Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

:fantom:
Fn8lfohX0AEWHzk?format=jpg&name=large

To je oko Arene ? Sigurno neko ozbiljno surenje od cene

• 4 weeks later...

Po kom osnovu za 1/8 vlasništva nad nekretninom, dobijem skoro 100eur godišnjeg poreza, pritom je u pitanju garsonjera, jedino što je u širem centru pa da je tu skuplje i što nisam prijavljen, to je 50% više, al opet mi mnogo, jer za ceo stan u kojem živim plaćam 100 eur.

Koliko su dobili ostali? Iz koje godine je zgrada? Koji grad?

Mozda je 100e ukupno, to je realnije.

Da je u BnV ne bi bilo logike da je 800e godisnje.

Ovo mi je prva rata preko euprave, rešenja se dobijaju kasnije. Bulevar revolucije, predratna zgrada. Dobio sam 2500din za prvu ratu. S obzirom koliko je cena m2 otišla, mogu da očekujem samo još više.

19 hours ago, El Guapo said:

Po kom osnovu za 1/8 vlasništva nad nekretninom, dobijem skoro 100eur godišnjeg poreza, pritom je u pitanju garsonjera, jedino što je u širem centru pa da je tu skuplje i što nisam prijavljen, to je 50% više, al opet mi mnogo, jer za ceo stan u kojem živim plaćam 100 eur.

ako je stan od 60-70 kvadrata, onda je to normalno.

24m2

Pa i da je veći, ja za svoj od 70, plaćam ok o 10000, nije centar, ali je Beograd. Kako može da bude 800EUR godišnje?

Edited by El Guapo

20 hours ago, El Guapo said:

24m2

Pa i da je veći, ja za svoj od 70, plaćam ok o 10000, nije centar, ali je Beograd. Kako može da bude 800EUR godišnje?

e pa onda tu nešto nije uredu. ja za 29m2 pored kalemegdana plaćam 8000, to je sa popustom od 50% inače bi bilo 16000.

deluje mi kao da ti plaćaš za ceo stan a ne za svoju osminu.

ja tako povremeno odem na oglase gde se izdaju stanovi iz naselja u kom smo kupili stan..vise da vidim kako je ko uredio stan i kakvi su rasporedi po slicnim kvadraturama...i nisam gledala od letos ali danas kad nisam pala u nesvest kad sam videla cene :ohmy:

400-600e za prazanih 47m2 i 600-800 za namestenih  :isuse:

zivo me zanima da li i dobiju taj novac i ko to ima da plati,osim Rusa ...a tih Rusa nema  valja bas toliko za sve stanove u Novom Sadu :rolleyes:

On 25. 2. 2023. at 17:23, El Guapo said:

Nešto nije u redu ako si dobio toliki porez za 3 kvadrata.

prosečne cene.jpg

I onda od te cifre oduzmes izmedju 80 i 90% i dobijes porez

• 1 month later...
On 26. 2. 2023. at 16:48, El Guapo said:

24m2

jesi li resio ovu dilemu?...

bio sam banovan, pa nisam mogao da odgovorim....

moguce je da si u poreskoj sluzbi opredeljen kao poreski obveznik nad celom nekretninom, ili nad vecim delom nego sto ti proporcionalno pripada

• 3 weeks later...

Počeo je pad iznosa zakupnina, za nekih 25-30%, znatno veća ponuda na sajtovima.

Kolega pomenuo pre neki dan da se dosta rusa koji rade u IT vraca nazad u Rusiju jer im nude dobre pare posto trenutrno moraju da razviju razne aplikacije jer su im ove zapadne sad nedostupne. Plus su cene stanova u Moskvi znacajno pale.

Bas sam gledao punudu samo na City Expert sajtu i punuda je ogromna, bas ima puno stanova pogotovu u centru grada, 

1 minute ago, BarryWhite said:

Kolega pomenuo pre neki dan da se dosta rusa koji rade u IT vraca nazad u Rusiju jer im nude dobre pare posto trenutrno moraju da razviju razne aplikacije jer su im ove zapadne sad nedostupne. Plus su cene stanova u Moskvi znacajno pale.

Bas sam gledao punudu samo na City Expert sajtu i punuda je ogromna, bas ima puno stanova pogotovu u centru grada, 

Kakav je net u rovovima? :unsure: