Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

Malo pre prodjo pored Trafalgar skvera, mala skupina, vicu ‘Libertad… nesto’

IMG_4103.jpeg

• Replies 1.4k
  • Views 118.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Evo ogoljeno na šta to liči u UK, a verovatno i EU:

Image

39 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Ja znam i engleski i ruski. Tako da ko god da zavlada

images?q=tbn:ANd9GcT0O3kTJdGWafdEwyeZ74a

Pa neće samo jezik da bude problem fantom

20 minutes ago, theanswer said:

Pitanje je da li ovaj prostor uopšte pripada onome na šta mislimo kad kažemo Evropa a mislimo svi na zapadnu Evropu a i da pripada pitanje je može li ga ta Evropa takva bez SAD sačuvati. Ako je orijentacija na zapadnu hemisferu i na indo-pacifik, niko pa ni Ameri nisu toliko jaki da zadrže tu dozu uticaja i ovde. Da li bi evropske zemlje bile recimo sposobne da intervenišu u slučaju nekog novog velikog rata na Balkanu? Koje su države trenutno u EU sposobne za dugi konvencionalni rat kao što je ovaj iz Ukrajine? Poljska, ko još? Opet su to neki Sloveni koji treba da ginu da se u Berlinu jede viljuškom boc. Putin da nije postigao auto gol u Ukrajini ko zna šta bi sad bilo. A možda i ta Ukrajina dođe kao otrežnjenje svima.

Ako NIS, kao najmanji resurs koji Rusi imaju u Evropi i dalje kojim mogu negde da projektuju svoju moc, a gde je sve ostalo, naftovodi i naftne kompanije po EU, bude prodat to samo znaci da je Evropa zatvorena sto se tice bezbedonosne pretnje od strane Rusije. I da ce se ruski zaboraviti cak i u Ukrajini. Sad, da li ce Tramp zaista da krene na Grenland, za sada je 51% da hoce. A ljudi koji hoce da ratuju sigurno ima i u Evropi, ako dobro platis. Pa Rusija je dokaz kako sa ugovorcima ratujes 4 godine, dok je redovna plata bice i topovskog mesa. Nije nista drugacije nigde na planeti.

Edited by glibav

5 minutes ago, theanswer said:

Pitanje je da li ovaj prostor uopšte pripada onome na šta mislimo kad kažemo Evropa a mislimo svi na zapadnu Evropu a i da pripada pitanje je može li ga ta Evropa takva bez SAD sačuvati. Ako je orijentacija na zapadnu hemisferu i na indo-pacifik, niko pa ni Ameri nisu toliko jaki da zadrže tu dozu uticaja i ovde. Da li bi evropske zemlje bile recimo sposobne da intervenišu u slučaju nekog novog velikog rata na Balkanu? Koje su države trenutno u EU sposobne za dugi konvencionalni rat kao što je ovaj iz Ukrajine? Poljska, ko još? Opet su to neki Sloveni koji treba da ginu da se u Berlinu jede viljuškom boc. Putin da nije postigao auto gol u Ukrajini ko zna šta bi sad bilo. A možda i ta Ukrajina dođe kao otrežnjenje svima.

Pa sad, ovaj prostor je okružen tim zapadom, svi su u NATO i u EU...ako pripadaju Rumunija, Bugarska i Grčka, meni je logično da pripadaju i zemlje koje su zapadnije i severnije od njih, tj. Bosna, mi, CG koja već ulazi, itd. Ali šta ja znam, samo nagađam ispred zadruge uz pivo, možda i nije logično.

Mislim da EU bez SAD nema kapacitet da održi dovoljno jak uticaj i sve to na okupu. Ako se desi ono o čemu je Harper pisao, da EU krene svojim putem bez SAD, onda je to skroz druga priča i verujem da bi bilo svega i svačega. Verujem da i Evropljani to dobro znaju, da zato upadljivo ćute i čekaju da vide kako će se podeliti karte...biće neka nova Jalta, ako već nije bila a da mi ne znamo (otvara sedmo pivo, zaboravi šta je pisao malopre).

7 minutes ago, glibav said:

Ako NIS, kao najmanji resurs koji Rusi imaju u Evropi i dalje kojim mogu negde da projektuju svoju moc, a gde je sve ostalo, naftovodi i naftne kompanije po EU, bude prodat to samo znaci da je Evropa zatvorena sto se tice bezbedonosne pretnje od strane Rusije. I da ce se ruski zaboraviti cak i u Ukrajini. Sad, da li ce Tramp zaista da krene na Grenland, za sada je 51% da hoce. A ljudi koji hoce da ratuju sigurno ima i u Evropi, ako dobro platis. Pa Rusija je dokaz kako sa ugovorcima ratujes 4 godine, dok je redovna plata bice i topovskog mesa. Nije nista drugacije nigde na planeti.

Jedno je standard u Rusiji i ti ljudi koji ratuju biće da ne dolaze baš iz Moskve i Peterburga nego malo istočnije a potpuno je drugo standard u Belgiji i Holandiji i želja nekog tamo da ratuje po Balkanu, Estoniji, Poljskoj nebitno.

4 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Pa sad, ovaj prostor je okružen tim zapadom, svi su u NATO i u EU...ako pripadaju Rumunija, Bugarska i Grčka, meni je logično da pripadaju i zemlje koje su zapadnije i severnije od njih, tj. Bosna, mi, CG koja već ulazi, itd. Ali šta ja znam, samo nagađam ispred zadruge uz pivo, možda i nije logično.

Mislim da EU bez SAD nema kapacitet da održi dovoljno jak uticaj i sve to na okupu. Ako se desi ono o čemu je Harper pisao, da EU krene svojim putem bez SAD, onda je to skroz druga priča i verujem da bi bilo svega i svačega. Verujem da i Evropljani to dobro znaju, da zato upadljivo ćute i čekaju da vide kako će se podeliti karte...biće neka nova Jalta, ako već nije bila a da mi ne znamo (otvara sedmo pivo, zaboravi šta je pisao malopre).

Tek treba da se vidi dal je article 5 NATO-a u novom vrlom svetu slovo na papiru. Turska je u NATO, Mađarska je u NATO, ne znači to toliko više sa tog aspekta. To što su Bugarska i Grčka u NATO ne znači da oni recimo kulturološki su slični Englezima.

1 hour ago, Anduril said:

Sorry, ne komuniciram sa podrzavaocima ratnih zlocinaca.

Jebigica Teddy je bas to

14 minutes ago, Caligula said:

Shvatanje politike na nivou tupavog tinejdžera. Dobro je kad se ljudi smeju i zajebavaju, šega & šala... Loše je kad jedna partija pa svi glasaju isto.

24 minutes ago, dragance said:

Evo ogoljeno na šta to liči u UK, a verovatno i EU:

ko je ta pichketina desno?

Edited by 3opge

Rubio: Neću o budućim koracima, ali Kuba je u nevolji

idemo polako, jednog po jednog, Kuba je laganica

Just now, theanswer said:

Tek treba da se vidi dal je article 5 NATO-a u novom vrlom svetu slovo na papiru. Turska je u NATO, Mađarska je u NATO, ne znači to toliko više sa tog aspekta. To što su Bugarska i Grčka u NATO ne znači da oni recimo kulturološki su slični Englezima.

Tako je, za član 5 ćemo tek videti...a možda i nećemo, možda ne bude potrebe.

Mislim da kulturološke sličnosti odavno nemaju nekog značaja, barem kada su stvarno bitne, velike strateške odluke u pitanju. Ako dobiju na značaju čak i kada se donose takve odluke, to će značiti da smo ušli u fazu u kojoj je NATO blizu raspada - da li sam te dobro razumeo? Veruješ da postoji mogućnost da dođe do neke nove podele Evrope po starim principima, na istočnu i zapadnu, gde će glavnu ulogu imati sličnosti u kulturi i mentalitetu? To bi bio ogroman potres i veliki lom...a i korak unazad.

odlicno objasnjeni ciljevi prepada:

• spasavanje petrodolara koji je ugrozen BRICS ovim unitom

• davljenje i konacni obracun sa komunistickom vladom Kube po meri malog Marka

12 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Rubio: Neću o budućim koracima, ali Kuba je u nevolji

idemo polako, jednog po jednog, Kuba je laganica

kuba libre!

5 minutes ago, 3opge said:

objasnjeni ciljevi prepada

Da nisi malo preoštar

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.