February 26, 20241 yr 26 minutes ago, Svemir Zeka said: Lipar je u Vojvodini, a to o čemu se priča je Lipovica Kao Lipovica kod Barajeva, ili postoji još jedna Lipovica na lokaciji o kojoj se ovde govorilo?
February 26, 20241 yr Na Liparu, Đura Jakšić @Rasta Lipovica. Iza Rušnja, između Ibarske i Ripnja, ka Barajevu
February 26, 20241 yr Popular Post 12 minutes ago, Svemir Zeka said: @Rasta Lipovica. Iza Rušnja, između Ibarske i Ripnja, ka Barajevu kaži lepo, žarkovo
February 26, 20241 yr 14 minutes ago, Svemir Zeka said: Na Liparu, Đura Jakšić @Rasta Lipovica. Iza Rušnja, između Ibarske i Ripnja, ka Barajevu Nismo gore govorili o toj Lipovici (Lipovička šuma) za koju većina zna, već o (mikro) lokalitetu u blizini (pored) Kragujevačkog puta, iza Avale, na potezu između Šuplje Stene i Ralje, odnosno u blizini Trešnje. Edited February 26, 20241 yr by Ras
February 26, 20241 yr 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: kaži lepo, žarkovo lepo zarkovo bilo kad sam prolazio
February 26, 20241 yr Ima i Ulica Lipa na Ceraku, ne znam jel to vodiš pod Žarkovo. Ima i Dua Lipa, ona je u Prištini
February 26, 20241 yr 5 minutes ago, Svemir Zeka said: Ima i Ulica Lipa na Ceraku, ne znam jel to vodiš pod Žarkovo. Ima i Dua Lipa, ona je u Prištini ne znam, nisam nikad bio
February 26, 20241 yr Moji roditelji, nažalost, nisu uspeli da zaštekaju vikendicu, nemam ništa više ni na selu i sad mlgu samo da patim. Ali, tetka ima vikendicu u Bariču (tamo odakle su slike na "Sedi, opusti se" od letos). Volim tamo leti da odem. Kuća je hladna, dvorište puno drveća. Ležaljke, može i na travi da se leži. Malo se pokupe jabuke po dvorištu, počupa travuljina, ubere ono što je poraslo u baštici. Tetka je sadila čeri paradajzić, recimo. Meni je tu lepo na neko vreme. Tamo sam pobegla tokom korone, izolacija. E sad. Malo, malo, pa nestane voda. Potpuno regularno....onda idi šetaj do centra, i vuci po nekoliko litara. Tetku, doduše, ne mrzi ništa. Leti zna svakog dana da ide na bazene u Obrenovac. Busom, ne vozi. Inače će ove godine napuniti 80 godina. Pošto su mi oni najbliži, tu vikendicu doživljavam kao svoju. I klinci vole. Ali leti...zimi je slabo upotrebljiva. Sestra mi živi u Ostružnici nakon što se udala, ali oni imaju plan da kupe gajbu na Novom Beogradu. To selo ne poznajem uopšte osim da odem do nje. A i ona je upućena na grad, vozi, trkne do nas, tu na adu svako malo. To i jeste blizu. Ja sam hendikepirana nevoženjem, pa smrdim u gradu. Ali iskreno, i više volim da sednem u kafić na trgu nego na adi. Beton mi je srcu prirastao.
February 26, 20241 yr 1 hour ago, villiem said: Lipar je nekadašnja fotografska radnja u knez mihajlovoj