December 14, 2025Dec 14 I meni je karikaturalan i jeftin prikaz Cvareta, lepo ste sve sazeli. S druge strane, citao sam na vise mesta pre da su hrvatske snage ubile i neke hrvatske civile koji su ostali u Kninu i okolini poput Marijinog ( bas tragicnog ) lika.
December 14, 2025Dec 14 Ne mislim da je serija propaganda, posebno jer ne štede BG vrhušku ni u jednom momentu, ali danas me još više nervira momenat sa Cvaretom.
December 14, 2025Dec 14 4 minutes ago, Milošica said:Ne mislim da je serija propaganda, posebno jer ne štede BG vrhušku ni u jednom momentu, ali danas me još više nervira momenat sa Cvaretom.Šta bi danas?
December 14, 2025Dec 14 5 minutes ago, Milošica said:Ne mislim da je serija propaganda, posebno jer ne štede BG vrhušku ni u jednom momentu, ali danas me još više nervira momenat sa Cvaretom.ne stede "jugoslovensku drzavnu bezbednost"stara radikalska: nije sloba los sto je zapoceo ratove nego sto ih nije pobedioodnosno, "trebali smo biti (jos) veci srbi"
December 14, 2025Dec 14 Just now, pbg12345 said:ne stede "jugoslovensku drzavnu bezbednost"stara radikalska: nije sloba los sto je zapoceo ratove nego sto ih nije pobedioodnosno, "trebali smo biti (jos) veci srbi"Pa sve zavisi iz ugla posmatranja. Definitivno postoji i mnogo takvih.Ja želim da mislim ovako, neću da mi rušiš tvrđavu.
December 14, 2025Dec 14 7 minutes ago, Milošica said:Ne mislim da je serija propaganda, posebno jer ne štede BG vrhušku ni u jednom momentu, ali danas me još više nervira momenat sa Cvaretom.Pa sad, zavisi sta je cilj propagande. Serija, namerno ili ne, stvara utisak da se poraz jedino desio zbog izdaje. Takve stvari mogu da budu opasne jer mogu da razviju duh revansizma u drustvu. Nesto slicno, mada ne sasvim isto, se desilo u vajmarskoj Nemackoj, gde su nacionalisticki krugovi dobar deo podrske dobijali na prici da Nemacka uopste nije izgubila rat na bojnom polju, nego zbog izdaje iz pozadine.
December 14, 2025Dec 14 Pa i da je propaganda...Toliko sam se srodio sa Darijom, Lukom, Nikicom. Nadom posebno. Kolju inace ne podnosim, a ovde sam pozeleo da imam ujaka. Cvare mi potpuno nebitan lik, uhvatiste se za njega. Doduse, citam prepucavanja na drustvenim mrezama. Hrvati napadaju srbsku propagandu, neki se sprdaju sa "traktorijadom", a srbende odgovaraju sa "nisi Hrvat, rodjen si 10.4".No, ne raste mrznja zato sto se snima neka serija, nisu serije raspirile mrznju 1990.
December 14, 2025Dec 14 4 minutes ago, Kampokei said:Pa sad, zavisi sta je cilj propagande.Zavisi naravno.Ja propagiram Dariju Tolj.
December 14, 2025Dec 14 Damn, u seriji nema ni jedan hrvatski lik Ajd, Darijina mama.. koja je služila jedino kao statični support besmislenoj postavci cvareta. Sve su srbi. E da mali će se zvati Gavrilo. Ipak ćemo ih pobediti..
December 14, 2025Dec 14 Just now, Milošica said:Pa sve zavisi iz ugla posmatranja. Definitivno postoji i mnogo takvih.Ja želim da mislim ovako, neću da mi rušiš tvrđavu.cenis da na rtsu lazu kad zinu, narocito kad je srbija i okolina u pitanjunista sto nije na vucic liniji ne moze da prodjeali se onda pojavi serija koju finansira drzava i emituje se na rts u kojoj nema sns srs propagandemeni je to naivnoali jbg, kao i uvek kad se temom izadje iz okvira srbije i zadje na ex yu kod dobrog dela onih koji su protiv vucica prorade neki drugi arsinikao sto rekoh serija nije djubre na nivou dare i olujeotprilike kao "sablja"meni je zanimljiva zbog vremena i prostora u kom je radnja smestena ali propagande svakako ima
December 14, 2025Dec 14 Moguće da si u pravu. Odoh da čitam Mešu Selimovića, velikog Mešu. Onda ću provesti ceo dan ispred njegove zgrade u Gospodar Jovanovoj.
December 14, 2025Dec 14 4 minutes ago, hefaca said:Pa i da je propaganda...Toliko sam se srodio sa Darijom, Lukom, Nikicom. Nadom posebno. E ovo da. Malopre perem sudove i razmisljam zasto ja uopste gledam seriju gde joj iz epizodu u epizodu nalazim dosta mana. I verovatno je to razloga, u prve dve epizode je uradjen dosta dobar posao i zavoleo sam likove. A Nikolina Friganovic mi je otkrovenje, pritom zena ima tu arhetipsku lepotu dinarske zene.
December 14, 2025Dec 14 9 minutes ago, Kenji said:E da mali će se zvati Gavrilo. Ipak ćemo ih pobediti..
December 14, 2025Dec 14 Da, "Gavrilo" je i meni zaparao uši, očekivao sam da će odabrati neko neutralno ime. Makar toga ima.Naravno da u seriji ima propagande. Lukino religiozno buđenje, Nikica koji sa svojim jugoslovenstvom ispada naivna budala do samog kraja, zbog takve naivnosti i biva ubijen. Pobeđuje Momčilova "Jebala vas Jugoslavija" škola mišljenja. Cvare nikako ne može biti nebitan jer je najprominentniji hrvatski lik u seriji, na kraju služi za terciranje stereotipu o "pokatoličenim Srbima kao najgorim ustašama" i arhetip ustaše koji 1941. ubija prvog komšiju Srbina. Ali OK, u današnje vreme se bolje svakako i nije moglo očekivati, i ovako je premašilo moja očekivanja.