Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Shaq said:

i sta cemo sad?:fantom:

Kupiti PCI graficku karticu koja ima HDMI izlaz?

Posted
2 minutes ago, jms_uk said:

Kupiti PCI graficku karticu koja ima HDMI izlaz?

lako tako, el nema neki hack da se ozivi? :fantom:

Posted
38 minutes ago, Shaq said:

lako tako, el nema neki hack da se ozivi? :fantom:

Koliko si spretan sa lemilicom?

• Haha 1
Posted
53 minutes ago, jms_uk said:

Koliko si spretan sa lemilicom?

stobse reklo, nisam ginekolog ali mogu da pogledam..:fantom:

stvar sto je retko koristim komp, ne igram igrice, pa mi onda ne ide da kupujem grafu samo zbog toga sto bi jednom u 3 meseca pogledao neki film ili seriju ili zvezdu u el kad nam se poklope termini..

nista, naci ici sistem "peske", ovaj hdmi iz monitora u tv kad bude trebalo i toeto...

Posted (edited)
2 hours ago, Shaq said:

imali leka kad crkne hdmi izlaz na integrisanoj grafickoj?

na grafickoj imam dva izlaza, dvi izlaz koji ide u komp i  hdmi izlaz,(koji mi je isao na tv i koji sada ne salje sliku, odnosno signal jelte)

kako sam utvrdio da su hdmi kablovi ispravni, kao i hdmi ulazi na tv-u, a i sliku na tv-u daje taj dvi to hdmi kabl, sve ukazuje da nema sta drugo vec da je otisao taj hdmi izlaz na grafickoj..

i sta cemo sad?:fantom:

Trebalo bi da može ovako pošto su HDMI i DVI međusobno kompatibilni tj. mogu se konvertovati jedan u drugi uz primenu jednostavnih adaptera, s tim što HDMI može da prenosi i zvuk:

DVI izlaz grafičke -> DVI 2 HDMI kabl -> HDMI razdelnik (splitter) -> izlazi 1 i 2

izlaz 1 -> HDMI 2 DVI adapter (ako treba) -> monitor

izlaz 2 -> TV

HDMI razdelnika ima po prodavnicama, a i na oglasima.

Edited by vememah
  • +1 2
Posted
1 hour ago, vememah said:

Trebalo bi da može ovako pošto su HDMI i DVI međusobno kompatibilni tj. mogu se konvertovati jedan u drugi uz primenu jednostavnih adaptera, s tim što HDMI može da prenosi i zvuk:

DVI izlaz grafičke -> DVI 2 HDMI kabl -> HDMI razdelnik (splitter) -> izlazi 1 i 2

izlaz 1 -> HDMI 2 DVI adapter (ako treba) -> monitor

izlaz 2 -> TV

HDMI razdelnika ima po prodavnicama, a i na oglasima.

danke fur das gut

i bio sam posmilio, da nema mozda neki razdelnik, al sam predpostavio da nema, pa nisam ni trazio..:fantom:

icu sutra da radnje da vidim, fala jos jednom...:thumbsup:

• +1 1
Posted (edited)
56 minutes ago, Shaq said:

i bio sam posmilio, da nema mozda neki razdelnik, al sam predpostavio da nema, pa nisam ni trazio..:fantom:

U prodavnicama tehnike često pomoću njih vrte na više televizora isti HD sadržaj.

Edited by vememah
Posted

napravio sam previd, ja kontao imacu kontrolu za zvuk preko tv-a, posto ide hdmi 2 hmdi iz hdmi splitera, al ne mere posto izvorni signal iz graficke ide preko dvi-a jelte..

a i sama rec kaze slika se splituje, nema ono na tvu-u pustis film, a preko kompa radis nesto drugo..

tako da ono, stobse reklo sta bi ti za 1700(hdmi spliter, hdmi 1m +postarina), nije ko sto bih hteo, al s druge strane minimum 3 puta jeftinije od graficke jelte .. :fantom:

Posted

Treba mi produžni APC ili neki drugi u istom rangu po kvalitetu, dužine 8-10 metara. Da li postoji takav kabl? Gigatron ima APC, ali dužine 1.5 i 1.8 metara.

Kako bi bilo kad bih taj APC ubo u neki običan produžni, tj. da li bi bilo lošije nego kad je APC uboden direktno u utičnicu u zidu?

Posted

Svakako je pravilo da ne ide produžni u produžni

Posted

A gde onda da nađem produžni kvaliteta APC-a sa prednaponskom zaštitom u dužini koja mi treba?

Posted
10 hours ago, napadaj said:

A gde onda da nađem produžni kvaliteta APC-a sa prednaponskom zaštitom u dužini koja mi treba?

A da zameniš samo kabl? Uzmi kabl na metar kolko ti treba i utikač. Otvori APC, skini taj kraći kabl i veži duži.

Posted
A da zameniš samo kabl? Uzmi kabl na metar kolko ti treba i utikač. Otvori APC, skini taj kraći kabl i veži duži.

I meni palo na pamet ovo.
Nema ništa bitno "pre kabla" tu, sve je posle.
Jedino možda da poneseš sa sobom taj kratki da bi ti dali kabl istog preseka i kvaliteta samo duži?

....shiit has hit the fan.
  • +1 1
Posted

Dobra ideja, samo onda gubim garanciju na APC, ali kapiram da to i nije neki rizik.