Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LetterboxD top 4

Featured Replies

No image preview

Radu Jude’s list of 50 favorite films

Exclusive monthly list - November 2021 ! Let yourself be guided by the Radu Jude's original selection, which consists exclusively of films lasting less than an hour. In the image of his cinema, "as el

jedna jako zajebana lista žudea filmova kracih od sat vremena.

pogledao sam sa nje tacno 10 naslova

• Replies 184
  • Views 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Pokojni Ruxin
    Pokojni Ruxin

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

po meni je to trešnja na vrhu torte zvane akcioni filmovi devedesetih likovi svejzija i rivsa skoro pa idealni anti arhetipovi lošeg i dobrog i iznad svega hipnotizirajuća kamera(i fotografija) poseb

• Sludge Factory
    Sludge Factory

Potpis. Meni je taj film sinonim za vrhunsko pripovedanje. Kao da sedis u dedinom krilu i slusas pricu iz njegove mladosti/detinjstva koja ne mora biti njegova licna, nego eto, o nekom tamo coveku. Ia

Posted Images

6 minutes ago, radisa said:

Kum 1&2

koji ti je bolji?

meni je dugo dvojka bila bolja, kompleksnija priča. onda sam odgledao the offer na skyshowtime i shvatio sam koliko je kec veliki film, nije greška reći da je najveći film XX veka

filmska mona liza

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

koji ti je bolji?

meni je dugo dvojka bila bolja, kompleksnija priča. onda sam odgledao the offer na skyshowtime i shvatio sam koliko je kec veliki film, nije greška reći da je najveći film XX veka

filmska mona liza

Gledao sma ih nedevno, oba, opet, mislim, posle jedno 10 godine pauze, i kao i ranije, Kum1, je i dalje bolji... Ne puno, ali taman, da se oseti razlika...

Meni je to od kad sam prvi put gledao, bio najbolji film ikad snimljen... I kad nisam razumeo kako se filmovi snimaju, a tak kad sam počeo malo da razumem bivao mi je sve bolji i bolji...

Apocalipsa now, iako nije na mojoj listi, bio film, posle kog mi je bila vilica do patosa... Nije na onoj listi, smao zato što mi bilo glupo da stavim dva Copolina filma, a Idiocracy obožavam, pa sam njega tutnuo...

Ako bi trebao da dodam do deset, osim Apocalipse, stavio bi i Full Metal Jacket, Alien, Foresta, 4 venčanja i sahrana i Matrix... Ne nužno tim redosledom... I da, na toj listi od 10 ima dva filma, naravno, koja nikako ne mogu upadati u neku objektivnu listu najboljih filmova, ali meni su jako dobri (Idiocracy i 4 venčanja, naravno)

pogledaj onda the offer(ako nisi)

isto sam hte da stavim paths of glory, al da ne častim kjubrika sa dva filma

5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

pogledaj onda the offer(ako nisi)

isto sam hte da stavim paths of glory, al da ne častim kjubrika sa dva filma

Stoji mi da pogledam kad uhvatim vremena... MOgao bih taman za NG, sa ćerom da odgledam sva tri + The offer, imaću 2-3 dana lufta...

Na više mesta sam naišao na komentare da je director's cut dosadan zbog dela sa Francuzima. To je zapravo najbolji deo filma i prikaz jednog od suštinskih uzroka rata, pa mi ti komentari uopšte nisu jasni.

6 minutes ago, napadaj said:

Na više mesta sam naišao na komentare da je director's cut dosadan zbog dela sa Francuzima. To je zapravo najbolji deo filma i prikaz jednog od suštinskih uzroka rata, pa mi ti komentari uopšte nisu jasni.

Apsolutno. Malo ljudi uopste ima predstavu o tome da su tamo bili neki Francuzi i zasto. No, taj deo ima i opstiji znacaj od cisto faktografsko-istoricarskog.

11 hours ago, Tsai said:

the mother and the whore

tropical malady

AI

je, tu, il, elle

btw, letterboxd je jedno od najtoksicnijih mesta na internetima. ta lakoca sa kojom pravednici pisu komentare poput "kakvo govno, jbt" je jeziva, a ne postoji report dugme (jos uvek)

A Uncle Boonmee sa avatara? rolleyes

6ikgpc.jpg

3 hours ago, napadaj said:

zar to nije jedna scena?

13 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

zar to nije jedna scena?

Koja traje oko 20 minuta, ako se dobro sećam...

ona večera je u pitanju, to mi je u glavi, sva u nekom plavom tonu(svetlosnom)

the night of the hunter

amarcord

mulholland drive

saving private ryan

oni koje mogu uvek ponovo da gladam, ne nuzno i najbolji.

Edited by Aleksija

Paris, Texas

Y tu mamá también

Sideways

Children of Men

Nostalgija picks: Dirty Rotten Scoundrels i Big Trouble in Little China

Ovako kratke liste su besmislene, ali ajde nek bude kriterijum što kaže Aleksija šta bih uvek mogao i hteo da pogledam umesto šta zavisi od raspoloženja ili pink naočara detinjstva.

Odiseja u svemiru

Kum

RoboCop

Minority Report

nabrojaste mnoge koje volim pa cu da dodam par... nije da su najomiljeniji al su me ostavili bez daha, svaki na svoj nacin. za par sati ce biti neki drugi. previse je sjajnih filmova napravljeno, ne bi stalo ni u stotku.

the passion of anna - bergman

talk to her - almadovar

strictly ballroom - lurman

secrets and lies - leigh

mon oncle - tati

edip - samo da kazem i jedno 75 posto fasbindera. on mi je zica....

Edited by adam