Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Mislim da su neki od pomenutih Pafosovca bili na pozajmici, a da je klub na pocetku sezone aktivirao njihove otkupne ugovore. Prema tome, vec su bili u Pafosovom sistemu.

• Replies 6.5k
  • Views 300.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
8 minutes ago, Dimitrije said:

Da pokazem da sam ponekad pazio na casu (a i da preduhitrim Harpera da napise "Ja sam o tome vec pisao..... ali svako cita samo svoje postove"), Harper je ranije prognozirao da ce Terzic da drzi tim na okupu do kraja kvalifikacija, dok ne obezbedi novac od UEFA. Posle ce da nastavi da uvecava klupske fondove rasprodajom svih koji nesto vrede i/ili za koje dobije dobru ponudu. Jer, da jos jednom citiram Harpera, ima mnogo gladnih usta u i oko kluba. Posto je dobio manje novca od UEFA nego sto je ocekivao, rasprodaja ce da bude zesca. Mozda ce da dovede jos nekog Badja ili Babiku, ali ce da proda kvalitetnije igraca.

Shvatam i podrzavam pokusaj sarkazma u ovom postu. Sve pet. Ono sto treba reci je da se nasoj transfer politici iz finansijskog ugla nema ama bas nista zameriti i da problem uopste ne lezi u nacinu na koji se kupuju i prodaju igraci, kao ni u kvalitetu tih igraca. Na Elsniku smo zaradili 3.5 miliona, obnovili mu karijeru i otvorili vrata da napravi odlican transfer, zaduzili smo ga toliko da me nimalo ne bi zacudilo da se jednog dana vrati kod nas ako mu karijera ponovo krene nezeljenim tokom. Plus je kod nas uglavnom igrao veoma dobro do ovog poslednjeg perioda kad je povredjen dosao iz kampanje reprezentacije Slovenije, nije prosao cele pripreme i mucio se sa formom. Generalno mi retko gubimo novac na tim kupoprodajama, ako zanemarimo da se moze s velikom verovatnocom pretpostaviti da taj novac ne ulazi u klub u punom iznosu, cak i "promasaje" poput Rodrigeza i Krasoa smo finansijski ispeglali na nulu.

Ono sto jeste problem je neverovatna frekvencija kupovina i prodaja igraca istog ili slicnog kvaliteta koja ide do mere da se slobodno moze reci da je ona a ne fudbal primarna aktivnost kluba.

3 minutes ago, harper lee said:

Na Elsniku smo zaradili 3.5 miliona

Pa i nismo baš. Oduzmi platu od toga i oduzmi porez. Mi jesmo platili 1.5 miliona, ali od 5 nećemo dobiti 3.5.

Svakako smo zaradili na njemu.

3 minutes ago, harper lee said:

frekvencija kupovina i prodaja igraca istog ili slicnog kvaliteta koja ide do mere da se slobodno moze reci da je ona a ne fudbal primarna aktivnost kluba.

Pa Terzi i gladnim ustima oko noge to i jeste primarna aktivnost. Fudbal je samo izlog. Jebi ga.

• Author
9 minutes ago, Dimitrije said:

Mislim da su neki od pomenutih Pafosovca bili na pozajmici, a da je klub na pocetku sezone aktivirao njihove otkupne ugovore. Prema tome, vec su bili u Pafosovom sistemu.

Mozete vi da mislite sta god hocete a mozete lepo da odete na sajt transfermarketa i vidite, kao sto sam i ja video, da su ti igraci dosli, redom, iz Brazila, Turske, druge francuske i druge spanske lige. Razumem da po svaku cenu pokusavate da odbranite fantaziju o nekom Pafosovom dugorocnom sistemu ali kao naucnik i univerzitetski profesor trebalo bi da razumete i znacaj cinjenica. U suprotnom nikakav razgovor nema smisla jer je ta hegelijanska ideja da ako realnost ne odgovara cinjenicama tim je gore po cinjenice van Hegelovog filozofskog sistema samo dobar stos.

Ovo je pocelo malo da lici na ad hominem. Ne citam Transfer market, ne zanima me. A ono sto sam napisao cuo sam u jednoj TV analizi. Greh na moju dusu ako sam pogresno razumeo. No, slozicu se da dalji razgovor u ovom tonu ne pravi smisla.

• Author
11 minutes ago, JPM said:

Pa i nismo baš. Oduzmi platu od toga i oduzmi porez. Mi jesmo platili 1.5 miliona, ali od 5 nećemo dobiti 3.5.

Svakako smo zaradili na njemu.

Nismo ni toliko, 5 miliona je ukupan transfer u koji ulaze svi menadzerski honorari. Ali plate, porezi i ostalo su stvari koje spadaju u druge delove budzeta i placaju se svejedno i za druge igrace, razlika izmedju ulaznog i izlaznog transfera Elsnika je 3.5 miliona.

• Author
3 minutes ago, Dimitrije said:

Ovo je pocelo malo da lici na ad hominem. Ne citam Transfer market, ne zanima me. A ono sto sam napisao cuo sam u jednoj TV analizi. Greh na moju dusu ako sam pogresno razumeo. No, slozicu se da dalji razgovor u ovom tonu ne pravi smisla.

Trebalo bi da vas zanima jer vam obezbedjuje cinjenice na osnovu kojih bi trebalo da izgradite i misljenje, ako nekom na ovom forumu to mora da bude jasno onda mora vama jer imate naucni pedigre kakav vecina nas nema. Ne mozete da tvrdite nesto sto nema smisla i nije tacno jer ste culi u nekoj misterioznoj TV analizi a na internetu imate proverene, pouzdane i tacne podatke o transferima igraca. Mislim, mozete ali koji je smisao toga? Tako svako moze da tvrdi sta god mu padne na pamet. Vi ste uvrteli sebi u glavu da je Zvezda ispala od Pafosa jer stalno kupuje i prodaje igrace a oni imaju neki dugogodisnji sistem i sad mi ostali treba da se raspravljamo s tom iluzijom a na tri klika misem smo daleko od podataka koji govore sasvim drugaciju pricu.

1 hour ago, harper lee said:

Da ipak ne ostanem duzan, zasluzili ste minulim radom korektan odgovor.

U isto vreme, dakle pre pocetka priprema, kad smo mi doveli Veljkovica, Tiknizjana, Mateusa i Rodrigaa, Pafos je doveo sedam igraca, od kojih su cetvorica (Zaza, Anderson Silva, Bruno Langa i Basuamina) igrala u oba meca protiv nas (jedan od njih je na kraju i resio dvomec). Sva cetvorica su potpisali za Pafos izmedju 1. i 15. jula ove godine, Veljkovic i Tiknizjan su obojica potpisali 1. jula iste godine. Po kojoj logici su Veljkovic i Tiknizjan novi i neuigrani igraci a ta cetvorica iz Pafosa dokaz kontinuiteta kluba ne znam ali bih voleo da procitam obrazlozenje, jer logika koju sam ja ucio dobije fras od takvih zakljucaka.

Jebi ga, neko proigra odmah, nekome treba vremena. To što je Pafos prošao Zvezdu ne znači ni da su bolji tim, sastavljen od boljih individualaca, ni da imaju boljeg trenera, ni bolji skauting, ni bolju upravu. Nokaut faze su vrlo delikatne u ovo doba sezone. Više puta nam je ta delikatnost donosila prolaz protiv boljih timova, sada smo ispali žrtve toga.

Ono gde se debelo ne slažem je da zadnja linija može da se uigra na pripremama. Gledao sam neki dokumentarac o Sakijevom/Kapelovom Milanu, Kapelo je doveo Panućija i ostavio Tasotija jer je tvrdio da će Panućiju trebati najmanje godinu dana da se uhoda sa Barezijem, Maldinijem i Kostakurtom. Danas je sa jedne strane taj period po prirodi stvari kraći, a sa druge, igrači odbrane su postali mnogo kompletniji igrači, manje iznose loptu, ali imaju po 5,6 puta više pasova po meču.

6 hours ago, roux senyurt said:

apsolutno nista. nemam uvid u finansije kluba, ne znam koliko kome duguju, koliko njima duguju, niti kakva je priroda duga. ono sto vidim je ozbiljan napredak kluba u takmicenjima u poslednjih nekoliko godina. gde ce nas ovakva politika kluba dovesti, ne znam. da li volim terzica i njuske, ne volim.

Pa kao pretpostavljam veliki ljubitelj kluba trebalo bi da te zanima, a kakav je dug nije nikakva tajna samo ukucaj u google "fk crvena zvezda dug 2024. godine" i dobićeš revizorski izveštaj koga ima na 500 sajtova.

Al možda bolje da se ne opterećuješ isisavanjem para dok imamo "ok" tim i igramo zamalo ligu šampiona... Mislićemo o tome kad bankrotiramo.

Edited by Mil@n

• Author
1 minute ago, kralj said:

Jebi ga, neko proigra odmah, nekome treba vremena. To što je Pafos prošao Zvezdu ne znači ni da su bolji tim, sastavljen od boljih individualaca, ni da imaju boljeg trenera, ni bolji skauting, ni bolju upravu. Nokaut faze su vrlo delikatne u ovo doba sezone. Više puta nam je ta delikatnost donosila prolaz protiv boljih timova, sada smo ispali žrtve toga.

Ono gde se debelo ne slažem je da zadnja linija može da se uigra na pripremama. Gledao sam neki dokumentarac o Sakijevom/Kapelovom Milanu, Kapelo je doveo Panućija i ostavio Tasotija jer je tvrdio da će Panućiju trebati najmanje godinu dana da se uhoda sa Barezijem, Maldinijem i Kostakurtom. Danas je sa jedne strane taj period po prirodi stvari kraći, a sa druge, igrači odbrane su postali mnogo kompletniji igrači, manje iznose loptu, ali imaju po 5,6 puta više pasova po meču.

Moja poenta je da to kad je ko doveo igraca ne igra preveliku ulogu u savremenom fudbalu jer to sto Kapelo prica je mozda vazilo pre 30 godina ali danas je tolika frekvencija igraca da samo oni najbogatiji mogu sebi da priuste luksuz da ne menjaju nista godinama ako im donosi rezultat. Pomenuo sam taj dvomec protiv Krasnodara i gomilu novih igraca koji su upali u tim izmedju dve utakmice. Jedna od tih rokada je bila zamena Andjelkovica Rodicem koja nam je automatski donela nemerljivo veci kvalitet na toj poziciji iako je Noj uredno "bio uigran" a Rodic ne znam da li je imao dva treninga sa ekipom. Nama je Milojevic dosta dugo na klupi, on i uprava kluba zajedno kupuju igrace u zavisnosti od toga sta strucni stab misli da im treba, nije to bas kao sto se ovde misli da se ad hoc kupuje i prodaje. Uostalom, ne samo rezultati vec i nominalna vrednost Zvezdinog tima raste iz godine u godinu, igraci se prodaju za vece pare nego ranije, imamo mnogo jace transfere i dovodimo igrace koje pre nekoliko godina ne bismo mogli ni da zamislimo u timu. Naravno da nije idealno i da se prave greske oko ovog ili onog transfera ali sta da kaze, na primer, Mancester Junajted koji trosi stotine miliona iz prelaznog roka u prelazni rok a ispada u Kupu od tima iz cetvrte lige. I sada ce sve prodaje biti, na zalost, pokrivene novim kupovinama jer traka ne sme da stane, kao sto ne sme da stane nijedna piramidalna shema inace se odmah rusi.

Zvezda ima problem lopova u upravi kojima je fudbal nuzno zlo, samo sredstvo da zarade velike pare od kluba ali ti lopovi zaradjuju ovoliko jer znaju kako a nemaju nikakvu kontrolu. Naprotiv, ti koji treba da ih kontrolisu su i sami ukljuceni u raspodelu para. U odnosu na neke prethodne periode da imamo normalnu upravu koju fudbal zanima Zvezda bi zapravo funkcionisala sasvim dobro. Godinama smo u plusu kad su transferi u pitanju a nominalni kvalitet tima ne opada vec raste, to je idealni scenario svake transfer politike. Dakle, nije problem u nacinu rada, problem je u motivu onih koji rade ali to nije tek tako neki problem, to je problem koji ce jednog dana samo srusiti ceo taj lopovski sistem koji je Terzic napravio od kluba. Desice nam se isto ono sto se desilo OFK Beogradu kad je Terzica zakon konacno potkacio, samo ce magnituda pada biti veca jer je veci klub u pitanju, nemam nikakvih iluzija kad je ta stvar u pitanju.

Ono sto mi ide na zivce je sto se ljudi bave periferijom i veruju u budalastine zbog kojih od drveta ne vide shumu, kao sto je ova glupost da smo ispali protiv Pafosa jer stalno menjamo tim a oni imaju dugogodisnji sistem i perfektnu organizaciju. Pafos je promenio ukupno 29 igraca ove godine, sto kupovinom i prodajom a sto pozajmicama i ima negativan bilans u kupovini i prodaji ali Pafos ima privatnog vlasnika za kojeg je minus od 1.2 miliona u transfer politici nista, ulaganje koje mu se na kraju isplatilo jer ce ga naplatiti UEFA bonusima. Mi nemamo ni taj luksuz ni vlasnika jer nasi "vlasnici" cerupaju klub gde god mogu da se ugrade i sta god mogu da opljackaju a da ima makar privid legalnosti. Figurativno receno, Pafos zivi od Lomakina a Terzic zivi od Zvezde. To je kljucna razlika koja definise i jedan i drugi klub a ne kad je koji igrac potpisan, koliko je uigran i da li se zove Savi Babika ili Felisio Milson. Nego se mi setimo kakav nam je klub kad izgubimo i tad se zalimo sto kupujemo i prodajemo igrace a kad pobedjujemo onda bistrimo ko bi nam bio dobro pojacanje na kojoj poziciji i koliko smo zaradili od ovog ili onog igraca.

Izuzetno postujem ljude koji nece da gledaju Zvezdu dok je ova uprava u klubu i ne komentarisu sta se u njemu desava. Ovi licemeri koji navodno godinama ne gledaju utakmice i ne prate klub a znaju i ko igra, i ko ne igra, i koliko dugujemo, i svasta nesto znaju sto nam izvoljevaju predociti svaki drugi ili treci dan su samo nepotrebni shum na topiku. Niko ovde nije blesav, svi znamo sta je i Terzic, i Zvezda, i srpski fudbal, samo je neko odlucio da to ignorise i fokusira se na teren a neko glumi salonskog revolucionara koji sve zna i u sve se razume osim u to gde je supalj. Zivimo u drzavi u kojoj je svaki aspekt zivota zagadjen ovom bandom koja je uzurpirala drzavu. Kupujemo u njihovim marketima, na njihovim trafikama, radimo u njihovim firmama ili za njih, predajemo u skolama i na fakultetima ciji su direktori i dekani njihovi majmuni jer nemamo drugog izbora, zivot se nece ziveti sam. I sad je odjednom neki jebeni i za zivot nebitni fudbalski klub kao sto je Zvezda nepodnosljiv problem i slika drzave a sve drugo valjda nije ili se mora. Koliko onih koji svakog dana protestuju i koje policija mlati ce sutra kad/ako osvojimo zlato u kosarci da dodje da se gura sa Cacilendom ispred cuvenog balkona da bi pozdravio kosarkase koje ce verovatno pre toga da pozdravi Hulja licno pre nego sto izadju na balkon? Verovatno dosta. I treba da dodje. Ne mozemo i ne smemo naprednjackoj stoci da dozvolimo da nam uzmu sve ono sto nam je vazno, makar to bila kosarkaska reprezentacija Srbije ili FK Crvena Zvezda. Ko ne moze, ne moze, to postujem. Ali onaj ko gleda utakmice i crkava od nervoze a posle dodje ovde da prosipa zuc zbog toga sto je Terzic Vucicevo malo psece govance trebalo bi malo da se pozabavi sobom i svojim licnim kontroverzama.

Od cetvorice ranije pomenutih igraca Pafosa (Langa, Zaza, Basumina, Silva), dvojca su bili u klubu na pozajmici od 2024. (Zaza i Silva), daklem u sistemu kluba su vec duze vreme (Zaza od januara 2024., Silva od jula 2024.). Novi su samo Basumina (potpisao dvogodisnji ugovor u julu ove godine) i Langa (dosao na jednogodisnju pozajmicu u julu ove godine). Izvori: Vikipedija. i "misteriozni" TV analiticar.

Nije problem prodaja Elsnika, cak je i lova pristojna, problem je sto nema zamene.

Imamo Badzu, Sljivica i Kostova, uzasno malo i slabo za Evropu.

Cak i da dovedu nekog lika iz Sent Galena, to je smesno, jer nam je i pre odlaska Elsnika trebalo pojacanje.

Nama kad ne igra Ivanic, mi se raspadamo, Krunic dobije parno zuti, mi se raspadamo.

I sad treba ocekivati da duo Badza Kostov zamene Krunica kad se ovaj povredi ili bude kaznjen.

Prodali smo Luku Ilica koji je bio taj bekap, otisao je i Kanga koji je mogao da pomogne pored svih mana i godina koje ima.

A te nove 6-8-10ke koje najavljuje Balerina su glupost, osim ako nas ne pogodi neki novi Hvang kojim slucajem

Edited by Milosh76

Mozda Tadic ako hoce, ili Grujic na pozajmicu. Niko njih da se seti

1 hour ago, Mil@n said:

Pa kao pretpostavljam veliki ljubitelj kluba trebalo bi da te zanima, a kakav je dug nije nikakva tajna samo ukucaj u google "fk crvena zvezda dug 2024. godine" i dobićeš revizorski izveštaj koga ima na 500 sajtova.

Al možda bolje da se ne opterećuješ isisavanjem para dok imamo "ok" tim i igramo zamalo ligu šampiona... Mislićemo o tome kad bankrotiramo.

ne znam kako bi se moje optercivanje zvezdinim finansijama odrazilo na poslovanje kluba pa se time i ne opterecujem. gledam utakmice, volim kad klub pobedjuje i tako to. ako klub bankrotira bice mi zao

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.