Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Sedmodnevni prosek dnevnog broja slučajeva u Britaniji počeo je da ide nagore posle 5. maja. U tom trenutku indijska varijanta bila je u Londonu već na 38% sekvenciranih slučajeva. U drugim delovima Engleske bila je na 17% (jedan region), oko 10% (tri regiona), oko 4-5% (tri regiona) ili ispod 1% (jedan region).

https://ig.ft.com/coronavirus-chart/?areas=gbr&areasRegional=usny&areasRegional=usnj&areasRegional=usca&areasRegional=usnd&areasRegional=ussd&areasRegional=usmi&cumulative=0&logScale=0&per100K=0&startDate=2021-04-01&values=cases

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/984274/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_10_England.pdf (strana 23)

Naravno da je širenje indijske varijante moguće dok ukupni brojevi opadaju.

Edited by vememah

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Da mi je neko rekao pre par godina da cu da pratim globalno kretanje sojeva virusa:isuse:

Neko da napravi kao flightradar samo za koronu. 

Odradili PCR za put, nigde žive duše, sestre uživaju na suncu, tračare.

Ovaj masovni povratak na posao nije baš briljantna ideja - kod mene je vakcinisana koleginica pokupila virus od tinejdžera, imala dva tri dana manju temperaturu, testirala se dva puta - oba puta pozitivna, i sad joj je dobro, ali ostala je kod kuće.

Problem je što se pola firme srelo s njom i sa još dvoje koji imaju slične simptome, maske ne nosimo baš revnosno jer ćemo se ugušiti pošto nam ne puštaju klimu.... biće da su poranili sa pobedom nad koronom.

A naša firma na globalnom nivou ne planira povratak pre kraja godine, eventualno ko baš hoće da šizne može u septembru, a mi još malo pa sopstveni soj.

Ja sam se vratila kući, nek me mrze, nek me zove HR, ali - zaista mi ne treba kovid vol2, pa makar i lakši. Odlaziću kad moram i to je to za sada.

A tek dolaze mature na red. Prosle godine se pola mog odeljenja zarazilo na maturi. Ove godine sa zaraznijom varijantom ocekujem jos veci talas nego proslog leta. Kako ce onda objasniti narodu i naterati ga da se opet vakcinise na jesen ja ne znam

13 minutes ago, de Sisti said:

Kako ce onda objasniti narodu i naterati ga da se opet vakcinise na jesen ja ne znam

3000 za gospodina?

33 minutes ago, Tihajeza said:

3000 za gospodina?

Pa dokle tako :) mislim odakle nam pare

Just now, de Sisti said:

Pa dokle tako :) mislim odakle nam pare

Daju kinezi kredite, ništa se ne brini, sve će to unuci vraćati...

1 hour ago, angelada said:

vakcinisana koleginica pokupila virus 

Znas li mozda kojom vakcinom je vakcinisana? 

U stvari zanima me efikasnost vakcina generalno i neki presek poredjenje, gde li mogu procitati nesto pouzdano o tome zna li neko?

Sinopharm je primila (kao i većina firme, mi smo imali i organizovano preko PKS).

Pa ako je pozitivna, a ima blage simptome onda vakcina deluje?

.... Shiit has hit the fan!

On 7.6.2021. at 12:43, Mos said:

Ma nema teorije da nije već tu.

Polako, sacekajmo EXIT, nije dovoljno ljudi pomrlo

edit: jeri ima neko da ste culi  od Astra Zenekovaca da je pokupio virus i najebo posle vakcine?

Edited by Caligula

38 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pa ako je pozitivna, a ima blage simptome onda vakcina deluje?

.... Shiit has hit the fan!

Naravno. Već sam htela da kažem da je firma šašava što nas je sve vratila na posao, a nju je maltene sve prošlo, tipa tri - četiri dana blagi tempiš i to je to.

Background Picker
Customize Layout