Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Malo je jedno poluvreme za prolaz dalje. Mora da bude gospodin u ovim teškim situacijama. Nekada je i on kao Pafos prolazio na foru i šibicarske trikove.

Ocena

5.5

Darjan napisao isto ono sto je harper primjetio

• Replies 6.5k
  • Views 301k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
1 hour ago, Dimitrije said:

Glavni krivac za ispadanje iz LS je Zvezdina uprava

Glavni krivac za ispadanje je Vladan Milojevic. Sto je OK, covek je 15 puta bio razlog sto smo prolazili kvalifikacije i moralo je jednom da se desi da bude i krivac sto nismo prosli. To sto smo igrali sa previse novih igraca nije do uprave jer to nismo morali da radimo, u pitanju je direktna posledica losih odluka trenera. Odbrana koja je skoro citava promenjena prva je i okupljena jos pocetkom leta, prosla je cele pripreme zajedno i nikakav arguent o njenoj neuigranosti ne stoji. Jedini novi igraci pre ovog dvomeca su bili Babika i Badjo (Uchena nije igrao) ali nijedan od njih dvojice nije morao da igra i ne bi igrao da je Milojevic malo bolji i kreativniji trener.

Ne znam, vi ćete igrati LE i imate kintu.

Mi smo u situaciji da smo srećni sa ovim klincima i da se radujemo svakoj tekmi jer je lepo gledati, kao nekad kad smo išli na Trucu, prvo fudbal pa vrh ćevapi i to je bila baš dobra nedelja prepodne. Lepota je u oku posmatrača.

Ali ne mogu da ne primetim da ste 2018. omlatili Red Bull Salzburg. Gde su danas oni, a gde je Zvezda, to bi možda moglo da bude nekakvo merilo rezultata prethodnih sedam godina kako uprave, tako i sportskog sektora.

Red "proverenih trenera Španaca" ispred kanca nosioca krvavog kurca veći nego na ulazu Zapad 2 za utakmicu sa IMTom!

14 minutes ago, April said:

Mi smo u situaciji da smo srećni sa ovim klincima i da se radujemo svakoj tekmi jer je lepo gledati

Da imate pare bili biste kao mi, dakle nije do pameti nego prosto morate. Da mi nemamo, morali bismo kao vi sad, dakle ni kod nas nije do pameti.

Ne postoji planski i razvojni program u srpskom sportu, ili si pijani milioner ili uboga sirotinja, jer mozga nema niti ga je bilo.

Tako da vasa situacija i nije tako losa, kad progutas cinjenicu da ne igrate evropu, ovo sto ostane je ipak neki prijatan osecaj da dajete pravu sansu deci iz omladinskog pogona + starac Natho.

Da ima pameti, nasi klubovi bi prihvatili ulogu razvojnih timova holandskih klubova koji su pak razvojni timovi za lige petice. Povremeno bilo bi ozbiljnih rezultata u evropu, uvek bi bilo stabilnosti i uvek bi bilo konstantnosti. Ali ne... stabilnost vrbov klin.

Nosilac krvavog kurca je mnogo jaka sintagma, ukrascu je

Uprava je pocela demontazu Zvezdine odbrane prodajom Djige i Mimovica jer se ukazala prilika da se dobro zaradi (na stranu sto su tom prodajom totalno poremetili i unazadili karijeru ove dvojce). Umesto da nadje zamenu za njih dvojcu, celu prolecnu sezonu su improvizovali sa Krunicem kao stoperom, Elsnikom kao bekom, zatim Djuricem na koga nisu uopste racunali, i Rodicem (kao bekom i stoperom). Doveli su novu odbranu pred pocetak leta od kojih su dvojca centralnih igraca odbrane bili duze van stroja zbog povreda. Doveli su i novog golmana, bez velike nuzde, mada mislim da je Mateus najbolja akvizicija u ovom prelaznom roku, ali mu treba vremena da se uskladi sa odbranom. Letnje pripreme su kratak period da se odbrana uigra i usaglasi sa ostatkom tima.

Milojevic ima svoj udeo u ispadanju, ali ni bolji trener ne bi mogao da napravi tim u kome mu u kljucnoj utakmici kvalifikacija debituju dvojca igraca na kljucnim pozicijama, a jos cetvorici je ovo tek prva sezona u timu. Ovo nije slucaj da Zvezda gubi play-off utakmice vec nesto sto se ponavlja. S izuzetkom da smo se u vreme Bahara automatski kvalifikovali a prosle sezone smo uspeli da eliminisemo Bode, mi smo pre toga tri puta zaredom ispadali u play-offu kada je Stankovic vodio tim. To ukazuje da ispadanje nije iskljucivo zbog trenera vec zbog nedovoljne uigranosti tima cija forma nije blizu one koja je neophodna da se pobedjuje u play-offu. Ovo je druga utakmica gde Zvezdin tim zabrlja primivsi gol u 90-minutu (Makabi bese jedna od njih) ili da primi gol jos pre nego je uklonjena koreografija sa severa. Sto pokazuje da je tim nestabilan i nedovoljno uigran a ja mislim da je to zbog toga sto je puno novih igraca kojima treba vreme da se uigraju i priviknu na klub i sredinu.

Edited by Dimitrije

2 minutes ago, Midžeta said:

Nesto kao partizanska spomenica...ili citalacka znacka

• Author
19 minutes ago, April said:

Ali ne mogu da ne primetim da ste 2018. omlatili Red Bull Salzburg. Gde su danas oni, a gde je Zvezda, to bi možda moglo da bude nekakvo merilo rezultata prethodnih sedam godina kako uprave, tako i sportskog sektora.

Los primer, pod pretpostavkom da si hteo da ukazes na los rad uprave. Mi ne da nismo omlatili Salcburg 2018. vec smo se provukli kao puvanjak nevidjenom srecom jer su za nas oni tada bili misaona imenica u fudbalu, danas smo u najmanju ruku egal s njima ako ne i bolji.

• Author
3 minutes ago, Midžeta said:

Ukradi i autora i odnesi ga sa topika.

Ne znam ko je autor sintagme, ali ja je prihvatam kao svoju!

• Author
1 minute ago, Dimitrije said:

Uprava je pocela demontazu Zvezdine odbrane prodajom Djige i Mimovica jer se ukazala prilika da se dobro zaradi (na stranu sto su tom prodajom totalno poremetili i unazadili karijeru ove dvojce). Umesto da nadje zamenu za njih dvojcu, celu prolecnu sezonu su improvizovali sa Krunicem kao stoperom, Elsnikom kao bekom, zatim Djuricem na koga nisu uopste racunali, i Rodicem (kao bekom i stoperom). Doveli su novu odbranu pred pocetak leta od kojih su dvojca centralnih igraca odbrane bili duze van stroja zbog povreda. Doveli su i novog golmana, bez velike nuzde, mada mislim da je Mateus najbolja akvizicija u ovom prelaznom roku, ali mu treba vremena da se uskladi sa odbranom. Letnje pripreme su kratak period da se odbrana uigra i usaglasi sa ostatkom tima.

Milojevic ima svoj udeo u ispadanju, ali ni bolji trener ne bi mogao da napravi tim u kome mu u kljucnoj utakmici kvalifikacija debituju dvojca igraca na kljucnim pozicijama, a jos cetvorici je ovo tek prva sezona u timu. Ovo nije slucaj da Zvezda gubi play-off utakmice vec nesto sto se ponavlja. S izuzetkom da smo se u vreme Bahara automatski kvalifikovali a prosle sezone smo uspeli da eliminisemo Bode, mi smo pre toga tri puta zaredom ispadali u play-offu kada je Stankovic vodio tim. To ukazuje da ispadanje nije iskljucivo zbog trenera vec zbog nedovoljne uigranosti tima cija forma nije blizu one koja je neophodna da se pobedjuje u play-offu. Ovo je druga utakmica gde Zvezdin tim zabrlja primivsi gol u 90-minutu (Makabi bese jedna od njih) ili da primi gol jos pre nego je uklonjena koreografija sa severa. Sto pokazuje da je tim nestabilan i nedovoljno uigran a ja mislim da je to zbog toga sto je puno novih igraca kojima treba vreme da se uigraju i priviknu na klub i sredinu.

Prvo da se veselo osvrnem na ovo sto sam boldovao. Letnje pripreme su vise nego dovoljan period da se citava ekipa uigra, ne samo odbrana. Kako vi mislite da funkcionisu druge ekipe u Evropi? Pogledajte koliko je igraca samo u ovom prelaznom roku promenio Liverpul, Arsenal, Mancester Junajted, klubovi koji su na samom vrhu trzista i ne moraju da prodaju ama bas nista ako nece. Druga je stvar generalna poslovna politika kluba da prebrzo prodaje igrace pa ne moze da uspostavi kontinuitet strucnog rada jer se prodaju igraci koji se od kadeta navikavaju na odredjeni fudbal, saigrace, klub i grad a dovode novi koji tek treba sve to da usvoje. To jeste nedostatak ove uprave, kao sto je nedostatak i to da se cekalo sa zamenama celo prolece kako bi se ustedela kinta ali to nema veze s taktickim uigravanjem, te stvari profesionalni fudbaleri savladavaju za mesec dana, kamoli kroz kompletne pripreme. Da smo prodavali vazne igrace u ovom prelaznom roku bilo bi zasto smo ih prodavali, posto niko vazan nije prodat preslo se na to sta smo prodavali u decembru prosle godine, pre osam meseci. Jos malo i doci cemo do toga da je uprava kriva za poraz od Pafosa zato sto je prodala Hvanga pre dve godine.

Drugo, Milojevic nije morao da igra s novim igracima, to je bio njegov izbor zato sto je konzervativan po pitanju formacija i fizickih performansi igraca. Pre prvog meca sa Pafosom sam pisao da mi se cini da bi u nedostatku Krunica trebalo promeniti formaciju u 3-5-2 ili 3-4-3 i igrati opreznije. Ako je vec hteo da mu igra Babika zbog trcanja mogao je Seol da bude treci (desni) stoper, da Babika i Tiknizjan igraju wing bekove, da Ivanica vrati u manevar pored Elsnika a da napred igraju Duarte, Milson i Ndiaje. Bilo je jasno da Badjo nema sta da trazi na toj utakmici a kome nije bilo jasno pre utakmice postalo mu je jasno posle 37 sekundi jer smo iz njegovog lako izgubljenog duela na sredini terena primili gol koji je umnogome odredio tok celog dvomeca.

Sto se tice ranijih ispadanja tek ona nemaju nikakve veze sa uigranoscu tima. Mi smo protiv Makabija u Beogradu ispali pre svega zbog gresaka Kange i Borjana koji su bili sto godina u klubu. Na 2:0 i razvaljeni Makabi dobili smo gol u nadoknadi prvog poluvremena tako sto se Borjan radovao s publikom jer je odbranio penal a Kanga nije hteo da posalje pas Bukariju u otvorenu kontru nego se bez ikakve potrebe guzeljao, pao i izgubio loptu koju je lik poslao u gol. Od Serifa smo ispali jer su ljudi bili bolji od nas, posle su dobro odigrali i u grupi. Trece ispadanje nam je na penale u doba korone kad smo tu jednu utakmicu jer nije bilo revansa u Beogradu igrali na Kipru protiv ekipe koja se branila sa svih deset igraca i izbacila nas na penale. Ni u jednoj od tih situacija nista nam ne bi garantovalo da smo imali sve same igrace sa po deset sezona u klubu. Nismo mi nista bolju poslovnu politiku (naprotiv, imali smo jos goru) imali kad smo izbacivali Kopenhagen, Salcburg, Jang Bojs i probijali se u LS, protiv Krasnodara smo imali nekoliko novih igraca izmedju prve i druge utakmice.

Ne utice to sa novim igracima toliko koliko se pise. Jednostavno, u sportu se ne pobedjuje uvek, ponekad se i gubi. To sto nasa javnost misli da smo mi ubedljivi favoriti protiv svakog ko nije iz Liga Petice, a ponekad i protiv nekih klubova iz tih liga, je samo nasa domaca patologija i nista vise. U realnosti mi smo bili blagi favoriti protiv Pafosa i to nismo opravdali zbog izostanaka nekih vaznih igraca, nesposobnosti naseg trenera da to kompenzuje i bolje taktike protivnickog trenera. Sve ovo ostalo su licne i politicke frustracije vezane za to ko nam vodi klub i kako se ponasa, one imaju veze sa vec pomenutom patologijom ali nemaju veze sa fudbalom.

• Author
2 minutes ago, sigurnost said:

Ne znam ko je autor sintagme, ali ja je prihvatam kao svoju!

Bravo za tebe. Evo ti keks.

2 minutes ago, harper lee said:

Bravo za tebe. Evo ti keks

Branio bi ga do poslednjeg? Zar već toliko sati?

• Author
4 minutes ago, sigurnost said:

Branio bi ga do poslednjeg? Zar već toliko sati?

Da. Hajde idi negde i vidi jesam li tamo. Malo mi je pun kurac revolucionara iz fotelje koji pisu na pogresnim topicima pogresne stvari. Ako te ne zanima fudbal ne moras da pises na ovom topiku, nije obavezno.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.