Jump to content
IGNORED

Filosofija kladionice

Zli Gli

Recommended Posts

Posted
19 minutes ago, Svarog said:

jbt. kladionica te zove na telefon da proveri kako si?!!!! i

Standardno bilo za vreme korone. 

Pamtite li da su kladionice zadnje zatborene od lokala. Prvo kafanei kafici, posle frizeraji pa zanatske radnje, pa piljara i kladionice na kraju? Mislite bez veze je.

Kad su zatvorene imali su obavezu da "stalne goste", poznanike, prijatelje.... zivkaju na mobilni i da nude sve i svašta, samo da igra ne stane. Raspitivali se za zdravlje igrača i ukućana, tešili obolele itd...itd..

Pričali su mi ljudi da su uplaćivali na licu mesta na osnovu tel. potvrde, na poverenje, i da se razduživali kasnije, a u slučaju dobitka isplaćivali ih ispred kladionice ili čak donosili kući "pred kapiku" .  Mnogi radnici kladionica su ostali bez posla, ali oni najagilniji, sa najviše prijatelja koje su zadržali na pojilu, preživeli su kolaps.

• Hvala 1
Posted

Drugar je zapatio koksaki kad je išao u treći  ili četvrti razred srednje, završio u bolnici. Neko od osoblja mu je donosio liste u sobu, pa je iz bolničkog kreveta zvao majku da mu uplaćuje tikete, pošto tada nisu postojeli smartfoni i aplikacije kladionica.

Jezivo je to što se dešava klincima koji su lakomi na pare.

Posted (edited)
23 minutes ago, napadaj said:

zvao majku da mu uplaćuje tikete

Znas li kad bi mu ja uplatila da sam mu keva? "Be cruel to be kind" je tu jedina pomoc. Brisem, svedocila iz bliza propasti tri porodice zbog kocke (poker aparati i kladionice). Nemam stomak za ovo.

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted

Sve sve ali ovo da iz Mocarta zovu i pitaju kako je, sto se ne igra, nude neke pozajmice... Ako je istina, totalno jezivo.

Kod nas su za vreme korone i zakljucavanja imali agente koji su skuterima donosili vaucere ili sta vec na kucnu adresu, tu se placalo i onda se peglalo onlajn. Izuzetno razradjen sistem da igra ne bi stala, jaki su kao zemlja.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

Posted

Zovu iz kladionica redovno. Ne radi to samo mozzart, mene je i maxbet recimo zvao. Ovo za pozajmice nisam siguran koliko se razumemo, nije u pitanju pozajmica nego neki bonus koji ti daju čisto da bi počeo da igraš. Nisu ti bonusi veliki, ali kontaju da zavisniku ne treba mnogo da krenu da igraju. Što u suštini i jeste tačno. Možeš sa druge strane da zoveš i tražiš da ti obrišu nalog i onda ne bi trebalo da nastave da te cimaju. Drugar mi je baš pre par dana pričao koji isto ne igra duže vreme da su ga zvali iz mozzarta i da im je posle toga slao mejl i da su mu obrisali nalog. Agenti isto bili aktivni svuda u vreme korone, normalna stvar kad pogledaš. A znam i za slučaj lika kome je keva uletala po 100 maraka u to vreme da ide da igra tikete, mog najboljeg druga burazer. Svega ima..

Posted

Eto kladionice smeju da zovu a raznosaci hrane no no

• +1 1
Posted

Mene su zvali iz Mozzarta pre nedelju-dve. Zasto retko koristite nalog, bla, bla, bla. Igram offline, to mi je nacin samokontrole, kazem ja, i na tome zavrsimo. Cinjenica je da ako ostavim novac na nalogu, one su skoro sigurno kaput.

Posted (edited)
2 hours ago, Glass Joe said:

Eto kladionice smeju da zovu a raznosaci hrane no no

Smeju i raznosači hrane i svi ostali kojima si ostavio broj da te zovu u određenu svrhu da te u tu svrhu i zovu, odakle ti da ne smeju?

Ono što ne sme je da radnik kladionice čeprka po tvom nalogu, vidi da si dobio neke pare, uzme usput i tvoj broj telefona pa te zove da ti proda svoj auto jer zna da imaš pare.

Nije to pitanje mišljenja, ideologije ili slobodne interpretacije nego zakona.

Edited by Heaviside
Posted
4 minutes ago, Heaviside said:

Smeju i raznosači hrane i svi ostali kojima si ostavio broj da te zovu u određenu svrhu da te u tu svrhu i zovu, odakle ti da ne smeju?

Ono što ne sme je da radnik kladionice čeprka po tvom nalogu, vidi da si dobio neke pare, uzme usput i tvoj broj telefona pa te zove da ti proda svoj auto jer zna da imaš pare.

Nije to pitanje mišljenja, ideologije ili slobodne interpretacije nego zakona.

To je tačno. Nažalost, znam dosta primera gde radnici kladionice trtljaju ko je šta igrao, koliko je para dobio ili izgubio i slično. I to u ozbiljnim kladionicama. Ali, to je sve rizik koji prihvataš ako ćeš time da se baviš. 

Posted (edited)
13 minutes ago, theanswer said:

To je tačno. Nažalost, znam dosta primera gde radnici kladionice trtljaju ko je šta igrao, koliko je para dobio ili izgubio i slično. I to u ozbiljnim kladionicama. Ali, to je sve rizik koji prihvataš ako ćeš time da se baviš. 

Verujem, ali verovatno da ima ljudi kojima ni to nije strašno i misle da ti ljudi ne bi trebalo da snose sankcije. Listao malo tikekete i stanje na kontu, kakve veze ima. Dostavljač je napravio isti prekršaj samo što je on podatke zloupotrebio za muvanje, što je društveno prihvatljive od zagledanja u tuđi novčanik, ali radi se o istom prekršaju.

Naravno, apsolutno ne podržavam kladionice koje zovu ljude koji pokušavaju da ostave kocku, ali to nema veze sa slučajem dostavljač. Tu je problem nepostojanja morala u surovom kapitalizmu, ali ako si ostavio broj telefona u svrhu promocije njihovih proizvoda onda imaju pravo da te u svrhu i zovu. Đubrad su i moraš obrisati nalog.

Edited by Heaviside
Posted

Mislim da niko nije ostavio broj kladionici da ga zabrinuto zovu sto im ne ostavlja pare neko vreme

• +1 2
Posted

A zašto im neko ostavi broj? Da ga zovu kad zaboravi nešto? Prilično sam siguran da se saglasiš sa time da te kontaktiraju kada im ostaviš broj. 

Zato povučeš saglasnost i gotovo…

Posted

Znam devojku koja radi u Poreskoj upravi, pa proverava zarade likova koji je muvaju pre nego što uđe u ozbiljniju priču sa njima.

• +1 1
  • Haha 4
Posted
1 hour ago, Hamlet Strašni said:

A zašto im neko ostavi broj? Da ga zovu kad zaboravi nešto? Prilično sam siguran da se saglasiš sa time da te kontaktiraju kada im ostaviš broj. 

Zato povučeš saglasnost i gotovo…

Zato što ti je to uopšte uslov da se registruješ negde i napraviš nalog. 

Posted

I moraš da štikliraš check box čime potvrđuješ sve i svašta, između ostalog i da im dozvoljavaš da te zovu radi promocije.