December 11, 2025Dec 11 Radu Jude’s list of 50 favorite filmsExclusive monthly list - November 2021 ! Let yourself be guided by the Radu Jude's original selection, which consists exclusively of films lasting less than an hour. In the image of his cinema, "as eljedna jako zajebana lista žudea filmova kracih od sat vremena. pogledao sam sa nje tacno 10 naslova
December 11, 2025Dec 11 6 minutes ago, radisa said:Kum 1&2koji ti je bolji?meni je dugo dvojka bila bolja, kompleksnija priča. onda sam odgledao the offer na skyshowtime i shvatio sam koliko je kec veliki film, nije greška reći da je najveći film XX vekafilmska mona liza
December 11, 2025Dec 11 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:koji ti je bolji?meni je dugo dvojka bila bolja, kompleksnija priča. onda sam odgledao the offer na skyshowtime i shvatio sam koliko je kec veliki film, nije greška reći da je najveći film XX vekafilmska mona lizaGledao sma ih nedevno, oba, opet, mislim, posle jedno 10 godine pauze, i kao i ranije, Kum1, je i dalje bolji... Ne puno, ali taman, da se oseti razlika...Meni je to od kad sam prvi put gledao, bio najbolji film ikad snimljen... I kad nisam razumeo kako se filmovi snimaju, a tak kad sam počeo malo da razumem bivao mi je sve bolji i bolji...Apocalipsa now, iako nije na mojoj listi, bio film, posle kog mi je bila vilica do patosa... Nije na onoj listi, smao zato što mi bilo glupo da stavim dva Copolina filma, a Idiocracy obožavam, pa sam njega tutnuo...Ako bi trebao da dodam do deset, osim Apocalipse, stavio bi i Full Metal Jacket, Alien, Foresta, 4 venčanja i sahrana i Matrix... Ne nužno tim redosledom... I da, na toj listi od 10 ima dva filma, naravno, koja nikako ne mogu upadati u neku objektivnu listu najboljih filmova, ali meni su jako dobri (Idiocracy i 4 venčanja, naravno)
December 11, 2025Dec 11 pogledaj onda the offer(ako nisi)isto sam hte da stavim paths of glory, al da ne častim kjubrika sa dva filma
December 11, 2025Dec 11 5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:pogledaj onda the offer(ako nisi)isto sam hte da stavim paths of glory, al da ne častim kjubrika sa dva filmaStoji mi da pogledam kad uhvatim vremena... MOgao bih taman za NG, sa ćerom da odgledam sva tri + The offer, imaću 2-3 dana lufta...
December 11, 2025Dec 11 Na više mesta sam naišao na komentare da je director's cut dosadan zbog dela sa Francuzima. To je zapravo najbolji deo filma i prikaz jednog od suštinskih uzroka rata, pa mi ti komentari uopšte nisu jasni.
December 11, 2025Dec 11 6 minutes ago, napadaj said:Na više mesta sam naišao na komentare da je director's cut dosadan zbog dela sa Francuzima. To je zapravo najbolji deo filma i prikaz jednog od suštinskih uzroka rata, pa mi ti komentari uopšte nisu jasni.Apsolutno. Malo ljudi uopste ima predstavu o tome da su tamo bili neki Francuzi i zasto. No, taj deo ima i opstiji znacaj od cisto faktografsko-istoricarskog.
December 11, 2025Dec 11 11 hours ago, Tsai said:the mother and the whoretropical maladyAIje, tu, il, ellebtw, letterboxd je jedno od najtoksicnijih mesta na internetima. ta lakoca sa kojom pravednici pisu komentare poput "kakvo govno, jbt" je jeziva, a ne postoji report dugme (jos uvek)A Uncle Boonmee sa avatara?
December 11, 2025Dec 11 3 hours ago, napadaj said:Na više mesta sam naišao na komentare da je director's cut dosadan zbog dela sa Francuzima. To je zapravo najbolji deo filma i prikaz jednog od suštinskih uzroka rata, pa mi ti komentari uopšte nisu jasni.zar to nije jedna scena?
December 11, 2025Dec 11 13 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:zar to nije jedna scena?Koja traje oko 20 minuta, ako se dobro sećam...
December 11, 2025Dec 11 ona večera je u pitanju, to mi je u glavi, sva u nekom plavom tonu(svetlosnom)
December 11, 2025Dec 11 the night of the hunteramarcordmulholland drivesaving private ryanoni koje mogu uvek ponovo da gladam, ne nuzno i najbolji. Edited December 12, 2025Dec 12 by Aleksija
December 12, 2025Dec 12 Paris, TexasY tu mamá tambiénSidewaysChildren of MenNostalgija picks: Dirty Rotten Scoundrels i Big Trouble in Little ChinaOvako kratke liste su besmislene, ali ajde nek bude kriterijum što kaže Aleksija šta bih uvek mogao i hteo da pogledam umesto šta zavisi od raspoloženja ili pink naočara detinjstva.
December 12, 2025Dec 12 nabrojaste mnoge koje volim pa cu da dodam par... nije da su najomiljeniji al su me ostavili bez daha, svaki na svoj nacin. za par sati ce biti neki drugi. previse je sjajnih filmova napravljeno, ne bi stalo ni u stotku.the passion of anna - bergmantalk to her - almadovarstrictly ballroom - lurmansecrets and lies - leighmon oncle - tatiedip - samo da kazem i jedno 75 posto fasbindera. on mi je zica.... Edited December 12, 2025Dec 12 by adam