Boycie Posted December 18, 2021 Posted December 18, 2021 (edited) Nove bembare imaju retko ružnu brnjicu. Super fotke @pasha! Možda ću i ja ovih dana da bacim nešto iz mog Franken 🙂 trenutno sam toliko zatrpan poslom da ujutru vidim ovo: međuvreme provedem u kancelariji. A popodne onda ovo: Edited December 18, 2021 by Boycie 2 2
I*m with the pilots Posted December 18, 2021 Posted December 18, 2021 (edited) On 5.12.2021. at 10:58, Boycie said: Razmišljali smo i mi o tome, međutim problem je to što i dalje baratamo sa kešom a direkt bank su mi tu nezgodne, jel recimo kako da uplatim novac u kešu na račun? Jedino preko trećih banaka a i to košta relativno. Pa onda oko sitnica da se sredi lakše je nazvati lokalnog bankara koji te zna pa ti sve sredi itd. Najveća prepreka je to što imamo kredit za kuću kod naše banke u lokalu pa ne volim da špartam između različitih banaka nego volim da imam sve na jednom mestu. Trenutno sam kod Sparkasse, jako mi se sviđa njihova aplikacija, imaju dobar sistem autentifikacije preko pushTAN, podržavaju sve moderne cica mice za beskontaktno plaćanje itd. Isto tako imamo tu pregled računa za našu (maloletnu) decu i tako to. Da imam možda neku jednostavniju konstelaciju verovatno bi lako prešao na direktbank i to zelenu :-) //Odakle vam silni kes? Da, to je velika boljka tih zelenih banaka, koliko vidim, i jedino GLS, koja ima svoje filijale u pet-sest gradova (jednu i u Frankfurtu) nudi opciju uplate kesa - sve ostale preko trece. Moj muz je u istoj banci kao i ti, ali mi oboje koristimo pravi online-banking na kompu, nista preko mobitela. (Tu sam se malo i zacudila da vidim da jedna od zelenih banki nudi samo rad preko mobilnog, Tomorrow) + Ako ima jos filmofila, na Arte-u "Oaza" u okviru njihovog Kino festivala, spomenuh sad na drugoj temi Edited December 18, 2021 by I*m with the pilots
Boycie Posted December 20, 2021 Posted December 20, 2021 On 18.12.2021. at 20:22, I*m with the pilots said: //Odakle vam silni kes? Nakupi se brže nego što misliš imamo (sa Nemačke strane) ogromnu porodicu pa deca svako malo dobije keš što najradije želimo da prebacimo njima odmah na štedni račun. Za tu Direktbanken stoje baš loše. U drugim vestima, upali smo u korpu ustanova u kojoj će od 1.3 vakcinacija biti obavezna za rad ovde. Već je krenuo cirkus, jedan kolega će da dá otkaz, drugi se prijavio kao bolestan na duži rok. Doduše 90% koleginica i kolega su svi bustovani već.
barrcode Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Sutra treba da letimo za Beograd, ali sad sa ovim stavom RKI ne znam šta da mislim. Naročito ovo za putovanja.Da li ćemo uopšte uspeti da odemo (da koliko već danas ne lupe neki lockdown)Da li ćemo moći da se vratimo tamo 9.jan.
Baldrick S. Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Kako misliš da mogu da te spreče da odeš i da se vratiš ako imaš uredne papire i pass? Da dodješ do granice na bilo kom aerodromu i kažu: ne može, vratite se? Teško, nemoguće.Ja čujem da na BER aerodromu letove gde nema granice (EU) bukvalno ne kontrolišu ni passove. Apsolutno su beskorisni i nemoćni da bilo šta kontrolišu a kamoli da zatvore granice i puste te da se vratiš. 1
barrcode Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Kako misliš da mogu da te spreče da odeš i da se vratiš ako imaš uredne papire i pass? Da dodješ do granice na bilo kom aerodromu i kažu: ne može, vratite se? Teško, nemoguće.Ja čujem da na BER aerodromu letove gde nema granice (EU) bukvalno ne kontrolišu ni passove. Apsolutno su beskorisni i nemoćni da bilo šta kontrolišu a kamoli da zatvore granice i puste te da se vratiš. Nisu papiri problem. Ako zabrane turističko/“nepotrebno” putovanje (pretposlednja tačka ovog spiska RKI preporuka), koja će kompanija da im leti?Lauterbach se za sada ogradio od ovog spiska.
Boycie Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Treba imati uvek na umu da je RKI važno savetodavno telo i da stalno nude neke preporuke, kao ove sa zadnjeg tvita. Na kraju krajeva je na saveznim i pokrajinskim vlastima to da li će sprovesti preporuke RKI. Što se putovanja tiče, mislim da će i sa redukcijom na "notwendig" biti moguć dolazak ljudi sa nemačkim papirima (boravišnom/radnom dozvolom) uz stvari kao karantin itd. Inače danas je konferencija ministara a RKI je izašao sa preporukama koje su prilično naljutile vlasti pa je sada konflikt. Trenutna situacija deluje dosta konfuzno. 1
pasha Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Je l to Minhen ima najmanju sedmodenvnu incidencu medju velikim nemackim gradovima?Bavarska efikasnost, pre 3 nedelje najlosiji i to samo zbog prokletnika iz Austrije, ko ih i stvavi pored postene Bavarske i Svajcarske, a sada najbolji. Bavarska medicina je najbolja na svetu!
pasha Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 56 minutes ago, Boycie said: Treba imati uvek na umu da je RKI važno savetodavno telo i da stalno nude neke preporuke, kao ove sa zadnjeg tvita. Na kraju krajeva je na saveznim i pokrajinskim vlastima to da li će sprovesti preporuke RKI. Što se putovanja tiče, mislim da će i sa redukcijom na "notwendig" biti moguć dolazak ljudi sa nemačkim papirima (boravišnom/radnom dozvolom) uz stvari kao karantin itd. Inače danas je konferencija ministara a RKI je izašao sa preporukama koje su prilično naljutile vlasti pa je sada konflikt. Trenutna situacija deluje dosta konfuzno. Eno Söder ih proziva kako su nesposobni i da su pogubljeni sa merama, sto bi se reklo na starobavarskom: ne zna se ko pije a ko placa. Doduse on najvise udara po fdp...
pasha Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Nego boycie, kod tebe za vikend bilo tradiocionalno okupljanje desnice u Nienrbergu Gledam Süddeutsche i vidim po celoj bavarskoj nekakvi protesti samo u Minhenu ticu. Augzburg, Nirnberg...desetine hiljada. Doduse mislim da to nema veze sa k-19 koliko sam tradionalnom bavarskom ljubavi prema vaterlandu, tradicija mora da se postuje. Prokletnici su ovi sa juga, uvek napale one Pruse po istoku pa oni nastradaju a ovde boza
Baldrick S. Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 Nisu papiri problem. Ako zabrane turističko/“nepotrebno” putovanje (pretposlednja tačka ovog spiska RKI preporuka), koja će kompanija da im leti?Lauterbach se za sada ogradio od ovog spiska. Vidi, ovako bez ikakvih pratećih dokumenta garantujem da je barem 5 miliona nemaca trenutno u Latinskoj Americi, Portugalu, Spaniji i ostalim toplim mestima gde su pobegli do, barem početka januara jer nemačka zima plus produženi odmor. I ta cifra od 5 miliona je prilično konzervativna. Plus, pretpostavljam da jedno 60% nemacke je izminglovalo što po Nemačkoj što po drugim zemljama regiona jer praznici. Da li stvarno misliš da će neko da kaže: zavaraj granice, obustavljaj letove. Nema šanse. Najebaćemo tek tamo nekad od polovine januara, a i tada će verovatno da bude "1 household plus 2 people outside" I to je to. Valjda si do sada ukapirao da ovde niko ne sluša ni RKI ni ostale stručnjake. 1
Boycie Posted December 21, 2021 Posted December 21, 2021 (edited) @pasha Užas, sva sreća pa živim na selu blizu Würzburg, u Nirnbergu sam samo zbog posla inače bi mi Querdenkeri pokvarili vikend. Doduše imam utisak da je velika većina stanovništva ovde ipak dosta pažljiva oko covida. Barem od onoga što sam video u Bavarskoj ili u Hessenu, prošlog vikenda sam obišao moje u Wiesbadenu, masa ljudi koriste ffp2 maske iako nisu obavezujuće. @barrcode veoma su male šanse da Nemačka full zatvori granice, oduvek su za vreme svih ovih lockdownova bili relativno liberalni + vani je (ne samo sada) uvek ogroman broj nemaca ili ljudi sa nemačkim papirima. To bi bio i značajni udarac za lokalnu privredu ako nemaju radne snage a situacija oko zapošljavanja je ionako napeta. Edited December 21, 2021 by Boycie
pasha Posted December 22, 2021 Posted December 22, 2021 Kada samo bio u Donjoj Saksoniji skoro niko nije nosio ffp2 maske, mozda se to sada promenilo. U Bavarskoj su ffp2 obavezne, ako nosis obicnu tzv. hirursku kao da nemas masku. To za putnike namernike ako kojim slucajem dolaze u Bavarsku da znaju-u Bavarskoj su obavezne ffp2 maske.
Boycie Posted December 22, 2021 Posted December 22, 2021 Ovi i bolje i da nisu donosili nove mere našta liče.
Ros Posted December 22, 2021 Posted December 22, 2021 sef korona kriznog staba u bavarskoj je general major nix zajebancija vise 1
Recommended Posts