8 hours ago8 hr 8 minutes ago, Weenie Pooh said:Redari su se koordinisano povlačili i skidali prsluke, ne znam zašto se sad praviš blesava. Što se mase tiče, imaš u onim RTS klipovima par strana unazad kako je to izgledalo. Prvo krene par desetina ljudi koji su bili tik pored redara, pa par stotina ljudi malo dalje koji ne znaju od čega se beži ali vide da se beži, da bi se onda cela ulica u panici povlačila ka fasadama.Ma naravno, gde RTS-u da uskratim pravo na njihovu verziju, studenti se rastrčali i napravili paniku i aj ćaoI kad stignemo do lekarskih izveštaja biće nešto u stilu pozlilo im od panike, hoće tako panika da udari na bubne opne i pejsmejkere
8 hours ago8 hr I zanemaruju likovanje djv i bizona uživo u programu, koji su znali šta se spremalo i šta se desilo. Siguran sam da i za to postoji neko objašnjenje.
8 hours ago8 hr 20 minutes ago, Leia said:Pa dobro, ali i ovakav postupak se može tumačiti kao da izbegavaš direktnu diskusiju i pozivaš se na gomilu linkova od pre godinu dana, ili prosto računaš da će nekog mrzeti da čita. Ko želi da bude zlonameran uvek će naći način.Ja inače u toj diskusiji nisam ni učestvovala jer sam bila u drugoj vremenskoj zoni a samim tim i nisam bila učesnik protesta da bih u tom trenutku imala neki svoj utisak šta se desilo. Sa ovom vremenskom distancom bismo ipak trebali da se bavimo nekim opipljivijim dokazima a ne teorijama baziranim na ličnim doživljajima, ne bih baš tako olako odbacivala mišljenja eksperata za ovu problematiku.Džaba ti da devalviraš moje svedočenje objavljeno na javnom forumu odmah posle događaja kao da je manje vredno jer je sveže posle događaja. Kao da bi bajato svedocenje bilo kredibilnije. Ima ljudi koji misle da je zemlja ravna ploča i ima ljudi koji kisle da je sve što su ove sekunde pročitali na tviteru kredibilno a nešto od pre godinu+ dana bajata i prevaziđena informacija.To je mentalna degeneracija našeg doba.
8 hours ago8 hr 13 minutes ago, copkillah said:I zanemaruju likovanje djv i bizona uživo u programu, koji su znali šta se spremalo i šta se desilo. Siguran sam da i za to postoji neko objašnjenje.i dačićeva priča na pinku
8 hours ago8 hr 20 minutes ago, Filozof manijak said:Vrtimo se u krug zato što ti i Krošek silujete logiku i odbijate da prihvatite najjednostavnije moguće objašnjenje.Vrtite se u krug jer pričate sa dva epska trola...Bukvalno ista priča non stom iz meseca u mesec, čemu... Samo da se čovek nervira čitajući ovo silovanje mozga i realnosti. Edited 8 hours ago8 hr by Mil@n
8 hours ago8 hr 1 minute ago, Filozof manijak said:Za neke druge teme bih odustao lagano, ali za ovu nećuNema potrebe da se trošiš, svi znamo šta se desilo, a njih svakako nećeš ubediti...
8 hours ago8 hr 7 minutes ago, Filozof manijak said:Upravo to i tvrdim, ovo nije stampedo izazvan panikom zbog povlačenja redara, što bi logično i trebalo biti, nego razmicanje mase pred naglim i glasnim zvukom. Niko i ne tvrdi da je u pitanju LRAD nego neka vrsta soničnog oružja.Komešanje mase se okončalo kada je stopiran zvuk iz soničnog oružja, koji je bio vrlo jasan i glasan za svakog ko se nalazio tamo. Ne može da da se komešanje mase okonča pre nego zvuk prestane, to je nonsens.Reakcija mase se nije širila ulicama, sve se odigralo samo u Ulici Kralja Milana i samo pravolinijski. Nije trajalo dva minuta nego samo par sekundi.Vrtimo se u krug zato što ti i Krošek silujete logiku i odbijate da prihvatite najjednostavnije moguće objašnjenje.Najjednostavnije moguće objašnjenje ne može da bude "neka vrsta soničnog oružja", to je čista spekulacija. Nijedno poznato sonično oružje nema efekat kakav je zabeležen, svakako ne LRAD čije prisustvo u policijskom arsenalu ste do juče tretirali kao krunski dokaz. Najjednostavnije moguće objašnjenje je upravo Krošekovo (koji se, za razliku od mene, jeste nalazio tamo). Reakcija mase se vidljivo širila ulicama. Ne znam koliko li je RTS timeline pouzdan, ali ne bi trebalo da je teško utvrditi kad je koji kadar snimljen. Od "Javi da skinu prsluke" u 19:09 kod Pionirskog parka, pa niz Takovsku i Kneza Miloša, redari kreću da se povlače; nekoliko sekundi kasnije kod Pašića se dešava isto, okupljeni pokušavaju da ih prate vidno zbunjeni; u 19:10 ide povlačenje na Terazijama i niz Kralja Milana, gde ljudi već nemaju pojma šta se to desilo kod Skupštine, otkud bežanija; dok reakcija stigne do Slavije (19:11) konfuzija je već dosegla maksimum i panično sklanjanje sa ulice je naglo. Ljudi viču jedni drugima "polako, stanite, ne trčite"; neki ostaju na sred ulice (valjda imuni na sonic damage), većina se ipak brzo skloni a onda polako vraća - kad vide da se ništa ne dešava, da ne jurišaju nikakva oklopna vozila niz ulicu.Ta dva-tri minuta su na snimcima dobro dokumentovana, jasno se vidi kako reakcija postepeno eskalira. Nikakvo oružje ispaljeno u Kralja Milana ne može da objasni slabije reakcije na ostalim lokacijama koje prethode ovoj najjačoj. (Osim ako tvrdiš da je misteriozni ZT pucao niz svih četiri-pet ulica redom, postepeno, sve jače i jače.) Panična reakcija izazvana skidanjem prsluka može, jer panika se upravo tako širi - postepeno, sve intenzivnije, dok se ne istroši i potpuno zamre.Pričaš o mom i Krošekovom "silovanju logike", a odbijaš da vidiš savršeno jasnu logiku u gorenavedenom objašnjenju. Ono što nudiš kao alternativu je "ubio nas Vučić nekakvim oružjem, ne znam kakvim, ali sto posto je tako nešto bilo". Ali tu logike nema, tu je strast uveliko zajahala razum.
8 hours ago8 hr 3 minutes ago, Weenie Pooh said:Najjednostavnije moguće objašnjenje ne može da bude "neka vrsta soničnog oružja", to je čista spekulacija. Nijedno poznato sonično oružje nema efekat kakav je zabeležen, svakako ne LRAD čije prisustvo u policijskom arsenalu ste do juče tretirali kao krunski dokaz.Najjednostavnije moguće objašnjenje je upravo Krošekovo (koji se, za razliku od mene, jeste nalazio tamo). Reakcija mase se vidljivo širila ulicama. Ne znam koliko li je RTS timeline pouzdan, ali ne bi trebalo da je teško utvrditi kad je koji kadar snimljen.Od "Javi da skinu prsluke" u 19:09 kod Pionirskog parka, pa niz Takovsku i Kneza Miloša, redari kreću da se povlače; nekoliko sekundi kasnije kod Pašića se dešava isto, okupljeni pokušavaju da ih prate vidno zbunjeni; u 19:10 ide povlačenje na Terazijama i niz Kralja Milana, gde ljudi već nemaju pojma šta se to desilo kod Skupštine, otkud bežanija; dok reakcija stigne do Slavije (19:11) konfuzija je već dosegla maksimum i panično sklanjanje sa ulice je naglo. Ljudi viču jedni drugima "polako, stanite, ne trčite"; neki ostaju na sred ulice (valjda imuni na sonic damage), većina se ipak brzo skloni a onda polako vraća - kad vide da se ništa ne dešava, da ne jurišaju nikakva oklopna vozila niz ulicu.Ta dva-tri minuta su na snimcima dobro dokumentovana, jasno se vidi kako reakcija postepeno eskalira. Nikakvo oružje ispaljeno u Kralja Milana ne može da objasni slabije reakcije na ostalim lokacijama koje prethode ovoj najjačoj. (Osim ako tvrdiš da je misteriozni ZT pucao niz svih četiri-pet ulica redom, postepeno, sve jače i jače.) Panična reakcija izazvana skidanjem prsluka može, jer panika se upravo tako širi - postepeno, sve intenzivnije, dok se ne istroši i potpuno zamre.Pričaš o mom i Krošekovom "silovanju logike", a odbijaš da vidiš savršeno jasnu logiku u gorenavedenom objašnjenju.Ono što nudiš kao alternativu je "ubio nas Vučić nekakvim oružjem, ne znam kakvim, ali sto posto je tako nešto bilo". Ali tu logike nema, tu je strast uveliko zajahala razum.Samo ti objasni likovanje djv, bizona i Dačićevu priču na pinku, hvala unapred.
8 hours ago8 hr 7 minutes ago, Krošek said:Džaba ti da devalviraš moje svedočenje objavljeno na javnom forumu odmah posle događaja kao da je manje vredno jer je sveže posle događaja. Kao da bi bajato svedocenje bilo kredibilnije. Ima ljudi koji misle da je zemlja ravna ploča i ima ljudi koji kisle da je sve što su ove sekunde pročitali na tviteru kredibilno a nešto od pre godinu+ dana bajata i prevaziđena informacija.To je mentalna degeneracija našeg doba.Ja upravo i tvrdim da je to što pišeš samo tvoje svedočenje i tvoj utisak šta se desilo. Neko drugi ima drugačije svedočenje, a da bi se utvrdilo šta su činjenice potrebno nam je šta? Pa valjda neki dokazi.Ali mišljenja stručnjaka za zvuk i sonična oružja su penisi biciklisti kažeš, za lekare još čekamo…
8 hours ago8 hr 25 minutes ago, copkillah said:I zanemaruju likovanje djv i bizona uživo u programu, koji su znali šta se spremalo i šta se desilo. Siguran sam da i za to postoji neko objašnjenje.11 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:i dačićeva priča na pinkuTrubljenje o ZT nije počelo te večeri, počelo je ranije istog dana kad je ekostraža izbacila slike vodenih topova na parkiranim vozilima, nepametno tvrdeći da su u pitanju zvučni topovi kojima će vlast razbijati demonstracije. (Kasnije su se ispravili i priznali grešku, ali kasno - debilna Sonic the Hedgehog ideja je već uveliko kružila Tviterom.)Ne znam šta su DJV, Đuka, i Dačić pričali uživo u programu, ali veća je verovatnoća da su se sprdali sa ZT budalaštinom nego da su znali pa se greškom izlajali.Just now, copkillah said:Samo ti objasni likovanje djv, bizona i Dačićevu priču na pinku, hvala unapred.Polako brt, Krošek i ja imamo samo 20 prstiju, a kad bi samo znao koliko nas slabo Vučić plaća da vas lažemo ne bi insistirao da bude instant response. Evo, ispisah najzad.
8 hours ago8 hr 4 minutes ago, Weenie Pooh said:Najjednostavnije moguće objašnjenje ne može da bude "neka vrsta soničnog oružja", to je čista spekulacija. Nijedno poznato sonično oružje nema efekat kakav je zabeležen, svakako ne LRAD čije prisustvo u policijskom arsenalu ste do juče tretirali kao krunski dokaz.Najjednostavnije moguće objašnjenje je upravo Krošekovo (koji se, za razliku od mene, jeste nalazio tamo). Reakcija mase se vidljivo širila ulicama. Ne znam koliko li je RTS timeline pouzdan, ali ne bi trebalo da je teško utvrditi kad je koji kadar snimljen.Od "Javi da skinu prsluke" u 19:09 kod Pionirskog parka, pa niz Takovsku i Kneza Miloša, redari kreću da se povlače; nekoliko sekundi kasnije kod Pašića se dešava isto, okupljeni pokušavaju da ih prate vidno zbunjeni; u 19:10 ide povlačenje na Terazijama i niz Kralja Milana, gde ljudi već nemaju pojma šta se to desilo kod Skupštine, otkud bežanija; dok reakcija stigne do Slavije (19:11) konfuzija je već dosegla maksimum i panično sklanjanje sa ulice je naglo. Ljudi viču jedni drugima "polako, stanite, ne trčite"; neki ostaju na sred ulice (valjda imuni na sonic damage), većina se ipak brzo skloni a onda polako vraća - kad vide da se ništa ne dešava, da ne jurišaju nikakva oklopna vozila niz ulicu.Ta dva-tri minuta su na snimcima dobro dokumentovana, jasno se vidi kako reakcija postepeno eskalira. Nikakvo oružje ispaljeno u Kralja Milana ne može da objasni slabije reakcije na ostalim lokacijama koje prethode ovoj najjačoj. (Osim ako tvrdiš da je misteriozni ZT pucao niz svih četiri-pet ulica redom, postepeno, sve jače i jače.) Panična reakcija izazvana skidanjem prsluka može, jer panika se upravo tako širi - postepeno, sve intenzivnije, dok se ne istroši i potpuno zamre.Pričaš o mom i Krošekovom "silovanju logike", a odbijaš da vidiš savršeno jasnu logiku u gorenavedenom objašnjenju.Ono što nudiš kao alternativu je "ubio nas Vučić nekakvim oružjem, ne znam kakvim, ali sto posto je tako nešto bilo". Ali tu logike nema, tu je strast uveliko zajahala razum.Evo ti najlogičnijeg objašnjenja43 minutes ago, Willow said:Ne znam gde ovo staviti, ali evo ovde. Možda bi trebalo otvoriti novu temu. Ovo što Nikola Mirić priča je jezivo, bukvalno država na koju graðani mogu da se oslone ne postoji, sve je upregnuto u službu okg. Da li je ovako bilo u vreme Slobe? Vrlo verovatno, ali u toj spoznaji nema neke utehe. Sve u svemu, čeka nas velik, sumoran i težak posao.na 0:14Bio sam i ja tamo, na licinom mestu.Krošekovo objašnjenje je apsolutnu nesuvislo i sa fizikom nema veze. Edited 8 hours ago8 hr by Filozof manijak
8 hours ago8 hr 5 minutes ago, Weenie Pooh said:Ne znam šta su DJV, Đuka, i Dačić pričali uživo u programu, ali veća je verovatnoća da su se sprdali sa ZT budalaštinom nego da su znali pa se greškom izlajali.Izvini, ali ovo je ekstremno glup zaključak, čak i da ih nisi gledao. Odgledaj.
8 hours ago8 hr 16 minutes ago, Filozof manijak said:Za neke druge teme bih odustao lagano, ali za ovu neću14 minutes ago, Mil@n said:Nema potrebe da se trošiš, svi znamo šta se desilo, a njih svakako nećeš ubediti...Dogovorite se da li vam je pozicija bazirana na razumu ili na slepoj veri? "Svi znamo šta se desilo" ukazuje na ovo drugo, dok "zašto silujete logiku" ukazuje na prvo.14 minutes ago, Filozof manijak said:Evo ti najlogičnijeg objašnjenjaŠta je sad ovo, ko je gospodin i zašto bi trebalo da verujemo njegovom "reče mi jedan čoek" objašnjenju?14 minutes ago, Filozof manijak said:Krošekovo objašnjenje je apsolutnu nesuvislo i sa fizikom nema veze.Krošek se sa fizikom zajebao samo kad je uveo Doplerov efekat u priču, sve ostalo meni deluje smisleno i materijalnim dokazima podržano.Nesuvislo je zato tvoje objašnjenje koje glasi "nije LRAD nego neka vrsta soničnog oružja". To ne objašnjava ama baš ništa.4 minutes ago, copkillah said:Izvini, ali ovo je ekstremno glup zaključak, čak i da ih nisi gledao. Odgledaj.Daj link ako imaš, pogledaću. U međuvremenu slobodno nacrtaj zašto mi je glup zaključak. Podjebavanje druge strane oni rade konstantno, dok nehotične potvrde "monstruoznih zločina" ja još nisam imao priliku da čujem.
7 hours ago7 hr Just now, Weenie Pooh said:Šta je sad ovo, ko je gospodin i zašto bi trebalo da verujemo njegovom "reče mi jedan čoek" objašnjenju?Gospodin je kriminalac insajder koji je bi angažovan od strane OKG da brane Ćacilend 15.marta, ali je u međuvremenu pao u nemilost.Ne moraš verovati, ali eto jedno od vrlo verovatnih objašnjenja zvuka koji se čuo je da se operator zvučnog oružja malo poigrao sa frekvencijom i intenzitetom emitovanog zvučnog topa.Sve ukazuje da zvučnog oružja bilo, polako isplivavaju svedočenja njihovih ljudi.