Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

34 minutes ago, Fins fleet said:

Te price cujem od negde 2012 i jos uvek se menja terminologija. 10 godina stara firma u kojoj sam sada je preimenovala master branch u main pre pola godine jer bez toga ne mogu da dobiju neki compliance sertifikat i to je nanelo malo bola za infra kod, no boze moj.

No ovo je prvi put da cujem da je neko zapravo najebao zbog toga.

GitLab je od pre nekoliko verzija počeo da gura main branch kao default branch pri kreiranju repozitorijuma. Ja to uvek vratim na master, zajebi.

• Replies 4.3k
  • Views 361.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

40 minutes ago, bags said:

Mislim da vam je neko poslao meme sa reddita.

Ma jok, sa vrha direktno. Posebno da se ne koristi u nekoj zvaničnoj dokumentaciji ili ka klijentima. Nisam čuo da su nekoga ukorili tako da je verovatno bilo da se pokriju sa njihove strane.

2 hours ago, goofs said:

Ne znam za firme, ali ja sam u školama učio po terminima master/slave, i to su bili termini iz internacionalnih udžbenika. Tako da jedu govna da izvineš.

U nas u bransi je jos uvek master/slave standardna svakodnevna radna terminologija, ukljucujuci i zvanicne prirucnike za sve IED (intelligent electronic device) koji se koriste u industriji kad se kontrolisu neki procesi prvo regauje "gazda", pa potcinjeni samo ako mu gazda "naredi" (logika + komunikacioni protokoli). Vazno je kad postoji unapred definisana sekvenca uklapanja prekidaca po odrednjenom redosledu.

Koriste je svi, proizvodjaci, inzenjering i klijenti. Mislim da nikome od zainteresovanih ni ne pada na pamet da misli van znacenja koje ti pojmovi imaju u konkretnoj oblasti.

Edited by Moonwalker

• Popular Post

Ja podržavam taj corporate bullshit. Otkad moram da govorim izazov, a ne problem, više nemam problem sa alkoholom, već izazov

1 hour ago, Engineer said:

Ja podržavam taj corporate bullshit. Otkad moram da govorim izazov, a ne problem, više nemam problem sa alkoholom, već izazov

Što kaže Tom Vejc, “I don't have a drinking problem, 'cept when I can't get a drink."

zabraniti post-mortem jer nisu svi mrtvi fantom

joj previse cinicno

Iz relativno pouzdanih izvora Merc menja bruku developera AI-em

@Engineer smešno ili ne osoba od koje dolazi info se prijavila za otpremninu,

Ma smešno mi je što su u kanalu, a kopaju još dublje. I posle će biti "država duradi nešto", nismo mi krivi što pravimo đubre je tržište takvo

Merc?

Mercedes

49 minutes ago, Engineer said:

Ma smešno mi je što su u kanalu, a kopaju još dublje. I posle će biti "država duradi nešto", nismo mi krivi što pravimo đubre je tržište takvo

Da, rekao bih da su oni najviše propali

A opet dele ozbiljne otpremnine i za njihove standarde.

Opet kažem, relativno pouzdano, nije pričao mi jedan čoek, taman da uz ogradu odlučim da napišem.

Iskace mi na telefonu jutros naslov I was laid off in tech 3 times in the last 2 years, ladno sam procitala I was laid in tech 3 times in the last 2 years, i ja kao ok ne znam cemu bas clanak, ali tech je to, sta znam nije cudno.

Tldr; postace nastavnica u skoli zarad dzob sekjuritija 🤷‍♀️

Ima ljudi koji su bas pehovi da tipa promene u 4 godine 4 vrhunske firme i svugde ih zakaci jer su novi.

Kod nas u firmi uspesno izvrsena tranzicija externih u interne sto dovoljno govori koliki je raspad na trzistu.

Najveca je razlika u tome sto moras dolaziti dva puta u office i manje sanse da muljas sa porezima, same plate su matchovali. Iako su eksterni bili glasni na kraju od nekih dvadesetak samo jedan nije presao. Ova jedna agencija sa kojom su dosta radila dobila je 10k za svakog eksternog za contrqct breach ali sad se mogu zatvoriti.