morgana Posted February 12 Posted February 12 On 10. 2. 2024. at 16:56, Patty Lee said: Samo Sloj, fina su im peciva (imaju i slatku i slanu ponudu i doručak meni, koji je, koliko sam primetila, manje-više isti i po ponudi i po cenama u svim tim ruskim mestima, ali sviđa mi se što svi imaju makar jednu tipično rusku stvar na meniju, pa negde guraju boršč, negde stolichny, negde syrniki…); ja sam uzela Pain au chocolat i dosta je dobar, Coin Cheesecake i običan prazni kroasan su isto dobili dobre ocene. Imaju tako neke čudne spojeve ukusa, za ljude koji vole da eksperimentišu, ja ne volim (tipa vidim da im je hit proizvod neka kroasan/ekler kocka sa karamelom, meh). Ima svašta od kolača, vratila bih se Tiramisu da probam (znam da je to basic bitch izbor za peasants, ali volim) mada skupi su kolači (550-650rsd.) Jedino što me put ne nanosi često u taj deo grada, znači morala bih ciljano da idem samo zbog toga… da ne pominjem da je bilo puno i ne govore srpski i nije bilo gde da se sedne i svi pričaju ruski i bolje bi im bilo sa onim cenama kolača da kritikuju Putina itd. U June bih otišla (oni su ti tamo gde je bio onaj concept store Jevremova 25 što drži ona balerina, pa se preselio u Višnjićevu a i dalje se zove Jevremova 25 ), deluje kao mesto kakva volim i sviđaju mi se slike hrane (ima Tiramisu!) ali gužva je, čeka se mesto, a odmah pored je onaj Bloom gde narod isto večito disciplinovano stoji i čeka u redu da naruče avokado tost pa tu stvarno nekad deluje kao ulaz u pakao. A da… potpuno sam zaboravila dok mi nisu malopre iskočili na instagramu ali imaš i Sonder u Baba Višnjinoj. tenks! nigdje nisam bila nista nisam vidjela. june me zanima, cim budem mogla cekiracu ga, u bloom-u nikad nisam nasla sč
morgana Posted February 12 Posted February 12 (edited) On 10. 2. 2024. at 16:56, Patty Lee said: Samo Sloj, fina su im peciva (imaju i slatku i slanu ponudu i doručak meni, koji je, koliko sam primetila, manje-više isti i po ponudi i po cenama u svim tim ruskim mestima, ali sviđa mi se što svi imaju makar jednu tipično rusku stvar na meniju, pa negde guraju boršč, negde stolichny, negde syrniki…); ja sam uzela Pain au chocolat i dosta je dobar, Coin Cheesecake i običan prazni kroasan su isto dobili dobre ocene. Imaju tako neke čudne spojeve ukusa, za ljude koji vole da eksperimentišu, ja ne volim (tipa vidim da im je hit proizvod neka kroasan/ekler kocka sa karamelom, meh). Ima svašta od kolača, vratila bih se Tiramisu da probam (znam da je to basic bitch izbor za peasants, ali volim) mada skupi su kolači (550-650rsd.) Jedino što me put ne nanosi često u taj deo grada, znači morala bih ciljano da idem samo zbog toga… da ne pominjem da je bilo puno i ne govore srpski i nije bilo gde da se sedne i svi pričaju ruski i bolje bi im bilo sa onim cenama kolača da kritikuju Putina itd. U June bih otišla (oni su ti tamo gde je bio onaj concept store Jevremova 25 što drži ona balerina, pa se preselio u Višnjićevu a i dalje se zove Jevremova 25 ), deluje kao mesto kakva volim i sviđaju mi se slike hrane (ima Tiramisu!) ali gužva je, čeka se mesto, a odmah pored je onaj Bloom gde narod isto večito disciplinovano stoji i čeka u redu da naruče avokado tost pa tu stvarno nekad deluje kao ulaz u pakao. A da… potpuno sam zaboravila dok mi nisu malopre iskočili na instagramu ali imaš i Sonder u Baba Višnjinoj. tenks! nigdje nisam bila nista nisam vidjela. june me zanima, cim budem mogla cekiracu ga. u bloom-u nikad nisam nasla slobodno mjesto. nadam se da june ima tiramisu, posveceni sam fan btw nekad je te cijene kolaca imao square9. ali to je bilo nekad, sad manje kostaju valjda samo krempite na zemunskom buvljaku. van pameti. Edited February 12 by morgana
gospa buba Posted February 12 Posted February 12 ima sad u sredu u dksg u 8 uveche ruski dzezeri sa nashim dzezerima. 2 1
Stela Posted February 12 Posted February 12 Da, Oleg Kireyev, ok je on, svira po gradu redovno. https://www.dksg.rs/cir/dzez-koncert-za-zaljubljene-oleg-kirijev--dzez-art-bg-kvartet/ 1
Eleniko Posted February 15 Author Posted February 15 okrutno sam kažnjen što sam bio grub prema rusima pojela mi sprava 2 briljante strane gromopucatelne recenzije večere u sonderu možda se iscimam a možda i ne - u tom sličaju ću nabacati par teza ljudi oni se zajebavaju sa nama šta i kako rade, imao sam 2 sata osećaj da sedim u čudnom objektu na omotesandu tokyo. perverzno dobro.
*edited by mod Posted February 16 Posted February 16 7 minutes ago, Eleniko said: okrutno sam kažnjen što sam bio grub prema rusima pojela mi sprava 2 briljante strane gromopucatelne recenzije večere u sonderu možda se iscimam a možda i ne - u tom sličaju ću nabacati par teza ljudi oni se zajebavaju sa nama šta i kako rade, imao sam 2 sata osećaj da sedim u čudnom objektu na omotesandu tokyo. perverzno dobro. Ja sam bio samo na doručku tamo. Kafa, Raf i praktično sve slatko je odlično. Slani doručak sve do jednog neslano i za neponoviti. A i usluga je dobra kao i prostor.
*edited by mod Posted February 16 Posted February 16 3 minutes ago, Eleniko said: neslano mozes da dosolis a jako slano da bacis Ma i nezacinjeno. Ne pamtim da sam negde video toliki raskorak između slatkog i slanog a da nije fazon poslastičarnica.
Svemir Zeka Posted February 16 Posted February 16 One stolice su stvarno majko draga....to baš ono, s nogu da popiješ i pališ 1
Zli Gli Posted February 16 Posted February 16 Najezda Rusa i na Mitrovicu, ne samo original ruskih nego i beogradskih i novosadskih Do sad smo npr. u teretani imali par pojedinaca a sad i grupe po 4-5 njih, plus ovi Turci ili migranti ili sta vec sto sljakaju po kojekakvim gradjevinskim firmama. Ode sve u majcinu. 4
Popular Post Eleniko Posted February 17 Author Popular Post Posted February 17 (edited) On 16.2.2024. at 0:58, Eleniko said: okrutno sam kažnjen što sam bio grub prema rusima pojela mi sprava 2 briljante strane gromopucatelne recenzije večere u sonderu možda se iscimam a možda i ne - u tom sličaju ću nabacati par teza ljudi oni se zajebavaju sa nama šta i kako rade, imao sam 2 sata osećaj da sedim u čudnom objektu na omotesandu tokyo. perverzno dobro. ostadoh dužan ovo.... rešio da izvedem ženu za valentinovo, ipak je 25 godina iza nas pa kao ajd da bude malo kao nekad. prvobitni plan je bio da odemo kod nami u istok na palilulskoj pijaci. žena nikad nije bila na pijaci, ja povremeno pomenem kao gotivno mesto mada sam joj prećutao da je par poslednjih puta tamo bio fijasko sa odvratnim disko haus žurkama i kilometarskim redom za pojesti nešto - četvrtak prošle nedelje se čekalo sat vremena na 10 ćevapa u moravi. i ko za vraga bilo skroz obrnuto, avetinjski prazan pijac noć pre dugačkog vikend praznika, vajb nula, betonsko ništa, za šankom u istoku sami - žena kaže ajmo odavde. gde ćemo, ajmo kod nekih rusa. proverimo par ovih tt i birds opcija, sve krcato zbog valentinova. žena pomene sonder, ja kamena faca ali kao ajd da probam, ima jedan sto slobodan, može - dolazimo. bio sam rezervisan jer znam taj prostor dok se još izdavao, neko je hteo da tu metne firmu pa sam video koja je to hladna /not in a good way/ betonska ljuštura. međutim žena ide tamo sa kučićima, hvali sve, kaže ima i zen bašta - pa why not onda. dobili smo sto za dvoje na spratu, puno ali nema sedenja na glavama, sve civilizovano, kučići se odmah rastrčali uz sveopšte oduševljenje prisutnih - nismo ih videli do kraja večeri. u našem delu sem mene sve žene, barem trećina naših, bistro fazon - neko jede, neko cevči neki alkohol, neko kafu. meni jako kratak - to najviše volim, čini mi se 4 predjela i 4 glavna jela plus sirni meze za uz piće/vino. sve vrlo vrlo bejzik pa smo se malo iskilavili da uzmemo nešto što nije grilovana piletina sa zelenom salatom ili faširana šnicla sa pireom. na kraju, uzeli smo 2 startera - karfiol karpaćo u wakame sosu i tatar biftek a za glavno smuđa sa povrćem u buternešto /sad sam pogledao beurre monte/ sosu. plus hleb, jer ne iznose tost za tatarac a hleb su 2 dosta debelo odsečena parčeta hleba od kiselog testa iz pretopa sa bogatom količinom nekakvog fluffy putera sa strane, deluje kao da to sami prave ili su pak našli nekog malog proizvođača, nikad nisam video ovako beli puter u srbiji. vinska karta kratka ali izvanredna, ja sam uzeo deurićev pet nat koji se nije mogao naći u srbiji kad se pojavio jer je do poslednje flaše uzeo engleski distributer, ovo je vrv neka nova berba. jako jako dobar, od sovinjona, manje mi je klaker-kabeza sa mehurićima fazon od bikickijevih pet natova. žena uzela neko potugalsko crveno, dopalo joj se, stomak mi trenutno ne prima crveno vino pa ga nisam ni probao. hrana. vrlo zanimljivo, imao sam utisak da sedim u japanu u restoranu koji služi skandinavsku hranu. bukvalno japanski je sve minuciozno i perfektno složeno ali bez ikakve foliraže. umami tour de force. karfiol je prvo razdvojen na florete pa onda na nekoj dobroj mandolini tanko isečen, sve suvišno odstranjeno, provučeno kroz blagi vinegret da se aromatizuje i istovremeno izgubi osećaj da se jede sirov karfiol. tako spušteno na posteljicu od jednostavnog mlečnog sosa sa smrvljenim wakame algama. perfektno, ocena 8.75, cena 590. tatarac - izuzetno sveže meso, vidi se po jako svetloj boji, ručno sečeno na krupne komade. minimalno začinjeno ali nismo imali potrebe da bilo šta dodajemo. nema raznih ludorija koje ljudi trpaju, kiselih krastavčića, vuster sosa, sitno seckanog luka. nemam pojma čime je začinjeno, video sam po obodu samo tragove maslinovog ulja, ostalo zaista nisam mogao da detektujem /a i nisam se bavio, baš me ponelo/. opet odlično, 8.25, cena 850 /mislim da je to najjeftiniji tatar u gradu a porcija nije bedna, ništa manja od one u puteru npr/ sa 2 bogata komada hleba smo tu već mogli da se zaustavimo, za 2 devojke npr bi bilo dosta ali utom je stiglo glavno jelo, fileti od smuđa na pari, povrće isto tako /mladi krompir, finokio, keleraba, spanać/ sve to u tom beurre monte sosu, prosto rastopljen i umućen buter u fish stocku. vrlo jednostavno ali nama bilo jako ukusno, dopalo nam se što paze na osnovne sastojke i dopuštaju da se probije autentični ukus namirnica. nije što se trudim da isto tako kuvam i sam ali mislim da se ne smeju pokrivati nedovoljno dobri sastojci jakim začinjavanjem. u svakom slučaju to je način kuvanja koji nam je stran u srbiji, žena je imala komentar da je to stara pruska /nemačka/ kujna, ne znam, meni je sve vreme u glavi bila neka skandinavija. taj beurre monte sos je bio odličan, na kraju nam je ponestalo hleba za umakanje pa smo se poslužili sa susednog stola gde su gosti otišli a sto ostao naraspremljen. ocena 8, cena 1450 vina su 750 deurić pet nat, portugalac /setio sam se, albarinjo/ 600 deserte smo preskočili, želeli smo da umami ostane dugo u našim ustima. ostalo je sve napisao edited, besprekoran servis, ugođaj kao da si daleko van srbije. i najbolja muzika koju sam ikada čuo u jednom objektu u beogradu, s izuzetkom dijagonale kad je ona devojka/žena puštala mix može da se nađe na soundcloudu, search je sonder evening ali tu je jedno 25 sati mikseva, ima svega i svačega Edited February 17 by Eleniko 4 7 2
Lucia Posted February 18 Posted February 18 (edited) 12 hours ago, Eleniko said: žena ide tamo sa kučićima, hvali sve, kaže ima i zen bašta - pa why not onda. dobili smo sto za dvoje na spratu, puno ali nema sedenja na glavama, sve civilizovano, kučići se odmah rastrčali uz sveopšte oduševljenje prisutnih - nismo ih videli do kraja večeri. ovo za kucice, znaci tuga... stagod se pojavi kao nespusacko, odmah se pretvori u stenaru, kao da nam grad nije usran i upisan. tom sonderu na insta svaka slika drugi dzukac, odustali na prvi pogled. mogu da zamislim taj zen medju coporom. Edited February 18 by Lucia 1 2 2 1
Patty Lee Posted February 18 Posted February 18 Ignorišite me, spamujem @morgana Caviar (ovo je neki suši u Dalmatinskoj) https://maps.app.goo.gl/5DiADbsG4PvUbVAk6?g_st=ic Kofilin (ima ih i u Carice Milice) https://maps.app.goo.gl/JSNiApaGHeFBMeuHA?g_st=ic Patriki (Strahinjića Bana) https://maps.app.goo.gl/u1wBRHvfxM92zvHo9?g_st=ic
morgana Posted February 18 Posted February 18 6 minutes ago, Patty Lee said: Ignorišite me, spamujem @morgana Caviar (ovo je neki suši u Dalmatinskoj) https://maps.app.goo.gl/5DiADbsG4PvUbVAk6?g_st=ic Kofilin (ima ih i u Carice Milice) https://maps.app.goo.gl/JSNiApaGHeFBMeuHA?g_st=ic Patriki (Strahinjića Bana) https://maps.app.goo.gl/u1wBRHvfxM92zvHo9?g_st=ic tenks! kofilin mi je u blizini, jos na jesen sam imala namjeru da odem i probam kafu ali nisam uspjela. pored caviara sam prolazila, a da ne udjem, nisam znala da imaju susi. mnogo zaostajem, bice posla.
Recommended Posts