July 25, 2025Jul 25 mislim, ovo je netacno.kao sto je netacno da moze ista drugo na PF, izuzev onoga sto bi radio na SF / SG pozicijamamislio sam da ces mi dati neki kraci rationale a ne ovo zasto /zato ( :
July 25, 2025Jul 25 15 minutes ago, Heaviside said:CMM, nwora, kalina od prošle sezone je visoka spoljna linija koja donosi svoje prednosti, ali je izuzetno slaba u kreaciji i nadam da se nećemo to gledati kao našu go-to postavu. Može nwora na dva i full time, ali sa drugačijim plejmejkerom od Kodija.cmm je korektan euroleague plejmejker, middle of the pack. kalinari je iznad proseka kreator na SF, to nije slaba posada kreaciono, vec korektna. Edited July 25, 2025Jul 25 by uini
July 25, 2025Jul 25 13 minutes ago, uini said:mislim, ovo je netacno.kao sto je netacno da moze ista drugo na PF, izuzev onoga sto bi radio na SF / SG pozicijamamislio sam da ces mi dati neki kraci rationale a ne ovo zasto /zato ( :Naravno da je tacno. Onaj koji bi gurao Nworu na 2 ocigledno ga gledao koliko i Johna Browna, pa ga smatrao trojkom.Ballhandling Nwore i za 3 nije odlican, ali moze da prodje. U sustini je spot up suter, u odbrani je los, imace problem i da sacuva protivnicka krila zbog slabih kretnji, tek sa bekovima nema sta da trazi, prolazili bi pored njega ko pored turskog groblja. Da bi se iz njega izvukla korist treba da igra 25-30 minuta na 3, uz poneki minut na 4.
July 25, 2025Jul 25 Gomila postova, a nisam pročitao prezime Karter. Izgleda samo ja verujem u tog momka.
July 25, 2025Jul 25 Just now, smooth.Op said:Gomila postova, a nisam pročitao prezime Karter. Izgleda samo ja verujem u tog momka.Ja najviše očekujem od Nwore pa Cartera pa Ojeleya pa Izundua. Tim redom. Nwora mi deluje kao neko ko ima najviše u rezervoaru da eksplodira.
July 25, 2025Jul 25 23 minutes ago, uini said:cmm je korektan euroleague plejmejker, middle of the pack. kalinari je iznad proseka kreator na SF, to nije slaba posada kreaciono, vec korektna.ne bih se složio. po mom mišljenju prošlogodišnji kalina nije kreator iznad proseka, a cmm je moddle of the pack kec sveukupno dok je u kreaciji ispod proseka.
July 25, 2025Jul 25 8 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Naravno da je tacno. Onaj koji bi gurao Nworu na 2 ocigledno ga gledao koliko i Johna Browna, pa ga smatrao trojkom.Ballhandling Nwore i za 3 nije odlican, ali moze da prodje. U sustini je spot up suter, u odbrani je los, imace problem i da sacuva protivnicka krila zbog slabih kretnji, tek sa bekovima nema sta da trazi, prolazili bi pored njega ko pored turskog groblja. Da bi se iz njega izvukla korist treba da igra 25-30 minuta na 3, uz poneki minut na 4.nisam ni napisao da je ballhandling nwore "odlican", to nemaju ni svi plejmejkeriostaje da vidimo na delu, posto mi ova tvoja AI eksplikacija ne zvoni. Edited July 25, 2025Jul 25 by uini
July 25, 2025Jul 25 3 minutes ago, Heaviside said:ne bih se složio. po mom mišljenju prošlogodišnji kalina nije kreator iznad proseka, a cmm je moddle of the pack kec sveukupno dok je u kreaciji ispod proseka.Meni je očnim testom izgledalo da je CMM najbolje na terenu izgledao sa Kalinom u petorci. I Kalinina kreacija nije direktno bila sa loptom u rukama, već posredno preko CMM. Ali nemam statistike i ostalo da to potkrepim. Tako da je ovo u formi hipoteze.
July 25, 2025Jul 25 10 minutes ago, smooth.Op said:Meni je očnim testom izgledalo da je CMM najbolje na terenu izgledao sa Kalinom u petorci. I Kalinina kreacija nije direktno bila sa loptom u rukama, već posredno preko CMM. Ali nemam statistike i ostalo da to potkrepim. Tako da je ovo u formi hipoteze.Pa ima smisla pošto je Kalina i pored vidnog pada i dalje najbolji kreator u timu van pozicije 1. Nije to ne znam koliko loše, ali sipaju se ogromne pare sa ciljem da se izbori visok plasman i pišem u tom kontekstu. Pogledajte najboljih desetak ekipa evrolige i uporedite njihovu kreaciju sa kreacijom linije CMM, Nwora, današnji Kalina
July 25, 2025Jul 25 22 minutes ago, smooth.Op said:Gomila postova, a nisam pročitao prezime Karter. Izgleda samo ja verujem u tog momka.Ja sam napisao u originalu Carter.
July 25, 2025Jul 25 Karter pada u drugi plan ako je stvarno ideja da Nwora bude startna dvojka. Delio bi 15-20 minuta sa Kenanom.
July 25, 2025Jul 25 4 minutes ago, Heaviside said:Pa ima smisla pošto je Kalina i pored vidnog pada i dalje najbolji kreator u timu van pozicije 1.Nije to ne znam koliko loše, ali sipaju se ogromne pare sa ciljem da se izbori visok plasman i pišem u tom kontekstu. Pogledajte najboljih desetak ekipa evrolige i uporedite njihovu kreaciju sa kreacijom linije CMM, Nwora, današnji Kalinanemoj biti recency bias lik; sad ce jedna sezona kalinarija da ti potre sve sto je uradio do tada.
July 25, 2025Jul 25 1 hour ago, uini said:jel mozes da mi pojasnis zasto bi bilo katastrofalno, imajuci u vidu tanane ili nikakve razlike u igri beka sutera i niskog krila ovih dana?par napomena oko stvari koje pretpostavljam da ces pomenuti:- ne, SG ne mora da bude ludi ballhandler nivoa plejmejkera, dovoljno je da ima toliko skilla da kreira za sebe [edit: neki ne moraju ni toliko, ako su izuzetni suteri]- da, nwora toliko ima ballhandlingaps. nwora na SG ima prednost i ofanzivno i defanzivno u fizikalijama u odnosu na vecinu euroleague takmaca na poziciji.0Well, gomila trenera se ne bi složili. Savremena košarka mnogo više približava PG i SG nego SG i SF. Nwora je primarno krilo, ceo život je igrao to, na beku može u nekim specijalima, al čak i kad ga zamišljam u specijalima, lakše mi je da ga zamislim kao streč četvorku.
July 25, 2025Jul 25 nisam u poziciji da sada detaljno pisem ali zasto bi u modernoj kosarci SG pozicija iskljucivo isla ka priucenom PGu? ide ka onome sto traze go-to talenti xy igraca a ne po konfekciji@kralj Edited July 25, 2025Jul 25 by uini