Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

5 minutes ago, dragance said:

Kakav obračun i sa kim?

Tedi Ruzvelt sa tadasnjim americkim oligarsima a Frenklin je to nastavio i sa fasistima, i kod kuce i spolja. Oba su prvo veoma jasno kominicirali populaciji o krizi i da nece biti lako a zatim krenuli u obracun. Sadasnja generacija tehnokrata zapravo nema tu jasnu komunikaciju i viziju, nego kupuju vreme kroz kompromise i sa Putinom, i sa Trampom, a to je velika greska. Moderni Cemberleni.

• Replies 1.4k
  • Views 118k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

4 minutes ago, Caligula said:

Takoe. To se zove geopolitika.

ko je pametan prezivece, ko je glup nestace.

Nije to više samo geopolitika...ali ajde, neću da mračim a i nije tema za to.

4 minutes ago, Anduril said:

Tedi Ruzvelt sa tadasnjim americkim oligarsima a Frenklin je to nastavio i sa fasistima, i kod kuce i spolja. Oba su prvo veoma jasno kominicirali populaciji o krizi i da nece biti lako a zatim krenuli u obracun. Sadasnja generacija tehnokrata zapravo nema tu jasnu komunikaciju i viziju, nego kupuju vreme kroz kompromise i sa Putinom, i sa Trampom, a to je velika greska. Moderni Cemberleni.

Kakve to veze ima sa Starmerom kojeg si pomenuo?

2 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Nije to više samo geopolitika...ali ajde, neću da mračim a i nije tema za to.

Pa i WW1 i WW2 su bili deo neke geopolitike. Sto se mracenja tice nema sta da se snebivas, majmun je usao u tenak i u USA i u Rusiju. Svakako ovo ne izlazi na dobro.

3 minutes ago, dragance said:

Sudeći po Starmerovoj izjavi o Venecueli, mislim da misli da je Starmer moderni Čemberlen. I rekao bih da je u pravu. Jedino što ja mislim da Starmer privatno ne misli to što govori, za razliku od Nevila

Edited by Engineer

• Popular Post

Kako si tako naivan, sve je to povezano. Starmer samo treba da odbije da upuca vezanog medveda kao Tedi i podlegne dečijoj paralizi kao FDR, Tramp i Putin sami padaju.

In other news, bili smo avangarda i kad je hapšenje brkatih u pitanju:

Image

možda putin reši da na sličan način postupi u moldovi. ne zbog kokaina i naftenego "zbog ugroženosti rusa" i kidnapuje predsednicu. kad može tramp, mogu i ja.

Edited by đorđe geprat

Napisao sam na topicu “Trump”, ali ajde i ovde:

Ja ne znam šta očekujete od EU i UK da kažu na sve ovo. Da ga pošalju u kurac i zaprete embargom? Da pošalju nekoliko podmornica sa nuklearkama za svaki slučaj?

Nema drugog izbora nego da se mole da će ovaj stati na makar malo dok ne krepa ili dok/ako dodje do promene većine u kongresu i senatu nakon novembra. Ako bi krenuo na Grenland, to bi bio i definitivan kraj mira i početak sukoba za koji ne verujem da iko želi, jer bi to bio uvod u otvoreni globalni rat (i Rusija bi krenula gde odavno hoće da bude, Kina, itd.).

1 minute ago, đorđe geprat said:

možda putin reši da na sličan način postupi u moldovi. ne zbog kokaina i naftenego "zbog ugroženosti rusa" i kidnapuje predsednicu. kad može tramp, mogu i ja.

Pa to on odavno i priprema. Ne za celu Moldaviju, već “Transjitriju” gde i ima trupe.

4 minutes ago, dragance said:

Za UK bi trebalo da bude jasno da njihova specijalna veza sa SAD vise nema smisla - ne u ovom novom svetu. I to treba jasno komunicirati, poput recimo Kanadjana, i krenuti i de-coupling. Carney je na tome pobedio populiste na izborima, a Starmer i dalje igra na dve stolice i tako gubi kredibilitet i spolja i kod sopstvenih glasaca.

1 minute ago, Anduril said:

Za UK bi trebalo da bude jasno da njihova specijalna veza sa SAD vise nema smisla - ne u ovom novom svetu. I to treba jasno komunicirati, poput recimo Kanadjana, i krenuti i de-coupling. Carney je na tome pobedio populiste na izborima, a Starmer i dalje igra na dve stolice i tako gubi kredibilitet i spolja i kod sopstvenih glasaca.

Ja mislim da čekaju midterms.

Just now, dragance said:

Ja mislim da čekaju midterms.

To nece previse promeniti generalnu globalnu sliku gde oligarsi kontrolisu medije (eno, ode CBS Elisonu) i finasiranje populistickih stranaka svuda da bi unistili demokratije. Najkasnije kad je Mask poceo da se mesa u UK i nemacke izbore a tramp krenuo sa carinama, trebalo je poceti sa Kanada-style kampanjom protiv americke oligarhije ali globalno. Domace fasiste oznaciti kao izdajnike i poceti sistematski sa sve vecim ogranicavanjem americkih tech kompanija koje nece nestati niti njihove neofasisticke ambicije posle midtermsa.

• Popular Post

Ali kako Trump zgodno dodje, to je cudo jedno. Sta god da zasvinje Ameri, kako god i koliko god da se ogole cinjenice da je svaka akcija ikada samo naiprimitivnije vodjenje sirovim interesima, od Ukrajine do Venecuele (mrzi me da nabrajam sve zive krize.. kome je zgodno moze i nase 90te i 2000te da udene ako zeli). Da nema ni i od ideologije, ni p od prava i pravde.. i kad se ovako skinu rukavice.. opet je to sve jer Trump. Ostavlja prostor za "lepo sam vam rek'o". Da nije Trump, juesofej bi nastavila svoju tradicionalnu borbu i podrsku sirenju demokratije I demokratskih vrednosti.. ali eto, zaseo autokrata.

Meni je tu nejasno da li je juesofej taj bastion zapadnih vrednosti, demokratkog uredjenja i veciti "good guys" ili je jos jedan od sistema koje je u stvari lako korumpirati i sjebati voljom pojedinaca i manjih interesnih grupa? Sta se desilo sa good ol checks and balances?

15 minutes ago, dragance said:

Napisao sam na topicu “Trump”, ali ajde i ovde:

Ja ne znam šta očekujete od EU i UK da kažu na sve ovo. Da ga pošalju u kurac i zaprete embargom? Da pošalju nekoliko podmornica sa nuklearkama za svaki slučaj?

Nema drugog izbora nego da se mole da će ovaj stati na makar malo dok ne krepa ili dok/ako dodje do promene većine u kongresu i senatu nakon novembra. Ako bi krenuo na Grenland, to bi bio i definitivan kraj mira i početak sukoba za koji ne verujem da iko želi, jer bi to bio uvod u otvoreni globalni rat (i Rusija bi krenula gde odavno hoće da bude, Kina, itd.).

Da mu kazu "Kurton si pohlepni, siledzija i fasista i jebemo te u usta zbog toga i tako cemo da te tretiramo gde god da se pojavis".

Ali lakse je da se salju zabrinutosti, prayers and thoughts.

Zive kao pizde i proci ce kao pizde.

24 minutes ago, Caligula said:

Pa i WW1 i WW2 su bili deo neke geopolitike. Sto se mracenja tice nema sta da se snebivas, majmun je usao u tenak i u USA i u Rusiju. Svakako ovo ne izlazi na dobro.

Ma...nema tu više šta novo ni da se napiše, sve su već opšta mesta - kao na primer ovo da ne ide na dobro, u čemu se slažemo verovatno svi ovde. Ostaje nam samo da gledamo...

@đorđe geprat geprat možda putin reši da na sličan način postupi u moldovi. ne zbog kokaina i naftenego "zbog ugroženosti rusa" i kidnapuje predsednicu. kad može tramp, mogu i ja.

Zašto Moldavija kada se gospođa Kaja Kalas se nameće kao logičan i mudar izbor.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.