April 24Apr 24 17 hours ago, Dankan Ajdaho said:Tim se malo trgne, sad je pauza desetak dana, pokušaju se usopstaviti neke osnovne rotacije u odbrani npr naravno koliko je moguće. Nebih imao nikakva velika očekivanja od novog trenera, jer mislim daje mesec dana sa timom neki minimum da se vidi stvarni uticaj (videti pod Penjerola), ali svakako su veća nego od Obradovića, od njega ne očekujem baš ništa sem neke nove inovativne serije gluposti.Nisam stigao juče da odgovorim. Znao sam da ćeš pomenuti Penjaroju. Partizan je imao slabiju sezonu od nas, a pretila je da bude katastrofalna. U ovom trenutku mi imamo kup i plej in Evrolige, oni imaju prednost domaćeg terena u ABA. To je činjenično stanje.Penjaroja je, nakon dolaska, nastavio neko vreme da gubi utakmice, a onda je, svaka čast, stabilizovao ekipu koliko toliko čisto da im sezona ne bude tragična. Takođe, to nije ni sve do njega. Partizan ove sezone ima izuzetno jaku ekipu i bilo je potpuno očekivano da će napraviti neku seriju pobeda, prosto nije bilo realno da budu na nivou Asvela cele sezone.Videćemo mi Penjaroju kada od oktobra krene sezona sa znatno većim očekivanjima. Tada se vidi ko je od čega napravljen.16 hours ago, uini said:smenis vucica i ko ce da dodje & jel ce nam zaista biti bolje?Niđe veze poređenje.
April 24Apr 24 Nwora ni pod kojim uslovima ne sme da ostane. Ni za dolar. Sve ostalo, trener, pojacanja, o tom potom...
April 24Apr 24 Nwora nam je veoma bitan igrač kod defanzivnog skoka. Za ovu sezonu u EL ima 3.7 skokova po utakmici i bolji je po tom parametru od 93% igrača na njegovoj poziciji. Odželej ima recimo samo 1.8 defanzivni skok po utakmici i bolji je samo od 19% igrača na svojoj poziciji.Još je gore ako se pogleda parametar procenat uhvaćenih a dostupnih defanzivnih skokova: Nvora 15,6% (bolji od 82% igrača na svojoj poziciji) a Odželej 8,8% (bolji od 2% igrača na svojoj poziciji)Naši najbolji defanzivni skakači su: Bolomboj 22.1%, Moneke 19.5%, Nvora 15,6%, Izundu 13.8%, Kodi 13%...Poenta je da ne možeš samo izbaciti jednog igrača bez ponovne podele uloga i izmena petorki naročito ako smo već izgubili Kodija koji je elitni defanzivni skakač
April 24Apr 24 15 hours ago, Ted said:realno, ljude ne zanima mnogo ni aba. bar kada govorimo o navijačima večitihevo moj primer. ja sam mislio pre sezone, kada je promenjen sistem takmičenja, upao Dubai (čekao se i Hapoel tada), da će mi liga biti zanimljivija i da ću više da gledam. tipa da ću da pogledam Budućnost-Dubai, Dubai-Cedevita, da će mi biti interesantno da gledam i ove nove Rumune. sve sam to mislio, a rezultat je bio da ni većinu Partizanovih tekmi nisam polgedao. nisam ni derbi gledao kad je bio, nego sutradan valjda reprizu. o ostalima da ne govorim, mislim ni jednu. naprosto me nije interesovalo, uvek sam birao da gledam nešto drugo. šta ja znam, Inter igra, Arsenal igra, neka LŠ, LE sa zanimljivim parovimaJebiga Tede, ti voliš fudbal i fudbalski si navijač - ja sam se uvek divio tvom strpljenju i entuzijazmu za FKP. Ja Premijer ligu ne gledam ni kad sve stane u jednu utakmicu, posebno kad tu tekmu igra onaj Gvardiolin smor od tima.ABA je svakako naša najbolja liga u regionalnoj ponudi, sa tri učesnika EL, tri ozbiljna učesnika EC i još nekoliko učesnika CL, na koje valja dodati zanimljive timove poput Mege, FMP, Bosne i Zadra. Jedino je regionalna vaterpolo liga tu negde po kompetitivnosti. Voleo sam i domaću žensku odbojku dok mi je ćerka bila aktivna. Ali na stranu lične preferencije - pogledaj samo pažnju i fokus koji javnost i mediji drže na košarci, verovatno postoji razlog za to. U Hrvatskoj je, recimo, obrnuto.
April 24Apr 24 2 minutes ago, April said:Jebiga Tede, ti voliš fudbal i fudbalski si navijač - ja sam se uvek divio tvom strpljenju i entuzijazmu za FKP. ted je kao neka avangarda u okviru generalne partizanove avangarde : i
April 24Apr 24 10 minutes ago, uini said:u vezi je sa tvojim pitanjem, 'ko da dodje'Ali ti je odgovor radikalan baš.
April 24Apr 24 A u vezi smene trenera u KKCZ, upalo mi je u oči da kampanja protiv SO treba da na neki način sakrije i stanje u klubu. Najbolji igrač sezone odlazi glavom bez obzira, pomoćni trener sa velikim autoritetom takođe, Moti je već kod kuće usred priprema za dva plejofa, a u novinama insajderi buše po narudžbini.Žalbe na trenera imaju apsolutno uporište u realnosti, mogući otkaz ima sasvim čvrst temelj, međutim, ja ne mogu a da se ne setim da je od 2002. do 2007. KKP imao katastrofalne rezultate u EL; u trećoj i četvrtoj sezoni imali smo skor 2-12, a prvi iskorak u četvrtfinale napravili tek sa TNT generacijom 2007/08. Pa ipak, status prvog trenera nije dolazio u pitanje. Možda biste mogli razmisliti i o takvoj praksi - ne mora da bude Saša Obradović, može Tomović - jer smene kao na traci posle i tokom sezone očigledno ne daju željene efekte. Mi smo imali prilično sreće sa Penjom(ali i on sa dolaskom Kalatesa i Džekirija), no to nije uvek tako; videti pod Pablo Laso ili Pepe Poeta.
April 24Apr 24 Za početak da mi uradimo sledeću stvar. Da od početka prelaznog roka do kraja sezone bude jedan trener i da bira tim.Aj odatle da krenemo.
April 24Apr 24 Nikada nijedan trener ne bira ceo tim, nije birao čak ni Žoc, i njemu su podmetali. Roster tima je uvek kombinacija raznih interesa.
April 24Apr 24 3 hours ago, JPM said:Nisam stigao juče da odgovorim. Znao sam da ćeš pomenuti Penjaroju. Partizan je imao slabiju sezonu od nas, a pretila je da bude katastrofalna. U ovom trenutku mi imamo kup i plej in Evrolige, oni imaju prednost domaćeg terena u ABA. To je činjenično stanje.Penjaroja je, nakon dolaska, nastavio neko vreme da gubi utakmice, a onda je, svaka čast, stabilizovao ekipu koliko toliko čisto da im sezona ne bude tragična. Takođe, to nije ni sve do njega. Partizan ove sezone ima izuzetno jaku ekipu i bilo je potpuno očekivano da će napraviti neku seriju pobeda, prosto nije bilo realno da budu na nivou Asvela cele sezone.Videćemo mi Penjaroju kada od oktobra krene sezona sa znatno većim očekivanjima. Tada se vidi ko je od čega napravljen.Niđe veze poređenje.Penjeroja je uspostavio SMISLENU igru. Prilagodio je IGRU igračkom kadru, i to funkcionše. Uradio je ono što Želimir nije uspeo, jer je po svaku cenu želeo da prilagodi igrače svom konceptu za koji oni jednostavno nisu sposobni.Partiazan sada ima sistem, igrači retko izlaze iz svojih opanaka, zna se ko šta igra, POGOTOVO U ODBRANI. U napadu lopta kruži, igraju se jednostavne akcije, eksploatišu se mismečevi, ali to je zato što igrači ZNAJU šta se od njih očekuje. To se zove timska igra, ono što mi nemamo ni u naznakama. Naša timska igra se svodi na španski pnr i ISO.3 hours ago, nahbar said:Nwora ni pod kojim uslovima ne sme da ostane. Ni za dolar. Sve ostalo, trener, pojacanja, o tom potom...Niko od igrača koje imam neće pokazati šta ume u ovom sistemu bez sistema, odnosno u anarhiji koju je Obradović uspostavio.Tako da ne bih terao nikoga, jer ljudi jednostavno igraju svako za sebe po oruk principu.
April 24Apr 24 1 hour ago, April said:A u vezi smene trenera u KKCZ, upalo mi je u oči da kampanja protiv SO treba da na neki način sakrije i stanje u klubu. Najbolji igrač sezone odlazi glavom bez obzira, pomoćni trener sa velikim autoritetom takođe, Moti je već kod kuće usred priprema za dva plejofa, a u novinama insajderi buše po narudžbini.Žalbe na trenera imaju apsolutno uporište u realnosti, mogući otkaz ima sasvim čvrst temelj, međutim, ja ne mogu a da se ne setim da je od 2002. do 2007. KKP imao katastrofalne rezultate u EL; u trećoj i četvrtoj sezoni imali smo skor 2-12, a prvi iskorak u četvrtfinale napravili tek sa TNT generacijom 2007/08. Pa ipak, status prvog trenera nije dolazio u pitanje. Možda biste mogli razmisliti i o takvoj praksi - ne mora da bude Saša Obradović, može Tomović - jer smene kao na traci posle i tokom sezone očigledno ne daju željene efekte. Mi smo imali prilično sreće sa Penjom(ali i on sa dolaskom Kalatesa i Džekirija), no to nije uvek tako; videti pod Pablo Laso ili Pepe Poeta.To da Kodi odlazi "glavom bez obzira" ne pije vodu, njemu istice ugovor, a odlazak u Oli, sem finansija ima i legit sportski aspekt, u vezi F4 i eventuelnog osvajanja, koje ruku na srce, ce pre ostvariti u Atini.... Pomocni "sa velikim autoritetom" je ko? Deda koji drema tokom utakmice ili mislis na Tomovica? On je dobio sansu da se pokusa kao prvi trener, i to je sasmim legit... Ovo sto pises za KKP je em iz stara vremena, tada niko u KKP nije izricao plej of ili F4 kao cilj, ako se ne varam, i tada ste bili prvi u selu, sto je occigledno bilo dovoljno za mir u klubu i kod nasvijaca...Smene trenera kao na traci naravno ne doprinose nicemu, i zato i dan danas ne kapiram zasto je Sferopolus dobio otkas posle dva kola EL, a pritom mu se pola tima povredilo....I tako u EL imamo isti rezultat kao sa Sferom (stim sto se njemu Bolomboj povredio) i u zavrsnicu EL usli osakaceni... A sada imamo isti rezultat, a kvalitet rostera je definitivno bolji i dosta skuplji.
April 24Apr 24 43 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Penjeroja je uspostavio SMISLENU igru. Prilagodio je IGRU igračkom kadru, i to funkcionše. Uradio je ono što Želimir nije uspeo, jer je po svaku cenu želeo da prilagodi igrače svom konceptu za koji oni jednostavno nisu sposobni.Partiazan sada ima sistem, igrači retko izlaze iz svojih opanaka, zna se ko šta igra, POGOTOVO U ODBRANI. U napadu lopta kruži, igraju se jednostavne akcije, eksploatišu se mismečevi, ali to je zato što igrači ZNAJU šta se od njih očekuje. To se zove timska igra, ono što mi nemamo ni u naznakama. Naša timska igra se svodi na španski pnr i ISO.Mogu samo da ponovim, videćemo stav navijača Partizana prema Penjaroji od sledeće sezone kada očekivanja budu resetovana. Videćemo i sistem i smislenu igru.Evo vidim, Miško već iskadrirao jednog svog pulena tamo.