Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

3 minutes ago, dillinger said:

Dobro a sta ste Vi kojima je smena Madura I ideoloski I moralisticki pozeljna, dobili onda sa tim sto ostaje sve isto samo njega nema?

To što je nekome smena Madura, ili bilo kog diktatora ili autokrate poželjna, i ideološki i moralistički i šta god, ne znači da taj neko opravdava svakakvu smenu. Problem, i u ovom, i u svakom drugom slučaju je što ne postoje ni legalni, ni opšteprihvaćeni međunarodni mehanizmi za takvu smenu. Osim možda u slučaju kada dolazi isključivo iznutra. A kao što vrlo dobro znamo, skoro je nemoguće izvesti takvu smenu isključivo iznutra. Mada to zavisi od stepena represije i lakše je u začetku.

Meni lično ne smeta ni Maduro, ni Talibani, ni Kim Džong Un... jer ne živim tamo. Ali da taj narod pati i da mu treba pomoći, u to sam ubeđen. Jedino što apsolutno nemam ideju kako to izvesti. Ovo što je sad urađeno sigurno nije način. Videli smo ranije i neka druga rešenja, ispostavilo se više štete nego koristi. I što je još strašnije, jer ja svakako nisam najpametniji čovek na svetu, nisam nigde ni od koga čuo predlog kako i na koji način bi trebalo pomagati ljudima koji su očigledno potlačeni i žele slobodu. Kako napraviti međunarodno telo sposobno za bar malo pravedniji svet. Ne mora sutra, ali da se krene i da se vidi napredak. Ako neko misli da je odgovor UN - taj je verovatno u hibernaciji negde od '48. otprilike.

• Replies 1.4k
  • Views 118.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

19 minutes ago, dillinger said:

Dobro a sta ste Vi kojima je smena Madura I ideoloski I moralisticki pozeljna

Nije mi poželjna uopšte, objasnio sam. Samo mi nije žao i ne kukam licemerno nad zločincem.

Edited by Caligula

12 minutes ago, Caligula said:

Nije brt, to je izmišljeno na Jevrejskom groblju iznad Sarajeva, dolazili Rusi da se zabavljaju, radikali naplacivali. Doduše i Srbi su uparivali nišan, ko zna, možda je bila i kladionica.

Ti Rusi iz svake rupe vire, majku li im fašističku sad

1) Italijani pokrenu istragu o Italijanima na navodnom italijanskom snajper-safariju iznad Sarajeva.

2) Uleće prepodobni Kali urlajući "RRRRRRUSSSSSIIIIIII!"

31 minutes ago, Midžeta said:

Vini jel dotle doslo da zazivas Tramparu da vas spasi Slotare

Ja njega zazivam da interveniše još od 2016 godine kad god me nešto iznervira, on se do sada prilično slabo odaziva.

Isto kao ovi Arapi, samo je moja pesma pod naslovom "Stegni muda Donalde":

12 minutes ago, Weenie Pooh said:

1) Italijani pokrenu istragu o Italijanima na navodnom italijanskom snajper-safariju iznad Sarajeva.

Ma nije brt samo se prave isuse pa neće valjda Putin da pokreće

G9wUY9FXYAAvICC.jpg

Untitledbvbв.jpg

Edited by Caligula

• Author
23 hours ago, Weenie Pooh said:

"Strašno je šta Tramp radi! Jeste da je Maduro diktator i krvnik i narko-terorista, ali Trampova akcija je nelegalna i zločinačka i presedan je za kršenje međunarodnog praaava..."

upravo tako. kontradiktornost koju prosti umovi ne mogu da podnesu, pa brane Madura kao da im je brat rodjeni. da citiram FS Ficdzeralda?

Edited by Gandalf

2 minutes ago, Gandalf said:

upravo tako. kontradiktornost koju prosti umovi ne mogu da podnesu, pa brane Madura. da citiram FS Ficdzeralda?

Ne brani se Maduro zbog njegove lepote ili vitkog stasa, već smo svi sada stavljeni pred pitanje da li će svaki baja sa nuklearkom krenuti da otima predsednika/premijera/komšu/rodju kad mu stigne slab rezultat fokus grupa pred izbore.

Na stranu što nije prvi put i što se neke države trenutno prostiru na teritoriji jedne ili ćak dve susedne države bez da nam se prosuo mokaćino. Kao što danswer lepo napisa, pravila su trenutno nepostojeća. Samo da si jači, pa se onda to još hailuje kao realpolitik.

Edited by Amos

22 minutes ago, Caligula said:

Nije mi poželjna uopšte, objasnio sam. Samo mi nije žao i ne kukam licemerno nad zločincem.

Mislim stvarno da gotovo nikom ovde samog Madura nije zao. Haj da si rekao sta znam, Kastra Gadafija Caveza, ali...Madura? Sta bilo koga veze za istog?

Poenta je da ga je Tramp smenio zbog nafte. I to ne krije. Koliko ga zabole za demokratiju u Venecueli dokazuje upravo cinjenica da ama ni najmanje zanimanja nema za buducnost izvrsne vlasti tamo osim u delu obezbedjivanja prolaska americkim naftnim kompanijama. Prideverovatno I sam gaji averziju prema tamosnjoj opoziciji jer je ipak liberalna a I ona Macado mu je uzela Nobela ispred nosa ..te bira jebote Madurovu potpredsednicu I Madurove generale?

No aj manimo se licne prozivke ovde kako 1 Ursulu Ili Makrona nije sramota to da podrzavaju?

• Author
18 hours ago, Peter Fan said:

Pa dobro, to je u americkoj tradiciji. Vidjeti pod Noriega.

In 1989, Noriega annulled the results of the Panamanian general elections, which appeared to have been won by opposition candidate Guillermo Endara; President Bush responded by reinforcing the U.S. garrison in the Canal Zone. Following the declaration of a state of war between Panama and the United States passed by the Panamanian general assembly, as well as the lethal shooting of a Colombia-born U.S. Marine officer Lt. Robert Paz at a PDF roadblock, Bush authorized the execution of the Panama invasion plan.

1 minute ago, Caligula said:

G9wUY9FXYAAvICC.jpg

Untitledbvbв.jpg

Pa to te pitam, kako jedan tako objektivan i savršeno nabaždaren mozak uspeva da preleti preko stavke 1-4 (Italija, SAD, Kanada, Velika Britanija), pikirajući pravo na stavku 5 (Rusija)? Ajde što si Nemce i Francuze blatantno izignorisao, oni su niže na listi, ali zašto ove prvoplasirane nacije poštedeti prevedničke pizme?

Vidi šta ChatGPT misli o tome pa javi.

• Author
4 minutes ago, Amos said:

Ne brani se Maduro zbog njegove lepote ili vitkog stasa, već smo svi sada stavljeni pred pitanje da li će svaki baja sa nuklearkom krenuti da otima predsednika/premijera/komšu/rodju kad mu stigne slab rezultat fokus grupa pred izbore.

Na stranu što nije prvi put i što se neke države trenutno prostiru na teritoriji jedne ili ćak dve susedne države bez da nam se prosuo mokaćino. Kao što danswer lepo napisa, pravila su trenutno nepostojeća. Samo da si jači, pa se onda to još hailuje kao realpolitik.

koji deo citiranog nije jasan?

ali Trampova akcija je nelegalna i zločinačka i presedan je za kršenje međunarodnog praaava

Edited by Gandalf

26 minutes ago, Weenie Pooh said:

za jednog Rusa znamo sigurno da je gadjao, lepo se covek slikao:

https://youtu.be/JkjPZvz27mg?t=309

Just now, dillinger said:

Mislim stvarno da gotovo nikom ovde samog Madura nije zao. Haj da si rekao sta znam, Kastra Gadafija Caveza, ali...Madura? Sta bilo koga veze za istog?

Poenta je da ga je Tramp smenio zbog nafte. I to ne krije. Koliko ga zabole za demokratiju u Venecueli dokazuje upravo cinjenica da ama ni najmanje zanimanja nema za buducnost izvrsne vlasti tamo osim u delu obezbedjivanja prolaska americkim naftnim kompanijama. Prideverovatno I sam gaji averziju prema tamosnjoj opoziciji jer je ipak liberalna a I ona Macado mu je uzela Nobela ispred nosa ..te bira jebote Madurovu potpredsednicu I Madurove generale?

No aj manimo se licne prozivke ovde kako 1 Ursulu Ili Makrona nije sramota to da podrzavaju?

Nije smenio samo Madura u Venecueli nego Kineze i Ruse takodje. Iste one koji su se radovali kada je pobedio demokrate onomad.

OK nafta ali nije samo nafta. Ko je prvi krenuo da pali po svom susedstvu dobro znamo ali niko da spomene hehe. Ovog svrbi Ukrajina a boga mi i pola Evrope i Azije, ovog drugog Južna Amerika, Kanada i Grenland sve do Danske.

Daj sad taj Tajvan da vidimo šta i kako kažu Kinezi. Njih se najviše plašim jer najpametnije postupaju.

Nemoj da ispadne da je WWIII započeo narandžasti klovn. Ovo je istinski počelo pre tri godine.

Edited by Caligula

9 minutes ago, Amos said:

Zato svakoj nuklearnoj sili treba pokazati zube i boriti se na svaki mogući način protiv nje i njenih zločinaca lalab

12 minutes ago, Gandalf said:

upravo tako. kontradiktornost koju prosti umovi ne mogu da podnesu, pa brane Madura kao da im je brat rodjeni. da citiram FS Ficdzeralda?

Nikakva tu kontradiktornost ne postoji, upravo se radi o unisonom podržavanju američke projekcije sile.

Kad nisi sposoban da oformiš jaču kritiku od "he's doing the right thing but for the wrong reason", nisi nikakav protivnik, nikakva alternativna politika.

Da se pod Kamalom Harris sprovela ista ova akcija, samo zarad ljudskih prava & demokratskih vrednosti umesto nafte, materijalne razlike ne bi bilo uopšte. Razlika bi doduše bila gigantska u glavama liberalnih apologeta imperijalizma.

1 minute ago, 3opge said:

za jednog Rusa znamo sigurno da je gadjao, lepo se covek slikao:

https://youtu.be/JkjPZvz27mg?t=309

Pa taj gađa iz ubeđenja, ne turistički za pare. Čuješ posle kako daje obrazloženje na engleskom.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.