Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

5 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Ovim otvaraš (potencijalno) vrlo zanimljivu diskusiju...samo, ne znam kako se boriti kada je za bar 80% nižih cilj da pripadnu tim višima.

Nije to ni blizu 80%. Većina bednika kapira da je jaz imeđu viših i nižih nepremostiv, da je "trnovit put do zvezda" čista izmišljotina.

Oni kojima je cilj da se kako-tako ubudže gazdi pod skute, to su mnogo malobrojniji osrednji. Dobrostojeći profesionalci, cenjeni akademici, uspešni menadžeri, sloj koji ne pripada višem ali je sa njim u direktnom kontaktu pa ga zato neodoljivo mami. To je možda 80% nas na ovom forumu, nikako 80% stanovništva na bilo kom lokalu.

Problem je u tome što visoko obrazovanje generiše upravo taj srednji, upravnički sloj, pa ispada da upravo iz njega mora da proistekne avangarda koja će povesti tu borbu kojoj se ti i Amos nadate. A od tog sloja možemo da dobijemo samo kurčinu, jer se njegovi interesi redovno poklope sa robovlasničkim umesto sa robovskim. Ljudi odrade cost-benefit analizu i kažu "zajebi me revolucije, ovako imam bolju šansu da se negde uglavim."

• Replies 1.4k
  • Views 118.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

3 minutes ago, apostata said:

Da citiram jednog, cesto alkoholosanog, paora iz Banata "Turim qrac u tvoj stejtment..i sve ove koji su ga podrzali".

Doktorirali jebivetri kako da se fircaju bez da im udje i jos ocekuju aplauz.

1 minute ago, Weenie Pooh said:

A od tog sloja možemo da dobijemo samo kurčinu, jer se njegovi interesi redovno poklope sa robovlasničkim umesto sa robovskim. Ljudi odrade cost-benefit analizu i kažu "zajebi me revolucije, ovako imam bolju šansu da se negde uglavim."

ali to jedino ima smisla, onaj koji bi pokusao drugacije bi bio maknut, i bio bi doveden sledeci koji bi legao na rudu

2 minutes ago, Weenie Pooh said:

Nije to ni blizu 80%. Većina bednika kapira da je jaz imeđu viših i nižih nepremostiv, da je "trnovit put do zvezda" čista izmišljotina.

Oni kojima je cilj da se kako-tako ubudže gazdi pod skute, to su mnogo malobrojniji osrednji. Dobrostojeći profesionalci, cenjeni akademici, uspešni menadžeri, sloj koji ne pripada višem ali je sa njim u direktnom kontaktu pa ga zato neodoljivo mami. To je možda 80% nas na ovom forumu, nikako 80% stanovništva na bilo kom lokalu.

Problem je u tome što visoko obrazovanje generiše upravo taj srednji, upravnički sloj, pa ispada da upravo iz njega mora da proistekne avangarda koja će povesti tu borbu kojoj se ti i Amos nadate. A od tog sloja možemo da dobijemo samo kurčinu, jer se njegovi interesi redovno poklope sa robovlasničkim umesto sa robovskim. Ljudi odrade cost-benefit analizu i kažu "zajebi me revolucije, ovako imam bolju šansu da se negde uglavim."

Može biti, nadam se da si u pravu za taj procenat...u to ime:

3 hours ago, Caligula said:

Lepo je gledati Gadafija u frižideru u samoposluzi dok oko njega ide narod i slika ga. Nisu ameri krivi za tu propast, griv je Gadafi. Kriv je Sloba, Asad, Sadam. Ameri samo koriste slabe tačke, baš kao što se radi vekovima kroz istoriju.

Lepo je što ti uživaš dok gledaš Gadafija u frižideru. Nije baš lepo onim koji žive u Libiji, ali zabole tebe za njih

2 hours ago, Caligula said:

Meni, sa druge strane, ovo kazuje samo jedno: gde je slabo, tu će pući, gde je narod nezadovoljan i izlozen nepravdi od sopstvene vlasti - ovo preuzimanje je lako uraditi. I u Venecueli i u Siriji, Libiji, Iranu... Rusiji. A to kukanje putinoguza bih zaista voleo da vidim.

NIje tesko okrenuti narod protiv vlasti koja ih gazi dzipovima po ulici i ubija snajperima sa zgrade.

Da Beneš i Dupček nisu gazili Čehoslovake ne bi im mogli ništa ni Trojni pakt, ni Varšavski pakt. Nemci nisu uspeli da osvoje Norvešku...

Ubedljivo najmoćnija armija na svetu napadne Libiji/Venecuelu i lako pobedi. Laka pobeda je očigledan dokaz da vlast nije imala podršku, jer bi u suprotnom porušili avione i potopili nosače.

Poražavajuće je što gutaš ono šta ti serviraju, iako znaš da nema veze s mozgom. U ratovima su po pravilu efikasniji autoritarni režimi.

16 minutes ago, onamonamo said:

ali to jedino ima smisla, onaj koji bi pokusao drugacije bi bio maknut, i bio bi doveden sledeci koji bi legao na rudu

U principu da, to se i dešava. Ko ne talasa dobije stalni posao, book deal, unapređenje, štagod - obično je dosta mrvica da se namire lojalna pseta. Ne baš uvek, ali dovoljno često.

Ali nije kao da tehnički moraš da imaš osiguran tenure ili drugu vikendicu da bi stao na stanu obespravljenih bednika. Biraš to jer želiš, jer voliš da imaš više nego da se plemenito žrtvuješ za tamo neke ideale. Prija ti iluzija meritokratije, prija ti da misliš da si zaslužio mrvice nekim svojim kvalitetom više nego lojalnošću gazdama.

Ko neće u tome da učestvuje, ne mora. Obrazovan čovek bi teoretski mogao da žrtvuje svoj status kako bi se svrstao sa masama i pokušao da ih organizuje u nešto smisleno... ali malo ko to izabere. Oni koji izaberu mrvice sa gazdinog stola gledaće ove druge sa visine, podsmehujući im se kao naivnim populistima koji prosto ne kapiraju kako svet funkcioniše...

/OT

37 minutes ago, Weenie Pooh said:

7 minutes ago, Weenie Pooh said:

U principu da, to se i dešava. Ko ne talasa dobije stalni posao, book deal, unapređenje, štagod - obično je dosta mrvica da se namire lojalna pseta. Ne baš uvek, ali dovoljno često.

Ali nije kao da tehnički moraš da imaš osiguran tenure ili drugu vikendicu da bi stao na stanu obespravljenih bednika. Biraš to jer želiš, jer voliš da imaš više nego da se plemenito žrtvuješ za tamo neke ideale. Prija ti iluzija meritokratije, prija ti da misliš da si zaslužio mrvice nekim svojim kvalitetom više nego lojalnošću gazdama.

Ko neće u tome da učestvuje, ne mora. Obrazovan čovek bi teoretski mogao da žrtvuje svoj status kako bi se svrstao sa masama i pokušao da ih organizuje u nešto smisleno... ali malo ko to izabere. Oni koji izaberu mrvice sa gazdinog stola gledaće ove druge sa visine, podsmehujući im se kao naivnim populistima koji prosto ne kapiraju kako svet funkcioniše...

/OT

I evo, Winnie u dva poteza od kritike americkog hegemonizma do Marxa i toga da je srednja klasa i sitna burzoazija najveci (i vjecni) protivnik komunuiticke revolucije, te da komunisti moraju biti avangarda radnickog pokreta. Koliko puta smo ovo vec obradili?

l-intro-1752521054.jpg

1 minute ago, Peter Fan said:

I evo, Winnie u dva poteza od kritike americkog hegemonizma do Marxa i toga da je srednja klasa i sitna burzoazija najveci (i vjecni) protivnik komunuiticke revolucije, te da komunisti moraju biti avangarda radnickog pokreta. Koliko puta smo ovo vec obradili?

To vidi sa Amosom, on i Pingvinoglu su načeli temu pokazivanja zuba odnarođenoj višoj klasi (kao alternativu "pokazivanja zuba svakoj nuklearnoj sili").

Ja ovde uglavnom kačim posprdne gifove/tvitove i bockam Kauboje.

• Popular Post

Tramp licno je rekao jasno i glasno da je likvidirao vlast u Venecueli da bi se dokopao nafte ali to nimalo ne ometa sumadijske borce za demokratiju sa dna kace da sviraju kurcu o prirodi svrgnutog rezima. Nije vise ni smesno.

Kako god, ovo jedva da ima veze sa Venecuelom, ono sto bi bilo od sustinske vaznosti je da se u SAD pojavi otpor ovoj akciji jer je SAD danas na ivici izmedju demokratije i narandzastog Hitlera 21. veka a opasno naginje na ovu drugu stranu. Znam da je pominjanje Hitlera obicno znak da diskusija ide u nezeljenom pravcu ali ako covek pogleda Trampove izjave i akcije ne moze da se otme utisku da covek precizno i doslovno ponavlja nacisticki blueprint iz tridesetih godina proslog veka. Nikada ne treba zaboraviti da kad gledamo 1945. iz ove distance to nimalo ne lici na to kako su na istu godinu gledali ljudi 1935-36 godine. Zlo i ludilo fasistickih manijaka je progresivno, sto im vise stvari prolaze oni su sve ludji i sve drskiji.

@Weenie Pooh mislim da gresis. U Srbiji npr. je sigurno daleko vise onih koji mrze ovaj sistem i koji su za postenije i ravnopravnije drustvo medju visom i srednjom obrazovanom boljestojecom klasom nego medju radnicima.

• Popular Post

2 hours ago, 3opge said:

ja danas pitao cerku koja luta vec 2 meseca po Juznoj Americi kakve su reakcije, ona kaze srela neke Venecuelance, ljudi slave trumpa.

Ja pitao babu sta se ovo desava u srbiji vec godinu dana, kaze strokaderi zele da ubiju najboljeg predsednika ikada zato im placaju hrvati.

6 minutes ago, harper lee said:

Tramp licno je rekao jasno i glasno da je likvidirao vlast u Venecueli da bi se dokopao nafte ali to nimalo ne ometa sumadijske borce za demokratiju sa dna kace da sviraju kurcu o prirodi svrgnutog rezima. Nije vise ni smesno.

Kako god, ovo jedva da ima veze sa Venecuelom, ono sto bi bilo od sustinske vaznosti je da se u SAD pojavi otpor ovoj akciji jer je SAD danas na ivici izmedju demokratije i narandzastog Hitlera 21. veka a opasno naginje na ovu drugu stranu. Znam da je pominjanje Hitlera obicno znak da diskusija ide u nezeljenom pravcu ali ako covek pogleda Trampove izjave i akcije ne moze da se otme utisku da covek precizno i doslovno ponavlja nacisticki blueprint iz tridesetih godina proslog veka. Nikada ne treba zaboraviti da kad gledamo 1945. iz ove distance to nimalo ne lici na to kako su na istu godinu gledali ljudi 1935-36 godine. Zlo i ludilo fasistickih manijaka je progresivno, sto im vise stvari prolaze oni su sve ludji i sve drskiji.

Ta demokratija koja se može pojaviti je ista ona koja je ovakve stvari radila širom sveta samo ih prodavala za, uvođenje demokratije i zaštitu ljudskih prava.

Ovog narandžastog idiota zabole da prodaje tu priču i finansira megafone po svetu.

To je razlika, mene nešto ne pogađa.

za koga su venećaci? za madura ili protiv?

27 minutes ago, Zaboravan said:

Ta demokratija koja se može pojaviti je ista ona koja je ovakve stvari radila širom sveta samo ih prodavala za, uvođenje demokratije i zaštitu ljudskih prava.

Ovog narandžastog idiota zabole da prodaje tu priču i finansira megafone po svetu.

To je razlika, mene nešto ne pogađa.

Mislim da je upravo to sto je rezim nekada smatrao da ima potrebu da se folira u odnosu na ovo Trampovo "postenje" kljucna razlika ali ne u korist ovog drugog.

24 minutes ago, Shan Jan said:

@Weenie Pooh mislim da gresis. U Srbiji npr. je sigurno daleko vise onih koji mrze ovaj sistem i koji su za postenije i ravnopravnije drustvo medju visom i srednjom obrazovanom boljestojecom klasom nego medju radnicima.

Kako da ti kažem... zavisi šta podrazumevaš pod "ovaj sistem" i pod "ravnopravnije društvo".

Ako misliš "da institucije rade svoj posao" i "da se poštuju zakoni" i "da uđemo u EU", onda je tačno da više takvih stavova ima među bogatunima, ali onda uopšte ne pričamo o istim stvarima.

Ako misliš na neartikulisano "jebem li vam mater svima da vam jebem, visićete sa bandera" onda naravno da takvih stavova nema više među bogatunima, pobogu.

Ono prvo je težnja da se sistem očuva, samo sa mnom nekim finijim & poštenijim ljudima za kormilom. Građanity opozicija i naprednjačka vlast dele tačno 100% klasnih interesa.

Ono drugo je težnja da se sistem razlupa u paramparčad, ispravna koliko je i nemušta i nekoherentna. Ali oni koji bi možda umeli da je formulišu jednostavno ne dele te klasne interese, nego one iz stavke jedan.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.