Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

11 minutes ago, Venom said:

Pošto mi niste dali Nobela, ne osećam više potrebu da delim s vama fudbalsku loptu i iz tog razloga je nosim kući. TYFYATTM

Nije samo to. He made sure that everyone knows he wanted it. Nedavanje Nobela nije samo niste mi ga dali minji minji minji, nego i u njegovoj interpretaciji poruka nisi dovoljno bitan da bi se vodili tvojim zeljama, za koje smo znali.

To je za njegov ego kao da su ga direktno napali, i sad on treba nekako da odgovori.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

11 hours ago, x500 said:

1917 godine SAD predsednik je bio Vudru Vilson, i tada su kupili Devicanska ostrava od Danaca. Malo pritisak, malo pare, malo demokratije i resena atvar.

Sta je problem da se sada napravi slicno sa Grenlandom?!

Grenland i jeste bio deo tog dogovora. Inače, vidim da @Zaboravan svršava za one debeljuškaste oficire koji su se “vratili posle 48 casova”, beše najavljeno da je cilj posete da se izvide logističke stvari, a u cilju da se pošalju značajnije trupe. Pošto kupio, tolko prodao.

1 hour ago, dragance said:

Grenland i jeste bio deo tog dogovora. Inače, vidim da @Zaboravan svršava za one debeljuškaste oficire koji su se “vratili posle 48 casova”, beše najavljeno da je cilj posete da se izvide logističke stvari, a u cilju da se pošalju značajnije trupe. Pošto kupio, tolko prodao.

Brt šta je s tobom?

Ajde što mašiš ceo fudbal nego si nepristojan i bezobrazan, na nivou klinca od 14god.

Rusi i Ameri nisu direktno ratovale jedna protiv druge na svojoj teritoriji ali jesu na tuđim teritorijama..

Ljudska rasa ( i u globalu i pojedinci) nije se menjala (napredovala) ni mrvicu u poslednjih 20.000 godina.

Mentalno..

Tehnološki je druga priča..

Prenesite današnju tehnologiju 20.000 godina u nazad i imaćete isto društveno-socijalno-političko-ekonomsko uređenje kao danas..

Edited by Marsupilami

2 hours ago, dragance said:

Grenland i jeste bio deo tog dogovora.

Nakon dogovora iz 1917 bila su barem jos 3 dogovora:

• 1940/41 - gde SAD uzimaju malo Grenland

• Pocetkom 50tih - Grenland je mnogo vazan za SAD

• 2004(5) - kako crmo dalje

SAD politika je demokratska i jasno sta kazu sta ''oce, sad jr samo srvar koliko ce da kosta i kao ce to da se izvede.

38 minutes ago, Zaboravan said:

Brt šta je s tobom?

Ajde što mašiš ceo fudbal nego si nepristojan i bezobrazan, na nivou klinca od 14god.

Ide mi na nerve ono sto provejava kroz ovaj topic - "hehehe, EU nije ni za kurac, ratovace sa deset debelih oficira", "dosla maca na vratanca" i ostale isfrustrirane poruke.

Ti si samo naleteo kada sam citao tvoje postove i reakcije na druge postove. Ne znam i dalje sta hocete da EU objavi rat Americi? Da nikada nisu trebali sa njima u saveznistvo? Sto nisu stavili prioritet na vojsku umesto na ekonomiju i socijalu?

1 minute ago, x500 said:

Nakon dogovora iz 1917 bila su barem jos 3 dogovora:

• 1940/41 - gde SAD uzimaju malo Grenland

• Pocetkom 50tih - Grenland je mnogo vazan za SAD

• 2004(5) - kako crmo dalje

SAD politika je demokratska i jasno sta kazu sta ''oce, sad jr samo srvar koliko ce da kosta i kao ce to da se izvede.

Pa 50-ih i jeste bio vazan zbog detekcija potencijalnih nuklearki, zbog koga i imaju bazu u Thulleu i mogu da naprave milion baza ako hoce. Sto je ipak malo drugacije od "sad je to moje".

Nesto drugo je u pitanju, a bezbednost Arktika to sigurno nije.

• Author

Vice Chancellor Lars Klingbeil just told reporters standing beside French finance minister Roland Lescure in Berlin.

“Everything must be prepared now."

https://x.com/DaveKeating/status/2013177494162059554

Just now, dragance said:

Ide mi na nerve ono sto provejava kroz ovaj topic - "hehehe, EU nije ni za kurac, ratovace sa deset debelih oficira", "dosla maca na vratanca" i ostale isfrustrirane poruke.

Ti si samo naleteo kada sam citao tvoje postove i reakcije na druge postove. Ne znam i dalje sta hocete da EU objavi rat Americi? Da nikada nisu trebali sa njima u saveznistvo? Sto nisu stavili prioritet na vojsku umesto na ekonomiju i socijalu?

Pa nije ni za kurac kada treba da se sukobi (bilo kako) sa USA, Kinom a počinje da liči ni sa Rusijom ako joj USA ne drži leđa.

Da se ne pravimo budale, tako je sada.

Samo veverica bi popušila priču da je 15 vojnika za 48h obavilo svoju misiju snimanja situacije za dolazak većeg broja trupa.

Šta su iskoračali pistu da vide koji transportni avioni mogu da slete, proverili gde mogu da se priključe na struju i otišli u katastar da nađu slobodan plac za kamp?

Mogli su se npr spakovati predsednici, premijeri, ministri odbrane, sleteti Nuuk, dati zajedničku izjavu i nazad.

Ovo što je urađeno je čista glupost, blamiranje i naravno da nameće pitanje da li su sposobni za bilo šta osim iste izjave na X-u.

50 minutes ago, Marsupilami said:

Rusi i Ameri nisu direktno ratovale jedna protiv druge na svojoj teritoriji ali jesu na tuđim teritorijama..

Ljudska rasa ( i u globalu i pojedinci) nije se menjala (napredovala) ni mrvicu u poslednjih 20.000 godina.

Mentalno..

Tehnološki je druga priča..

Prenesite današnju tehnologiju 20.000 godina u nazad i imaćete isto društveno-socijalno-političko-ekonomsko uređenje kao danas..

Pa sad. Ni Hegel, ni Marks se ne bi složili sa tobom.

Edited by Verterdegete

2 minutes ago, Zaboravan said:

Mogli su se npr spakovati predsednici, premijeri, ministri odbrane, sleteti Nuuk, dati zajedničku izjavu i nazad.

Pa i jesu dali zajednicku izjavu. Ono sa slanjem desetak vojnika/oficira/teritorijalaca/cega god je politicka poruka, a ne verujem da je iko ocekivao da je Tramp bas tolika budala.

Sta da rade? Eno, postavio sam gore 3 pitanja, pa me interesuje sta bi ti izabrao?

Edited by dragance

@dragance Evropski "lideri"tm se valjaju u spostvenom blatu i bas ih je tuzno gledati kako pokusavaju da izadju iz svinjca hvatajuci se za slamku. Od raznih WTF prethodnih dana je predlog da izmedju ostalih mera protiv Trampove politike evropski timovi bojkotuju predstojece fudbalsko prvenstvo.

Vise nije smesno, ovo je sad tuga ko vlada u zemljama u kojima zivimo.

1 minute ago, Lo Zingaro said:

@dragance Evropski "lideri"tm se valjaju u spostvenom blatu i bas ih je tuzno gledati kako pokusavaju da izadju iz svinjca hvatajuci se za slamku. Od raznih WTF prethodnih dana je predlog da izmedju ostalih mera protiv Trampove politike evropski timovi bojkotuju predstojece fudbalsko prvenstvo.

Vise nije smesno, ovo je sad tuga ko vlada u zemljama u kojima zivimo.

Pa hoce li neko ovde da kaze sta treba da urade ili sta bi oni uradii na njihovom mestu??

2 minutes ago, dragance said:

Ne znam i dalje sta hocete da EU objavi rat Americi? Da nikada nisu trebali sa njima u saveznistvo? Sto nisu stavili prioritet na vojsku umesto na ekonomiju i socijalu?

Za pocetak da prestanu da oslovljavaju predsednika SAD sa "tatica". Ustvari, mogu tako da ga oslovljavaju, ali to povlaci za sobom da ce da im se nahebe milosne majke.

Druga srvar su SAD carine, da prestanu da se ulace u dupe gnjidi.

Treca stvar je uvoz nafte i gasa - EU ima pravo uvozi od koga hoce ugljovodonike i ne treba da pristane da demokratske ponide (mesavuna ponude i prinude).

Evo sta je rekao SAD ministar finansija:

"We are the strongest country in the world," Bessent said. "Europeans project weakness. U.S. projects strength."

https://www.reuters.com/world/europe/us-needs-greenland-because-european-weakness-bessent-says-2026-01-18/

Edited by x500

1 minute ago, dragance said:

Pa hoce li neko ovde da kaze sta treba da urade ili sta bi oni uradii na njihovom mestu??

Pa da se za pocetak prisete da u medjunozju imaju muda kakva god da su. Amerikanci imaju skoro 200 basa u EU sa vise stotina hiljada vojnika (samo u nemackoj 50.000). Mogao bi neko da barem pomene mogucnost da im se otkaze gostoprimstvo koliko god bi to bilo ujedno i priznanje da je EU defakto pod okupacijom. Plus carine za americke web gigante. Bolje ozbiljan fajt pa neki kompromis nego ovo bezmudo lagano krvavljanje i cekanje klinicke smrti.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.