salerokada Posted March 21, 2023 Posted March 21, 2023 Off topik: Ne znam kako je u novoj zgradi, ali meni je stara zgrada Ušća užasna. Ne možeš prozore da otvoriš, pa je vazduh malo malo ustajao i pored ventilacije, kuhinja jedna na spratu, veličine 2x2, klaustrofobični hodnici. Potpuno sterilno i hladno. Jedino što pogled valja. A i u restoranu na vrhu nije bilo ništa pametno da se jede posle 13h. Baš mi je poslovni prostor za izbegavanje. Pride što ja dolazim bajsom na posao, a bajsevi im stoje napolju na vetrometini pa mi je bajs često bio oboren od vetra, da ne pominjem što je mokar posle najmanje kiše.
Ayatollah Posted March 22, 2023 Posted March 22, 2023 On 21. 3. 2023. at 11:45, Svarog said: inače, domaća fintech kuća (opet mi nešto glupo da spominjem ime) je pukla pre par nedelja. oko 100 inženjera je trenutno na tržištu. koliko znam, ok im ide udomljavanje, čak negde prelaze čitavi timovi zajedno. e sad, ti što ih uzimaju će navodno raditi cost optimizacije na drugoj strani, interno ili tako što seku outsource provajdere. ali 100 ljudi je premalo da ozbiljnije pomeri čak i beogradsko tržište. Sasvim je moguće da sam ja angažovan na ovom predmetu.
salerokada Posted March 24, 2023 Posted March 24, 2023 Kaže mi kolega koji ima poznanstva u HTEC-u da su oni imali jedan krug otpuštanja neprogramerskih pozicija. Da im je ogroman broj ljudi na klupi i da je očekivano da uskoro krenu i otpuštanja programera.
Sammael Posted April 6, 2023 Posted April 6, 2023 Ako još neko radi u Ušću 1, jel i vama smeta zagušljivost? Mene bukvalno boli glava i osećam teskobu, a čim izađem napolje sve OK. 1
Willow Posted April 7, 2023 Posted April 7, 2023 @Sammael Kakva jebena kontradikcija - super firma koja fura vrhunske tehnologije i metodologije, extra plata i beneficije, work-life balans savršen - i onda vas uglave u neku buđavu zgradurinu u kojoj hoćete da se pogušite kao pacovi :(. Btw, nešto što takođe negira tezu da u IT industriji teče samo med i mleko - Paul Randal - The Curious Case of Alcoholism 1
Mel Posted April 7, 2023 Posted April 7, 2023 1 hour ago, Willow said: @Sammael Kakva jebena kontradikcija - super firma koja fura vrhunske tehnologije i metodologije, extra plata i beneficije, work-life balans savršen - i onda vas uglave u neku buđavu zgradurinu u kojoj hoćete da se pogušite kao pacovi :(. Btw, nešto što takođe negira tezu da u IT industriji teče samo med i mleko - Paul Randal - The Curious Case of Alcoholism I pre nego sto sam kliknula na link pomislila sam da je verovatno neki na spektrumu koji se otupljuje alkoholom. I onda je krenuo... uvece se malo poigram LEGom, Kimberli se cudi da idem tamo jer inace nisam socijalan... IT je samo rife sa ADHD/ASD narodom. Ovakvi su cesto alkoholicari i kockari i bez ITja.
Willow Posted April 7, 2023 Posted April 7, 2023 Moguće. Ali izgleda da je na putu izlečenja, što je super vest za SQL Server zajednicu. Drago mi zbog njega, a najviše mi drago zbog Kimberli. 1
Mr.Mxyzptlk Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 Ako još neko radi u Ušću 1, jel i vama smeta zagušljivost? Mene bukvalno boli glava i osećam teskobu, a čim izađem napolje sve OK.radio pre par godina tamo i uvek mi je falio vazduh. jos kad se setim rojenja smrdibuba te godine, i smrada koji se sirio holom. lebe mekani. cak su ispadale i iz centralne klime na 21 spratuSent from my 2107113SG using Tapatalk 2
salerokada Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Moja firma na dobrom putu da razjebe ceo srpski IT (što je 90% njihovog celog IT-a) jer je gazda Srbin (živi u inostranstvu) popizdeo što se ljudi nisu pojavili kada je dolazio u Srbiju i onda nam preko noći ukinuo full remote i obavezao nas da dolazimo 4 dana u kancelariju. Ljudi tražili da se povede rasprava o tome i nađe zajedničko rešenje. Odbijeno bez razmatranja uz rečenicu: "U narednom periodu neće biti izmena niti diskusija na ovu temu s obzirom da je odluka o povratku u kancelarije finalna". Srećom, ja sam upravo priveo kraju pregovore za prelazak u drugu firmu, pa ću sada uzeti kokice da gledam kako i ostali dižu sidro. 1
red star forever Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Ja i dalje odbijam da dolazim u kancelariju, pa ko duže izdrži. Tjeracu svoje sve dok postoji makar jedna firma koja ima bar malo zdravog razuma.
jms_uk Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Sve će biti manje full remote-a, meni se čini.Svuda. Drugarica radi u JP Morgan-u (UX design), sa nula dana u ofisu su presli prvo na dva, sad su na tri, a juce mi kaze da su neki iz njenog tima vec prebaceni na pet. Plus im ukidaju (do kraja godine) mogucnost remote rada iz inostranstva (sto nju boli jer je iz Portugala). Sent from my iTelephone using Tapatalk 1
Recommended Posts