September 8, 2025Sep 8 12 minutes ago, bags said:Ima ljudi koji su bas pehovi da tipa promene u 4 godine 4 vrhunske firme i svugde ih zakaci jer su novi.Kod nas u firmi uspesno izvrsena tranzicija externih u interne sto dovoljno govori koliki je raspad na trzistu.Najveca je razlika u tome sto moras dolaziti dva puta u office i manje sanse da muljas sa porezima, same plate su matchovali. Iako su eksterni bili glasni na kraju od nekih dvadesetak samo jedan nije presao. Ova jedna agencija sa kojom su dosta radila dobila je 10k za svakog eksternog za contrqct breach ali sad se mogu zatvoriti.Kod nas zavezalo odavno skroz, ja se drzim jer su mi projekti neki u finalizaciji, ali sledeci job ce biti daj sta das. Prosli redundancy sam nasla nov posao za mesec dana, odlicno placen, i to odbivsi pre toga dream job u CH u bas jakoj firmi jer nisam mogla da radim 1 dan nedeljno on site.To je sto je. Kumodraz je prelep u ovo doba godine.
September 8, 2025Sep 8 5 minutes ago, Mel said:Kumodraz je prelep u ovo doba godine.Jebes selo u kom autobus okrece.
September 8, 2025Sep 8 1 hour ago, kronostime said:Jebes selo u kom autobus okrece.Samo kad nije okretnica Karaburme, sve se da podneti.
September 8, 2025Sep 8 Kod mene situacija™ tim se smanjuje tj ljudi odlaze a poslova i projekata... Računam prvo će pokušati da na drugarskoj osnovi probaju da igraju "ajde da se sad stisnemo", onda će da izvade zlatne guldene i na kraju plaćati ludači autsorsing.Ali tu leži zajeb, da bi to uradili treba im neko unutra koji zna barem osnovno. Lepo sam im rekao da se ne zajebavaju.
September 8, 2025Sep 8 3 minutes ago, Zaboravan said:onda će da izvade zlatne guldene i na kraju plaćati ludači autsorsing.Trziste je toliko buyer oriented da nece morati duboko zagrabiti.
September 8, 2025Sep 8 Mi smo posle dugog sušnog perioda dobili 2 klijenta na globalnom nivou koji spadaju u krem de la krem osiguranja. Nisu još potpisani ugovori i sigurno neće biti od toga para ove godine, ali nadam se da će investitori biti malo spremniji da odreše kesu i da ne gledaju kvartalni uspeh toliko. Najveći problem je nemanje nikakvog bencha, sad ćemo morati da primimo odjednom mnogo ljudi, a za to nemamo mehanizam ni u hiringu ni u inženjerskom delu. Sugerisao sam da za početak top talenat sa drugih projekata bacimo na ovo, a nove na postojeće projekte da se onboarduju, ali sumnjam da me iko uzima za ozbiljno.
September 8, 2025Sep 8 4 minutes ago, bags said:Trziste je toliko buyer oriented da nece morati duboko zagrabiti.Da, nekome malo, drugima mnogo, teško je proceniti kada ne sediš na vrhu.
September 8, 2025Sep 8 2 minutes ago, Choda said:Ako nemate ljude , pravo je vreme da uposlite AI Već smo imali govor CEOa u stilu "ko ne razmatra kako će mu AI pomoći u radu nek krene da traži posao"Koriste developeri, koriste QA, sad će početi BA da koristi. Džabe sav AI ovoga sveta kad mi ne možemo s klijentima da se pogodimo oko requirementa po 2 meseca.
September 8, 2025Sep 8 6 minutes ago, Shan Jan said:Znaci treba i account manageri da ih koristeKoristim već za pripremu dokumenata, ali malo je triki da koristim AI da na primer uteram od PMa koliko je do sada potrošeno vremena kad nemam pristup tim podacima. Ili da ga koristim da klijentima po 10. put objasnimo kako se konfigurišu proizvodi u našem sistemu, posle 2 meseca još nisu shvatili.
September 8, 2025Sep 8 Realno je da treba svi da koriste, sad ako neko hoće da bude moderni ludista, to je već nešto drugo.Naravno treba imati toliko znanja i iskustva da se prepozna fantaziranje, zada odgovarajući zadatak i da se taj AI output upegla u nešto primenljivo.
September 8, 2025Sep 8 1 hour ago, *edited by mod said:Realno je da treba svi da koriste, sad ako neko hoće da bude moderni ludista, to je već nešto drugo.Naravno treba imati toliko znanja i iskustva da se prepozna fantaziranje, zada odgovarajući zadatak i da se taj AI output upegla u nešto primenljivo.Ja jos uvek ne koristim. Mozda pocnem za pravljenje izvestaja i dokumentaciju. U poslu nisam nasao primenu.
September 8, 2025Sep 8 Za izveštaje, mejlove i dokumentaciju je verovatno i najbezbednije za korišćenje. Sačuva sate života/rada a nivo fantaziranja je skoro pa nula jer koristi samo šta mu ti daš.Doduše i dalje mora da se svaki put upegla format i nažalost još nisam naleteo na tool koji kvalitetno odradi i transfer u PPT ali sem toga stvarno dosta pomaže.