Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

11 minutes ago, uini said:

ja mislim da svi oni treba da igraju vise od 20mins, pa da vidimo

E pa jbg, unapred zadaš minutaže koje su nemoguće bez da nwora igra dvojku i onda kao aj mi pokažite minute bez nwore na dva ali da ispune moj arbitrarni kriterijum.

Nwora je imao 16 minuta u Efesu, Odželej 22 minuta u dve EL sezone koje ima u karijeri.

Igraće Nwora možda nekad i dvojku u zavisnosti od toga koga budu doveli i kako se on bude pokazao. Samo što onda isto pitanje može da se postavi i za tu poziciji na kojoj su Karter, Kenan i moguće još jedan igrač.

• Replies 18.4k
  • Views 822.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

21 minutes ago, Heaviside said:

ma igraće na 4 Odželej, a i Kalinić. Davidovac neće videti parketa kada su svi zdravi. četvorica igrača na 3 i 4.

Računaj da će Moneke biti na nekih 28-30 minuta na 4 u proseku. Tako da će ova dvojica na 4 ići, ali jaaaaako sitno.

@Heaviside , hajde da zapamtimo gde smo sa tejkovima, pa da pricamo dok se odvija sezona na temu

Edited by uini

5 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Računaj da će Moneke biti na nekih 28-30 minuta na 4 u proseku. Tako da će ova dvojica na 4 ići, ali jaaaaako sitno.

Ako bude toliko dobar i može da izdrži nek igra i 38 minuta što se mene tiče. Nadam se da Sfero neće zbog nekih zacrtanih minutaža igrati sa samo jednim bekom u postavi osim kratkih stinova. Probijaće nam prednju liniju u svakom napadu, a nama će svaki pozicioni napad biti kazna božja, moguće i tranzicija oslabljena jer ćemo biti sporiji.

Al videćemo, ako Nwora pokaže da je legit dvojka kao što uini kaže, makar defanzivno onda će biti lakše sve zadovoljiti.

Čista logika kaže da Moneke ne bi došao s konja na magarca. U prošloj sezoni igrao je u proseku 28:12, tako da je teško očekivati da u ovoj sezoni, a on je igrač u prajmu, igra manje.

Nadajmo se da nije baš tolika budala da tako razmišlja. Ako je normalan, neće ni gledati minutažu, biće zadovoljan ako mu trener nađe pravu ulogu i tim pobeđuje, makar igrao 19:34 u proseku.

Za EL standarde 28 minuta je ekstremna minutaźa.

Baš kilava priča, bolje o Fulcu.

12 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Čista logika kaže da Moneke ne bi došao s konja na magarca. U prošloj sezoni igrao je u proseku 28:12, tako da je teško očekivati da u ovoj sezoni, a on je igrač u prajmu, igra manje.

Da, ali on ima 30. godina i to je što je, nije mu baš u interesu da rilja po 30. minuta.

Plus bi trebalo po analogiji da je Nwori valjda u interesu da igra po prvi put u životu na novoj poziciji.

1 hour ago, kurjak said:

Da, ali on ima 30. godina i to je što je, nije mu baš u interesu da rilja po 30. minuta.

Prosek u EL mu je 24 minuta, čak i sa mizernom prvom sezonom u Monaku gde je imao manje od 10 minuta po meču.

Evo, ja doslovno ne mogu da zamislim da će igrati manje od toga.

O jbt, ista stvar je i na dvojci na kojoj takođe ako sabereš minutaže koje bi želeli Kenan, Karter i Nwora dobijaš rezultat znatno veći od 40 i to je sve bez pojačanja koje se najavljuje. Imamo pretrpan roster pa će neko morati da igra 10-15 minuta i to se ne može izbeći. Ako je Odželej bolja trojka od Nwore, a Nwora bolja dvojka od Kartera onda će se igrati tako i Karter će da igra 15 minuta, u suprotnom će Odželej da igra 15 minuta iza Monekea. Ili da pomere i Kartera na neprirodnu poziciju koju pa da bude ful gas bacanje kamena sa ramena na isteku svakog napada.

U svim tim kalkulacijama prenebregavate povrede, kojih će nesumnjivo biti.

Ako nešto nije jasno oko minutaže, to je zato što nisu znali šta rade i nakrcali su gomilu (sličnih) igrača na pozicijama 3 i 4. Ne postoji nikakav tajni plan. Samo su uzeli jednog igrača više nego što im treba, a istovremeno su ih svi bekovi odjebali.

Fali vrhunski bek, a oni bi rado i Kenana/Nedovića zamenili drugima. Ali izduvali su svuda i sad su u panic modu i zaista razmatraju i Fulca. Ne bi me čudilo da na kraju ostanu i Kenan i Nedović, a da iz NBA dovuku bilo koga ko pristane da dođe. Naše pare im nisu problem, uzeće nam koliko zatreba.

Pa nije dovlačenje NBA škarta izraz očaja, pobogu.

Nisam neki ljubitelj Šejka Miltona, recimo, ali on je vrhunsko pojačanje i uvek bih ga pre doveo nego Kartera. Fulc jeste jasno veći rizik, ali je, uprkos svim povredama, pokazao da može da igra vrhunsku NBA košarku. Takvi ubodi mogu preko noći da te učine konkurentnim, iako često podbace u svojim prvim neameričkim sezonama.

To je posebna tema. Bez obzira na mnoge, nimalo beznačajne razlike od pristupa, dinamike i spejsinga, pa do samih pravila, čini mi se da je uzrok svih uzroka zapravo motivacija i percepcija Evrope kao drugoligaškog takmičenja: nešto što dobro plaća i što će, valjda, s lakoćom da odrade.

plus ta prva sezona ume da bude kulturoloski shok za nekoga ko nije izasao iz amerike. pogotovo ako nemas partnera ili drugara

3 hours ago, kralj said:

Pa nije dovlačenje NBA škarta izraz očaja, pobogu.

Nisam neki ljubitelj Šejka Miltona, recimo, ali on je vrhunsko pojačanje i uvek bih ga pre doveo nego Kartera. Fulc jeste jasno veći rizik, ali je, uprkos svim povredama, pokazao da može da igra vrhunsku NBA košarku. Takvi ubodi mogu preko noći da te učine konkurentnim, iako često podbace u svojim prvim neameričkim sezonama.

To je posebna tema. Bez obzira na mnoge, nimalo beznačajne razlike od pristupa, dinamike i spejsinga, pa do samih pravila, čini mi se da je uzrok svih uzroka zapravo motivacija i percepcija Evrope kao drugoligaškog takmičenja: nešto što dobro plaća i što će, valjda, s lakoćom da odrade.

Onda je Nwora fenomenalan ubod. Solidan NBA škart+godina prilagođavanja na Evropu.

Kako si to zaključio?

Nvora bi i bez bilo kakve adaptacije bio među vodećim EL trpačima samo da reši da da maksimum. Sumnjam da je u Efesu to bio slučaj i ništa ne garantuje da će se u Zvezdi išta promeniti posle tako očajne sezone.

Neki poput Nuna i Karlika Džonsa proigraju odmah, nekima treba adaptacija, neki dođu turistirčki i otaljavaju dok god su tu. Ja samo ne vidim način da se bude konkurentan bez takvog nekog rizika. Priča je bila oko Fulca kao očajničkog poteza. Fulc bi i da ga Denver dovede imao smisla, a za Zvezdu je potencijalna premija. Pitanje je samo koliko je spreman da se da.