Anonymous Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 9 hours ago, Milosh76 said: Kad bi se Desktop i MyDocuments automatski instalirao u nekom folderu na D disku, reinstalacija bi bila veoma laka. Prebacivanje podataka 0, ako je mail na D ili jos bolje na exchange serveru. Instaliras Win, sa ninite.com instaliras programe, dodas Office ako treba jos neki programcic i sve reseno za sat max Ma to (Desktop i Documents) je još i podnošljivo, cut sa C i paste na D. Ja tako radim još od Viste, a i na XP-u se folder Documents lako prebacivao na D. Mail je komplikovanija stavka. Disk image instalacije (C), svi podaci na D, reinstalicija mi traje 10-15 minuta doslovno.
Milosh76 Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 Ako imas klasican mail, a ne exchange server, onda samo pst fajl izmestis na D disk i napravis putanju u Outlooku da odatle "vuce" mail i resis problem za sekund, nema uploada, importa i slicno. Imidz je koristan, ali dzaba kad ti je bajata verzija windowsa i programa... Svez win je uvek bolji od imidza
eye of the beholder Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Kako da "uvežem" dodatni ruter na postojeći sbb uređaj. Naime imam standardni sbb uređaj Cisco EP 3928 nešto.. preko koga dobijam internet. Hteo bih da "poboljšam" wifi signal u stanu, uzeo sam neki TP link ruter TL-wr840n Šta tačno treba da uradim, koji kabl gde stavljam? I da li ću u opšte dobiti bolji wifi sifnal?
Milosh76 Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Povezes LAN kablom sbb ruter i tvoj ruter, podesis tvoj tako da ti je default getway IP adresa rutera i onda se kacis preko wifi na svoj ruter, a ne na sbb.
eye of the beholder Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 5 minutes ago, Milosh76 said: Povezes LAN kablom sbb ruter i tvoj ruter, podesis tvoj tako da ti je default getway IP adresa rutera i onda se kacis preko wifi na svoj ruter, a ne na sbb. Kako se postavlja default getaway IP adresa?
Milosh76 Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Povezes svoj ruter za komp LAN kablom, ulogujes se na ruter i tu pogledas mrezna podesavanjaObicno je adresa 192.168.1.1 i admin/admin ili prazno da se ulogujes. To imas u uputstvu za ruter.Ako ti je lakse zovi SBB podrsku da ti objasne
copkillah Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 On 12.6.2020. at 22:44, Kelt said: dajte preporuku za neki VPN On 13.6.2020. at 8:47, renne said: Express, Nord +1 za Nord koji često daje neke solidne popuste ako uzimaš na duže
duda Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 može preporuka za dobru eksternu bateriju al' da ne košta ko levi bubreg
Skyhighatrist Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Ako ti treba tek za svaki slučaj, da dopuniš/napuniš fon ako ti se isprazni na nekom putu i slično, imaš ih masu za ugrubo 1000 dindži (ja imam ovu).
duda Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 1 hour ago, Skyhighatrist said: Ako ti treba tek za svaki slučaj, da dopuniš/napuniš fon ako ti se isprazni na nekom putu i slično, imaš ih masu za ugrubo 1000 dindži (ja imam ovu). Idem u selo gde često nestaje struje Muž i ja, tri telefona, laptop, miš koji se isto puni i od sutra verovatno i moj kindle . Telefoni su krš, baterije se brzo prazne. Laptop isto. E, za to mi sve treba. U slučaju kad nestane struje.
JozoMujica Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Ne treba tebi baterija nego ovo... Za telefone i mozes da resis problem sa baterijom, za laptop moras da nabavis odgovarajucu. Nego, što idete u selo kad nosite to sve?
Skyhighatrist Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Kindle baterija traje mesecima (doslovce). Laptop ti se neće ovajditi od eksterne baterije, dakle ostaju ti samo telefoni. Ova moja baterija je 7000 mAh, dovoljna da napunim telefon dva puta (ili dva telefona, zavisi od kapaciteta baterije u telefonu). Baterije većeg kapaciteta (recimo 20000mAh) koštaju ~50e, sad dal' se više isplati jedna od 20k mAh ili 3 od 7k mAh ne znam...
copkillah Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Ja već godinama imam eksternu Anker bateriju od 20000mAh i ne bih je menjao ni za hektar bureka. Ne mogu da zamislim putovanja bez nje.
Recommended Posts