Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

5 minutes ago, Anduril said:

Domace fasiste oznaciti kao izdajnike i poceti sistematski sa sve vecim ogranicavanjem americkih tech kompanija koje nece nestati niti njihove neofasisticke ambicije posle midtermsa.

Oni upravo prave dogovore o predavanju podataka svojih gradjana američkim tech kompanijama za pare, kakvo crno ograničavanje i zabranjivanje. Poslednji hipotetički voz za to je otišao sa Šolcom. Socijal-demokrate, kao što je tradicija, nisu imali hrabrosti da izadju iz svojih udobnosti i sada je papučica nagažena do daske. Fali samo neka Rosa da nagrabusi i tu smo svi.

• Replies 1.4k
  • Views 118k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

2 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:

pa promenice rezim i u danskoj. prcava drzava drzi onoliko ostrvo. ajde bre

Nece. Ako SAD ostane ovo sto je sada jednostavno ce da posalju nekoliko stotina vojnika pod izgovorom ruske ili kineske pretnje da podrze par vec kupljenih politicara sa Grenlanda u tranziciji ka "slobodnom i nezavisnom Grenlandu, prijatelju i savezniku Amerike". Danskoj ce, kao i drugim zapadnoevropskim drzavama, samo postati kristalno jasno da su decenije ubedjivanja sopstvene javnosti u zablude o nekakvom equal partnerstvu i saveznistvu sa SAD sa ciljem razvaljivanja raznih drzava i promena rezima koji su se zajebali da pomisle da je njihov interes vazniji od interesa SAD na kraju napravile pun krug i vratile se kuci.

Za Evropu i ostatak onoga sto kolokvijalno nazivamo slobodnim svetom dugorocno mozda i ne bi bilo lose da se to desi, pod uslovom da iz toga zakljuce da u slucaju SAD imaju posla sa rogue state od koje niko nije siguran i da traze za sebe zajednicka resenja van bilo kakvog partnerstva sa SAD. Kaskadni gubitak prijatelja u medjunarodnoj politici je verovatno jedini nacin da se SAD seti da je nekada bila demokratska drzava i nekako se izbori sa ovim trampijanskim fasistickim sovinizmom u koji su ogrezli poslednjih godina. Ipak, realnije je da SAD izvuce sta moze iz ove avanture sa Venecuelom i reterira pre nego sto se desi neka nova katastrofalnija avantura poput te sa Grenlandom. Mislim da je Venecuela ozbiljan wake-up call za politicki establisment u SAD, samo je pitanje koliko su oni sada uopste u stanju da zauzdaju sovinisticku bolest kojoj su tako neoprezno otvorili vrata Bele kuce.

18 minutes ago, dragance said:

Napisao sam na topicu “Trump”, ali ajde i ovde:

Ja ne znam šta očekujete od EU i UK da kažu na sve ovo. Da ga pošalju u kurac i zaprete embargom? Da pošalju nekoliko podmornica sa nuklearkama za svaki slučaj?

Nema drugog izbora nego da se mole da će ovaj stati na makar malo dok ne krepa ili dok/ako dodje do promene većine u kongresu i senatu nakon novembra. Ako bi krenuo na Grenland, to bi bio i definitivan kraj mira i početak sukoba za koji ne verujem da iko želi, jer bi to bio uvod u otvoreni globalni rat (i Rusija bi krenula gde odavno hoće da bude, Kina, itd.).

Niko ne ocekuje vojni obracun - opet, Kanadjani su to sasvim dobro odradili. Kao prvo, nije potrebna podrska Trampu, kao drugo jasna komunikacija kada je intervencija ok a kada ne, trece, objasniti ljudima da zbog ovakvih stvari (i gomile drugih) treba da se otkacimo od SAD, i onda poceti sa time cak iako to sve ima dodatnu cenu. Evropa jednostavno nece preziveti kao miran i bogat kontinent ukoliko se ne otkaci i od ruske, i od americke, ali i kineske zavisnosti u kljucnim domenima. To i malo dete kapira i to treba komunicirati svuda da bi svi znali gde ide voz i zasto su razni populisti na ruskom ili americkom (Faraz recimo) platnom spisku.

Edited by Anduril

Danasnji resursi im trebaju odnekuda, pa se to mora pažljivije uraditi, iako bi bilo lepo da se uradi kao što je @SNARC predložio, ali to bi bilo samoubistvo.

Ako mislite da toga nisu svesni u Evropi inda se ne dogovaraju iza kulisa, onda grešite.

9 minutes ago, urkozamanje said:

Meni je tu nejasno da li je juesofej taj bastion zapadnih vrednosti, demokratkog uredjenja i veciti "good guys" ili je jos jedan od sistema koje je u stvari lako korumpirati i sjebati voljom pojedinaca i manjih interesnih grupa? Sta se desilo sa good ol checks and balances?

I jedno i drugo. SAD je od osnivanja drzava s ubedljivo najvecim politickim i drustvenim kontroverzama koje se mogu zamisliti, Karlin je to genijalno objasnio recenicom "ovo je drzava napravljena od robovlasnika koji su zeleli da budu slobodni". Citav izborni i politicki sistem u SAD je i izgradjen kao kompromis izmedju takozvane demokratije slobode i zastite interesa drustvene, politicke i ekonomske elite, Medison je godinama radio na tom modelu.

Edited by harper lee

5 minutes ago, dragance said:

Ja ne znam šta očekujete od EU i UK da kažu na sve ovo. Da ga pošalju u kurac i zaprete embargom? Da pošalju nekoliko podmornica sa nuklearkama za svaki slučaj?

Nema drugog izbora nego da se mole da će ovaj stati na makar malo dok ne krepa ili dok/ako dodje do promene većine u kongresu i senatu nakon novembra. Ako bi krenuo na Grenland, to bi bio i definitivan kraj mira i početak sukoba za koji ne verujem da iko želi, jer bi to bio uvod u otvoreni globalni rat (i Rusija bi krenula gde odavno hoće da bude, Kina, itd.).

Ne očekujem ništa, ali sami su se doveli u ovu situaciju selektivnim moralom. Možemo da se smejemo kad se neko sam upuca u nogu, pravi slapstick, pogotovo sad kad i dalje uspevaju da melju o međunarodnom pravu.

1 minute ago, Venom said:

Ne očekujem ništa, ali sami su se doveli u ovu situaciju selektivnim moralom. Možemo da se smejemo kad se neko sam upuca u nogu, pravi slapstick, pogotovo sad kad i dalje uspevaju da melju o međunarodnom pravu.

I dalje su svetlosnim godinama bolji izbor za nas i čovečanstvo nego bilo koja alternativa.

7 minutes ago, urkozamanje said:

opet je to sve jer Trump. Ostavlja prostor za "lepo sam vam rek'o". Da nije Trump, juesofej bi nastavila svoju tradicionalnu borbu i podrsku sirenju demokratije I demokratskih vrednosti.. ali eto, zaseo autokrata.

SVISUISTI

Ajde budi čovek pa uporedi USA vojne akcije i spoljnu politiku za 4 godine Bajdenovog i jednu godinu Trampovog mandata i saberi ko je više puta prekršio međunarodno pravo i pritiskao ugrožene po latinskim amerikama, afrikama i bliskom istoku. A bogami i na unutrašnjem planu. I onda opet reci da nema razlike.

Za godina dana se i unutar USA i van radilo nešto što nikad nije, i ti sad tvrdiš da to nema veze sa ljudima koji to rade? Predsednik države je postovao AI klip gde on iz aviona sere po svojim građanima. Pa da li si ti realan?

31 minutes ago, dragance said:

Mogli su makar da se prave mrtvi. Ovo otvoreno pisanje po medjunarodnom pravu od strane Evrope koja se najvise busa u grudi time, je bas jadno.

18 minutes ago, urkozamanje said:

Ali kako Trump zgodno dodje, to je cudo jedno. Sta god da zasvinje Ameri, kako god i koliko god da se ogole cinjenice da je svaka akcija ikada samo naiprimitivnije vodjenje sirovim interesima, od Ukrajine do Venecuele (mrzi me da nabrajam sve zive krize.. kome je zgodno moze i nase 90te i 2000te da udene ako zeli). Da nema ni i od ideologije, ni p od prava i pravde.. i kad se ovako skinu rukavice.. opet je to sve jer Trump. Ostavlja prostor za "lepo sam vam rek'o". Da nije Trump, juesofej bi nastavila svoju tradicionalnu borbu i podrsku sirenju demokratije I demokratskih vrednosti.. ali eto, zaseo autokrata.

Meni je tu nejasno da li je juesofej taj bastion zapadnih vrednosti, demokratkog uredjenja i veciti "good guys" ili je jos jedan od sistema koje je u stvari lako korumpirati i sjebati voljom pojedinaca i manjih interesnih grupa? Sta se desilo sa good ol checks and balances?

Isto bi bilo i da je na celu neko drugi, mozda samo malo vise u rukavicama ali to je to.

Just now, dragance said:

I dalje su svetlosnim godinama bolji izbor za nas i čovečanstvo nego bilo koja alternativa.

Irelevantno za ovu diskusiju, jer mi (konačno?) nismo tema.

1 minute ago, dragance said:

Danasnji resursi im trebaju odnekuda, pa se to mora pažljivije uraditi, iako bi bilo lepo da se uradi kao što je @SNARC predložio, ali to bi bilo samoubistvo.

Ako mislite da toga nisu svesni u Evropi inda se ne dogovaraju iza kulisa, onda grešite.

Mmm..zasto ?

Ako ne mozes da zivis od svog rada, u slobodi i nezavisnosti, ti onda nisi slobodan covek i dzaba sve trgovine i izvozi, imas samo zlatan kavez.

Naravno, ovo je rogobatno, izvedeno i uopsteno ali se i Hitleru svojevremeno gledalo kroz prste i duvalo u ledja samo da se ne zamerimo jer..jbg.

I da..iza narandzastog govnara dolaze jos gori ljudi.

13 minutes ago, SNARC said:

Da mu kazu "Kurton si pohlepni, siledzija i fasista i jebemo te u usta zbog toga i tako cemo da te tretiramo gde god da se pojavis".

Ali lakse je da se salju zabrinutosti, prayers and thoughts.

Zive kao pizde i proci ce kao pizde.

Neće to da kažu jer kada su mogli, radili su isto to i radili bi opet...da ne grešim dušu, nisu svi, ali ove vodeće zemlje EU jesu. Tako da da, praviće se mrtvi i teraće biznis dalje u skladu sa interesima...što @Caligula ispravno reče, geopolitika i preživljavanje je to.

1 minute ago, SNARC said:

Mmm..zasto ?

Pa energetika valjda? Osim ako ne predjemo svi na nuklearnu energiju, za sada ti trebaju neke stvari da bi opstao. Ili da sečemo sopstvenu kitu na panju ili da se polako spremamo za neki razlaz u bliskoj budućnosti, šta je bolje od ova dva?

1 minute ago, dragance said:

Da, radi se na tome, ali, iza kulisa i to je greska. Greska je zbog evropskih neofas populista (LePen, Faraz, AfD, itd.), koji profitiraju kroz spoljnu finansijsku podrsku, podrsku kroz americke soc. medij kompanija, i zbog generalne krize i nesigurnosti. Sva tri elementa se mogu odraditi kroz jasniji razlaz i buducu viziju nezavisnih evropskih nacija a ne ovo jajarenje sada.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.