Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

• Replies 4.7k
  • Views 468.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

koja opština?

Čukarica +15%. Idemo, hali-gali...

Rakovica je +7 %,

Meni su za stan koji na nbg sa promenjenom stolarijom i vodovodnom instalacijom, poreska je "procenila" stan za 10% od tadašnje "tržišne cene"... Pre jedno 15 godina...

• 2 weeks later...

Koliko je kvadrat u Kosjeriću?

Pitam za druga...

13 hours ago, goofs said:

Koliko je kvadrat u Kosjeriću?

Pitam za druga...

Ovo je prenocilo lose lolol

• 2 weeks later...

Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar?

Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.

8 minutes ago, Shan Jan said:

Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar?

Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.

Niko, pa ni država ne ocekuje taj porez, koliko znam...

Porez ima obavezu da placa stanodavac kada je zakupac fizičko lice. Ako se ugovor ne solemnizuje, država teško može da sazna za ugovor, ali neka sestra unese u ugovor da ona placa i porez, da se obezbedi.

• 1 month later...

Sutra bi trebalo da imam solemnizaciju ugovora. Ali... danas je u potpunosti pao sistem za kupoprodaju nekretnina, ceo dan nije radio. Ko je tvorac tog genijalnog komada softvera, zna neko?

Ne radi već desetak dana.

Ja sam prošlog utorka imao solemnizaciju poklona. Tad je valjda radilo? Ili su solemnizovali bez slanja katastru?

Za ponešto izlaze u susret i dovijaju se. Ja sam imao solemnizaciju clausule intabulandi za čoveka koji je bitan i notaru, a kolega je uspeo da zakaže solemnizaciju kupoprodajnog ugovora tako što je dostavio izvod iz katastra koji je izdao geometar. Moj predlog da mi štampamo izvod i eventualno dodamo i pečat nekog od nas notar nije prihvatio, iako vidimo sve podatke na isti način kao i notari i geometri.

Ja sam nabavio izvod od geometra, ali su me zvali juče iz kancelarije notara i rekli da je ceo sistem pao i da nam ne vredi to što imamo izvod jer ništa ne može da se sprovede.

Čekam da vidim šta će biti, bukvalno sam pregoreo juče zbog toga i nekih drugih gluposti iz banke vezano za kredit.