Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvucni laseri i oruzja sa usmerenim zvukom (LRAD)

Featured Replies

Nikakva ironija nije u pitanju.

Nemate pojma koliko cacija imam u okruženju i sad se jako o ovome polemise. Dodjem ovde i lepo vas pitam da bih u nekoj diskusiji sa njima imala kontrargumente, a vi me napadnete. Dobro je da mi niste rekli lako je tebe jer ne zivis ovde.

A u mom gradu zivi 15.000 Srba od toga nas je na mitige podrske studentima doslo stotinjak.

Eto bas mi je lako, samo napred!

• Replies 513
  • Views 25.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Rudolf Pingvinoglu
    Rudolf Pingvinoglu

Moja je pretpostavka da ga ta crtica plaši jer ona označava početak zvuka koji obiluje jako niskim frekvencijama, ispod 100 Hz. Na toj jačini (osetno jače od avionskog motora, ako si blizu mesta odakl

• kako tebe ne mrzi da sernjas ovde o stvarima o kojima blage veze s vezom nemas? ja se ne usudjujem kao jebeni dr fizike koji se bavi elektro akustikom kao hobijem da prdim ovde o prostiranju nepoznat

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Imati nepopularno mišljenje nije razlog za ban. Nemaju svi obavezu da se slažu sa tobom ni da povladjuju. Pri tome su se neki slagali sa tobom, neki nisu. Sve je to normalno. Ekspo je bukvalno pljačk

Posted Images

Pa dao sam moj odgovor, nego mozda deluje nerealno da se trazi logika ili nesto slicno u huljinim postupcima.

Edit:: ili mozda nisam, a bio sam ubedjen da sam postovao (

Edited by Lezilebovich

jesi, ali obojica smo ludi ili sta vec.

6 minutes ago, Serena said:

Nikakva ironija nije u pitanju.

Nemate pojma koliko cacija imam u okruženju i sad se jako o ovome polemise. Dodjem ovde i lepo vas pitam da bih u nekoj diskusiji sa njima imala kontrargumente, a vi me napadnete. Dobro je da mi niste rekli lako je tebe jer ne zivis ovde.

A u mom gradu zivi 15.000 Srba od toga nas je na mitige podrske studentima doslo stotinjak.

Eto bas mi je lako, samo napred!

Pa odgovoreno ti je.

U vreme tišine jer je bitan efekat zastrašivanja, zatim uvlačenje straha kod ljudi za buduće proteste...

A sve ovo da ne pominjem da kod pomahnitalog diktatora zapravo ništa ne mora da ima smisla. Eto ti odgovora...

4 minutes ago, Frank Pembleton said:

U vreme tišine jer je bitan efekat zastrašivanja,

....i najjači je efekat dok je svuda tišina.

Plus, namerno korišćenje zvučnog oružja tokom odavanje pošte poginulima, vrhunski morbidni cinizam.

Ko i zasto mi je obrisao post sa pocetnim pitanjem? Da li mi je i sendvic spakovao?

Sledeci put, kad to pozeli da uradi, taj neko, neka pomisli na studente koji idu po selima i nemaju tu privilegiju da jednostavnim klikom obrisu pitanje.

Edited by Serena

@Serena čovek je psihopata*, uživa da nanosi bol i ponižava(a negde verujem i da sam uživa da bude ponižavan). on je učenik i klon dr vjekoslava šešelja, a sećaš se i sama kako je isti postupio u studentskim demonstracijama devedesetih.

*obrati pažnju na to kako se smeje, kad je u pitanju obična benigna šala koja nije usmerena ni prema kome, šala kao takva

ja ću ti reći, čovek ne zna da se smeje, ne samo što ne zna da se smeje, nikada, ali nikada nismo od njega čuli šalu na svoj račun, a sve smo čuli od toga koliko je težak bio pri rođenju(gde ispravlja majku koja ga je rodila) pa do toga šta je srao juču.

jede, kao da nikada u životu nije jeo pored druge ljudske osobe u životu, žvaće i trpa u usta kao da mu je poslednje

obrati takođe pažnju kakav je u ophođenju prema životinjama, maloj deci, nemoćnim ljudima(onaj invalid na tribini bez ruke, prema majkama dece sa smetnjama u razvoju)

takav čovek bez griže savesti može da da odobrenje za upotrebu LRAD-a, može da kaže vidite tog Vladimira, Olivera…

45 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pa odgovoreno ti je

Nije bilo

53 minutes ago, Lezilebovich said:

Edit:: ili mozda nisam, a bio sam ubedjen da sam postovao (

Obrisano zajedno sa mojim pitanjem.

Zelim da znam ko i zasto je to uradio.

Ja sam obrisao. Pitanje je flame i ragebait, mada znam da nije postavljeno sa tom namerom. Posle svega što se desilo u poslednjih par godina, jasno je da za poteze OKG i naročito njenog šefa ne treba tražiti objašnjenja koja su razumljiva pristojnom svetu.

Zar je moguće da je tužilaštvo pretilo da će goniti ljude koji su se kod doktora žalili da su prretrpeli povrede. Nemoguće je to da je urađeno, to je toliko glupo i pogrešno da je nemoguće da to OKG odgovara. E pa moguće, javno su pretili. Iz sličnih razloga su upotrebili zvučni top, pomilovali napadače na studente, provocirali sukobe na demonstracijama, bacali petarde za vreme pomena u Ribnikaru i slično.

6 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ja sam obrisao. Pitanje je flame i ragebait, mada znam da nije postavljeno sa tom namerom. Posle svega što se desilo u poslednjih par godina, jasno je da za poteze OKG i naročito njenog šefa ne treba tražiti objašnjenja koja su razumljiva pristojnom svetu.

Zar je moguće da je tužilaštvo pretilo da će goniti ljude koji su se kod doktora žalili da su prretrpeli povrede. Nemoguće je to da je urađeno, to je toliko glupo i pogrešno da je nemoguće da to OKG odgovara. E pa moguće, javno su pretili. Iz sličnih razloga su upotrebili zvučni top, pomilovali napadače na studente, provocirali sukobe na demonstracijama, bacali petarde za vreme pomena u Ribnikaru i slično.

Hvala ti puno, a sad te najlepse i najozbiljnije molim da me banujes bar na 3 meseca.

Edited by Serena

Nemoj. Ne znam šta je bilo pitanje, ako je ovo s teme, ja sam lično čula to i videla očima dejstvo na ljude, od lekara u dežurnim klinikama direktno čula u kakvom su stanju ljudi bili koji su dolazili, plus još ponešto. I bez foruma i vesti, samo ovako. Nema nikakvog razloga da se sumnja

2 hours ago, Serena said:

Hvala ti puno, a sad te najlepse i najozbiljnije molim da me banujes bar na 3 meseca.

Imati nepopularno mišljenje nije razlog za ban. Nemaju svi obavezu da se slažu sa tobom ni da povladjuju. Pri tome su se neki slagali sa tobom, neki nisu. Sve je to normalno.

Ekspo je bukvalno pljačka u toku koju vrsi OKG koja je zarobila državu i društvo. Moraš da shvatiš da mi to živimo ovde. Napravi bos sicilijanske mafije zabavni park, i sada neko kaže, bas me briga idem tamo na ringispil i šećernu vunu.

6 hours ago, Greek Freak said:

Odgledao sam video "analizu" tek sada. Ja se nadam da se ti salis. Ako stvarno verujes da je ono mahnito sklanjanje ljudi u stranu rezultat sirenja poruke "krecite se ka fasadama" putem kanala komunikacije (kako kaze narator), onda... I to mesanje celokupnog povlacenja redara sa onim sto se u nekoliko sekundi desilo posle... Ja kapiram koja je agenda kreatora klipa, ali ne znam koji je tvoj motiv da to promovises. Uopste, kacenje ove "analize" je po mom misljenju ili zlurado ili debilno, tako da cu se sa zadovoljstvom povuci iz "diskusije".

Tu diskusiju smo već prošli na prehodnih 27 strana, tako da ne znam iz čega se sad povlačiš.

Klip ubedljivo demonstrira kako se panika širila. Ako su time tags na snimcima autentični, cela sekvenca može biti samo i isključivo posledica redarskog kretanja i skidanja prsluka kako je @Krošek originalno i tvrdio. Taj naizgled mali detalj brzo eskalira, masa reaguje, kreće se i glasa u strahu, pa za par minuta dobijamo i to mahnito sklanjanje u stranu u Kralja Milana.

SMS poruke sa tim naravno nemaju mnogo veze, pretpostavljam da su one uključene da bi ilustrovale kako je plan od starta i bio da redari naglo napuste skup pred kraj 15-minutne tišine, naivno očekujući da će to biti dovoljno za jedno dešavanje naroda (za čije eventualne posledice oni ne bi bili odgovorni jer, molim lepo, "skup je završen").

Ako vas RTS analiza nije uverila da se godinu i kusur dana masovno blamirate forsirajući "ubi nas Vučić ko zečeve" narativ, onda bi u tom pravcu mogla da vas pogura gore podeljena vest da je i VJT usvojilo taj debilni narativ, pa sad diže optužnice protiv NN lica za "simulaciju zvučnog topa" isuse

Edited by Weenie Pooh

On 23. 6. 2026. at 12:30, Leia said:

@Krošek Verovatno želi da te pita kako objašnjavaš vrlo konkretne i dokumentovane zdravstvene tegobe koje su učesnici protesta imali nakon ovog incidenta

Mene zanima i kako tumačiš poreklo onog zvuka, koji je takodje snimljen i definitivno nije ničija halucinacija

Saznaćemo i te stvari valjda nekad :nestorodmahuje:

On 23. 6. 2026. at 13:38, Leia said:

Cenim da možeš slobodno da prokomentarišeš na onoj temi za LRAD uređaje ako ti je do toga, ja barem ne vidim kako su oštećenja sluha mogla nastati usled masovne panike, ili da pejsmejker nekome zabaguje onako ničim izazvan

On 23. 6. 2026. at 13:56, Leia said:

Izvini Krole, nije bilo zlonamerno.

Inače evo plot thickens, bilo bi zanimljivo čuti nešto i tim kišobranima kad im meteorologija nije

https://n1info.rs/vesti/aleksandar-radic-pretres-zvucni-top-cacilend-kisobran/

Primam izvinjenje. Tražila si mi da nešto napišem na sledeće teme i rekao sam da ću da napišem ako mi se izviniš, i pošto se jesi izvinila, i ja tvoje izvinjenje primam, napisaću, a to ću učiniti tako što ću samo linkovati neke postove gde sam već pisao o ovome i mestimično ih citirati, i eventualno ponegde ostaviti neku napomenicu, jer nema smisla da pišem više puta iste postove, i to nije u interesu istine, i nije ni u mom interesu, jer će svaka razlika u tome što napišem u odnosu na ono što sam već napisao biti upotrebljena protiv mene, što već i jeste bio slučaj u jednom ili više navrata (i ok što jeste, sam sam kriv, znam kako te stvari idu izuzetno dobro), a kada se više puta piše ili govori o istim stvarima, nužno, po prirodi stvari, osim ako se ne kopipejstuje ili se ne recituje pesma, nastaju neke diskrepancije, koje mogu biti bitne ili nebitne, ali i one nebitne se natežu kao da su bitne i tumače se na najgori mogući način -- tako da se kreira utisak o nepouzdanosti, prevrtljivosti, tendencioznosti, imanju neke agende i slično; dakle ovim smatram da sam napisao to što sam rekao da ću napisati, te da da sam ispunio to što je do mene. Rečene teme su:

• zdravstvene tegobe koje su učesnici protesta imali nakon incidenta, što uključuje oštećenje sluha i to da nekome "zabaguje pejsmejker"

• poreklo neobičnih auditivnih doživljaja

Ti neki postovi:

1. 15. mart 2025, 22:12 "nisu zvucni topovi nego redari koji su se ratrcali na raznim lokacijama i uzvikivali da je protest zavrsen nakon sto im je javljeno da je krenulo nesto kod skupstine. ti redari su zaplasili ljude jer je jos uvek trajalo 15 minuta tisine i sve te scene su se desile kao reakcija mase iz straha. zvucni topovi - budalastina."

2. 15. mart 2025, 22:15 "to nije zvuk zvucnog topa nego zvuk mase koja se pokrenula"

3. 15. mart 2025, 22:15

4. 15. mart 2025, 22:18 (ovde nisam još uvek bio svestan da je bilo zdravstvenih posledica)

5. 15. mart 2025, 22:22 ("bio sam na licu mesta i pricam sta sam video. ...")

6. 15. mart 2025, 22:25 (ovde sam bio pitan gde sam tačno stajao i u kasnijem postu jesam odgovorio na ovo pitanje -- stajao sam na uglu Kralja Milana i Dragoslava Jovanovića -- ali tada nisam, jer nisam bio siguran oko naziva ulica u Beogradu, tipa Kralja Milana vs. Terazije, a pogotovo nisam znao kako se zove ulica Dragoslava Jovanovića, pa nisam hteo da kažem pogrešno, a nisam ni mislio da je toliko važno, ali jeste važno, što sam shvatio kasnije)

7. 15. mart 2025, 22:34

8. 15. mart 2025, 22:37 "da ali su neki redari reagovali ne bas artikulisano ajde da kazem i krenuli da nesto trce i uzvikuju "studentski protest je zavrsen" i nesto tipa idite kucama koliko mogu da se setim. to je mozda emotivna reakcija kod pojedinaca. posto je to bilo u toku zaista impozantne tisine gde niko ne ocekuje takve nekakve reakcije i buku na vise mesta ljudi su se uplasili i nastali su ti nekontrolisani pokreti mase."

9. 15. mart 2025, 22:42 (potrebno da se pročita u kontekstu Rasovog posta; pročitati njegov post, koji sadrži između ostalog: "U vreme odavanja počasti, tokom tišine stajao sam na Terazijama na samoj raskrsnici ka Trgu Nikole Pašića. Taj jezivi zvuk koji se čuo, za koji evo sada nknadno utvrđujem d a je zvučni top pokrenuo je stampedo ljudi koji su tračali u panici.")

10. 15. mart 2025, 22:44 "ono sto je osim zvuka mase ras cuo a usto i video i sto se slaze s onim sto ja govorim koji sam takodje to video i cuo je ovaj deo: "Studenti su skinuli prsluke i  više puta preko megafona objavili da se dogodilo nasilje i da se studentski protest prekida. Iste informacije, o prekidu studentskog protesta potvrdio sam i preko neta.""

11. 15. mart 2025, 23:17 (potrebno da se pročita u kontekstu konverzacije, naročito Rasovog posta)

12. 15. mart 2025, 23:24 ("da, ovde sam bio" sugeriše da sam bio na mestu koje se vidi na snimku, ali nisam mislio to na način da sam bio tačno na tom mestu u ulici, mada jesam bio blizu u istoj ulici; nisam mislio da je neka preciznost tu značajna)

13. 15. mart 2025, 23:47 (vidi obavezno i post na koji odgovaram) "da, razumljivo

takodje, radi se o nesretnom spletu okolnosti

smatram ponasanje tih redara (pojedinaca) koje sam video dosta losim u datoj situaciji, ali verovatno se radi se o emotivnoj reakciji pojedinaca.

redari su evidentno imali instrukcije da skinu prsluke i proklamuju "zavrsetak studentskog protesta" na odredjeni znak, i svi do kojih je stigla informacija te sadrzine, neka sifra ili slicno, su to napravili istovremeno na vise lokacija nakon sto je poceo incident kod skupstine, a to su uradili da se ne bi kompromitovali i da bi posle mogli reci "nasilje koje se desavalo nije se desavalo za vreme studentskih protesta i studenti nisu krivi za njega jer su se studentski protesti zavrsili tog i tog minuta, a ti nasilni protesti od tog momenta nisu bili studentski protesti". kao da zastite cistocu studentskih protesta

ovi konkretni redari su bili malo previse uzbudjeni, i izgledali su i sami uspaniceno, a ljudi su navikli da od njih ocekuju da drze red

nezgodna okolnost je to sto je bila tisina i to je uticalo na ljude vise nego sto bi inace jer su se prenuli i uplasili u takvom ambijentu."

14. 16. mart 2025, 01:26 (videti tragičan post na koji odgovaram koji je dokaz ispiranja mozga putem Tvitera) "tesko je objasnjiv zvuk necega sto ne razumes od cega potice i tvoj mozak ne moze u momentu da kontekstualizuje jer ocekujes tisinu, a zvuk potice od nekontrolisanog i naglog pomeranja mase - zvuk njihovih koraka, glasova, uzvika uz eho od zgrada"

15. 16. mart 2025, 01:36 "zato sto mora da prestane to bulaznjenje o usranom zvucnom topu. jebe mi se za dokaze, bio sam na licu mesta i savrseno razumem sta se desilo. samo sto nije bas prost fenomen i vrlo je specificno i uslovljeno spletom okolnosti

to sto ljudi govore da je "uzasno", pa su svedoci "napada zvucnim topom" su posledice straha koji su prezveli u naletu masovne histerije. tu je tesko do nemoguce ostati ravnodusan. ja sam na primer pomislio da ce da prodju neka vozila iako nisam cuo zvuk vozila. jedino takva neka neposredna zivotna opasnost, da ce da me pregaze nekakvi oklopni transporteri ili kolona dzipova je bila srazmerna reakciji mase. mislim da se iz te vrste racionalizacije straha koju su verovatno imali mnogi drugi ljudi i dekontekstualizovane buke od pokreta mase ljudima naknadno javila ideja da su culi nekakav zvuk vozila. ucitali su mentalnu sliku koju im je proizveo strah u to sto su culi."

16. 16. mart 2025, 01:41 (ovaj post je malo nesretno ispao, ali u kontekstu prethodnog jasno je šta hoću da kažem: nije objektivno i bukvalno bilo zvuka "starijeg mlaznog motora", kao što nije objektivno i bukvalno bilo zvuka svih ostalih različitih subjektivno doživljenih stvari kao, na primer "zvuk koji podseća na zvuk automobila koji se kreće velikom brzinom i usput udara u nešto" -- nisu postojala objektivno oba ta zvuka; postojao je neki zvuk dešavanja, koji su različiti ljudi interpretirali na različite načine i objektivno postoje njhovi auditivni doživljaji koji su individualno psihoakustički procesuirani pod uticajem gore opisanih faktora kao da imaju taj i taj uzrok -- interpretirani su, dato im je značenje, povezani su sa nekim objektima -- ali nije objektivno bio prisutan zvuk aviona i kamiona)

17. 16. mart 2025, 02:00 "... zvuk je posledica, a ne uzrok"

18. 16. mart 2025, 02:02 "bio je inicijalni dogadjaj koji je napravio masovnu histeriju koja je napravila zvuk, a taj inicijalni dogadjaj je vezan za ponasanje redara, sto je opet uzrokovano incidentom kod skupstine, a sve je uslovljeno time sto je bila tisina"

19. 16. mart 2025, 02:03

20. 16. mart 2025, 02:05 "... masovna histerija je posledica redara koji su na razlicitim ali povezanim lokacijama istovremeno nenamerno pokrenuli masovnu histeriju, mada ko je kako doprineo od pojedinaca je individualno. to se desilo tako sto su krenuli da skidaju prsluke, govore da je protest studenata zavrsen, da trce i da generalno izgledaju uspaniceno, a ljudi su mnogo obracali paznju na njih i uzdali se u njih kao faktor reda i sigurnosti na dogadjaju"

E, slučajno sam postovao, prekinu me napola slučajni ctrl+enter. Nisam pokrio sve. Al ajde, biće dosta za sutra.