Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ja kapiram klince kojima fale fudbal, basket, treninzi, igraonice... Ali izlasci po kojekakvim rupetinama, ma koliko blještave bile... :vesala2:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

bacite pogled na stadione tokom evropskog prvenstva, pa se izbedačite kao i ja danas.

4 hours ago, Caligula said:

Ne pricam ja ovde o Milosici i slicnim ljudinama, to je valjda jasno. Govorim o fakticki nepostojecim merama, svadbama (koje nisu ni prestajale realno)

Realno svadbe su prestale. Kroz moju ulicu prolaze svatovi kad idu kod matičara i u crkvu. Nisam čuo sirene kolone automobila 2-3 za proteklih godinu dana, pre to bude svaki vikend nekoliko. Sad je nešto malo krenulo.

ja se pojacano vidjam sa (vakcinisanim) ljudima. pravimo sedeljke po stanovima i tako. svi pelcovani, naravno. osecam se bezbedno a i dobro je za psihu

Pa valjda su nam reper Slavica i Mile iz Bajmoka ™, ne forumas Milosica koji se vakcinisao i odgovorno se ponasa.

Imam u susedstvu jednu Slavicu ™ koja nije htela da se vakcinise, neprovereno, eksperiment, ma ovo je kao grip, nije opasno,  ohhooo sisa sa godinama jednog 22godisnjaka, ali realnost ju je surovo negirala. Dobila koronu, prenela vakcinisanim roditeljima, (i usput ko zna kome jos), mama joj jedva prezivela, zena u ozbiljnim godinama sa propratnim bolestima, ne zna se kakve ce posledice ostati. Slavica ™ ce se vakcinisati prvom prilikom, sad je tek prelezala, grize je savest, e a treba i na more ici. Nije smelo i nije moralo da bude tako, jako mi je zao te zene (ne Slavice, ona je komad budale).

I tako, mnogi se ponasaju kao da nema epidemije, u Maxiju pre neki dan lik ladno bez maske, pola njih ispod brade ili nosa. Volela bih da gresim i da se ne ponovi isto kao prosle jeseni-zime. Vrtim se u krug, nadam se trajnoj vakcini ili da virus crkne. Ne znam sta da mislim i cemu da se nadam, sve ovo predugo traje, toliko kontradiktornih informacija, kao da smo i dalje na pocetku. Ko ostane normalan, pricace...

Te "Slavice iz Bajmoka" su mnogo više sedele po kućama nego što su beogradske Mie, Tare i Une izbegavale savske splavove.

14 hours ago, Tihajeza said:

Naveo si sve ostrvske zemlje (tu računam i Koreju gde sa severa ni ptica ne može sa preleti), njihovi lokdauni nekako imaju smisla nego naši u sred kontinenta gde kuso i repato.

Pa sta bi tek ovde bilo bez lokdauna oh wait, ima primera onoliko

Poenta je da smo svirali kraj vec nekoliko puta i svaki put sve gori talas

15 hours ago, gone fishing said:

samo što ne mogu svi ni da se vakcinišu, hiljade njih iz raznih razloga, hoćemo li njih da žrtvujemo zarad noćnog provoda na koncertima zvezda granda

Da. Eto recimo moja mladja sestra koja ima ozbiljnu autoimunu bolest ipak se odlucila da primi vakcinu na sopstvenu odgovornost, imala groznu reakciju posle prve doze i ipak odustala od druge. Ali zato je nekom ko je zdrav i prav teeeesko da se vakcinise i/ili uzdrzi od partijanja jedno leto. 

Da. Eto recimo moja mladja sestra koja ima ozbiljnu autoimunu bolest ipak se odlucila da primi vakcinu na sopstvenu odgovornost, imala groznu reakciju posle prve doze i ipak odustala od druge. Ali zato je nekom ko je zdrav i prav teeeesko da se vakcinise i/ili uzdrzi od partijanja jedno leto. 
ma da. ti znash :dry:

jednom se zivi, jadna nasha deca i mladost unishtena kashnjenjem na prva dva chasa onlajn nastave :hihi:

kod nas su se hronichni bolesnici prvi vakcinisali na svoju ruku i svoju odgovornost. i tvoji i moji. nadam se da joj i jedna doza radi posao!

Sent from my Moto E (4) using Tapatalk

Izgleda da polako počinje priprema javnosti za novi talas po sistemu "šta hoćete, tako je svuda".

Vest dana u jutarnjem dnevniku RTS-a:

jlZzDQ1.jpg

Najava spikerke:

Najveći rast broja inficiranih koronom u Rusiji i Velikoj Britaniji od februara

Prethodnih dana uopšte nisu obraćali pažnju na širenje indijske varijante.

Edited by vememah

Isto kao pre godinu dana :isuse:

Kad god nešto najave treba čitati "već je počelo samo nismo obavešteni/znamo samo još nije vreme da to kažemo". Od marta prošle godine konstantno su zatečeni, iznenađeni, "bilo je neočekivano". Pratio sam izjave pojedinih lekara, bukvalno su na svakih mesec dana menjali stav, od panike do trijumfa. Suštinske poteze vukla je nestručna vlast a to se dešava i sada: leto je, opušteno, zabavljajte se i trošite pare, daleko je jesen.

Sve prodavnice, radnje, mogu da rade normalno, od 00 do 24 sata, to znači da više nema ograničenja. 

Svi ugostiteljski objekti koji su na otvorenom nemaju ograničeno radno vreme, dok objekti koji su na zatvorenom rade do jedan sat iza ponoći.

U ugostiteljkim objektima, moguća je muzika uživo. 

Što se tiče sportskih događaja, omigućeno je prisustvo publike. 

Preporuka je da se omogući okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru do 500 ljudi. 

Dozvoljene su mature, ali uz poštovanje svih mera.

Kada je reč o sportskim događajima, Krizni štab je predložio da se mere relaksiraju, te da publika bude prisutna na otvorenim stadionima u kapacitetu 50 odsto, a u zatvorenim halama 30 odsto.

„Sva okupljanja od preko 500 ljudi ne mogu da se rade bez posebne dozvole Kriznog štaba“, saopšto je Gojković. Ova mera važi i kada je reč o maturama, koje nesmetano mogu da se odvijaju uz prisustvo do 500 osoba.

Takođe, rekreativna nastava za osnovce i srenjoškolce će se odvijati po starim pravilima.

Edited by vememah

Krejzi štab je odličan za dolivanje ulja u vatru 

Šta ulja, benzina.

Background Picker
Customize Layout