Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

Ja ovako laički onda mislim da onda nisu neke podzemne vode nego neka "infrastruktura".

Inače kad smo kod "potopljenih podruma" stanari onoj zgradi u BZDj ona što "vijuga" od Antifašističe borbe do M.Popovića izludeše sa podrumima jer su im ovi što grede ove zgradurine pojebali kanalizacionu mrežu i malo malo pa se izlije to sve...

• Replies 4.7k
  • Views 468.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

Septička jama od zemlje.

juče u gostima kod lokalca dobih na uvid rešenje o ozakonjenju. 11300 RSD da se uplati u sledećih 15 dana.

počelo je tako što mu je u kvaru pa da mu kupim u gradu, ventil za vodovod. i česmu. i dodaje kako mu to nije trebalo jer mora i ovo da plati. i dodaje, "ma šta mi je trebala ta legalizacija". rekoh da sada može da proda kuću. on: "šta da prodam, gde da idem. ma lepo sumi govorili da se ne petljam".

38 minutes ago, đorđe geprat said:

juče u gostima kod lokalca dobih na uvid rešenje o ozakonjenju. 11300 RSD da se uplati u sledećih 15 dana.

Da li to stize postom ili na email?

on je dobio poštom. selo.

4 hours ago, đorđe geprat said:

on je dobio poštom. selo.

Meni je stigla sms poruka pa sam skinula nalog za uplatu sa e uprave, rok bio mesec dana za uplatu. Nego je interesantno da su na dan kad mi je stiglo obaveštenje i dok još nisam uplatila izmene već bile unesene u katastar :D ono što je ludje je da pošto zemljište na kome se u selu nalazi brvnara moje keve nije podeljeno izmedju nje i njene braće upisana je da je legalizovala na svoje ime jednu desetinu brvnare od manje od 40 kvm :D Opština Bajina Bašta bila brza ko munja, svima tako bilo uradjeno dok si rekao keks . Šta se sledeće postavilo kao problem mnogima saznali smo kad nam je velikoj familiji stigla tužba od žene koju ni ne znamo i koja je usmenim dogovoromisuse kupila plac od kevicinog rodjaka pre 30 godina koji nikad nije preveden na nju nego se vodi na 10 njih. Žena napravila kuću i ne može da je legalizuje jer njenog imena nema na toj zemlji i sad tužba da joj priznamo da je to njeno. Nit smo znali da su nam imena u katastru na tom placu nit išta o tome, sinovi našeg pokojnog rodjaka su uredno podelili imovinu i sve sredili a ovaj plac ostavili da visi. Cenim da po Srbiji toga ima nebrojano

• 3 weeks later...
Nova.rs
No image preview

Evo koliko je koštao stan u Beogradu 2020. a koliko košta...

Tržište nekretnina u Beogradu doživelo je ogroman skok u poslednjih nekoliko godina, ali tek kada se uporede konkretne brojke sa platama, vidi se prava slika. A

Treba uzeti u obzir i da nisu svima skocile plate jednako tako da je za neke muka za nalazak stana mnogo veca. Plus ovo sto kaze da su jos vise poskupele osnovne stvari, namirnice i tako to.

Odlična investiciona prilika – samostalna kućica kod SC Vračar. U ponudi je manji samostalni objekat površine XX m², smešten u dvorištu u neposrednoj blizini Sportskog centra Vračar. Nekretnina predstavlja idealnu priliku za kupce koji traže projekat za renoviranje i prilagođavanje po sopstvenim potrebama. Objekat je prizemni sa mogućnošću organizacije galerije, što dodatno povećava funkcionalnost prostora. Zahteva kompletnu adaptaciju, ali uz dobar koncept može postati atraktivan mali stan, studio za izdavanje (kratkoročno ili dugoročno), kancelarija ili kreativni prostor. Velika prednost je lokacija – mirno dvorišno okruženje u jednoj od najtraženijih opština u Beogradu, na par minuta od svih sadržaja (prevoz, prodavnice, fakulteti, parkovi). Ključne prednosti: Samostalan objekat. Mogućnost galerije. Izuzetna lokacija (SC Vračar). Idealan za investiciju i izdavanje. Potpuno prilagodljiv prostor Retko u ponudi – odlična prilika za kupce sa vizijom!

https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/beograd-crveni-krst-kneza-od-semberije-id-130/5425647083837?kid=1&sid=1779912746835

Ako se naprave dve galerije, to izađe skoro 42 kvadrata, što onda ispadne 1000e po m2, sjajan dil!

Ko ti je kriv kad nemaš viziju fantom

Hajde da vidimo Beograđani dal mogu da pomognu. Moj tast je sa još nekoliko njih nasledio dva stana u Beogradu. Oba stana su na Dorćolu jedan je u Braće Baruh baš prekoputa škole a drugi je na Gundulićevom vencu 20ak metara od Nacionalne službe za zapošljavanje. Stan u Braće Baruh je predratna zgrada drugi sprat i ima 47m2 a na Gundulićevom je zgrada iz 70ih čini mi se, stan je u prizemlju i ima 59m2. Oba su u lošem stanju pa je potrebno komplet renoviranje. E sada pošto niko od naslednika nema para da to otkupi stanovi će ići na prodaju prvo da se ponudi poznanicima koji možda imaju nekoga a onda i na oglase preko agencije. E sad dolazimo do glavne teme a to je cena, koga god pitali raspon se kreće od 3 do 5k€ po kvadratu, s tim što ja mislim da je i minimum i maksimum nerealan. Pa mi vi ovde recite kako to ide i koliko bi bilo realno tražiti. Ja sam bio pre mesec dana tu u blizini na par dana dok sam organizovao izbacivanje stvari i meni se kraj svidja mir i tišina koliko je to moguće u BG-u s obzirom da sam ja van toga kada sam dolazio uglavnom boravio u najvećim gužvama od čega mi se diže kosa na glavi.

Ništa više nije nerealno u BG-u, ali je tri hiljade definitivno prenisko postavljeno. Gledao sam poslednjih par dana krševe oko 50m2 za renoviranje oko Fontane i Džona Kenedija i sve je bilo oko 4000. Najbolji od njih (u smislu rasporeda prostorija i dvostranosti) je otišao odmah, ali je svejedno tu trebalo uložiti još minimum 25 hiljada evra u prozore, parket, vodu, struju, kuhinju i kupatilo.

Moćo, pogledaj na oglasima kako se kotiraju stanovi u istim ulicama. Starogradnja je uvek za renoviranje, ko daje 200k na stan, daće i 20k na sredjivanje. Jedino prizemlje obara cenu kvadrata za možda 5%.

Ima i ona statistika overenih ugovora u katastru, tu možeš da pogledaš realne cene po kojima su otišli stanovi (jedino što ne znam dal radi još uvek taj servis, bio je pukao u jednom trenutku, probaj da izguglaš).

Na kraju, stavi oba stana po jakim cenama na oglase i vidi da li se javljaju stvarni kupci i da li neko da je ponudu. Ako daju to je onda realna cena koju nudiš poznanicima, možda minus neko prijateljsko umanjenje, provizija agenta itd.

Tako bih ja radio.

Edited by goofs

taj sajt, ako mislis na registar cena, radi, samo sada trazi registraciju

Moj ortak ne može za više od 3.000 po kvadratu da dobije ponudu već više on 6 meseci za salonac bukvalno preko puta Bristola. Doduše 100 kvadrata, ali stan u sasvim dobrom stanju. Drugi sprat, bez lifta. Zgrada pod zaštitom države sa renoviranom fasadom