Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

• Popular Post
17 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Tako je, za član 5 ćemo tek videti...a možda i nećemo, možda ne bude potrebe.

Mislim da kulturološke sličnosti odavno nemaju nekog značaja, barem kada su stvarno bitne, velike strateške odluke u pitanju. Ako dobiju na značaju čak i kada se donose takve odluke, to će značiti da smo ušli u fazu u kojoj je NATO blizu raspada - da li sam te dobro razumeo? Veruješ da postoji mogućnost da dođe do neke nove podele Evrope po starim principima, na istočnu i zapadnu, gde će glavnu ulogu imati sličnosti u kulturi i mentalitetu? To bi bio ogroman potres i veliki lom...a i korak unazad.

Mislim da jednostavno nemamo pojma više šta može da se desi i da stvari koje su testirane u praksi ne moraju više da znače ništa, a tek one koje ni nisu ozbiljno testirane...

• Replies 1.4k
  • Views 118.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

mrduc

35 minutes ago, 3opge said:

ko je ta pichketina desno?

Chief Secretary to the Prime Minister, Darren Jones. Izvršilac “strategije” vlade Starmera.

40 minutes ago, 3opge said:

ko je ta pichketina desno?

to ti je starmerov glasnogovornik, darren jones.

bler je imao alistair-a, jonhson je imao dominika, starmer ima ovo.

jebemtizivot!

6 hours ago, Caligula said:

Zabole me kurac

@moderacija, ako je ima uopste

Naravnio da te zabole za to šta će biti. Tebi je bitno da podržiš sve šta radi Civilizovani svet.

Genocid u Gazi nije počeo bockanjem snajperima dece koja idu po hranu. Nije počeo, ni ravnjanjem grada. Nije počeo ni bockanjem iz vazduha. Genocid u Gazi je počeo stvaranjem narativa o divljacima glavosečama povezanim s ostalim orcima na jednoj strani i Civilizovanim na drugoj. Podseti se šta si tad pisao. Znamo i tvoj stav po pitanju bockanja iz vazduha. E, onda su počeli da ravnjaju grad i snajperima bockaju decu. Sad se pravimo slepi i gluvi. Ako neko pomenei kukamo moderaciji.

Nego sta se sad dogadja u Venecueli? Mislim nema cizme americke na terenu jel? Kakva je to okupacija dosad nevidjena? Cak nije ni vlast promenjena vec sta Madurov aparat vodi zemlju al na telefonskoj liniji sa Cijom?! Wtf?!

"Prije mnogo godina neko mi je rekao: „Oni će te na kraju optužiti za trgovinu narkoticima — lično tebe, Čavesa. Ne samo za to da vlada to podržava ili dopušta — ne, ne, ne. Pokušaće da na tebe primijene Norijeginu formulu."

Ovo je moglo i na selebriuti drol wub

Edited by Caligula

9 minutes ago, dillinger said:

Nego sta se sad dogadja u Venecueli? Mislim nema cizme americke na terenu jel? Kakva je to okupacija dosad nevidjena? Cak nije ni vlast promenjena vec sta Madurov aparat vodi zemlju al na telefonskoj liniji sa Cijom?! Wtf?!

Racunam da bi to bila najbolja opcija. Plasim se da ce slavlje trajati par dana a onda krenuti gradjanska razracunavanja i konačni kolaps države

Vini jel dotle doslo da zazivas Tramparu da vas spasi Slotare

3 hours ago, Peter Fan said:

Ovo me bas interesovalo - hvala na postovanju.

Zbog ovoga su Rusi i nervozni jer dodavanje venecuelanske nafte na trziste dodatno obara cijenu. Pitanje je samo koliko?

Ma, ovo je sve na dugom štapu. Nije Maduro izvozio malo zato što je tako hteo nego jer mu je naftna industrija uništena decenijskim lošim potezima. Za znatno povećanje proizvodnje potrebne 5-10 godina i stotine milijardi ulaganja.

Do tad ko živ ko mrtav

4 minutes ago, Caligula said:

Racunam da bi to bila najbolja opcija. Plasim se da ce slavlje trajati par dana a onda krenuti gradjanska razracunavanja i konačni kolaps države

Dobro a sta ste Vi kojima je smena Madura I ideoloski I moralisticki pozeljna, dobili onda sa tim sto ostaje sve isto samo njega nema? Ista vlada isti generali isto sve samo sad imaju gazdu u Vasingtonu I to je sad kao "najbolje opcija"? Ne razmisljate li na tren barem onda cemu sve ovo?

3 hours ago, Tutankamon said:

Evropa nije (jos uvek) jedna drzava koja moze da pukne prstima i vodi autonomnu jedinstvenu politiku pa samim tim ne moze da rizikuje bilo kakav ekstremni odgovor ka bilo kome a kamo li USA.

Ako je Evropa mogla da se podei oko Iraka 2003., ne vidim problem zasto ne bi mogla i sada.

Ovo simuliranje jedinstva, tapsanje po ledjima trojke Starmer-Merz-Makron, sastajanje na dnevnoj bazi sa Zelenskim, i tome slicno izgleda bas jadnjikavo.

Makar simbolicki, uvek vise prija cuti Sanceza nego ovu trojicu.

41 minutes ago, duma said:

Naravnio da te zabole za to šta će biti. Tebi je bitno da podržiš sve šta radi Civilizovani svet.

Ne bre, nego ne osećam žalost ič. Za razliku od tebe, ne volim ni Trampa ni Putina.

Obojica su diktatori, doduše ovaj prvi još u povoju ali odlično mu ide. Kada neko njih bude svrgavao, pa bio to narod ili marsovci, moja radost neće pitati za namere. Lepo je gledati Gadafija u frižideru u samoposluzi dok oko njega ide narod i slika ga. Nisu ameri krivi za tu propast, griv je Gadafi. Kriv je Sloba, Asad, Sadam. Ameri samo koriste slabe tačke, baš kao što se radi vekovima kroz istoriju.

Jedino što će se u Venecueli promeniti je što će umesto Kine ili Rusije u Venecuelu Tramp da instalira vlast. Uz rizik od gradjanskog rata, doduše, ali i za to je kriv šofer milijarder kojeg je DEA spakovala.

41 minutes ago, duma said:

Genocid u Gazi nije počeo bockanjem snajperima dece koja idu po hranu.

Nije brt, to je izmišljeno na Jevrejskom groblju iznad Sarajeva, dolazili Rusi da se zabavljaju, radikali naplacivali. Doduše i Srbi su uparivali nišan, ko zna, možda je bila i kladionica.

Kapiram, teško ti je, još jedan je pao - tesko je svakom ko se oseca desno ili ekstremno levo u svetu, suze se liju u hektolitrima. Meni, sa druge strane, ovo kazuje samo jedno: gde je slabo, tu će pući, gde je narod nezadovoljan i izlozen nepravdi od sopstvene vlasti - ovo preuzimanje je lako uraditi. I u Venecueli i u Siriji, Libiji, Iranu... Rusiji. A to kukanje putinoguza bih zaista voleo da vidim.

NIje tesko okrenuti narod protiv vlasti koja ih gazi dzipovima po ulici i ubija snajperima sa zgrade.

Opet, da se ovo izvede u nekoj skandinavskoj zemlji, da se puskaraju po ulicama ili da vrh vlasti ucestvuje u nekim Jovanjicama - jok more, nema toga, to se nece desiti. Ma koliko nafte imali po fjordovima.

Edited by Caligula

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.