December 10, 2025Dec 10 5 minutes ago, napadaj said:The Shawshank Redemption - što se mene tiče, broj 1 na IMDB listi je potpuno zasluženo tamo. Na minimum 3 scene puštam suzu svaki put;Potpis. Meni je taj film sinonim za vrhunsko pripovedanje. Kao da sedis u dedinom krilu i slusas pricu iz njegove mladosti/detinjstva koja ne mora biti njegova licna, nego eto, o nekom tamo coveku. Iako film, ide savrseno uz knjizevne klasike poput Dime, Maja, Verna, Dojla... ne volim nadu kao koncept, ali film Bekstvo iz Sosenka je jedino mesto gde mi nada ima smisla.
December 10, 2025Dec 10 bio bi red da neko nominuje vrelinu, ako mislimo da opstanemo kao forum kul tipova
December 10, 2025Dec 10 Author 16 minutes ago, Pokojni Ruxin said:evo napinjem se samo za lančinu dušu i pravim glupu listu. mogu da budu samo filmovi koje sam gledao u formativnim godinama, posle toga stvari ne postaju omiljene.memories or murderraging bullsilence of the lambsmulholland drive ili terminator 2bonus under the silver lake naravno Realno si u pravu, OK bi bile liste od po 4 po pojedinim zanrovima ili epohama. Al opet, igramo se.
December 10, 2025Dec 10 48 minutes ago, Lancia said:Ajde @Jimmy Kowalski @kud u maglu Simoviću @Milošica vasih 4!Ne moze 4, mora 5:Le DoulosOnce Upon a Time in the WestVanishing PointA Fish Called WandaPulp Fiction
December 10, 2025Dec 10 21 minutes ago, Pokojni Ruxin said:evo napinjem se samo za lančinu dušu i pravim glupu listu. mogu da budu samo filmovi koje sam gledao u formativnim godinama, posle toga stvari ne postaju omiljene.memories or murderraging bullsilence of the lambsmulholland drive ili terminator 2bonus under the silver lake naravno ne bih se složio, kao zreo čovek više možeš da shvatiš i ceniš neko filmsko dostignuće, pre svega da razumešsamo zato što smo bili bombardovani filmom od rođenja ne znači da smo ga razumeli
December 10, 2025Dec 10 Just now, kud u maglu Simoviću said:ne bih se složio, kao zreo čovek više možeš da shvatiš i ceniš neko filmsko dostignuće, pre svega da razumešsamo zato što smo bili bombardovani filmom od rođenja ne znači da smo ga razumelito ne bira pamet nego srce
December 10, 2025Dec 10 Author 5 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Ne moze 4, mora 5:Le DoulosOnce Upon a Time in the WestVanishing PointA Fish Called WandaPulp FictionJa ovo nisam gledao. Eto meni filma za veceras.
December 10, 2025Dec 10 Dr StrangeloveTerminator 2Good Bad UglyMad Max Fury RoadHonorable mentions za Sedam samuraja i Ameliju Pulen
December 10, 2025Dec 10 Just now, kud u maglu Simoviću said:jesteeeeeandrej rubljovSlušao sam Ruxina Ne ozbiljno, koliko bih se folirao da sam stavio Solaris ili Ogledalo, ovaj me bacio na dupe pa sam razmišljao između njega i Apokalipse/Fani i Aleksander.Ako ja ne smem ovo, može i Home Alone, bez sprdnje
December 10, 2025Dec 10 Ju kakva tema. Gde nadjose bas 4.Veceras bih glasala ovako, sutra ko zna kako:The 400 BlowsHead-OnCinema ParadisoThe Bridge on the River KwaiMalo nade Evropi da dam..Bonus: Paper Moon i Chinatown