May 29, 20251 yr Pristižu polako nova rešenja, za sada nisam dobio neko znatno povećanje.Ono što me buni jesteZašto prosečna cena nepokretnosti za utvrđivanje poreza znatno odstupa u odnosu na tržišnu vrednost?https://www.sllistbeograd.rs/pdf/2024/138-2024.pdf#view=Fit&page=1
May 29, 20251 yr Meni su za stan koji na nbg sa promenjenom stolarijom i vodovodnom instalacijom, poreska je "procenila" stan za 10% od tadašnje "tržišne cene"... Pre jedno 15 godina...
June 9, 20251 yr 13 hours ago, goofs said:Koliko je kvadrat u Kosjeriću?Pitam za druga...Ovo je prenocilo lose
June 20, 20251 yr Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar? Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.
June 20, 20251 yr 8 minutes ago, Shan Jan said:Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar?Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.Niko, pa ni država ne ocekuje taj porez, koliko znam...
June 20, 20251 yr Porez ima obavezu da placa stanodavac kada je zakupac fizičko lice. Ako se ugovor ne solemnizuje, država teško može da sazna za ugovor, ali neka sestra unese u ugovor da ona placa i porez, da se obezbedi.
July 28, 2025Jul 28 Sutra bi trebalo da imam solemnizaciju ugovora. Ali... danas je u potpunosti pao sistem za kupoprodaju nekretnina, ceo dan nije radio. Ko je tvorac tog genijalnog komada softvera, zna neko?
July 28, 2025Jul 28 Ja sam prošlog utorka imao solemnizaciju poklona. Tad je valjda radilo? Ili su solemnizovali bez slanja katastru?
July 28, 2025Jul 28 Za ponešto izlaze u susret i dovijaju se. Ja sam imao solemnizaciju clausule intabulandi za čoveka koji je bitan i notaru, a kolega je uspeo da zakaže solemnizaciju kupoprodajnog ugovora tako što je dostavio izvod iz katastra koji je izdao geometar. Moj predlog da mi štampamo izvod i eventualno dodamo i pečat nekog od nas notar nije prihvatio, iako vidimo sve podatke na isti način kao i notari i geometri.
July 29, 2025Jul 29 Ja sam nabavio izvod od geometra, ali su me zvali juče iz kancelarije notara i rekli da je ceo sistem pao i da nam ne vredi to što imamo izvod jer ništa ne može da se sprovede.Čekam da vidim šta će biti, bukvalno sam pregoreo juče zbog toga i nekih drugih gluposti iz banke vezano za kredit.