December 14, 2025Dec 14 1 hour ago, Roger Sanchez said:Evo sad je neuništivi Jakov Sedlar napravio neko sranje s Timom Rothom u glavnoj™ ulozi, da istina™ ode u svijet. Nisam gledao niti namjeravam, čak ni na letu u Novi Zeland.Na imdb-u ima jakih 7.4, mozda je Jakov konacno naucio da rezira
December 14, 2025Dec 14 Author Školski program je bio isti ali je bio šou zato što su nam predavali matematiku i fiziku na hrvatskoj terminologiji jer smo na nju naučili a udžbenici su imali srpsku terminologiju. na početku gimnazije smo kupili knjige sa zadacima iz fizike ili teoriju književnosti koje su se koristile sve četiri godine a koje su pisane hrvatskom terminologijom, a onda dobiješ udžbenik za treći razred pisan srpskom. prava=pravacpravac= smjeri tako pun đavo stvari. 91 i 92 smo dobijali svjedodžbe, 93 i 94 svedočanstva :D
December 14, 2025Dec 14 2 hours ago, Kampokei said:Nikolina Friganovic mi je otkrovenje, pritom zena ima tu arhetipsku lepotu dinarske zeneKasniš... O Nikolini trubimo na ovim stranicama još od Mesa, a i pre toga je sa Sašom Hajdukovićem imala par odličnih saradnji. Najbolje bh glumica svoje generacije. I prelepa, prelepa žena..
December 14, 2025Dec 14 7 minutes ago, nautilus said:Školski program je bio isti ali je bio šou zato što su nam predavali matematiku i fiziku na hrvatskoj terminologiji jer smo na nju naučili a udžbenici su imali srpsku terminologiju. na početku gimnazije smo kupili knjige sa zadacima iz fizike ili teoriju književnosti koje su se koristile sve četiri godine a koje su pisane hrvatskom terminologijom, a onda dobiješ udžbenik za treći razred pisan srpskom.prava=pravacpravac= smjeri tako pun đavo stvari.91 i 92 smo dobijali svjedodžbe, 93 i 94 svedočanstva :DUh. Sad me ovo podseti, imao sam na zameni profesorku hemije, izbeglicu iz Knina.Zakačio sam se užasno s njom jer mi je odbila neki kilometarski domaći koji sam radio celo veče, a onda pola razreda prepisalo od mene. Navodno nije bilo dovoljno uredno napisano.Onako tinejdžerski bahato sam joj rekao da prvo prestane da meša ćirilicu i latinicu, pa onda može meni nešto da zamera.Žena se umalo rasplakala. Edited December 14, 2025Dec 14 by Halvard
December 14, 2025Dec 14 10 minutes ago, April said:Kasniš... O Nikolini trubimo na ovim stranicama još od Mesa, a i pre toga je sa Sašom Hajdukovićem imala par odličnih saradnji.Najbolje bh glumica svoje generacije.I prelepa, prelepa žena..Raskošno lepa žena.
December 14, 2025Dec 14 1 hour ago, Halvard said:Mislim da je očekivati od Hrvata "objektivni" film/seriju o Domovinskom ratu jednako realno kao očekivati od Srba isto to za Kosovo '99."Crnci" (2009), jedan od najboljih postYu filmova.
December 14, 2025Dec 14 19 hours ago, Roger Sanchez said:Možda je puno prošlo, ali dosta stvari nije suštinski riješeno. Bosna je i dalje provizorij, Crna Gora je čudni kondominij bradilka i milfislanda, opozicija u Srbiji su ustaše, imamo mimohodoparadometriju, čekaju se okolnosti da se na Kosovo vojska vrati, hrvatska thompsonoidna crkva je raspižđena jer Stepinac nije svetac, @Mel je nesretna…Truce je i dalje uneasyKad bi znao koliko su u pravu CG, svjestan nisi.
December 14, 2025Dec 14 2 hours ago, Halvard said:Da, "Gavrilo" je i meni zaparao uši, očekivao sam da će odabrati neko neutralno ime. Makar toga ima.Gabrijel? Kao u pjesmi Doris Dragović... Anđeo Gabrijel.
December 14, 2025Dec 14 39 minutes ago, nautilus said:prava=pravacpravac= smjerOk, zaintrigiran sam. Je li to bilo memorandum SANU™ hrvaćenje, novokomponovano early HDZ hrvaćenje, ili je ta & takva terminologija odvajkada smatrana "normalnom" ?
December 14, 2025Dec 14 2 hours ago, Arthur Kirkland said:@Roger Sanchez Imas li za preporuku neki hrvatski film koji je iole objektivniji a ima ovu ratnu tematiku ( u smislu nisu samo zli cetnici i jugokomunisti protiv pravednih Hrvata )? Nesto tipa Vukovar- jedna prica, ali iz vaseg ugla. Gledao sam pre s ocem iz sprdnje neki koji je postavljen na foru nase Dare ili Oluje, davno je bilo pa se ne secam dovoljno radnje ili imena. Od bosanskih pored naravno Nicije zemlje, ja recimo volim Gori vatra, odlicna tragikomedijaCrnci (Goran Devic & Zvonimir Juric, 2010)Nema na cemu
December 14, 2025Dec 14 3 hours ago, Kenji said:Damn, u seriji nema ni jedan hrvatski lik Ajd, Darijina mama.. koja je služila jedino kao statični support besmislenoj postavci cvareta. Sve su srbi. E da mali će se zvati Gavrilo. Ipak ćemo ih pobediti.. Pa radnja je u Kninu i u Beogradu. U Kninu je ostalo oko 250 Hrvata za vreme RSK, u Beogradu... pa možda je neko i Hrvat, pevaljka, mala narkomanka... to zaista u tom delu priče nije bitno.
December 14, 2025Dec 14 2 minutes ago, Hele said:Pa radnja je u Kninu i u Beogradu. U Kninu je ostalo oko 250 Hrvata za vreme RSK, u Beogradu... pa možda je neko i Hrvat, pevaljka, mala narkomanka... to zaista u tom delu priče nije bitno.Za seriju je, ipak, prilično bitno pitanje srpsko-hrvatskih odnosa, i zato je kiks na tom polju verovatno najznačajniji.
December 14, 2025Dec 14 19 minutes ago, Roger Sanchez said:Ok, zaintrigiran sam. Je li to bilo memorandum SANU™ hrvaćenje, novokomponovano early HDZ hrvaćenje, ili je ta & takva terminologija odvajkada smatrana "normalnom" ?Koliko je meni poznato, jedina promena terminologije bila je zapeta umesto zareza, mada i to nedosledno. Setili su se da smo mi prihvatili zarez, a Hrvati se nisu držali pogodbe da zamene točku tačkom.
December 14, 2025Dec 14 Author 23 minutes ago, Roger Sanchez said:Ok, zaintrigiran sam. Je li to bilo memorandum SANU™ hrvaćenje, novokomponovano early HDZ hrvaćenje, ili je ta & takva terminologija odvajkada smatrana "normalnom" ?oduvek je bilo tako.
December 14, 2025Dec 14 2 minutes ago, Frank Galvin said:Za seriju je, ipak, prilično bitno pitanje srpsko-hrvatskih odnosa, i zato je kiks na tom polju verovatno najznačajniji.Pa i žena mu je Hrvatica, a i Darija je samim tim sto posto Hrvatica.Da, on kao ispada da je Srbin, ali kao da to ima neke veze i sad odjenom se nešto genetski razlikuje pošto smo mi jelte različiti.Lik je izabrao da bude Hrvat i Hrvat je i to je to.Dakle, imaju tri Hrvata, jedan je govno, druga dva lika su ljudi sa svojim vrlinama i manama. Taj odnos da na dvoje običnih ljudi ide jedan koji je totalno đubre je sasvim realan za sve narode sa ovih prostora.