November 16, 2025Nov 16 mene uopšte ne bi čudilo da mi odigramo odlično protiv Fenera, pa čak i da ih odvalimo. jer mi tako igramo, u nekim nenormalnim amplitudama. pa da posle izgubimo u Atini 30 razlike bez borbe. to je neki ritam ovog manitog timapojačanja koja su trebala da donesu apgrejd, Džabari i Šejk, za sada su gotovo bez učinka i uticaja na igru, a nisu puno ni prisutni, iz raznih razloga. bukvalno bi više koristi imali da smo doveli Tanaskovića i Đorđija Jovanovićasad, dal će i u kom trenutku pojačanja da se aktiviraju i daju doprinos u skladu sa statusom, ostaje vrlo neizvesno. ono što je izvesno jeste da vreme prolazi, tekme se gomilaju, mi smo blizu fenjera, a trener je u ratu sa igračima Edited November 16, 2025Nov 16 by Ted
November 16, 2025Nov 16 nije samo doselekcija nego pre svega promena trenera koji je izgubio kontrolu nad ekipom. bio sam protiv toga, kao što i sada mislim da g. Obradović treba da ostane, ali zamena Sfera Sašom se ispostavila kao veoma, veoma dobar potez koji Partizan nije i neće povući. pričala bi se skroz druga priča da je Sfero ostao i Zvezda imala sličan skor kao Partizan.I meni je KKP prelazni rok delovao bolje, ali i tu se ispostavilo da je Zvezda zapravo uradila odličan posao. Čima, Odželej, Nvora i Izundu su pojedinačno pružili značajno više od svakog Partizanovog pojačanja, Batler je samo šlag na tortu, a Monti je već user u smislu brze integracije i instant doprinosa. Mada sve to može imati više veze sa time koliko igračima prija dnevni rad sa trenerom nego sa samom selekcijom i tu se vraćamo na prvi pasus. Edited November 16, 2025Nov 16 by Heaviside
November 16, 2025Nov 16 https://x.com/TelesportRS/status/1990036718083526823?t=8jTumQdgNsVOPUoZj1ezPg&s=19Ja garantujem za ovog dečka!
November 16, 2025Nov 16 6 hours ago, Heaviside said:nije samo doselekcija nego pre svega promena trenera koji je izgubio kontrolu nad ekipom. bio sam protiv toga, kao što i sada mislim da g. Obradović treba da ostane, ali zamena Sfera Sašom se ispostavila kao veoma, veoma dobar potez koji Partizan nije i neće povući. pričala bi se skroz druga priča da je Sfero ostao i Zvezda imala sličan skor kao Partizan.I meni je KKP prelazni rok delovao bolje, ali i tu se ispostavilo da je Zvezda zapravo uradila odličan posao. Čima, Odželej, Nvora i Izundu su pojedinačno pružili značajno više od svakog Partizanovog pojačanja, Batler je samo šlag na tortu, a Monti je već user u smislu brze integracije i instant doprinosa. Mada sve to može imati više veze sa time koliko igračima prija dnevni rad sa trenerom nego sa samom selekcijom i tu se vraćamo na prvi pasus.OK, mozda nije pravi topik ali kad vec uporedjujes, potpuno su razlicite situacije. Zvezda je pred ovu sezonu uradila ono sto je Partizan uradio pred proslu, uradili su kompletnu selekciju skoro potpuno novog tima. Da su mogli da se otarase svih igraca kojih su hteli da se otarase ostala bi ova trojica nasih (Kalina, Deda i Segi) i Bolomboj na kojeg se do pocetka sledece godine i ne racuna. Takav nacin selekcije moze da ode na bilo koju stranu u zavisnosti od toga kakve si karaktere birao ali obicno, ako dobro prodje taj uvodni deo kod stvaranja hemije u ekipi i komponovanja tima, neko vreme je svima njima uzbudljivo da igraju u novom okruzenju sa novim licima i u novoj sredini, sto se odrazi i na rezultat. Na kraju, Zvezda je prosle godine u selekciji napravila sve greske koje je moguce napraviti kad dobitnik na lotou krene da trosi nenormalne pare i na svom primeru su mogli da nauce kako da te greske vise ne ponove, pa i po cenu da ih je to debelo kostalo finansijski.Partizan je prakticno radio doselekciju proslogodisnjeg tima tako sto je podebljao pozicije za koje je Zeljko (koristim licno ime u poslednje vreme jer su sad treneri oba tima Obradovici pa da ne bude zabune) smatrao da nisu dovoljno dobro pokrivene kvalitetom skupocenim igracima poput Dzabarija i Sejka, koji su nominalno ferari testarosa za igrace poput Lundberga i Majka ali se u praksi za sada pokazalo da nisu napravili toliku razliku koliko je trebalo, tim pre sto se Milton jos i povredio. Cekao se jos i centar i tu je Partizan, mislim, napravio gresku lose procenjujuci kakvo je stanje na trzistu visokih igraca, cekali su predugo i na kraju su jos i imali srece da se na trzistu pojavi Fernando inace bi bilo cupavo jer je mnogo bogatih ekipa bilo u igri za malo kvalitetnih opcija. Ako ova dvojica proigraju na ocekivanom nivou, a jos uvek postoji sansa za to, trebalo bi to da izgleda dobro ali to "ako" uvek predstavlja veci rizik sto su veca ocekivanja od pojedinacnih igraca.Drugo, mislim da je Zeljko selektirao tim na nacin na koji je navikao u vremenima kad je pritisak na igrace bio manji jer je bilo manje utakmica a to je nekih 10-11 ekstra igraca koji uglavnom cine rotaciju i gomila nekih igraca do kraja klupe koji objektivno nemaju evroligaski kvalitet i uglavnom sluze da riljaju po utakmicama domace lige kako bi neki od ovih 10-11 mogli da se odmore. Ove godine takav izbor igraca je velika zamka zbog neverovatnog broja povreda u svim timovima, ako se oslonis na manje-vise dve petorke top igraca i nista drugo dovoljne su dve povrede da te potpuno izbace iz konkurencije jer nemas drugo resenje na pozicijama koje ti igraci pokrivaju. A Partizan je ne samo imao vise od dve povrede vec se povredio i jedan od dva igraca koji nikako nisu smeli da se povrede. I onda se desi da uvedes nekog od tih nesnadjenih da odradi neki jednostavan zadatak a on ti napravi 3+1 u nekoliko sekundi. Zeljko moze da kuka na razlike u budzetu u odnosu na druge klubove koliko hoce ali ako ti imas luksuz da dovedes igraca od 2.5 miliona da ti pokrije jednu poziciju i jos veci da ti igrac od 1.1 milion ne igra a pod ugovorom je jer si ga vec otpisao i neces da pojedes govno, iako se ovaj bolji povredio i uopste ne igra, to je finansijski menadzment koji si sam birao i o kojem si sam odlucivao.O tome sta Partizan treba ili ne treba da radi u ovoj situaciji nije na meni da komentarisem buduci da navijam za neki drugi klub ali uopste ne mislim da je situacija nepopravljiva. Ima momenata kad Partizan izgleda zastrasujuce, problem je sto kad ti momenti izostanu Partizan izgleda kao grupa gradjana. Verovatno je Zeljko u pravu kad kaze da takve i tolike oscilacije pre svega dolaze iz manjka koncentracije i fokusa, moje je misljenje da velikim delom dolaze i iz toga sto nema dovoljno "gladnih" igraca u timu jer ovi koji su glavni znaju da ce da igraju svejedno a ovi koji su na kraju klupe znaju da nemaju kvalitet. Cini mi se da ta situacija proizlazi iz selekcije tima koja je "zrtva" Zeljkove procene ko moze da igra Evroligu na vrhunskom nivou a ko ne moze i ciscenja svih onih koji ne mogu a nisu u godinama kad su jeftini i kad nece da prave pitanje od toga sto uglavnom sluze da masu peskirom. Ne mogu drugacije da objasnim zasto se Partizan tek tako odrekao igraca poput Avramovica, Smailagica, Trifunovica, Lundberga, Majka, Andjusica, Dzejlena Smita, od kojih su neki pokazali da ipak mogu u drugacijem okruzenju a neki da ne mogu ali su solidan Evrokup nivo. Skoro svi klubovi u Evroligi imaju gomilu igraca na kraju klupe ciji je evroligaski nivo upitan ali mogu da iznesu neku ogranicenu ulogu ako dodje do epidemije povreda, kao sto je doslo ove godine. Takvi igraci ove sezone mogu da budu izuzetno dragoceni da pokrpe jer ovo ludilo sa povredama izgleda nema nameru da stane. Edited November 16, 2025Nov 16 by harper lee
November 16, 2025Nov 16 1 hour ago, napadaj said:Grobari se opet blamiraju po Tviteru pljujući Miška Sto njega pljuju pobogu?
November 16, 2025Nov 16 Just now, Jimmy Kowalski said:Sto njega pljuju pobogu?Zato sto je glumio duhovitog dasu na Zeljkov racun.
November 16, 2025Nov 16 Eto kakvo vreme doslo, ne mozes se vise ni nasaliti na neciji racun, odmah se ljudi nadju uvredjeni..
November 16, 2025Nov 16 priča o luksuzu dovođenja igrača od 2.5 mil prosto pada u vodu kada se u novoj sezoni pojave tri nova tima, a od ta tri tima dva sipaju milione tako da im budžet kkp predstavlja mačiji kašalj.tu je na delu elementarna ekonomija. tržište postaje veće za tri tima i ukupno 50 igrača, a njih baš nešto i nema na gomili pa da može da se probere, plus novonastala situacija sa ncaaklubovi su bili prinuđeni da se dopunjavaju igračima koji su ispali iz nba vagona, ili da uzimaju evro kup igrače na kamaru pa da mogu da ih vrte kao na ringišpilupartizanova doselekcija je bila vrlo dozirana jbg nema se u budžetu za 20ak igračaod ovih 17 koji su u rosteru tih s kraja klupe ima 5(lakić, murinen, nakić, mijailović, bošnjaković)jbg ife, ako ćemo da kukamo za bekom šuterom koji za 40ak ključnih dana sezone pogađa samo sa slobodnih bacanja onda bolje da stavimo ključ u bravu, ili mučeni nilikina koji se dva puta u sezoni oporavlja kao da je pao sa avalskog tornja, plus sitna istegnuća kad veže pertle ili kine malo jačeto su igrači s kraja klupe al za hapoel/pao i slične
November 16, 2025Nov 16 Dubai ima 15 milona godisnji budzet.Imaju Musu, Petruseva, Bejkona, Kabengelea i gomilu granicnih evrokup igraca Abasa, Bertansa, Avramovica, Prepelica, Dangubica, Andjusica, Kondica i ostalih Mejsona. Mislim doveli su nekog levata iz Australije na pleju kojeg nijedan ozbiljan EL klub ne bi pogledao.
November 16, 2025Nov 16 42 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:priča o luksuzu dovođenja igrača od 2.5 mil prosto pada u vodu kada se u novoj sezoni pojave tri nova tima, a od ta tri tima dva sipaju milione tako da im budžet kkp predstavlja mačiji kašalj.tu je na delu elementarna ekonomija. tržište postaje veće za tri tima i ukupno 50 igrača, a njih baš nešto i nema na gomili pa da može da se probere, plus novonastala situacija sa ncaaklubovi su bili prinuđeni da se dopunjavaju igračima koji su ispali iz nba vagona, ili da uzimaju evro kup igrače na kamaru pa da mogu da ih vrte kao na ringišpiluPa jeste luksuz, kada si imao u timu Mikea, koji igra za cetvrtinu Parkerove plate. Zeljkov propust je sto nije uzvukao njegov potencijal, pa sad u Bajernu ima Jabarijeve brojke iz Barse uz jos bolje procente suta. Sta bi sada dao Zeljko da ima 4 sa skoro 50% suta za 3..
November 16, 2025Nov 16 16 minutes ago, MiddleClass said:Dubai ima 15 milona godisnji budzet.Imaju Musu, Petruseva, Bejkona, Kabengelea i gomilu granicnih evrokup igraca Abasa, Bertansa, Avramovica, Prepelica, Dangubica, Andjusica, Kondica i ostalih Mejsona. Mislim doveli su nekog levata iz Australije na pleju kojeg nijedan ozbiljan EL klub ne bi pogledao.Dubai ima 15 miliona budzet taman kao sto Andrej Vucic zivi od plate u Posti ili gde je vec formalno zaposlen.