Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

1 minute ago, harper lee said:

Da. Hajde idi negde i vidi jesam li tamo. Malo mi je pun kurac revolucionara iz fotelje koji pisu na pogresnim topicima pogresne stvari. Ako te ne zanima fudbal ne moras da pises na ovom topiku, nije obavezno.

Ti danas ne ubode ni jednu i nastavljaš.

To se zove tolerancija.

Lepo otvoriš svoj blog, blokiraš komentare i sve 5.

Ovde moraš da trpiš bespuća PPP.

• Replies 6.5k
  • Views 300.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
Just now, sigurnost said:

Ti danas ne ubode ni jednu i nastavljaš.

To se zove tolerancija.

Lepo otvoriš svoj blog, blokiraš komentare i sve 5.

Ovde moraš da trpiš bespuća PPP.

Evo ti jos jedan keks, vidim da si ogladneo od silnog revolucionisanja po topiku.

• Author

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/besplatna-edukacija-sa-kipra-zvezdi-je-najvise-nedostajao-maksimovic/521499

O ovoj vrsti patologije pricam. Tekst kao da smo prodali De Brujnea a ne klinca koji je prosle godine vec igrao u LS i bio non factor. Ovi iz Pafosa su isprebijali Ivanica i Ndiajea koji su mnogo iskusniji i fizicki jaci igraci, Maksimovica bi posle pet minuta oduvali sa terena.

Edited by harper lee

Nije nam nedostajao Maksimovic kao Maksimovic, ali jeste nam nedostajao ofanzivni vezni igrac, desetka. Mislim, nevezano za ovaj tekst, jasno je bilo da fali taj koji ce da poveze zadnjim pasom napadaca sa golom.

• Author
3 minutes ago, JPM said:

Nije nam nedostajao Maksimovic kao Maksimovic, ali jeste nam nedostajao ofanzivni vezni igrac, desetka. Mislim, nevezano za ovaj tekst, jasno je bilo da fali taj koji ce da poveze zadnjim pasom napadaca sa golom.

Jasno, ali nije da oni to ne znaju, zato su toliko dugo jurili Tadica. Mi imamo Ivanica za tu poziciju ali problem je sto je on igrajuci dugo sa Kataijem navikao da formacijski stoji levo i da odatle ulazi u sredinu a da se Katai uvlaci ili u 16 ili po strani i tako mu otvara prostor ali Katai vise ne moze a drugi igraci nemaju taj kvalitet da mogu da igraju na malom prostoru. Za par godina Maksimovic bi sigurno mogao biti resenje za to ali u ovom trenutku bio bi isprebijan i izbacen iz utakmice posle pet minuta.

Mada, po mom misljenju nama je najveci problem u napadackoj trecini profil krila koje Milojevic zeli na terenu. On zeli krila koja se uvlace u sredinu da bi otvarali prostor bekovima a bira igrace poput Olajinke i Babike kojima je motorika glavni argument u igri i cim udju u guzvu su beskorisni. Oni koji bi mogli biti korisni jer su tehnicki dovoljno dobri, poput Krasoa, Milsona i Rodrigeza, kod njega nikad nece igrati jer im ne veruje da pored toga mogu i da pokrivaju bekove. I onda na kraju ne dobijes nista ni od koga od njih jer ili igraju na kontra strani, ili nisu dovoljno disciplinovani da spartaju napred-nazad, ili nemaju tehniku da sa rogljeva puste tacan pas ili naprave za sebe prednost driblingom. To su nemoguci zahtevi za veliku vecinu igraca, cak se i Bukari koji je bio najblizi idealnom profilu Milojevicevog krila dosta mucio na vecini utakmica. Naravno, takve stvari se resavaju na nacin na koji ih, recimo, resava Pafos ciji su bocni igraci protiv nas izgledali kao Ronaldo i Mesi, jednostavno se primaknu linije i skrate se duzine sprinta koje igraci imaju kao zahtev.

Jedan takticki detalj koji dokazuje da ne bi bilo nikakve razlike da nam je zadnja linija bila na 40 a ne na 30 metara od naseg gola. Pafos nas je obe utakmice jebavao jednom istom taktikom koju Milojevic nije mogao da resi, svaki napad od golmana su pocinjali fingiranjem izlaska pasom iz zadnje linije ali cim smo se mi pomerali u presing dizali su cetiri igraca gore, slali duge lopte i terali nas da igramo jedan na jedan markaciju. To je prometna taktika koja uspeva u malom procentu ali kad u dve utakmice posaljes 30-40 takvih lopti dve ili tri ce ti proci a i ako ne prodju protivnik stalno mora da vodi racuna i brzo trci nazad da ne bi gubio takozvane druge lopte. Nije to nista novo ali jos od Krojfa su ekipe naucile kako da neutralisu tu seosku taktiku, kroz posed, siguran pas, korekciju pasa i brzu izmenu mesta. Poenta je da tvoji stintovi poseda budu duzi kako bi smanjio broj takvih ispucavanja i naterao protivnika da veci deo utakmice igra bez lopte. Nama je to uspevalo nekih dvadeset minuta druge utakmice i u tom kratkom periodu dali smo gol i imali jos dve odlicne sanse, sto je otprilike sve sto smo inace uradili u celom dvomecu. Takodje, napraviti faul u skoku ili pokusaju da se protivnik zagradi na 40 metara od gola nije isto sto i uraditi isto u zoni prekida, Pafos nam je i to pokazao primerom. Svaki put kad je nas igrac bio u prilici da sacuva loptu na nepostavljenu odbranu bio je povlacen, guran, saplitan, dobijao je po nogama daleko od gola a mi smo iz toga dobijali gomilu faulova na sredini terena, sto je ravno nicemu.

Iz takvih i slicnih razloga mislim da je nama potreban kreativniji i manje tvrdoglav trener od Milojevica. Dajemo velike pare za dobre igrace a onda ih brze-bolje liferujemo jer ne mogu ili ne zele da se uklope u njegove zahteve koji su preterani za igrace one klase koja je nama dostupna i neki od njihovih nedostataka ce uvek isplivati na povrsinu. I zato ce nama sledecih sto godina igrati po krilima Ivanic i Olajinka koji cak nisu ni krila, niti imaju jednu jedinu karakteristiku koja kod krilnih igraca pravi razliku.

I sada ispade Milojevic najodgovorniji za ispadanje od Pafosa? Jer nije igrao 3-5-2 u Beogradu?

• Author
39 minutes ago, Dimitrije said:

I sada ispade Milojevic najodgovorniji za ispadanje od Pafosa? Jer nije igrao 3-5-2 u Beogradu?

Naravno da je najodgovorniji, trener je.

Ja bih rekao da je Terzic najodgovorniji. Cak i za to sto je vratio Vladana Milojevica u klub umesto da je dosledno sledio dobru ideju da osavremeni Zvezdinu igru dovodjenjem Bahara. Ili cak pre Bahara zadrzavanjem jos jednog trenera modernog shvatanja, Cokne Milojevica.

U sistemu sa trojcom u zadnjoj liniji, ko bi na utakmici u Beogradu bio treci stoper uz Milosavljevica i Veljkovica? Lekovic, Sandoval?

• Author
44 minutes ago, Dimitrije said:

Ja bih rekao da je Terzic najodgovorniji. Cak i za to sto je vratio Vladana Milojevica u klub umesto da je dosledno sledio dobru ideju da osavremeni Zvezdinu igru dovodjenjem Bahara. Ili cak pre Bahara zadrzavanjem jos jednog trenera modernog shvatanja, Cokne Milojevica.

U sistemu sa trojcom u zadnjoj liniji, ko bi na utakmici u Beogradu bio treci stoper uz Milosavljevica i Veljkovica? Lekovic, Sandoval?

Da citate postove koje komentarisete znali biste ko bi u toj mojoj ideji igrao treceg stopera. Dva puta sam napisao, dva puta ste propustili da procitate napisano.

Za ukupno poslovnu i sportsku politiku kluba odgovorna je uprava, najvise Terzic. Za poraz u ovom dvomecu odgovoran je trener. Milojevic je imao dovoljno dobru i dovoljno uigranu ekipu da izbaci Pafos, nije mu uprava kriva za niz gresaka koje je napravio u pripremanju i vodjenju meca.

12 hours ago, JPM said:

Igrači Pafosa su teške džukele. Mislim da nikad nisam video toliko nekorektnih igrača na jednom mestu. Prvo su se valjali, pa su se tukli, pa su provocirali. Onda su i izazvali incident. Ok, može ona fašistička "cilj opravdava sredstvo" ali da li je baš tako?

Cak su i gol dali, bas teske picketine

7 hours ago, JPM said:

Dečko sinoć izjavi kako je dete Zvezde i kako bi voleo da igra Ligu evrope sa Zvezdom, oni ga sutradan prodaju kao parče mesa.

Fudbali, kosarke i ostala loptanja su glorifikovana trgovina ljudima

13 minutes ago, Ratamahatta said:

Fudbali, kosarke i ostala loptanja su glorifikovana trgovina ljudima

Ili šansa da se izadje iz bede, jer od škole nemaju ništa i fudbal im je posao?

To mogu da kazu i mlade moldavke

2 minutes ago, Ratamahatta said:

To mogu da kazu i mlade moldavke

Da li moze bednije od ovog??

21 minutes ago, harper lee said:

Za ukupno poslovnu i sportsku politiku kluba odgovorna je uprava, najvise Terzic. Za poraz u ovom dvomecu odgovoran je trener. Milojevic je imao dovoljno dobru i dovoljno uigranu ekipu da izbaci Pafos, nije mu uprava kriva za niz gresaka koje je napravio u pripremanju i vodjenju meca.

apsolutno je odgovornost trenera. do sada je važio za trenera koji će, kako god, da se progura kroz kvalifikacije. na dobar fudbal i formu, ali i na guzove, sreću, šibicarenje, šta god. juče je razio taj spell, tako da mu i taj adut otpada.

poređenja radi, Partizan je u situaciji kada bi neko mogao da kaže da je za ispadanje više kriva uprava, nego stručni štab. šta ja znam, nije našla bar jednog iskusnog stopera, pustila je trenera u Evropu sa osam bonusa itsl. Zvezda nije u takvoj situaciji, trener je imao sve šta mu treba da prođe Kiprane, nije uspeo, i ne bi me čudilo da dođe do šut karte u toku reprezentativne pauze.

ovde je mnogo složenije pitanje kako naći zamenu. na formiranu ekipu, sa prvenstvom u toku i očekivanjima koja nisu mala. tu je pitanje kako bi se snašao neki lik tipa ovog Španca sa klupe Kiprana. realno, jedno je trenirati Pafos, a drugo Zvezdu. drugačija sredina, drugačija očekivanja, bio bi smenjivan prvi put kad Zvezda primi gol ili dva u domaćoj ligi ili odigra nerešeno, ili izgubi neku tekmu u Evropi. tu bi se uključili i mediji sa tradicionalnim pričama o preplaćenim strancima i reminiscencijama na doba Miloja i kako je to ipak bolje bilo i ostalim arsenalom gluposti. zato se uglavnom i vrte neka domaća rešenja, koja poznaju "lokalne specifičnosti" i očekivanja javnosti, koja su često suluda i neracionalna ili rešenja koja imaju neku vezu sa klubom (bivši igrač itsl).

Edited by Ted

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.