December 14, 2025Dec 14 3 hours ago, Kampokei said:E ovo da. Malopre perem sudove i razmisljam zasto ja uopste gledam seriju gde joj iz epizodu u epizodu nalazim dosta mana. I verovatno je to razloga, u prve dve epizode je uradjen dosta dobar posao i zavoleo sam likove.O ovome sam i ja razmisljao, koliko nama nedostaju jednostavne da kazem zivotne serije. Sve neka mafijanja,ludovanja i nerealni zapleti.
December 14, 2025Dec 14 18 minutes ago, bags said:O ovome sam i ja razmisljao, koliko nama nedostaju jednostavne da kazem zivotne serije. Sve neka mafijanja,ludovanja i nerealni zapleti.Samo. Ne. Opet. Bolji. Zivot.
December 14, 2025Dec 14 46 minutes ago, Hele said:Pa i žena mu je Hrvatica, a i Darija je samim tim sto posto Hrvatica.Da, on kao ispada da je Srbin, ali kao da to ima neke veze i sad odjenom se nešto genetski razlikuje pošto smo mi jelte različiti.Lik je izabrao da bude Hrvat i Hrvat je i to je to.Dakle, imaju tri Hrvata, jedan je govno, druga dva lika su ljudi sa svojim vrlinama i manama.Taj odnos da na dvoje običnih ljudi ide jedan koji je totalno đubre je sasvim realan za sve narode sa ovih prostora.U redu, nisam saglasan; to sa "genetskim" poreklom unekoliko shvatam i kao šaljivo intoniranu kritiku ali koja se referiše na tu tropu o pokatoličavanju (pa onda i pucanje u leđa kao kulminacija držanja koje Cvare ima kroz čitavu seriju). Ali govorio sam i šire o srpsko-hrvatskim odnosima, prikaz klera i uopšte uloga religije u ovoj priči je ipak veoma jednostrano urađena.Da me se ne shvati pogrešno, kritika baš i dolazi odatle što mislim da je propuštena prilika da ovo bude mnogo bolje, utisci su mi uglavnom bili pozitivni i zato mi je i žao zbog ovakvog razvoja. Gledaću i večeras, svakako.
December 14, 2025Dec 14 8 minutes ago, Frank Galvin said:U redu, nisam saglasan; to sa "genetskim" poreklom unekoliko shvatam i kao šaljivo intoniranu kritiku ali koja se referiše na tu tropu o pokatoličavanju (pa onda i pucanje u leđa kao kulminacija držanja koje Cvare ima kroz čitavu seriju). Ali govorio sam i šire o srpsko-hrvatskim odnosima, prikaz klera i uopšte uloga religije u ovoj priči je ipak veoma jednostrano urađena.Da me se ne shvati pogrešno, kritika baš i dolazi odatle što mislim da je propuštena prilika da ovo bude mnogo bolje, utisci su mi uglavnom bili pozitivni i zato mi je i žao zbog ovakvog razvoja. Gledaću i večeras, svakako.Moram priznati da dajem veliki popust domaćim serijama jer sam navikao da su krš.Ovde je baš težak posao bio, nije dovoljna samo priča, tu je i prikaz svega, da se ubodu odeća, ponašanja, akcenat, mesta...Pa ljudi kritikuju seriju jer su tipa prikazali kako se đuska 1994. uz pesmu koja je nastala 1995.Jedni pljuju da je antisrpska, drugi da je srpska propaganda...A ti neki stereotipni likovi... a šta ako bi možda pogledali sebe ogledalo i priznali sebi da jeste tako? Većina likova su obični ljudi, ali ako sad ima tih stereotipnih likova, ne vidim što tada isto nije bilo. Nisam doživeo da posvedočim, ali znam priče i deluje logično. Takvi smo, jbg.Da se pravi serija o ćacijima za 30 godina kapiram da bi neko pričao da se preteruje. Neko bi pričao da likovi nemaju dubinu i da je glupo što su tako plitko prikazani. Ali šta kad je tako?Ovo da ekranizuješ za 30 godina, neko bi rekao da preteruješ i karikiraš. Edited December 14, 2025Dec 14 by Hele
December 14, 2025Dec 14 Fokus je na Srbi-Srbi relacije. Hrvati su tu kao neko ko preti da ce doci i na kraju dosao.Imam utisak da nista od Hrvata nije zavisilo. Ili bar svi misle da od Hrvata nista zavisilo nije.
December 14, 2025Dec 14 Rekoh da nisu morali toliko glavnih likova da pobiju i stojim iza toga, ali kao primer sam uzeo Lukinog ćaću i da su mogli da ga poštede i da jednostavno bude ubijen neko ispred njih u koloni.Ipak, sad kad razmislim, ta smrt je odličan prikaz svega. Lik je bivši pandur, zaglavljen u Jugoslaviji gde očekuje da će ga neko poštovati jer tako nekad beše. Pre zbog uniforme, sad zbog godina.Ne kapira da je gotovo sa tim, a bilo je takvih, ima ih i dalje. Bam, metak i doviđenja. Koga briga što si stariji...Došli neki novi ljudi i novi sistem vrednosti. Mogao je tako da budem roknut na keca i u centru Beograda. Može i danas.
December 14, 2025Dec 14 1 hour ago, bags said:O ovome sam i ja razmisljao, koliko nama nedostaju jednostavne da kazem zivotne serije. Sve neka mafijanja,ludovanja i nerealni zapleti.Nije serija, ali sigurno ce te obradovati da je Aca "Sok koridor" Radivojevic snimio novi film:„Karmadona“ je storija o Jeleni, trudnici kojoj se obraća misteriozni naredbodavni glas da bi potom bila uvučena u brutalan obračun s korumpiranom, grotesknom stranom savremenog društva. U ovoj subverzivnoj, krvavoj viziji, koja kombinuje satiru, akciju i horor motive igraju Jelena Đokić, Sergej Trifunović, Mima Karadžić, Milica Stefanović, Miloš Timotijević, Jovo Maksić…
December 14, 2025Dec 14 Evo ga Kolja Pejaković u prilogu na Dnevniku o tome kako je Srbe skupo koštala ta zabluda o Jugosla, i tako dalje...
December 14, 2025Dec 14 9 minutes ago, Frank Galvin said:Evo ga Kolja Pejaković u prilogu na Dnevniku o tome kako je Srbe skupo koštala ta zabluda o Jugosla, i tako dalje...Jebala ih sve istorija koju ne razumeju, nemaju dovoljno znanja i niti želje da nauče, ali vide da se iz istorije može vući agenda i onda razvlače te svoje budalaštine...Nema velike razlike između njega, onih nesretnika što negiraju Jasenovac, onih što menjaju ulogu sovjetske armije i onih što pričaju budalaštine o drevnim civilizacijama koje nikad nisu postojale... Metod je isti, samo su posledice drugačije... Govno je uvek govno...
December 14, 2025Dec 14 2 hours ago, Hele said:Moram priznati da dajem veliki popust domaćim serijama jer sam navikao da su krš.Ovde je baš težak posao bio, nije dovoljna samo priča, tu je i prikaz svega, da se ubodu odeća, ponašanja, akcenat, mesta...Pa ljudi kritikuju seriju jer su tipa prikazali kako se đuska 1994. uz pesmu koja je nastala 1995.Jedni pljuju da je antisrpska, drugi da je srpska propaganda...A ti neki stereotipni likovi... a šta ako bi možda pogledali sebe ogledalo i priznali sebi da jeste tako? Većina likova su obični ljudi, ali ako sad ima tih stereotipnih likova, ne vidim što tada isto nije bilo. Nisam doživeo da posvedočim, ali znam priče i deluje logično. Takvi smo, jbg.Da se pravi serija o ćacijima za 30 godina kapiram da bi neko pričao da se preteruje. Neko bi pričao da likovi nemaju dubinu i da je glupo što su tako plitko prikazani. Ali šta kad je tako?Ovo da ekranizuješ za 30 godina, neko bi rekao da preteruješ i karikiraš.Dobro Hele ne pravi se serija od svakodnevnih priča običnih ljudi. U dramskom smislu to je gledanje kako se suši farba. Ne znači da to nema publiku. Ali probaj:https://www.youtube.com/watch?v=PLOPygVcaVELikovi se grade kroz dramske sukobe koji su spoljni ili unutrašnji, to je ono što je "zanimljivo", ono što stvara emotivni odgovor kod publike. Lik koji se ne "pomeri" ni jotu, ne razvije, koji je bez motivacije može biti koristan samo kao scenografija. U ovom slučaju svi "hrvati" i ovi koji još ne znaju da su srbi su upravo to. U dramskom smislu, a kad već pričamo o stereotipima, ovo je još jedna Romeo i Julija priča i to samo po sebi nije loša stvar. Problem je što je istorijski nacionalni i verski sukob jači od dramskog pa se većina ljudi odlučilo da gleda ovu seriju kao razglednicu iz Knina i to je onaj deo koji dobro funkcioniše. Ovo je Hajdukovićeva zasluga (reditelj) i zaista prija. Dakle filmski jezik super vozi, dramski je u problemu. Rastrzan izmedju teme i ideje. Ili je rat ideja hmmmm. ;)Na kraju svi smo Montagijevi
December 14, 2025Dec 14 evo još jedne greške, pop vozi srboćetnika u banja luku u stojadinu sa korejskom tablom, koje su se ugrađivale od 2007 godine, msm kada imamo zamerku na pesmu izašlu 95 koju slušaju 94, onda može i ovo