeo Costco

A sirce?

Ima li topik o sircetu?

Trenutno sam spao na 3 vrste, cesto imam 5-6. cak sam i pravio od jabuka. Negdje sam vidio neki recept za sirce od suvog grozdja, koji sam namjeravao isprobati.

vinegars.jpg

Fali mi sherry za kojesta ali za sad mi je ovo sasvim dovoljno.

Ja sam imao do skoro nefiltritano apple cider vinegar iz Kalifornije, opet izvor Costco rolleyes Pakovanje od 3x1 litar flaša, mislim da mi je to trajalo brat, bratu jedno 2 godine. Još sam dodavao vode kad se vremenom dokiseljavalo.

Osim njega koristim Aged Balsamic Vinegar of Modena, Sprouts robna marka. Jeftina su u glavnom bez veze, a ovo nije pljačka od cene i pravi razliku kod dresinga za salatu.