Jump to content
IGNORED

Serija "Porodica" - That 90's Show

renne

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Ajde da ne pricamo u tudje ime. Vec sam rekao, imamo i na forumu klince™, pa nisu postali Slobini fanovi..

Pa dobro, diskutujemo o tome kako se na seriju gleda. Plus, ovaj forum ne možeš da uzimaš kao reper za bilo šta jer je ovo ipak jedan solidan mehur.

Posted
6 minutes ago, Patty Lee said:

Ja ne znam gde ste vi videli ovde humanizovanje Miloševića, i on i supruga mu su predstavljeni kao porodica kompletnih ludaka :blink:

"mi smo pobedili mi smo pobedili mi smo pobedili mi smo pobedili"

Posted
1 minute ago, mamula1 said:

"mi smo pobedili mi smo pobedili mi smo pobedili mi smo pobedili"

sto je najtragicnije, pobedili su

• +1 3
Posted
Just now, copkillah said:

Pa dobro, diskutujemo o tome kako se na seriju gleda. Plus, ovaj forum ne možeš da uzimaš kao reper za bilo šta jer je ovo ipak jedan solidan mehur.

Pa diskutujemo o svojim utiscima. Ne mogu ja da diskutujem sa nekim apstraktnim klincem.

Jeste, forum nam je mator, zato i treba da nam bude dragoceno sta pisu i kako razmisljaju Milosica, Answer...

Posted

ukucajte na instagramu #porodica

pa vidite kako ga gledaju klincitm

nije baš da su skapirali sofisticiranu rediteljaku poruku

• +1 1
Posted
8 minutes ago, Patty Lee said:

Ja ne znam gde ste vi videli ovde humanizovanje Miloševića, i on i supruga mu su predstavljeni kao porodica kompletnih ludaka :blink:

Meni izgleda kao da su od početka do kraja predstavljeni tako da izazovu sažaljenje. Jednom ili dva puta je pomenuto nešto nedefinisano "ono" za šta je papire uništio Rade, a sve ostalo je da se rasplačeš.

Kako da se ne sažalim na nekoga ko jedva izgovori tešku uvredu "lupež"?

:cry:

Posted (edited)
4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ukucajte na instagramu #porodica

pa vidite kako ga gledaju klincitm

pa ukucavao i video i ne vidim ovo o čemu se ovde priča. 

ima klinaca i na redditu, pa ne vole ni tamo Slobu. Srpski klinci su najviše u fazonu "svi su oni isti". 

ako mislite da deca u srbiji veličaju slobu, decu ste videli na slici zadnji put. 

Edited by mamula1
Posted
8 minutes ago, Anonymous said:

Der Untergang. Mnogo dobar film. Film je nemački, ne znam otkud Downfall.

9 minutes ago, Patty Lee said:

Hvala oboma :) i pretpostavio sam da se radi o Ganz-ovom Adolfu, hteo sam samo da budem siguran, bunilo me engleski naslov.

Mislim da namtm i poredjenje sa poslednjim danima Hitlera ne ide u prilog: u Berlinu imamo coveka poluludog, a ipak apsurdno svesnog svojih postupaka i cinjenice da - Nemacka je konacno pala vise od nedelju dana posle njegovog samoubistva - neki ljudi napolju jos uvek ginu za njega i da ce ih poginuti jos koja hiljada, sto se njega tice mogu i svi, nisu ga i onako bili vredni.,

Ali koji se, bez obzira na to sta mu se mota po glavi i da li je svestan svoje krivice - a skoro sigurno nije u smislu sopstvene odgovornosti - odlucuje da se prepusti takozvanom sudu istorije koji smatra jedino nadleznim za sebe.

On - ne bezi.

Ili barem ne misli da bezi, samo je zgadjen nad svime, politikom, saradnicima i saborcima koji su ga izdali, Nemackoj i Nemcima koji, eto, nece da ginu do poslednjeg.

Bolesno ili ne, sa sve nacinom koji je izabrao da to uradi, kudikamo je smislenije, pa gresna mi dusa i dostojanstvenije (ne znam bolji izraz) od jajare u Beogradu koja se koprca i koja se na kraju odlucuje da izadje pred sud - koji inace ne priznaje :isuse: - ne bi li tamo rekao jos po neku na nacin podjednako ogavan i po Srbiju stetan kao uostalom i sve sto je radio.

Desnu ruku dajem da je to uradio u nadi da ce se nesto promeniti za to vreme i da ce se njemu pruziti prilika, mozak aparatcika naprosto tako funkcionise: vec navikao da iz uloge balkanskog kasapina predje u ulogu mirotvorca, zasto se ne bi nadao u jos jedan obrt, cak i promenu u svojoj zemlji koja bi mu donela satisfakciju i koja mu je - za Kostunice recimo - zamalo pa bila pruzena.

Taj covek je jajario do samog kraja.

Posted
15 minutes ago, Tsai said:

sto je najtragicnije, pobedili su

Jesu.

I to ne samo zbog takozvanih objektivnih okolnosti i desavanja posle 5. oktobra, nego i zbog stvorenog narativa da su 'svi isti' i da ih kao takve i nema svrhe menjati ih ili se cimati oko toga...

Odatle do 'Sloba je bio bolji' ili 'pa i pod Slobom je bilo isto' je samo jedan korak...

• +1 1
Posted
39 minutes ago, copkillah said:

Bogami videli smo da je najiskrenije verovao u to šta je radio, da je verovao da je uvek radio za dobrobit Srbije i njenog naroda. A to se itekako uklapa u viđenje patriotizma kod mlađe generacije, posledice nisu bitne, kadrovi rušenja i tenkova i rata na kraju neće značajno uticati na to.

Videli smo da je bio odvojen od stvarnosti, i on i supruga mu, da su ziveli u nekom svom paralelnom svetu koji nije imao puno dodira s onim sto se oko njih dogadja, "pobedili smo, pobedili smo." Realno, potpuno je nebitno u sta je verovao jedan par psihopata, pa makar i najiskrenije, kada je ta njihova ubedjenost u sopstvenu velicinu i dobrocinstvo zasnovana na halucinacijama i samozavaravanjima.

• +1 3
Posted
18 minutes ago, ragasto said:

Meni izgleda kao da su od početka do kraja predstavljeni tako da izazovu sažaljenje. Jednom ili dva puta je pomenuto nešto nedefinisano "ono" za šta je papire uništio Rade, a sve ostalo je da se rasplačeš.

Ne, razumem ja skroz to da možda nije kristalno jasno nekome ko tad nije ni bio rođen zbog čega je tačno Milošević završio u Hagu, ali kao što su ljudi već lepše i pametnije objasnili - to je onda druga serija. I to bi morala da bude serija koja ide u više sezona (čisto sa svi kojima se sada “samo” kovitla u stomaku, odlepe skroz i u nastavcima). I ovo o čemu copkillah priča, razumem i želju i potrebu da ne bude ni promila sumnje da se radi o ubicama, ratnim zločincima i overall poremećenim smradovima, ali po meni to je sasvim lepo dočarano. Stvarno nema potrebe za alternativnom explain to me like I’m 5 verzijom Porodice, ako je taj dvadesetogodišnjak baš toliko u zbunu da ne može da izvuče iz svega ovoga ko je ko, valjda ima gugl bokte.

• +1 2
Posted
4 minutes ago, Patty Lee said:

... ako je taj dvadesetogodišnjak baš toliko u zbunu da ne može da izvuče iz svega ovoga ko je ko, valjda ima gugl bokte.

Daj, ne zezaj :), kakav gugl: da i najokoreliji ondasnji mrzitelj SM, aktivni ucesnik u svim protestima, danas uzme iz nekog arhiva najopozicionarskije novine, sa sve stranim, nece moci ni da priblizno rekonstruise ondasnju situaciju,

Televizija, umetnost to mogu: ovog puta nisu, ni priblizno...

To sto su probudili nesto emocija kod sredovecnih nije nikakav uspeh, sredovecni to mogu kad kod 'oce, ali su ocigledno vec i oni pomalo poceli da zaboravljaju, a serije poput ove nisu pravo podsecanje, vise mu dodju kao neki pokusaj prepakivanja...

Posted
6 minutes ago, Radoye said:

Patetican kraj za pateticne likove, taman kako su zasluzili.

Daj bre Radoye, kakav patetican kraj: pa samim pristajanjem, dozvolom da ga se sahrani ispod lipe, drzava ga je izdvojila, napravila potencijalno mesto hodocasca.

Regularna parcela na palanacko groblju bi bila mnogo bolja poruka...

Posted
2 minutes ago, Patty Lee said:

Ne, razumem ja skroz to da možda nije kristalno jasno nekome ko tad nije ni bio rođen zbog čega je tačno Milošević završio u Hagu, ali kao što su ljudi već lepše i pametnije objasnili - to je onda druga serija. I to bi morala da bude serija koja ide u više sezona (čisto sa svi kojima se sada “samo” kovitla u stomaku, odlepe skroz i u nastavcima). I ovo o čemu copkillah priča, razumem i želju i potrebu da ne bude ni promila sumnje da se radi o ubicama, ratnim zločincima i overall poremećenim smradovima, ali po meni to je sasvim lepo dočarano. Stvarno nema potrebe za alternativnom explain to me like I’m 5 verzijom Porodice, ako je taj dvadesetogodišnjak baš toliko u zbunu da ne može da izvuče iz svega ovoga ko je ko, valjda ima gugl bokte.

Ja sam pokušao da seriju gledam što je objektivnije moguće i stvarno samo vidim ljude kojima se čini nepravda. Na nivou porodice hoće da ostanu zajedno, da paze jedni druge, dojučerašnji bliski saradnici i navodni prijatelji ih napuštaju, kompletan DOS je predstavljen kao stranoplaćenička ispostava agenture...malo sam zaboravio tadašnju terminologiju.

Ne sećam se ni da su ratni zločini pomenuti u seriji, samo Hag. Rade je možda uništio dokumente o bespravnoj dogradnji 50 kvadrata, a ne 20. 

Nije bilo potrebe da se pravi dugačka serija od ovog, samo bih imao bolji utisak da je pomenuto nekoliko stvarčica. Zato je đavo u detaljima.