Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, radisa said:

Pa da, oni stiskaju ljude koji imaju para da upucavaju u nekretnine, jer nemaju gde...

Počeo bi balon da se izduvava, kada bi bilo moguće lako nešto drugo raditi sa parama... Najgore, što će se to svakako izduvati u nekom trenutku...

Pričali smo mislim o invstiranju svojevremeno i nema pametnog odgovora...

To je to.  Tržište nekretnina kakvo jeste više je posledica manjka pametnijeg ili sigurnijeg ulaganja nego bilo šta drugo.

• +1 2
Posted
6 minutes ago, Time Crisis said:

Može da kupiti taj fond 5000 stanova za rentiranje, al ne znam kojim ljudima će ih rentirati, jedino da ih njih odnekud nabavi :sleep:

Pa, nije da se i na tome ne radi...

Kod mene u komšiluku sve neki crnoputi stranci šljakaju na građevinama, to je predhodnica, tako su i naši išli po Nemačkama pre 60 godina, a tako je i u zvezdi vodilji nešage vođe, UAE....

A i Priča se priča da Rusi dolaze™...

• +1 1
Posted

Otac kolege iz kancelarije je investitor, na gradilištima poslednje dve zgrade su im bili Turci. Kaže da nisu tako stručni kao domaći radnici, ali da rade bez stajanja, ne traže alkohol, ne ide neki folk-horor radio po ceo dan, nemaju nikakve probleme sa njima. Pre nekoliko meseci sam išao u Klinički centar, tamo su bili radnici iz Indije ako se dobro sećam, BGH20 takođe rade strani radnici, tako da je to postalo uobičajeno, a ne izuzetak.

Posted

A Srbija Srbima, znači ništa od te priče :cry:

he he, kako nas isprodavaše radikali, čuveni srbobranitelji, ali nije da ne uživam perverzno u ovoj slatkoj ironiji

• +1 4
Posted
15 minutes ago, radisa said:

Kod mene u komšiluku sve neki crnoputi stranci šljakaju na građevinama, to je predhodnica, tako su i naši išli po Nemačkama pre 60 godina, a tako je i u zvezdi vodilji nešage vođe, UAE....

Ne znam, Rusi ako i dođu to će biti na određeni period, čisto sumnjam da će se zadržavati na duže staze. A ovi iz dalekih krajeva teško da imaju para na bacanje, ako je tačno da ih plaćaju koliko se piše po novinama.

Posted
1 minute ago, Time Crisis said:

Ne znam, Rusi ako i dođu to će biti na određeni period, čisto sumnjam da će se zadržavati na duže staze. A ovi iz dalekih krajeva teško da imaju para na bacanje, ako je tačno da ih plaćaju koliko se piše po novinama.

Polako, ni naši 60 i neke nisu imali para u Švabiji... Pričao mi stric pre neki dan, kako je bilo kad je otišao, otprilike rang ovog sad sa Indijcima i Turcima...

• +1 1
Posted

U priči o investicionom fondu koji "rentira 5000 stanova" to sigurno nisu neki socijalni stanovi u kojima će živeti nadničari iz Turske i Indije (koji inače spavaju u zajedničkim barakama) nego novogradnja sa bezobraznim iznosima rente... Tu će da zafali Rusa u nekom momentu, mada kako je krenulo možda ni to ne bude problem, zadnjih par puta kad sam se kretao oko centra ili seo u kakav restoran čujem više ruskog jezika nego srpskog, i to uglavnom cele porodice sa sitnom decom. Ozbiljno je ovo uzelo maha sa njihovim doseljavanjem (a bogme dobar procenat će mislim i ostati). 

Posted
22 minutes ago, radisa said:

Isti tok misli sam imala. dever sve zaposljava neke Vijetnamce ako se secam da rece. Sad spavaju po nekim prigradskim spavaonicama, ali i to ce ici svojim tokom...

Posted
3 minutes ago, ducca said:

U priči o investicionom fondu koji "rentira 5000 stanova" to sigurno nisu neki socijalni stanovi u kojima će živeti nadničari iz Turske i Indije (koji inače spavaju u zajedničkim barakama) nego novogradnja sa bezobraznim iznosima rente... Tu će da zafali Rusa u nekom momentu, mada kako je krenulo možda ni to ne bude problem, zadnjih par puta kad sam se kretao oko centra ili seo u kakav restoran čujem više ruskog jezika nego srpskog, i to uglavnom cele porodice sa sitnom decom. Ozbiljno je ovo uzelo maha sa njihovim doseljavanjem (a bogme dobar procenat će mislim i ostati). 

Sad dolaze bogatiji Rusi, koji imaju posao sa zapadom... AKo se rat ne završi skoro, počeće da dovlače još svojih radnika i biće ih dosta... Taman za NS i BG balon... Oni ne kupuju, za sad samo iznajmljuju...

• +1 1
Posted
8 minutes ago, radisa said:

Polako, ni naši 60 i neke nisu imali para u Švabiji... Pričao mi stric pre neki dan, kako je bilo kad je otišao, otprilike rang ovog sad sa Indijcima i Turcima...

To jeste, samo što sad nisu više 60-te i mnogo veći je jaz među platama nego što smo ondi bili mi i Švabija, da bi neko rentirao novogradnju od 2000+e/m2 treba mnogo bolja primanja nego što ti nadničari dobijaju

Posted (edited)

Meni komsija koji se bavi izgradnjom stanova skoro nikada ne stavlja stan u oglase. Uvek se nadje neko za kupovinu pre toga. Kupuju se stanovi u Becu samo tako od strane ove ekipe iz @Ayatollahposta.

Edited by bags
Posted
34 minutes ago, napadaj said:

Otac kolege iz kancelarije je investitor, na gradilištima poslednje dve zgrade su im bili Turci. Kaže da nisu tako stručni kao domaći radnici, ali da rade bez stajanja, ne traže alkohol, ne ide neki folk-horor radio po ceo dan, nemaju nikakve probleme sa njima. Pre nekoliko meseci sam išao u Klinički centar, tamo su bili radnici iz Indije ako se dobro sećam, BGH20 takođe rade strani radnici, tako da je to postalo uobičajeno, a ne izuzetak.

U jesen 2020 krov na Gradjevinskoj skoli na Zvezdari, gore iznad bolnice, je radila turksa firma. Apsurd za GS :(

Sto se tice izdavanja stanova, 2000eur+/m2 je izmedju 160 i 200k za stan od 80m2. Povrat investicije je 20 do 22 godine.

Dakle, stanarina izmedju 700 i 800  eur/mesec je ocekivana. To je oko 2 minimalca, a takve su cene i na Zapadu (stanarina vs minimalac).

Posted
2 hours ago, radisa said:

Pa da...

Kuca koju sam ja kupio prodavala se 4 godine... Kuce nisu nikom zanimljive, osim za život... A skupe su, pa ljudi ne mogu da ih sebi priušte, ili traže baš nešto dpecijalno...

Ali zato garsonjere, udri sa cenama, to ce da ide...

Ista stvar i kod mene. Kuća se prodavala 3 godine.

Problem sa prodajom kuće je i taj što treba baš puno toga da se poklopi pa da se kupcu kuća svidi.

Zato ljudi češće biraju da naprave kuću po svom ukusu za približan novac.

Posted
1 minute ago, BWA said:

Ista stvar i kod mene. Kuća se prodavala 3 godine.

Problem sa prodajom kuće je i taj što treba baš puno toga da se poklopi pa da se kupcu kuća svidi.

Zato ljudi češće biraju da naprave kuću po svom ukusu za približan novac.

Pa ja sam srušio sve zidove koje sam mogao i ponovo sazidao :D

U jednom trenutku sprat je bio samo ravna ploča i jedan noseći zid... Izgledalo je fantastično...  A onda smo napravili sobe :(

• Haha 2