Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

7 minutes ago, harper lee said:

Problem je sto istorijske analogije ne vrede kurcu. I Rusija je prodala Aljasku Americi, sto im sada ne proda Kamcatku? Mi ne zivimo u 1917. godini.

Misli?

1917 Evropa se nalazi u velikom ratu protiv: Nemacke, K&k i ostalih drugara. Situacija na frontu je pat pozicijq. Zapafna evropa nema bas puno motiva da nastavi rat, nema ni para ni oruzja. Ocajnicki im je potrebna pomoc SAD.

2026, Evtopa je u vrlo specificnom ratu sa rusijoR. Namaju para, nema oruzja, ...

Ugrubo gledano ja ne vidim bas puno rqzlike, ali ima puno slicnosti. Uz malo dobrog PRa Danci mogu da kazu kako su napravili dobar dil i prodali "ledenu pustagiju.

Uvek mogu da kazu da ce sledeca SAD administracija, neki novi Dzo ili Kamala, da im vrati oteto. Mislim da im povrate, ako znas sta mislim ;)

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

6 minutes ago, x500 said:

Misli?

1917 Evropa se nalazi u velikom ratu protiv: Nemacke, K&k i ostalih drugara. Situacija na frontu je pat pozicijq. Zapafna evropa nema bas puno motiva da nastavi rat, nema ni para ni oruzja. Ocajnicki im je potrebna pomoc SAD.

2026, Evtopa je u vrlo specificnom ratu sa rusijoR. Namaju para, nema oruzja, ...

Ugrubo gledano ja ne vidim bas puno rqzlike, ali ima puno slicnosti. Uz malo dobrog PRa Danci mogu da kazu kako su napravili dobar dil i prodali "ledenu pustagiju.

Uvek mogu da kazu da ce sledeca SAD administracija, neki novi Dzo ili Kamala, da im vrati oteto. Mislim da im povrate, ako znas sta mislim ;)

Takvih ili nekih drugih slicnosti izmedju dva nepovezana dogadjaja mozes uvek da nadjes ali one ne znace nista.

Uostalom, videcemo pre ili kasnije na sta ce da izadje, u ovom trenutku mozemo da spekulisemo sta god ali nas to nece uciniti pametnijim.

Oglasio se stari newt gingrich, mislim interesantno

Former House Speaker Newt Gingrich (R-Ga.) is calling President Trump’s bluff on his threats to gain control of Greenland.

“I think he’s making a lot of noise to set up a negotiation to get what he wants, which is tourist rights, economic rights, mineral rights and national security rights,” Gingrich said.

glede turizma implicira(?) sta, ne dozvoljava se dovoljno 🚢 turizma,

2 hours ago, x500 said:

1917 godine SAD predsednik je bio Vudru Vilson, i tada su kupili Devicanska ostrava od Danaca. Malo pritisak, malo pare, malo demokratije i resena atvar.

Sta je problem da se sada napravi slicno sa Grenlandom?!

Upravo su tada u sklopu te kupovine SAD potpisale da odustaju od svih aspiracija prema Grenlandu.

5 minutes ago, Radoye said:

Upravo su tada u sklopu te kupovine SAD potpisale da odustaju od svih aspiracija prema Grenlandu.

Nećemo se valjda držati ugovora kao pijan plota...

odseklo me glede grenlandskog turizma

Zakon iz ‘25. favorizuje visednevni boravak vs cruise ships na par sati (koji potencijalno mogu biti ukinuti), lokalno vlasnistvo turizam biznisa + protiv overtourisma.

Izgleda hoce turizam ali ne trumpove hotele masovni

8 hours ago, Venom said:

Onda neka prestanu da cvile i/ili argumentuju dok ih neko gazi, ili glume da će nešto da urade kad svi znaju da neće uraditi ništa. I tako od jednog do drugog poraza. Ova najava revizije dogovora od početka godine je makar neki početak.

Oni su sad u poziciji da rebalansiraju kako nisu od WWII. Ali to ne znaci da su bez ikakvog uticaja i ikakve pregovaracke moci.

Ukrajina je npr jos jedan u nizu tih USA/Rusija ratova, samo ovaj put mnogo blize kuci nego sto je to bilo ranije, sto je takodje vrlo vazan momenat. Evropa je tu bila u stanju da izgura svoju agendu sa Zelenskim vs Trump, i to ce u finisu vrlo likely biti tema gde ce se naci opet.

Nece se NATO rasturiti, nema mi rezona ama bas nikakvog, pre ce se zaustaviti na malo jacem reketu Evropljana i to je to.

Izgleda da Estonija zna šta je bitno

• Author

Pa mogu evropske članice NATO-a da se upinju koliko hoće da održe savezništvo ako Trampu do njega nije stalo. Zašto bi se tačno Tramp zaustavio na Grenlandu ako mu to prođe bez ikakvog otpora, kad kao sledeće može da uzme i Norvešku s naftom?

Edited by vememah

• Author

@Mel

Ne. Pismo je objavio dopisnik PBS Newshoura za spoljnopolitička i odbrambena pitanja. A i ovo ide u prilog.

has not been awarded the Nobel Peace Prize.

Støre explains that he gives the same answer every time. The decision is made entirely by the Norwegian Nobel Committee, which operates independently and without any involvement from the Norwegian government.

It is, as Støre reportedly notes with thinly veiled frustration, a concept Trump appears fundamentally unable to grasp.

Stay connected, Follow Gandalv @Microinteracti1

https://x.com/Microinteracti1/status/2012960177612345753

Edited by vememah

23 minutes ago, vememah said:

@Mel

Ne. Pismo je objavio dopisnik PBS Newshoura za spoljnopolitička i odbrambena pitanja. A i ovo ide u prilog.

https://x.com/Microinteracti1/status/2012960177612345753

ne znam sta reci, grbav si kako okrenes, nadam se da Trampu nedavanje tog Nobela za kojeg je bio toliko zapeo da bi mogao Obami da mase pred nosem, nece biti ko HItleru akademija umetnosti.

Pošto mi niste dali Nobela, ne osećam više potrebu da delim s vama fudbalsku loptu i iz tog razloga je nosim kući. TYFYATTM

46 minutes ago, vememah said:

uzme i Norvešku s naftom

i Nobelima

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.