January 29Jan 29 Nije ovo neki istorijski nizak nivo USD-a, 2018. i 2021. godine je bio i slabiji nego što je danas.
January 29Jan 29 3 hours ago, Choda said:Nemam pojma sta da zakljucim iz ovog grafika.Da je zlato znalo da bude i suštinski skuplje (2011, 2012) i suštinski mnogo jeftinije (2000) nego što je danas, ako se posmatra u odnosu na vrednost berzanskog indeksa.Ispravite ako grešim.
January 29Jan 29 Vidi se i da zlato nije mnogo osciliralo koliko je grafikon do sad zavisio od SP500. 2000 peak .com bubble, 2010 najdublji kanal krize. Ono što je novo je da zlato stiže SP500 iako je i SP500 na vrhuncu.Ipak mišljenja sam da je zlato dugoročno svejedno golo govno, pogotovo jer nisam siguran da su uračunate dividende. Na kraju krajeva kompanije generišu pare, zlato basically stoji u trezoru.
January 29Jan 29 @Venom Kazi mi da nisi kupio zlato dok su svi ostali 50% u profitu, bez da mi kazes da nisi kupio zlato.
January 29Jan 29 Kaži mi da nisi uložio u low friction indeksni fond pre 5 godina i sad se hvališ sa 50% dok refreshujesh telefon 10 puta dnevno umesto da blejiš na forumu s profitom od 100%