Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

4 minutes ago, Ratamahatta said:

To mogu da kazu i mlade moldavke

Ispred 50,000 ljudi na sred stadiona? Previše posećuješ OnlyFans.

• Replies 6.5k
  • Views 300.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Te stative nisu bile tu pre par minuta D

Edited by Ratamahatta

3 hours ago, harper lee said:

Prvo da se veselo osvrnem na ovo sto sam boldovao. Letnje pripreme su vise nego dovoljan period da se citava ekipa uigra, ne samo odbrana. Kako vi mislite da funkcionisu druge ekipe u Evropi? Pogledajte koliko je igraca samo u ovom prelaznom roku promenio Liverpul, Arsenal, Mancester Junajted, klubovi koji su na samom vrhu trzista i ne moraju da prodaju ama bas nista ako nece. Druga je stvar generalna poslovna politika kluba da prebrzo prodaje igrace pa ne moze da uspostavi kontinuitet strucnog rada jer se prodaju igraci koji se od kadeta navikavaju na odredjeni fudbal, saigrace, klub i grad a dovode novi koji tek treba sve to da usvoje. To jeste nedostatak ove uprave, kao sto je nedostatak i to da se cekalo sa zamenama celo prolece kako bi se ustedela kinta ali to nema veze s taktickim uigravanjem, te stvari profesionalni fudbaleri savladavaju za mesec dana, kamoli kroz kompletne pripreme. Da smo prodavali vazne igrace u ovom prelaznom roku bilo bi zasto smo ih prodavali, posto niko vazan nije prodat preslo se na to sta smo prodavali u decembru prosle godine, pre osam meseci. Jos malo i doci cemo do toga da je uprava kriva za poraz od Pafosa zato sto je prodala Hvanga pre dve godine.

Drugo, Milojevic nije morao da igra s novim igracima, to je bio njegov izbor zato sto je konzervativan po pitanju formacija i fizickih performansi igraca. Pre prvog meca sa Pafosom sam pisao da mi se cini da bi u nedostatku Krunica trebalo promeniti formaciju u 3-5-2 ili 3-4-3 i igrati opreznije. Ako je vec hteo da mu igra Babika zbog trcanja mogao je Seol da bude treci (desni) stoper, da Babika i Tiknizjan igraju wing bekove, da Ivanica vrati u manevar pored Elsnika a da napred igraju Duarte, Milson i Ndiaje. Bilo je jasno da Badjo nema sta da trazi na toj utakmici a kome nije bilo jasno pre utakmice postalo mu je jasno posle 37 sekundi jer smo iz njegovog lako izgubljenog duela na sredini terena primili gol koji je umnogome odredio tok celog dvomeca.

Sto se tice ranijih ispadanja tek ona nemaju nikakve veze sa uigranoscu tima. Mi smo protiv Makabija u Beogradu ispali pre svega zbog gresaka Kange i Borjana koji su bili sto godina u klubu. Na 2:0 i razvaljeni Makabi dobili smo gol u nadoknadi prvog poluvremena tako sto se Borjan radovao s publikom jer je odbranio penal a Kanga nije hteo da posalje pas Bukariju u otvorenu kontru nego se bez ikakve potrebe guzeljao, pao i izgubio loptu koju je lik poslao u gol. Od Serifa smo ispali jer su ljudi bili bolji od nas, posle su dobro odigrali i u grupi. Trece ispadanje nam je na penale u doba korone kad smo tu jednu utakmicu jer nije bilo revansa u Beogradu igrali na Kipru protiv ekipe koja se branila sa svih deset igraca i izbacila nas na penale. Ni u jednoj od tih situacija nista nam ne bi garantovalo da smo imali sve same igrace sa po deset sezona u klubu. Nismo mi nista bolju poslovnu politiku (naprotiv, imali smo jos goru) imali kad smo izbacivali Kopenhagen, Salcburg, Jang Bojs i probijali se u LS, protiv Krasnodara smo imali nekoliko novih igraca izmedju prve i druge utakmice.

Ne utice to sa novim igracima toliko koliko se pise. Jednostavno, u sportu se ne pobedjuje uvek, ponekad se i gubi. To sto nasa javnost misli da smo mi ubedljivi favoriti protiv svakog ko nije iz Liga Petice, a ponekad i protiv nekih klubova iz tih liga, je samo nasa domaca patologija i nista vise. U realnosti mi smo bili blagi favoriti protiv Pafosa i to nismo opravdali zbog izostanaka nekih vaznih igraca, nesposobnosti naseg trenera da to kompenzuje i bolje taktike protivnickog trenera. Sve ovo ostalo su licne i politicke frustracije vezane za to ko nam vodi klub i kako se ponasa, one imaju veze sa vec pomenutom patologijom ali nemaju veze sa fudbalom.

Naravno da uprava, na celu sa Zvezdanom dr. Terzicem snosi svoj deo krivice i odgovornosti za ispadanje iz ovogodisnjih kfalifikacija za LS, na prvom mestu jer se ponasa na srpski srednjovekovni nakupac stoke, jer nije obezbedila adekvatna pojacanja ( i posebno na vreme) za letosnji ciklus kfalifikacija.

Kao sto je Milojevic odgovoran za ocajnu igru, los/pogresan izbor igraca,taktike , zakasnele I pogrešno izmene, tako I Uprava ( sa sve sportskim delom) snosi deo krivice.

I bas su dugutantni ovi tvoji nemusti pokusaji odbrane dr.Zvezdana.

Bold 1: Da parafraziram, PL je sasvim drugi sport, i svako uporedjivanje sa tim takmicenjem i igracima koji ga igraju je nonsens, to rade ovi veseljaci koji nikada nisu potrcali za loptom.

I ne, letnje pripreme, posebno u slučaju kakve smo mi imali, gde je vremenski period do prve zvanicne utakmice kratak , gde imas cca 4-5 dana izgubljenih za put u Rusiju nije dovolja, sto smo i videli posebno u prvoj utakmici. Jer ne uigravas samo igrace u poslednjoj liniji, vec igrace sredine terena ( def vezne posebno) . To se posebno videlo u situaciji kada je odbrana pukla na Timiju, koji zakasnio da zatvori igraca, potom napravi faul, Rodrigo se totalno pogrešno postavio i kretao, zaradio zasluzeni crveni karton.

Da ne pisem o tome da igraci koji se kupuju u PL cesto i bezmalo vrede 50-60M, dok ovi nasi dolaze za Dz ili max 2-3M (sto je jelte nekakav parametar koji pokazuje kvalitet igraca), kao i kakva je dva jeftina gola primila odbrana L'poola protiv Newcastla, i da su ekipe u PL odigrale skoro pa mesec dana kasnije prvu zvanicnu utakmicu.

2. Da za manje od nedelju dana izvrsis transformaciju sistema koji uigravas kroz kompletne pripreme I igras na maltene svakoj utakmici, u verovatno takticki najzahtevniju formaciju 352 , MOZE, ali na Menageru ili PS-u... znaci ti bi stavio Babiku na wing beka, igraca koji je tek dosao , koji se jedva snasao u najprostijoj 442, na poziciju koju nikada nije igrao, sa saigracima sa kojima nikada nije igrao. U manevar , Ivanica koji je tek izasao iz povrede , za fizicki zahtevnu utakmicu ( sam si pisao da su ga prebili igraci Pafosa), na poziciju koju retko igra i gde je defanzuvno jako los... pa jos u paru sa Timijem, skoro pa ubedljivo najgorim igracem ovih kvalifikacija, gde u paru sa Krunicem nije mogao da drzi sredinu, diretni krivac za par golova, crveni Rodriga.

Milson je neupotrrbljiv za ovaj nivo fudbala, igrac koji ni na srpskim livadama ne pravi razliku, defanzivno neodgovoran ( ne vraca se da pomogne odbrani, bezi od duela, trkacki ne noze igrace Mladosti od 37god da isprati itd itd ).

Deo u kome Milojevic kaze, karikiram, da nije smak sveta sto smo ispali, jednom je moralo i to da se desi, ali jeste veliki neuspeh kada se pogleda kako smo u igrali u dvomecu , I od kakve ekipe smo igrali, i Milojevic je itekako podbacio, pocevsi od odmaranja igraca u nasoj ligi umusto da uigrava ekipu( posebno nove igrace) , uhvati takmicarski ritam i podigne formu igracima preko pogresne taktike, do zakasnelih i pogresnih izmena. Izgubio je na nacin na koji je u vecini slucajeva do sada prolazio, od losije verziju "spanskog Miloja" 😁

O ekipi Pafosa ne treba trošiti previse reci, da izvinu ovdasnje , prava seoska srpskoligaska ekipa, ciji igraci skacu i negoduju na svaku sudijaku odluku, pri svakom startu ne propuste da i malo zakace protivnickog igraca. I tu je jos jedna greska, nasa ekipa nije bila psihicki pripremljena na takvu igru protivnika.

Tacno je Harpere, secam se da sam vec pitao i da ste vec rekli ko bi bio treci stoper u Beogradu, ali ja sam zaboravio ime. Trebalo je da napisem "Podesetite me...." Mozete ako zelite, ali nije bitno. Ne slazemo se sustinski oko krivice za ispadanje i to je to. Ja prvenstveno krivim upravu, pa onda Milojevica, pa igrace. Vi prvenstveno Milojevica.

• Author
3 minutes ago, Dimitrije said:

Tacno je Harpere, secam se da sam vec pitao i da ste vec rekli ko bi bio treci stoper u Beogradu, ali ja sam zaboravio ime. Trebalo je da napisem "Podesetite me...." Mozete ako zelite, ali nije bitno. Ne slazemo se sustinski oko krivice za ispadanje i to je to. Ja prvenstveno krivim upravu, pa onda Milojevica, pa igrace. Vi prvenstveno Milojevica.

Seol. Nije idealno resenje ali po meni bolje nego ovaj pokusaj sa Badjom koji se ocekivano neslavno zavrsio.

ja vidim napredak kluba iz sezone u sezonu sto znaci da neko tu radi nesto dobro. nije perfektno, ali ne tako davno imali smo mnogo vece muke od igranja u ligi evrope

• Author
25 minutes ago, John Dies at the End said:

Naravno da uprava, na celu sa Zvezdanom dr. Terzicem snosi svoj deo krivice i odgovornosti za ispadanje iz ovogodisnjih kfalifikacija za LS, na prvom mestu jer se ponasa na srpski srednjovekovni nakupac stoke, jer nije obezbedila adekvatna pojacanja ( i posebno na vreme) za letosnji ciklus kfalifikacija.

Kao sto je Milojevic odgovoran za ocajnu igru, los/pogresan izbor igraca,taktike , zakasnele I pogrešno izmene, tako I Uprava ( sa sve sportskim delom) snosi deo krivice.

Bold 1: Da parafraziram, PL je sasvim drugi sport, i svako uporedjivanje sa tim takmicenjem i igracima koji ga igraju je nonsens, to rade ovi veseljaci koji nikada nisu potrcali za loptom.

I ne, letnje pripreme, posebno u slučaju kakve smo mi imali, gde je vremenski period do prve zvanicne utakmice kratak , gde imas cca 4-5 dana izgubljenih za put u Rusiju nije dovolja, sto smo i videli posebno u prvoj utakmici. Jer ne uigravas samo igrace u poslednjoj liniji, vec igrace sredine terena ( def vezne posebno) . To se posebno videlo u situaciji kada je odbrana pukla na Timiju, koji zakasnio da zatvori igraca, potom napravi faul, Rodrigo se totalno pogrešno postavio i kretao, zaradio zasluzeni crveni karton.

Da ne pisem o tome da igraci koji se kupuju u PL cesto i bezmalo vrede 50-60M, dok ovi nasi dolaze za Dz ili max 2-3M (sto je jelte nekakav parametar koji pokazuje kvalitet igraca), kao i kakva je dva jeftina gola primila odbrana L'poola protiv Newcastla, i da su ekipe u PL odigrale skoro pa mesec dana kasnije prvu zvanicnu utakmicu.

2. Da za manje od nedelju dana izvrsis transformaciju sistema koji uigravas kroz kompletne pripreme I igras na maltene svakoj utakmici, u verovatno takticki najzahtevniju formaciju 352 , MOZE, ali na Menageru ili PS-u... znaci ti bi stavio Babiku na wing beka, igraca koji je tek dosao , koji se jedva snasao u najprostijoj 442, na poziciju koju nikada nije igrao, sa saigracima sa kojima nikada nije igrao. U manevar , Ivanica koji je tek izasao iz povrede , za fizicki zahtevnu utakmicu ( sam si pisao da su ga prebili igraci Pafosa), na poziciju koju retko igra i gde je defanzuvno jako los... pa jos u paru sa Timijem, skoro pa ubedljivo najgorim igracem ovih kvalifikacija, gde u paru sa Krunicem nije mogao da drzi sredinu, diretni krivac za par golova, crveni Rodriga.

Milson je neupotrrbljiv za ovaj nivo fudbala, igrac koji ni na srpskim livadama ne pravi razliku, defanzivno neodgovoran ( ne vraca se da pomogne odbrani, bezi od duela, trkacki ne noze igrace Mladosti od 37god da isprati itd itd ).

Deo u kome Milojevic kaze, karikiram, da nije smak sveta sto smo ispali, jednom je moralo i to da se desi, ali jeste veliki neuspeh kada se pogleda kako smo u igrali u dvomecu , I od kakve ekipe smo igrali, i Milojevic je itekako podbacio, pocevsi od odmaranja igraca u nasoj ligi umusto da uigrava ekipu( posebno nove igrace) , uhvati takmicarski ritam i podigne formu igracima preko pogresne taktike, do zakasnelih i pogresnih izmena. Izgubio je na nacin na koji je u vecini slucajeva do sada prolazio, od losije verziju "spanskog Miloja" 😁

O ekipi Pafosa ne treba trošiti previse reci, da izvinu ovdasnje , prava seoska srpskoligaska ekipa, ciji igraci skacu i negoduju na svaku sudijaku odluku, pri svakom startu ne propuste da i malo zakace protivnickog igraca. I tu je jos jedna greska, nasa ekipa nije bila psihicki pripremljena na takvu igru protivnika.

Sve je to OK. Poenta je da i najbogatiji klubovi, kakvi su ti iz Premijer lige, menjaju igrace izmedju sezona ali Pafos svoja dva najveca i poslednja pojacanja nije koristio na ovim utakmicama a mi jesmo obojicu iako su samo poslednja a ne i najjaca pojacanja i nijedan se nije snasao. Mogao sam da uzmem i neke primere iz actually fudbalskih liga ali racunam da su pridoslicama u fudbal imena engleskih klubova najpoznatija.

Naravno da za profesionalnu ekipu nije nikakav problem da promeni formaciju iz 4-4-1-1 ili 4-2-3-1 u 3-5-2 ili 3-4-3, tim pre sto je nasa osnovna formacija sa cetvoricom pozadi ionako vec godinama od ere Dejana Stankovica u postavljanju napada asimetricna verzija formacije 4-2-3-1 sa jednim isturenim bekom i jednim koji ostaje pozadi kao osigurac. I protiv Leha smo igrali tako jedva dve nedelje pre ovog dvomeca, da je nismo uigravali ne bismo je ni igrali. Bukvalno posle pola sata prve utakmice i Milojevicu je bilo jasno da se zajebao i zamenio je Olajinku Duarteom kako bi se vratio u formaciju sa dva napadaca.

Ivanic bi mnogo manje batina dobio da je igrao u manevru nego napred jer je Pafos dosta preskakao igru i nije vrsio neki poseban pritisak na nasu organizaciju igre, niti im je to bila strategija. Oni su napadali nase duboke lopte koje su isle na igrace u kontaktu, zato su najvise batina dobili Ndiaje, Ivanic i Babika.

Sto se Milsona tice, mozda on ne pravi razliku u nasoj ligi ali je napravio razliku i prosle godine protiv Bodoa i na prvoj utakmici protiv Leha. Koliko se Babika proslavio protiv Pafosa svi smo videli.

losa forma elsnika i ivanica posle povrede, neigranje krunica u prvoj utakmici i lose vodjenje utakmica miloja su po meni glavni razlozi ispadanja. politika kluba je nepromenjena, zarada od prodaje igraca je bitnija od potreba tima, ali tako je vec godinama

• Author
43 minutes ago, John Dies at the End said:

Da, zamalo ovo da zaboravim a desava se drugi put od dva razlicita forumasa. Ako nemate nista pametnije da napisete od podmetanja podrske Terzicu bolje nemojte uopste da mi se obracate jer ja bez mnogo oklevanja teram u picku materinu seljacku za takve podlosti a niti to vama treba u zivotu, niti meni treba ban koji ce, znajuci Arama, da opet bude nekih mesec i po dana. Kapiram da te nervira to sto mislim da je Premijer liga antipropaganda fudbala jer je najveca praonica mafijaskog novca na svetu ali ne moras to da dozvoljavas licno, jos manje da mi ad hominem uzvracas. Niti si ti Premijer liga, niti te neko placa da je zastupas na forumu.

• Author
2 minutes ago, roux senyurt said:

losa forma elsnika i ivanica posle povrede, neigranje krunica u prvoj utakmici i lose vodjenje utakmica miloja su po meni glavni razlozi ispadanja. politika kluba je nepromenjena, zarada od prodaje igraca je bitnija od potreba tima, ali tako je vec godinama

Plus veliki broj povreda i to cak i nekih igraca koji jedva da su uopste igrali od pocetka sezone.

Sto se uigranosti tice, napisao sam vec da smo mi izmedju dve utakmice protiv Krasnodara, dakle u nedelju dana, promenili cetiri igraca, od cega dva igraca u odbrani. Od te dvojice jedan (Rodic) je tek dosao u klub a drugi (Frimpong) je toliko igrao pre i posle te utakmice da verujem da ga se skoro niko i ne seca. Pa smo opet pobedili dobrano jaci tim od nas. Ja ne volim politiku u kojoj se klub pretvara u uvozno-izvozno preduzece da bi Terzic i mafijaska ekipa oko njega imali vecu zaradu od procenata, pisao sam o tome bar stotinak puta, ali nismo mi ispali zbog prodaja koje su rezultirale neuigranoscu ekipe od kojih je, ne racunajuci golmana, od deset igraca u polju pocelo osam igraca iz prethodne sezone na prvoj i devet na drugoj utakmici.

Edited by harper lee

U prvoj utakmici novi igraci u polju su bili: Veljkovic, Nair, Badjo i Babika. Sto znaci sestorica igraca u polju iz prethodne sezone. U drugoj utakmici svi ovi minus Badjo, sto znaci sedmorica igraca iz prethodne sezone.

2 hours ago, roux senyurt said:

ja vidim napredak kluba iz sezone u sezonu sto znaci da neko tu radi nesto dobro. nije perfektno, ali ne tako davno imali smo mnogo vece muke od igranja u ligi evrope

A šta misliš o napredku u dugu kluba do 86.5 miliona eura i to u periodu kada prolazimo kroz decenijsku renesansu?

• Author
1 hour ago, Dimitrije said:

U prvoj utakmici novi igraci u polju su bili: Veljkovic, Nair, Badjo i Babika. Sto znaci sestorica igraca u polju iz prethodne sezone. U drugoj utakmici svi ovi minus Badjo, sto znaci sedmorica igraca iz prethodne sezone.

Htedoh opet da odgovorim isto ali dzaba, ovde izgleda niko nista ne cita osim svojih postova.

13 hours ago, harper lee said:

Evo ti jos jedan keks, vidim da si ogladneo od silnog revolucionisanja po topiku.

Nekad se sluzila kafa, vidim sad je keks aktuelan rolleyes

Elem, u petak u 13h je zreb za LE. Mi smo u drugom sesiru, sto za razliku od ranijih godina ne predstavlja neki poseban ni plus ni minus, jer se iz svakog sesira dobijaju po 2 rivala. Vise grupisanje da ne dobijes 8 najjacih ili 8 najslabijih protivnika...

image.png

UEFA je donela odluku da mi ne mozemo da igramo protiv hrvatskih klubova, tako da uz ogranicenje da mozes najvise protiv 2 protivnika iz iste zemlje da igras, svi drugi su nam moguci rivali.

7 hours ago, Mil@n said:

A šta misliš o napredku u dugu kluba do 86.5 miliona eura i to u periodu kada prolazimo kroz decenijsku renesansu?

apsolutno nista. nemam uvid u finansije kluba, ne znam koliko kome duguju, koliko njima duguju, niti kakva je priroda duga. ono sto vidim je ozbiljan napredak kluba u takmicenjima u poslednjih nekoliko godina. gde ce nas ovakva politika kluba dovesti, ne znam. da li volim terzica i njuske, ne volim.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.