June 21, 20251 yr Ja sam imao slične simptome prošle godine, windows se podizao 1000 godina, svako otvaranje win explorera i bilo šta pokrenuto sa pokvarenog harda je takođe trajalo 1000 godina. HDsentinel mi je prijavljivao drajv kao zdrav, kad je uspeo da se pokrene. Kad se HD išteka onda sve normalno.Ispostavilo se da nisu bad sektori nego je crkla kontrolna glava diska. Postoje uputstva po netu kako klonirati drajv (i to treba što pre da se radi), ali nisam imao opremu i vreme da se time bavim, na kraju sam platio oko 300e firmi u Bgu da mi oporavi 99% podataka.Sad imam mali NAS u kući, zlunetrebalo.
June 21, 20251 yr Oprema za kloniranje: externo kuciste za HD, SSD (TEMU ima prilicno dobar i povoljan izbor), a od softwera Macrium Reflect free.https://www.majorgeeks.com/files/details/macrium_reflect_free_edition.htmlKoristim ga i na poslu kad moram da zamenjujem HDD sa SSD i fercera odlicno i vrlo je jednostavan za upotrebu.
June 30, 20251 yr Kupujem svoj prvi iphone - nude mi 14 pro za 520e sa baterijom od 91%.Valja li to?Jel ta baterija može da izdrži dan?
July 18, 2025Jul 18 Koristi li neko Mastodon ovde?Prebacujem se polako sa X tamo, ali izgleda da nema baš previše lokalaca odavLe, niti vesti, pa ako neko ima tips oko toga, javljaje! :)
July 18, 2025Jul 18 Mastadon je dokaz kako dobra idej na papiru nine dobra i u stvarnosti.Previse je komplikovan za obicne ljude i discoverability je pretezak. Osim hardcore geekova slabo je to na svetskoj sceni a kamoli srpskoj.
July 18, 2025Jul 18 Zar se nije dosta ljudi posle Maskovog zig hajla prebacilo na bluesky? Doduse ne znam trenutne statistike o relevantnosti te platforme.
July 18, 2025Jul 18 Mastadon je drugi fazon od blursky.On je decentralizovan pa moras znati i user handle i server. Ima to dosta prednosti ali jos vise mana.
July 24, 2025Jul 24 jel jos nekome youtube poblesavio?izbacuje mi videe od pre 4god i one koje sam vec pogledala,jako slabo rilejted kontenta..da kazem da ga gledam neprijavljena i sa adblokerom ako to ima neke veze..ali do pre nekoliko dana/nedelja to nije bio problem..bas mi je lepo servirao rilejted kontenta i autore koje ne gledam redovno ali sam nekad pogledala..onako sareno,svasta...ovo u poslednje vreme je katastrofa..
July 24, 2025Jul 24 3 minutes ago, ivy said:jel jos nekome youtube poblesavio?izbacuje mi videe od pre 4god i one koje sam vec pogledala,jako slabo rilejted kontenta..da kazem da ga gledam neprijavljena i sa adblokerom ako to ima neke veze..ali do pre nekoliko dana/nedelja to nije bio problem..bas mi je lepo servirao rilejted kontenta i autore koje ne gledam redovno ali sam nekad pogledala..onako sareno,svasta...ovo u poslednje vreme je katastrofa..Ovde mozes da namestis da ti ne izbacuje vec pogledane videje i imas gomilu drugih podesavanja: https://untrap.app/
July 24, 2025Jul 24 i kad odem kod nekoga na stranicu kanala pusti mi neki audio koji ne znam odkle dolazi i ne iskljucuje se ni kad izadjem..moram da ugasim tab da bi prestalo..
July 24, 2025Jul 24 2 hours ago, ivy said:jel jos nekome youtube poblesavio?izbacuje mi videe od pre 4god i one koje sam vec pogledala,jako slabo rilejted kontenta..da kazem da ga gledam neprijavljena i sa adblokerom ako to ima neke veze..ali do pre nekoliko dana/nedelja to nije bio problem..bas mi je lepo servirao rilejted kontenta i autore koje ne gledam redovno ali sam nekad pogledala..onako sareno,svasta...ovo u poslednje vreme je katastrofa..1 hour ago, ivy said:i kad odem kod nekoga na stranicu kanala pusti mi neki audio koji ne znam odkle dolazi i ne iskljucuje se ni kad izadjem..moram da ugasim tab da bi prestalo..Android?Imao sam slične probleme prilikom pristupa sa telefona (pre) prošle sedmice. Izgleda da je rešeno samo od sebe, mada YT sa telefona pristupam vrlo, vrlo retko.
July 24, 2025Jul 24 @Ras laptop je u pitanju sa nekim nelegalnim/neaktiviranim windowsom 10ali to sve nije bio problem godinama sve do pre neku nedelju..
August 6, 2025Aug 6 Author izvinjavam se za cross-posting, ali mozda ce neko ovde znati (a da ne zalazi na apple temu):Da li ima neko predlog za dobar email/file management na meku, koji je integrisan sa O365, ali dozvoljava cuvanje fajlova na lokalnom serveru (umesto u klaudu)?
August 15, 2025Aug 15 pomoć drugaririkno mi kompjuter a nemam toliko nekog posla da sad kupujem novi pa bih da spojim laptop sa velikim monitorom i starom tastaturom na koju sam navikla.pronašla sam da mi je za taj posao najbolje da kupim nešto što se zove docking station, no sam se neprijatno iznenadila kada sam videla koliko to košta, ima i jeftinijih dodušeimate li neku preporuku, tj,vrede li ova sokoćala što koštaju do 5k recimo ?